2011 Şubat Anneleri

kayınvalidelerden hediyelerden bahsedilmiş ne zamandır anlatmayayım diyorum ama içimde kalmasın rahatlayayım..
bende evlendiğimden beri kaynanamdan bi çöp görmedim
hatta bayramda gittiğimizde kayınvalidem eşimle bana, biz bebeğe bi küçük altın takacağız parasını mı verelim yoksa geldiğimizde mi takarız diye açık açık sordu biz de geldiklerinde boş boş gelmesinler diye gelince takarsınız dedik.altı üstü bi küçük altın onu da soruyorlar...

maddi durumları kötü olsa valla hiç ses etmem ama emekli maaşları, kira gelirleri durumları gayet ii yani. zaten çoğu masrafını memleketteki kaynımlar karşılıyor cep telefonundan arabasının benzinine kadar... ama böyle tuhaf huyları var işte.tek yaptıkları oturduğumuz evi almak oldu o kadar.. ben bi yelek bile gelir diye beklemiyorum kızlar o kadar yani...
yazık anneşim de o kadar durumu olmamasına rağmen bayramda bir sürü kıyafetler almış kızıma şimdi geldiğinde de eminim eli kolu dolu gelir.
allahtan eşimle aramız çok çok iyi o yüzden bunları çok kafaya takmıyorum.çok şükür maddi yönden de onlara muhtaç olacak değiliz
ohh anlattım rahatladım biraz

Al benden de okadar sen ev görmüşsün en azından şükret.. ben evlendim nişanlı kaldım şimdi çocuk olacak daha bir tane çöp görmedim inan ne takı ne hediye inan şu evde bitane çöpleri yok. İsteseler yaparlar kimseden bişey beklemeye hakkımız yok belki bilmiyorum ama insan üzülüyo yinede onların aldıklarıyla yaşıycak değiliz ama ne biliim verdikleri değerin bi göstergesi gibi geliyo bana. Bu konuda bende çok muzdaribim inan bırak almayı vermeyi 8 aydır hamileyim evdeyim neler yaşadım ne zor günler geçirdim şurda kalmış doğuma az bişe bi kere arayıpta naptın nasılsın bile demiyolar.. Üzülmüyorum dersem yalan olur böyle olsun istemezdim niye böyle onuda bilmiyorum ...

Al benden de okadar sen ev görmüşsün en azından şükret.. ben evlendim nişanlı kaldım şimdi çocuk olacak daha bir tane çöp görmedim inan ne takı ne hediye inan şu evde bitane çöpleri yok. İsteseler yaparlar kimseden bişey beklemeye hakkımız yok belki bilmiyorum ama insan üzülüyo yinede onların aldıklarıyla yaşıycak değiliz ama ne biliim verdikleri değerin bi göstergesi gibi geliyo bana. Bu konuda bende çok muzdaribim inan bırak almayı vermeyi 8 aydır hamileyim evdeyim neler yaşadım ne zor günler geçirdim şurda kalmış doğuma az bişe bi kere arayıpta naptın nasılsın bile demiyolar.. Üzülmüyorum dersem yalan olur böyle olsun istemezdim niye böyle onuda bilmiyorum ...

ay canım aynen.. ben 5-6 aylık olana kadar nasılsın bebek nası diye sormuyorlardı bile.. şu son 1,5 aydır sormaya başladılar... hatta ben eşime diyordum sizinkiler anlamadı sanırım hamile olduğumu(söylerken bi yolcu geliyor diye haber vermiştik)

benim tek tesellim sırf bana karşı değil herkese karşı böyle olmaları.. diğer gelinleri hatta kızı bile bişi görmemiş. yani fıtratları bu o yüzden fazla üzülmüyorum

geçmisi okumadan daliyorum hemen sohbete.. kizlar ben artik hamileligimin en sIkIcI ve zor günlerindeyim

dün hastane beni çok yormus, sabaha kadar heryerim agridi :43: kizimda hiç durmadi sürekli döndü durdu karnimda:95:

insallah kizim bu hafta gelirrr:84:

geçmisi okumadan daliyorum hemen sohbete.. kizlar ben artik hamileligimin en sIkIcI ve zor günlerindeyim

dün hastane beni çok yormus, sabaha kadar heryerim agridi :43: kizimda hiç durmadi sürekli döndü durdu karnimda:95:

insallah kizim bu hafta gelirrr:84:

