Kizlar $aka gibi yaa 37 haftamda bitti![]()
Artik korkmayami ba$liyorum nee![]()
Benim de benim deeee

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kizlar $aka gibi yaa 37 haftamda bitti![]()
Canım onları bir marketten de alabilirsin. Ben bezi de ıslak mendili de prima aldım.
Biberon ve emzik ise silikon damaklı nuk aldım...
e-bebek gerçekten pahalı biraz.
:18: Sürmeli sen geç bile kalmışın korkmakta canım ben hala 35teyim ama kulağım öyle seste ödüm kopuyooo :2: Mert'in iyi olmasına çok sevindim canımKizlar $aka gibi yaa 37 haftamda bitti![]()
benimde cuma günü bakıcaklar canım ilk defa nst bağlanıcam ona bile heyecanlanıyorum ayy ne hoş olduk yaabende 3 haftadır kontrole gitmedim.cuma günü nst bakacaklar.her hafta gidiyorum.erken dogum tehlikesi bendede var.eşimin izni yok onun için pzt ye aldık.gidecektik beraber.otobüsle gidiyoruz arabamız olmyınca.bende tek başıma gidemiyorum.geçen düşüyordum.itekliyorlar kimsede vicdan kalmamış.yer mer zaten vermiyorlar.
evet canımcım şekerliler burda diil galiba onlar daha iyi anlıyolar dur bakalım birisi gelir bişey yoktur inş...kıssslaar.... şekerimmi çıkmış ne...açlık 87 çıktı...1.saat 157 çıktı... çokmu??? hiç böyle çıkmamıştı hep 140 çıkardı en fazla...3 çeyrek simit kaşar ve duble çay içmiştim... tecrübeliler akıl verirmi?? doktora söylemem gerekmi sizce:18:
evet canım genelde herkes aynı,artık yatıp dinlenmek filan farz oldu bize ağırlaştık iyice :2: kocacık ağır vasıta diyo bana , bi telefonu açana kadar susuyo,ben arıyorum arayanıselam kızlarr ben geldim
dün gece 12 ye geliyordu yattığımda maşallah diyim yattım uyudumsabaha kadar uyumuşum 4te bir tuvalet için uyandım ayyy nazar değmesin iki gündür uyuyorumm güzel
kahvaltı etmedim daha acıktım ama işte oyalanıyorum.
son zamanlarda pek uzun süre kalamıyorum pc başında.gördüğüm kadarıyla genelimiz aynı durumdayız.sırtım belim falan ağrıyor her ne kadar laptop ta olsa karşısında oturmak zor oluyor.
yavaş yavaş doğumlar doğum riskleri artmaya başladı hadi bakalım hayırlısı
olabilir canım yorgunluktan,bende normalde çok iyiyim ama yorulduğum günler akşamları resmen sancım oluyo dikkat et birasgünaydın kızlar... c.tesi kontrole gidecektim ama sancım oldu nts ye aldılar... bebeğim 2500 gr. mış sancıların daha minik sancılar diyo dr. ama ara ara çok şiddetli sancım oluyo... izne ayrılamadım çok yoruluyorum ondan mı acaba yoksa neden sancım çok oluyo..
canııımmm ne güzel diken diken oldum okuyunca sen anne oldun mis kokulunu kucakladın büyür merak etme kocaman olur inş... darısı bizim başımıza artıkın :18:kızlar dua edin 34 haftayı geçsin cocugunuz.ciğer gelişimi için.bizim ıyıydı allaha şükür.bıde suyun bıtınce bişe yapamıyolar hemen alıyolar cocugu dikkat edin.bebişim 2kilo 300 gr doğdu.kedi gibi küçücük ama cok güzel.
