- 10 Haziran 2009
- 4.619
- 62
- 118
canım sen rahimdeki dikişi nasıl hissedeceksinki?
sadece dış dikiş acıyor o geçincede iç dikişler hafif hafif sızlıyor ama sonuçta ameliyat yani
iyileşme süreci tabikide normal doğumdan fazla ama benim arkadaşımın normal doğumda 36 dikişi oldu altta herşey biraz kader kısmet meselesi yani
bu arada hemen 40 gün sonra ilişkişye giremedik biz çünkü hem hala seeryyan dikişlerim ağrıyordu hemde kanamam kesilmemişti daha
yani kocalar en az 2-3 ay daha bekleyecekler onun için :)
biraz açık olacak ama sezeryan sonrası ilk ilişkidede ne ağrı hissettim ne sızı
yalnız kilolu bayanların karın yağları fazla oldugu için sezeryanle iyileşme süresi zayıflara göre daha uzun sürüyor iç dikişler biraz geç iyileşiyor
ben 3 ay diyorum yani tam iyileşmeye
3 ay sonra karın hareketi dışında harekete bile başlayabilirsin demişti dr um
ilk zamanlar bebekle ilgilenmek tabikide zor oluyor
helede beişe yatrmak kaldırmak ilk hafta mutlaka yardımcı olmalı yanında ama sonra alışıyor insan
normal doğumu yaşamadım ama şuan seçme şansım olsa kesinlikle normal doğum derim
durup dururken neden ameliyat olacağızki ben 41+2 ye kadar bekledim ve son zamanlarda dr um zoruyla ve korkutmasıyla sezeryan oldum şimdide 2. yi mecbur sezeryan yapıyorlar
sonrasında dikiş yerlerinden bi sorun yaşadınmı canım.hani epey geçtikten sonra.aynı değil tabi aama annem safra kesesinden ameliyat olmuştu 1 sene sonra falan bazen dikiş yerlerim acıyo falan derdi arada.hani ameliyat ya sonuçta ondan onu örnek gösterdim
dediğin gibi bazı normalde zor oluyor benim kuzenimde normal yaptı onunda çocuk çıkamamış doktor eliyle yırtmış ayyyy fena oldum okadar olmasada 15 den fazla dikişi vardı ilk zamanlar çok sıkıntı çekti tuvalete falan giidemedi ama kısa sürdü tabiki 3 ay falan sürmedi çok çabuk toparlandı ayaklandıı.hatta 20. gününde ev taşıdı bileee.temizlik yaptı falan