Kız bi hayırlısını iste :)) gelsin gelsin diyip durma dur çocuk büyüsün içerde iyce. Ağrılar hepimizde var canım ve hem fiziksel hem psikolojik olarak zordayız hemde. Bende bazen hemen doğsun isityorum sonra diyorumki aman dur zamanında olsun hem doğduktan sonrada bitmiycekki ağlıycak acıkacak altı kirlenicekk anammmmm :1: o daha zor gibi geliyo bana

benim tek tesellim sırf bana karşı değil herkese karşı böyle olmaları.. diğer gelinleri hatta kızı bile bişi görmemiş. yani fıtratları bu o yüzden fazla üzülmüyorum

Yok güzelim yok işlerine gelince öyle herşeyi biliyolarki işlerine gelmeyince böyle kenara çekiliyolar.. Napıyım Allah büyük :50:

ben buldummm

gelinliğimi tıkıştırıp biyere kaldırmıştım çıkarayım onu giyeyim ben :37: oğlumada minicik damatlık alırıkk kocayıda at kapı dışarı artık lazım olmaz zaten :27::27:

oyyy kıyamammm atamammm onu bennnn :16::69:
canım bizim manisada cuma gelini diye adet var..evlendikten sonraki ilk cuma gelinin evinde mevlüt okutulur....gelin aynı düğün gibi gelinliğini giyer,saç baş yapılır takılar takılır bi köşeye oturur süzülür....hem düğününe gelemeyenler gelir gelini gelinliğiyle görür hemde gelinin evi incelenir....tabi biz yapmadık bunları malumm ankarada olunca:9:
gerçekten doymamışş da çok gereksizdi bence koca topuklarla gelinliğin kuyruğunu toplamış sağa sola yetişmeye çalışıyorrduu asalak gibi bakakaldımm bende eşimin tarafı söz konusu olunca giyinir süslenirim gerçi benden önce eşim der makyajını yap saçlarını düzelt yada maşa yap kıyafetimi seçer en güzeli sen ol diye
kızlar sanırım hepimiz aynıyız eşimizin tarafı söz konusu olunca ayrı bi çaba sarfediyoruzz şıklık konusunda ama gerçekten çok süzüyorlarr öyle olunca bende inadınaa ayrı özen gösteriyorum:9:benim eşimde çok dikkat eder şunu giy eşarbını şöyle bağla falan diye:16:
kızlar eşleriniz doğum hediyesi aldımı yadfa alıcakmı ?

