- 26 Ekim 2008
- 6.173
- 57
- 163
ne güzel canım harbi doğum-günü olur
Ay evet cnm ya :)) anası ile aynı gün doğar minişim :))

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ne güzel canım harbi doğum-günü olur
ben gelddiiimmmm kızlar 2 gündür internette bi sorun vardı giremedim ama çıldırdım valla.
merak etmeyin doğurmadım :)))
ben gelddiiimmmm kızlar 2 gündür internette bi sorun vardı giremedim ama çıldırdım valla.
doğurmadığını kardeşin yazdı sağolsun
da
teyzeyle hep başbaşa olmak nasıldı![]()
bugün kaynanamın ördüğü battaniyeyi gördüm az kalmış kenarlarını yapıyoo ayy nasıl güzel olmuş nasıl güzel olmuş anlatamam.yani ne bilim çok hoşıuma gitti.birde öyle hevesle ördüki kayınpederle takıştılar bile hatta annem hiç bi iş yapmaz olmuştu bi ara battaniyeyi örecem diyecinsiyetimiizi biraz geç öğrendik ya biz o yüzden geç başladı harıl harıl örüyodu
bitsede alsamm çok cici olmuş
benim kaynanam bişiye karışmaz valla hep güler yüz gösterir.ne gelir ne gitmedik diye sitem eder.pat diye gideriz bazen ne yedirip içireceğini bilemez haber vermeden asla gelmez.zaten kolay kolay gelmez.yakın olmamıza rağmen.
yani ben kaynanamdan razıyım valla ne yalan sölimm.tek ve ilk gelinim belkide onun verdiği bir rahatlık var.2 kaynım var eltiler gelince nasıl oluruz bilmem![]()
saygı değer 2011'in sevimli şubat anneleri. ben "GÖZDEATİ" isimli kullanıcının kardeşiyim, internetinde kısa süreliğine bi problemi olduğu için nete giremiyor. Sizlere haber vermemi istedi arkadaşlarım beni merak etmiştir dedi, ve diyor ki merak etmeyin daha doğurmadım =) bizi bu kadar düşünmez =))) hepinize hayırlı doğumlar. Allah analı babalı büyütsün diyorum, iyi günler diliyorum =)
kızlar raporum başladıı.bugün doktora gittik 3300 civarı olmuşş.bişi çıkmazsa çarşamba sabahtan sezeryan dedi.ama erken de gelebilir dedi nst de sancılarım çıktııı.
kızlar sağ kasığımda 2 gündür ağrı var.özellikle ayakta durunca daha da artıyor.1 2 kez de şlddetli sancım oldu.böylle ağrıları olan var mı
Ayyy kizlar hamileligi ozliyeceginize inanmiyorum yaa
Ben hic ozlemicemmmm surekli ayni yerlerim agriyo ya nesini özleyim allah a$kinaa
Kizim dogsunda gaziyla tuzuyla ugrasayim tekkk ama bi yerim agrimasinnn
SIKILDIM artikk yaa eksiklerim var ama gidemiyorumm az bi yuruyum kasiklarim fena agriyo
O degilde doguma bir tane geceliklle gidecemmKizimin utulenecekleri var ama elim hicbirseye degmiyorr
Insallahh bu hafta dogurrummmmmm![]()
yaa arkadaşlar benim ilk aylarım inanılmazzzz kötü geçti. herkes benim durumumu yaşamadı arada bi bakabildiğimde bu topikte bi sürü yazışan görüyordum ama ben haftada bir bile bilgisayarımı açamıyordum çünkü kafamı kaldıramıyordumm.. kusma bulantı hat safhadaydı sıcaklar da bi yandan. yani şu kadarını söyliim evden hiçç çıkamadım evden nefret ettim ve kendim kadar kötü olanına da daha hiç rastlamadım yani herkes bulantı yaşadım diyor amaa:) üstelik bu 20. haftaya kadar da sürdü. yani tam olarak hareketlerini hissetmeye başlayıncaya dek..