kızlar dogum hıkayeme gelecek olursak,suyum az oldugunu 1 gun once bır hastanede öğrendım,tutuşdum,bana hemen riskli hamilelik bölümü olan hastaneye gidin dedi.saat geç olmuştu.ertesi günde görümcem beni yemeğe davet etmişti.bende eşime dedim ki canım başka hastaneye daha gidelim suyum az dıye bir serum takarlar sonrada ablana yemeğe gideriz dedım.yemek aksamdı.geldıgım hastanede dr suyum yok denecek kadar az dedı.baska dr a yonlendırdı oda aynısını soyledi.ayrıntılı ultrasyana gırdım ordada suyun bitmiş nerdeyse dediler.buarada saat 3 felan oldu.benı nst ye bağladılar.nst de hafıf sancı gorunuyodu ben sadece kasılma gıbı hıssettım.ben hala serum bıtınce gıdecem sanıyorum.dr geldı ve bebeği mecbur alacaz dedi.suyun yok gibi nerdeyse.bebek ve ben tehlıkeye gırmeden almak ıstedıler.suyun olsaydı sancını geçirirdik ama su olmayınca bebek tehlıkeye gırer dedı.yanı almak zorundayız dedı.eşimde aşağıdaydı.geldığinde ona dr un söylediklerini söyledim.hadi canım dedi bana inanmadı.eee nasıl ınanabılır kı.muaneye geldık ama bugun anne ve baba olacaktık.şoktaydık.taki ciğer gelişimi iğnesi yapana kadar inanamadık.iğneyi yaptıktan 6 saat sonra benı ameliyat almak için geldiler.6 saat beklediler iğne etkisini göstersın dıye.ben ağlıyodum.bebeğime yada bana bişe olcak gibi geldi.hatta sezaryanda uyanamıcam gibi geldi.ağlaya ağlaya ameliyata girdim.dr a uyanırmıyım dıye sordugumu hatırlıyorum sonrası yok.bebişim 15 dk sonra doğmuş.babası benden önce gördü.zaten ilk kucağına da babası alsın istemiştim.görümcem bızı yemeğe beklerken kendısı hastaneye gelmişti.bebeğe hemen atlamış kucağına almak için ama kocacım ben alacam ılk oğlumu demiş.ben ise bebeğimden yarım saat sonra çıkmışım.ben narkozun etkisiyle hatırlamıyorum ama,hep bebeğimi ve ciğerini soruyomuşum.fotolarda gördüm narkozlu halimle bebeğim yanımda fotografım var.saolsun kocacım cekmiş.yani böyle kızlar.cok guzel bir duygu.hatta bebeğini herkesten kıskanıyosun nerdeyse.şükürler olsun ki bebeğim sağlıklı ve şuan 18 günlük.herkes umarım sağlıklı bi sekılde kucagına alır bebeklerini.herkese ıyı geceler
slm kızlar nasılsınız?
annemlerle konuştuk....ya bana doğum hediyesi almışlarr annem ağzından kaçırdı çok duygulandım canlarım benimm ya bi hoş oldum valla...![]()
bu saydıklarını heryerde bulabilirsin.ben realden aldım bezii primanın yeni doğanını aldım bi paket.ıslak mendili de annem almış bir sürü kendim iiçin normal bi marka bebek içinde unibaby nin ıslak pamuk diye yazan kimyasal olmayanları tercih ettim
emziği bebedorun silikon damaklı aldım oda denemek için malum bebekler emzik seçiyo onu almazsa sırayla deniycem markaları ikinci sırada avent var ama
birde molfiksin alt açmasından aldım bitane attım çantaya hastanede kullanırım diye.şu kullan at olanlardan
pis boğazlı olacak yani:))))
bu arada Nuryasemin hiç gelmedi dimi buraya,kontrolü vardı onun,çok merak ediyorum doktor ne dedi acaba,inşallah iyi olur geçer iltihabı
ya kızlar hiç hasta falan olmamama rağmen burnum tıkanıyo akmıyoda geceleri çok oluyo ağzımdan nefes almaak zorunda kalıyorum.yatak odasında daha sık oluyor.ben en iyisi şu buhar makinasını biraz çalıştırarayım bakalım iyi gelecekmi.hiç yapmamıştım ama arada oluyor bana.ağzımdan nefes alıncada bi tuhaf oluyorum midem falan bulanıyo
kahvaltımızı geçte olsa yaptık mutfak ayaklanmıştı bulaşıklarımı yıkadım biraz sildim ortalığı topladım falan çamaşırları makinaya attım yoruldum oturdum biraz.ütü yapmam lazım gömlekler temiz ütülenmeyi bekliyo adamcağızın giyecek gömleği kalmadı.eeee benimde mecalim kalmadı ama napalım yavaş yavaş yapıcaz.pöfff onlarda bekleyince kaskatı oluyolar açılmıyolar falan peeff
ayyy kolay gelsin cnm yaa,benim de bi sürü birikti ütüm,ama eşim sen elleme ben yaparım dedi...çok fazla oturamıyorum napiim,sıkıntı basıyo bi de öfff bu ne sıcak yaaa...