benimki oğluşa künye alırken bana bilezik almış kaynanam beğenmemiş ince diye ki bence gayet iyiydi altın takmayı sevmem pek ben değiştirme dedim ama kaynanamm kızmış oda değiştirmiş yani doğum hediyemi almışş :69:gerçi benim hediyem yolda geliyor ondan daha güzel hediye yok ama düşünmesi yeter:69::49:
benim eşimde bilezik düşünüyo sanırım....ama henüz almamışş:21:tabi en güzel hediye bebişlerimizin sağlıkla gelmesii ve hep beraber olmak ama güzel bi hatıra olur....bi de şöyle bi hayalim var mesela bu doğumumda bana aldığı hediyeyii ilerde kızıma hediye etmek istiyorum:69:bence çok anlamlı olur gibime geliyor...
bugün benim dgum günüm.bakalımeşim çarşıya gitti şöyle kocaman bir çikolatalı pasta alacak galiba bekliyorum sabırsızlıkla dışarıya çıkmak artık hiç canım istemiyor
doğum gününn kutlu yeni yaşın hayırlı olsun canım....
ben bu kocamı nerelere atsam acaba şimdi aradı bugün görümcemin oğlunun sözü var gel sana kıyafet bakalım değişik bişey giyin diyo yaw 2 hafta için elbisemi alınır diyom yok diyo alalım neyse ikna ettim pek hevesli olmasada kabul etti :69:
ay evet ya çok az kaldı şimdi yeni bişi almak birazz gereksiz olur gibi....ama benim eşim bile çok sıkıldı hep aynı şeyleri giyiyorum ya....doğumdan sonra bu "formalarını"gözümüzün görmeyeceği bi yere kaldır artık diyo:60:bende aynı düşüncedeyim....kırkım çıkar çıkmaz alışverişe çıkcam inşşş:52:
kkızlar mevlüt hrkesin şartlarına göre olur sanırım ben annem manisaya dönmeden yapmak istiyorum burda kayınvalidem de öyle dedi.
eğer Allahtan bir sorun olmazsa 10.günü falan yapacağım lohusa yatağı hazırlanacak,pembe süslü taşlı incili gecelik giyeceğim.
herşeyi kayınvalidem ve görümcem yapar zaten ben de bebeğim kucağımda süzünürüm.
ikinci mevlüt ise memleketimde olur sanırım o zamanda şık bir elbis giyerim kendi memleketimde
nurcum
manisalıyım bende ve bebek kınasını ilk kez senden duyuyorum çok ilginç geldi bana,bizim sarıgölde yok böyle bişey
bizde çok önemli ve korunan adetlerden biridir canım 6 ay kınası....ama belki sizde yoktur....

selamm arkadaşlarrr bugün doktor amcaya gittik ilk defa nst ye baglandım herşey yolunda bebegim 3040 gr tahmini tabiki

veee

27 OCAK 2011 de bebegim dünyaya gelecek hayırlısıyla inşallah

sezeryan olacak tabiki o zamana kadar kendiliğinden gelmezse :1:

Kız bi hayırlısını iste :)) gelsin gelsin diyip durma dur çocuk büyüsün içerde iyce. Ağrılar hepimizde var canım ve hem fiziksel hem psikolojik olarak zordayız hemde. Bende bazen hemen doğsun isityorum sonra diyorumki aman dur zamanında olsun hem doğduktan sonrada bitmiycekki ağlıycak acıkacak altı kirlenicekk anammmmm :1: o daha zor gibi geliyo bana

Ben artik dogsun istiyorum elbetteki hayirlisinida istiyorum.. tek sabaha kadar uyutmasin dogsunda zaten kaç haftadir uyku muyku yok..

selamm arkadaşlarrr bugün doktor amcaya gittik ilk defa nst ye baglandım herşey yolunda bebegim 3040 gr tahmini tabiki

veee

Maşallah kuzuna :nazar: Çok az kalmış ya 12 gün çok heyecanlııı Rabbim hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah canım.

veee

sen mi istedin sezeryanı mecburi mi olcak canım az kalmış yaaa

Ben artik dogsun istiyorum elbetteki hayirlisinida istiyorum.. tek sabaha kadar uyutmasin dogsunda zaten kaç haftadir uyku muyku yok..