günaydın şekerlerrr:)))
geçmişe şööyle bir gö gezdirdimm..aklımda kalanları yazıyımm
sürmelicim mert bebişe allah sağlık sıhhat versin inş.dualarımız sizinle
gözdecim güzel haberlerle gel emi:)
faygen cim ben şu ana kadar sadece şeker yüklemesi yaptırdım..sonucu tam bilmiyorum bile..dr iyi dedi..daha da bakmadımmm...yaneee hiiiç bi fikrim yokkkkçok mu rahatımmmm
umarım herkes iyiiidrrr...iyi bir gün geçirim emiii.....hadi 5. bebişimizi bekliyoruzzzz..yok mu doğurannnnn![]()
Benim de benim deeee![]()
![]()
![]()
:18: Sürmeli sen geç bile kalmışın korkmakta canım ben hala 35teyim ama kulağım öyle seste ödüm kopuyooo :2: Mert'in iyi olmasına çok sevindim canım
benimde cuma günü bakıcaklar canım ilk defa nst bağlanıcam ona bile heyecanlanıyorum ayy ne hoş olduk yaainşallah güzel haberler alırız.
evet canımcım şekerliler burda diil galiba onlar daha iyi anlıyolar dur bakalım birisi gelir bişey yoktur inş...
evet canım genelde herkes aynı,artık yatıp dinlenmek filan farz oldu bize ağırlaştık iyice :2: kocacık ağır vasıta diyo bana , bi telefonu açana kadar susuyo,ben arıyorum arayanı
olabilir canım yorgunluktan,bende normalde çok iyiyim ama yorulduğum günler akşamları resmen sancım oluyo dikkat et biras
canııımmm ne güzel diken diken oldum okuyunca sen anne oldun mis kokulunu kucakladın büyür merak etme kocaman olur inş... darısı bizim başımıza artıkın :18:
banane banane bende istiyorum doğum hediyesine güzel canım yaaa ne kadar düşünceliler
![]()
canım dün kontrole gittim anca bugün girebildim allaha şükürler olsun iltihaptan şuan kurtuldum ilacıda bıraktık inşallah bir daha tekrarlamaz drumuzda bizde çok sevindik o sevinçle eşime bugün artık biraz gezmek hava almak istiyorum dedim akşama kadar gezdim sonra bütün gece inlemekten eşimi bile uyutmadım kendimde uyuyamadım şimdide bulantım var sanırım yürümek bana iyi gelmedi çok ağrım var şuan drumda herşey iyiye döndü diye randemuzu 2 hafta sonraya verdi
bu arada sende bebişini görmüşsün canım gözün aydın maşallahgerçekten ne ile besledin formülü bende istiyorum benim oğluşumda 2500 gr dı ağzını açıp kapatıyodu açıkmıştı sanırım yavrucuğum öyle görünce başladım ağlamaya doğurmak istedim hemen allahım çok tatlıydı ya allah bebişlerimizi sağsalim kucaklarımıza almamızı nasip etsin
doğum tarihi belli olan arkadaşlar gözünüz aydın ne güzel çok az bir zaman kaldı ya ben bişeyi anlamadım ben dr. daha randevuya gittiğimde siz bebişlerinizi kucaklarınıza alıcaksınız benim dr. randevuyu çok geçemi verdi acaba?
sürmelicim mertin iyileşmeye başlamasına çok sevindim inşallah hemen kendini toplayıp evine döner
şenaycım sanada çok geçmiş olsun canım inşallah oğluşun biraz daha bekler canım
selam kızlar bugün sabah sağlık ocağına gittik tahlillerimiz yapıldı saat 4 de sonuçlar çıkacak bakalım inşallah herşey yolundadır . evdeyim yalnızım çok canım sıkılıyo oturamıyorum kalkamıyorum şimdi annemi aradım o da garip bir şekilde ters ters konuştu ya da bana öyle sıkılma herkes evde yalnız kendine yapıcak bişeyler bul falan diye tersledi benimde nedense moralim bozuldu ağladım azıcık zaten ağlamak için bahane arıyorum sanki pöffffff sizde olmasanız kime anlatıcam derdimi ben artık bebeğimi kucağıma almak istiyorum her anlamada çok yoruldum(
25:
valla hiç dışarı çıkmıyorum,dışarısı nasıl bilemiycem de,kalorifer feci yanıyo heralde bizim ,yada bana öyle gelio....ankara soğuktur tabi buraya göre...ıspanak yıkamam lazım benim de şimdi,sular soğuk gerçekten,neyse biraz ılık yaparım ben onu:))benim eşimde herşeyi yapar ama hiç ütü yapmadı.yani hiç yap demedim.
sıcakmıı banada 2 gündür soğuk gibime geliyo.sanki sular falanda soğudu gibime geliyor.