Canım benim Allah gönlüne göre versin inşallah. Senin haftanda dolmuş nerdeyse iyce sabırsızlandın tabi haklısın 1 hafta bile çok şeyi değiştiriyor senin için daha zordur tahmin edebiliyorum. Allahım inşallah sağlıklı doğumlar nasip eder

doğum hediyelerinden bahsetmişsiniz....
annemler bana hediyelerini almışlar....ayrıca eşime ve bana bohça gibi bişeyler daha hazırlamışlar....kızıma ıvır zıvır almışlardı bayramda....şimdi bişeyler daha almışlar,hazırlamışlar....kızıma bilezik yada altın yaparlar sanırım birde....
kayınvalidemlere gelince o konuda inanın hiç bi fikrim yok....düğünde ellerinden geldiğince yaptılar hem takımı hem eşyamı aldılar....aynı zamanda eşim düğünden önce ev aldı bi miktar borç verdiler...hala ödüyoruzz yavaş yavaş...
ama şimdi bebeğe naparlar bilmiyorummm açıkçası merak ediyorum ilk torunları mutlaka bişi düşünmüşlerdir ama nee bilmiyorum:63:
çok önemsemek istemiyorum yanı ama yapmazlarsa üzülürümm bana,kızıma ve eşime değer vermediklerini düşünürüm.....

doğum hediyelerinden bahsetmişsiniz....
annemler bana hediyelerini almışlar....ayrıca eşime ve bana bohça gibi bişeyler daha hazırlamışlar....kızıma ıvır zıvır almışlardı bayramda....şimdi bişeyler daha almışlar,hazırlamışlar....kızıma bilezik yada altın yaparlar sanırım birde....
kayınvalidemlere gelince o konuda inanın hiç bi fikrim yok....düğünde ellerinden geldiğince yaptılar hem takımı hem eşyamı aldılar....aynı zamanda eşim düğünden önce ev aldı bi miktar borç verdiler...hala ödüyoruzz yavaş yavaş...
ama şimdi bebeğe naparlar bilmiyorummm açıkçası merak ediyorum ilk torunları mutlaka bişi düşünmüşlerdir ama nee bilmiyorum:63:
çok önemsemek istemiyorum yanı ama yapmazlarsa üzülürümm bana,kızıma ve eşime değer vermediklerini düşünürüm.....

yaparlar yaw onca şeyi yapmışlar valla benim eşim kendi parasıyla evlendi evide yok kaynanamlar bebeğe ufak bi altın takarlar giderler çok fakirlerya isteseler şimdi ev alırlar ama nerde biyerini sıkmadan olmazmış hiçbişi öle demişlerdi salladım onlardan bişi beklemiyorum zaten

Maşallah kuzuna :nazar: Çok az kalmış ya 12 gün çok heyecanlııı Rabbim hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah canım.

ayy evet yaa cok az kalaıdı kızlar hepimizinde beklerken beklerken günler geçiverdi hala şaşkınım Allah hepimizide nasit etsin arkadasım sağol :71:

sen mi istedin sezeryanı mecburi mi olcak canım az kalmış yaaa

doktor secim senin dedi ama tavsiyesi üzerine sezeryanı sectim kilosuda iyi bana göre artık bekleme zamanı son 12 günü

sezeryanında bu yanı iyi gününü bliyosun :1:

herkese mrb doğum hediyelerinden konu açılmış benim hiçbir fikrim yok ne alacakları konusunda ama büyük bir ihtimalle bol sarılı altın alacaklar bizimkiler.adanalı olduklarından dolayı kayınvalidem altına takıya pek meraklı bende alın baride beyaz altın alında bari takabileyim diyorum gidiyor yine inadına sarı sarı alıp geliyor,sanırım eşimde yüzzük alacak bana soruyor nealayım sana diye bende pirlanta diyorum:1:hele bi sağsağlim bebeklerimizi kucaklarımıza alalımda hediye işi kolay.
Günaydın Kızlar Bugün Benim Doğum Günüm... {Doğum Günüm Demiyim Yaş Günüm Diyim Doğururum Falan} :}

Ama Çok Enteresan Bi Gün Evli Olarak İlk Doğum Günüm, Gün Bi Acaip Başladı, Biraz Hüzünlü Biraz Sıkıcı Gibi, Yaşlanıyorum Diye mi Annemle Kardeşlerimle Değilim Diye mi Bilemedim, Ama Güzel Bi Gün Olur İnşallah Hepimiz İçin..

Rüyamda Çocuğumu 3 Gün Sonra Doğurduğumu Gördüm ki Daha 34. Haftadayız.. Hatta İkinciyi Doğurduğumu Gördüm Düşünün Bendeki Hızı :} Hayırlara Yoruyorum Hayır Olur İnşallah..
[/
doğumgünün kutlu olsun canım eşin ve bebişinle nice mutlu yaşalr geçirmen dileğiyle.
doğumgnün kutlu olsun canım bebeişin ve eşinle nice mutlu seneler geçirirsin inş.
Ya ben hala oğluma isim bulamadım şurda bikaç hafta kaldı doğuma :52:
O kadar şu olsun bu olsun dedim ya eşim itiraz etti ya benim içime tam sinmedi..

Asilkan nasıl sizce ? Demiralp, Uğuralp, Onuralp, Melih, Miraç , Eymen, Egemen .. bikaç tane daha vardı unuttum bunlar arasında gidip geldik ama tamam bu çok güzel dediğimiz olmadı hiç karar da veremiyoruz . Yardım edin kızlar ya başka önerisi olan varmı
vallahi bizde aynı dertten muzdaribiz,çocuk doğacak ortada isim yok artık takmıyoruz doğsun buluruz isimsiz kalacak değilya çocuk diyoruz.bizde metehan,eymen,ege,efe gibi isimleri düşündük ama neden bi türlü hıh bu çok güzel diyemedik o yüzden hiçbirine içimiz ısınmadı.bizim dedemiz bizden meraklı isim konusunda bakalım belki o güzel bişi bulmuşsa ona koydururuz.

ben buldummm

gelinliğimi tıkıştırıp biyere kaldırmıştım çıkarayım onu giyeyim ben :37: oğlumada minicik damatlık alırıkk kocayıda at kapı dışarı artık lazım olmaz zaten :27::27:

oyyy kıyamammm atamammm onu bennnn :16::69:
valla hiç gülesim yoktu:1::1:en iyisini sen düşünmüşün ablam öğretmen kiliste görev yaptı 1 yıl kadar ordada gelin 1 ay boyunca hergün gelinliğini giyer saçını başını yaptırır altınlarını takar hatta altın kemerini:)gelen misafirleri karşılarmış adete bak be.

tabi kış çocugu herkes mıncıklamasın herkes kucagına almaya çalışır bide böyle yüzüne yakından eğilip bakarlar ya... senide kimse öpmesin senden bebege geçer kaynanan iyi düşünmüş bak bendemi erken yapsam da odadan çıkmasam hahaha:46:
senin kaynanan iyimiş yine ablamınki kendi çocuğun yanaklarını somura somura kılcal damarlarını çıkardı yanağındaki.yazık çocuk 2 yaşına kadar kırmızı kırmızı dolandı yüzündeki damarlarla birde beyaz tenliydi.valla bende ölekimseye öptürmem daha el kadar çocuk ben kıyamam öpmeye kaldıki başkaları mıncıklasın.

bugün benim dgum günüm.bakalımeşim çarşıya gitti şöyle kocaman bir çikolatalı pasta alacak galiba bekliyorum sabırsızlıkla dışarıya çıkmak artık hiç canım istemiyor
seninde doğum günün kutlu olsun canım ailenle nice mutlu yaşlara.

veee

sezeryan olacak tabiki o zamana kadar kendiliğinden gelmezse :1:[/Q
ayy ne güzel artık belli olmuş 12 gün sonra bebeğin kucağında.bu arada bizim evlilik yıl dönüğmümüz ayın 27 si bizde belki oo zaman bebeiş bize bi süpriz yapar die umut ediyoruz,ne büyük hediye olur ama...