canımm umarım tahlil sonuçların ii çıkar...bak ben de yalnızım benim de cnm sıkılıo ama napiim,bişeyler buluyorum artık kendime uğraşacak başka türlü vakit geçmiyo,ben şimdi mutfağa gidicem oyalanıcam biraz oralarda...annen terslememiştir de sana öyle gelmiştir..geçenlerde benim de öyle oldu,sanki annemin bütün dedikleri battı,veee ben eşim gelene kadar bütün gün ağladım,hormonlar yüzünden yaa,sıkma canını...ben de artık doğsun istiyorum,bütün hareketlerim kısıtlandı...selam kızlar bugün sabah sağlık ocağına gittik tahlillerimiz yapıldı saat 4 de sonuçlar çıkacak bakalım inşallah herşey yolundadır . evdeyim yalnızım çok canım sıkılıyo oturamıyorum kalkamıyorum şimdi annemi aradım o da garip bir şekilde ters ters konuştu ya da bana öyle sıkılma herkes evde yalnız kendine yapıcak bişeyler bul falan diye tersledi benimde nedense moralim bozuldu ağladım azıcık zaten ağlamak için bahane arıyorum sanki pöffffff sizde olmasanız kime anlatıcam derdimi ben artık bebeğimi kucağıma almak istiyorum her anlamada çok yoruldum(
25:
valla hiç dışarı çıkmıyorum,dışarısı nasıl bilemiycem de,kalorifer feci yanıyo heralde bizim ,yada bana öyle gelio....ankara soğuktur tabi buraya göre...ıspanak yıkamam lazım benim de şimdi,sular soğuk gerçekten,neyse biraz ılık yaparım ben onu:))
canımm umarım tahlil sonuçların ii çıkar...bak ben de yalnızım benim de cnm sıkılıo ama napiim,bişeyler buluyorum artık kendime uğraşacak başka türlü vakit geçmiyo,ben şimdi mutfağa gidicem oyalanıcam biraz oralarda...annen terslememiştir de sana öyle gelmiştir..geçenlerde benim de öyle oldu,sanki annemin bütün dedikleri battı,veee ben eşim gelene kadar bütün gün ağladım,hormonlar yüzünden yaa,sıkma canını...ben de artık doğsun istiyorum,bütün hareketlerim kısıtlandı...
hehe ben de aynı şeyi düşünüyorum,gözümde büyüyo şimdi onları yıkamak,ben de tek tek ovalaya ovalaya yıkarım..ama napiim boşa gitmesin bari...börek yapayım onları da dondurucuya atayım,cuma kayınvalidemler gelicek,hazır olsun...ama bi daha almıyayım bari...
ayy bana ıspanak deme
evvelsi gün bi ıspanak aldım alttarafı yarım kiloo o çamurlarını arındırana kadar mübarek sebze ama nefret geldi.tam 1 saat ayakta onları yıkadım çamurlar yapışmışş tek tek yapraklarını ovaladım resmen
epeeeyy bir süre ıspanak almamda yememde![]()
gözdecim gözün aydın,maşallah büyümüş senin fıstık:)ayyy ne güzel belli olmuş sezeryan olacağın...inş. sağsalim kucağına aldığın günü görürsün...kafamdaki bu soru beni deli edecek hala daha belli deil nasıl olacağı yaa...slm kızlar ben geldim geçmişi okumadım henüz.
kızçem atak yapmış 2650 gr olmuş 15 günde nerdeyse 500 gr almış
kafayı kanaldan çıkarmış zilli kız.
sezeryan istiyorumdedim doktora zaten ööle olcak hala risk devam ediyo dedi valla içim rahatladı zorunlu olunca sorumluluk benden gitti sanki :))
haftaya geldiğinde tarihi belirleyelim dedi 38-39 arası alırız dedi:)))
benim doktrun ameliyat günü perşembe günleri sanırım 27 ocakta olcak
ayy çok heycanlı nst de sancı neyim çıkmadı.
annemin rahatsızlığından bahsettim epey önemlşi bişieymiş meğer kontrol altında tutmak lazım dedi bacak hareketeleri yapmamı sööledi artık tehlikede geçti yürüyüş falan yap dedi böölle benden kızlar şimdi geçmişe bakıyım acık
her laf batıyor artık diimii.benim annemde arada öyle konuşur.hem gelmiyo diye kızıyorum ona hemde şimdiden gelmesin istiyorum çünkü arada böle söyleyecek bana batarmı batmazmı bilemiyorumm kestiremiyorum kendimi
tahlillerin güzel çıkar inşallah.ben sağlık ocağında hiç tahlil yaptırmadım.istemedilerde zaten.hastanedekileri götürüyordum ordan bakıyolardı.
Allahımm su içe içe lıkır lıkır oldummm niye bu kadar susuyorum ben yauuu