Herkese merhabalar öncelikle hepimiz için en zor zamanlar elinizden geldiğince relaks olun ve kalp kırmamaya özen gösterin şimdi hepimizde sinir stres hat saffada .geçmişte bazı arkadaşlarımız sezeryan hakkında sorular sormuş 2 tane sezeryan yaptım biri genel biri epidural şimdiki bebişimide epiduralle dünyaya getirmeyi düşünüyorum.Sezeryan olucak arkadaşlarım ın bir kısmıda kaç günde dikişler iyi olur demiş ben 2 sindede 2 gün sonra AYAKLANDIM ( NAZ YAPACAK KİMSE YOKTU ONDAN BELKİDE :) Anne Olcaz ALLAH Kısmet ederse (3 kez olcam ) annemin kıymetini nasıl anlıyorsam Eşimide Dünyaya getiren Anneye Sevmesemde Saygı duymak zorunda olduğumu Yarın benimde kayın valide olacağımı + Evladın kolay büyütülmediğini VE NE OLURSA OLSUN bENİ DOĞURAN ANNEYE KARI vs üstlubu çok argo ve seviyesiz buldugum hitap şekillerini EŞİMİN ANNESİNEDE sölemem L

Herkese merhabalar öncelikle hepimiz için en zor zamanlar elinizden geldiğince relaks olun ve kalp kırmamaya özen gösterin şimdi hepimizde sinir stres hat saffada .geçmişte bazı arkadaşlarımız sezeryan hakkında sorular sormuş 2 tane sezeryan yaptım biri genel biri epidural şimdiki bebişimide epiduralle dünyaya getirmeyi düşünüyorum.Sezeryan olucak arkadaşlarım ın bir kısmıda kaç günde dikişler iyi olur demiş ben 2 sindede 2 gün sonra AYAKLANDIM ( NAZ YAPACAK KİMSE YOKTU ONDAN BELKİDE :) Anne Olcaz ALLAH Kısmet ederse (3 kez olcam ) annemin kıymetini nasıl anlıyorsam Eşimide Dünyaya getiren Anneye Sevmesemde Saygı duymak zorunda olduğumu Yarın benimde kayın valide olacağımı + Evladın kolay büyütülmediğini VE NE OLURSA OLSUN bENİ DOĞURAN ANNEYE KARI vs üstlubu çok argo ve seviyesiz buldugum hitap şekillerini EŞİMİN ANNESİNEDE sölemem L

tabiki çok doğru söylüyorsunuz hepimiz anne olacağız ve birer evlat yetiştireceğiz,ben kayınvalidemi kendi annem gib görmeye çalışıyorum sağolsun oda bana kızı gibi davranıyor yeri geliyor temizliğimi yapıyor yeri geliyor yemeğimi yapıyor yeri geliyor bazı söyledikleri acıtıyor ama yinede insanın nasıl kendi annesi acı söylesede unutuveriyor onada aynı şekilde davranmaya çalışıyorum unutuyorum veya öle demek istememiştir ben yanlış anlamışımdır diye kendimi kandırıyorum:1:ama olsun yinede rahatlıyorum,sonuç olarak eşimi çok seviyorum onu doğuranda o anne olduğu için onuda seviyorum bana eşim gibi mükemmel bi koca yetiştirdiği için.:27:

Son düzenleme:

+ 1 :46::46:
:emir_bebek:

selam kızlar, bu aralar pek okuyamıyorum sizi. umarım herkesin keyfi yerindedir.
bugün kontrolden iyi haberlerle döndük; salı sancı ve kasılmalarım başlamıştı ve farkedilmeseydi doğum başlayacaktı. 4 günlük ilaç istirahatten sonra bugün nts'de kayde değer sancım çıkmadı. gene ilaçlara devam, tuvalet ve yemek dışında kımıldamak yasak hep yatıcam ama en azından oğlum biraz daha sabredecek içerde ben dikkat edersem.
doğuran var mı bilmiyorum, inşallah hepimizin bebekleri en doğru zamanda sağlıkla gelirler.

Back
X