yani ben anca ooohh deyip hamileliğin keyfini yaşamaya başlamıştım ki hemencik 34lere geldim gibi geliyorr:))
sürmeli öyle istiyorsan inşallah hayırlısıyla bu hafta doğurursun.. herkesin gönlünden geçen olsun inşallahh :))
Kızlarrrrrr bugün görüş günümüzdüüüüüBebişimiz tam 47 cm ve 2650 gr olmuş :) Biraz öndeymiş haftasından
dr amcamız inşallah zamanında gelir ama acil bişey olursa suyun vs gelirse yada sancın başlarsa hemen gel alalım dedi
herşeyi normalmiş
nst ye girdim sancı çıkmadı
14 Şubat kavuşma tarihimiz değişmedi hala
Ameliyathaneye fotograf makinası yada kamera verilebiliyormuş ve ordakiler çekim yapıyormuş.Ama eşimin girmesini kabul etmedi ameliyata çünkü daha önce girenlerden bayılanlar olmuş.Onlarla uğraşmaktan bebek ve anneyle ilgilenemedik dedi
Herşey yolunda şükür ama evdeki kilomdan 2 kg fazla geldim 100 e merdiven dayamışım çok moralim bozuldu gerçi yemek yiyip gitmiştim üzerimde kıyafet ve botlarım vardı ama yinede bozuldum işte
Şimdilik bukadar çok mutluyum çooookkk
Bu arada 1 Şubat yeniden kontrol var haftaya pazartesi yeniden nst ye gireceğim ve bu cuma işteki son günümmmm:)
Sezeryan parasıda 375 tl miş
herkeze sLm bende yeni üye oldum. bende 37+4 qünlük hamileyim bi oqlum olucak inş. hayırlısıyla qeçen hafta dr. qittik 49 cm 3kilo 148gr olmuş. herkeze Allah bebeklerini saqlıkla kucaqına almayı nasip etsin=)
Ben geldim hatunlar, bi kaç eksiğim vardı onlarıda kattım hastane çantama, hala eksik bişeyler çıkıyo...
Nerden baksan araba ile yarım saat 45 dk lık yol olduğu için benimki hastane çantasından çok hastane bavuluna döndü,
Bebişini gören arkadaşların gözü aydın
Yasesecim günün belirlenmiş gözün aydın
Sevimli, cnm bende çok sıkıldım hamilelikten hyırlısı ile bi doğurduğumu görseydim yaaaa
Kızlar narkozdan kusma olayına gelinceee, sezaryen olunan gün vücut narkozu atmak için öksürük fln yapabliyor, ben ameliyat sırasında kusmuşum ama narkozdan değil reflüden kızlar, inş hiç birimiz yaşamayız
Bu sefer yine genel anestezi istiyorum ama ayılamamaktan yada tekrar kusmaktan korkuyorum, epidural yada spinalde sanki canlı canlı kesilmek gibi geliyor bana kızlar ya, aranızda epidural yada spinal olan varmı doğum anından biraz bahsetse??![]()
Cnm ne güzel kolayca atlatmış arkadaşın, çok baş ağrısı yapıyor diye duymuştum ama bilemiyorum hangisiydi, bide spinal ile epiduralin farkı ne tam olarak biliyormusun?? ikiside belden uyuşturma olması lazım
elti gelincede iyi olursunuz inşallah canım. keşke bende senin gibi şanslı olabilseydim. eşimle tek kavga sebebimiz her zaman ailesi yüzünden oluyor çok bunaldım artık dahada bunalacağım önümde benim oğlanın çok afedersiniz kakasında boncuk bulurlar bunlar amannn düşünmek istemiyorum
bende gözde ne zamandır yok kayınvalide yüzünden erken mi doğurdu ne diyordumaman aman daha doğurmasında selam söyle bekliyoruz en yakın zamanda..
Ayy ne güzel çok az kalmış bebişine kavuşmaya darısı bize inşallahh. Allah hayırla kolaylıkla kurtarsın inşallah iyi haberlerinizi bekliyoruz..
yorulunca bendede oluyor canım, benim sancı genelde belden giriyor ama ayakta durunca kasıklarımda çok zonkluyor. normalmiş bu sancılar öyle diyor herkes bende üstünde durmamaya dinlenmeye çalışıyorum yat dinlen bol bol..
derken derken doğuracaksın sürmeliAllah hayırla sağlıkla kavuştursun inşallah kızına. senin kız inat çıktı ama sen gel dedikçe gelmiyo
huyuna suyuna git bari napıcan
canım bende çok fena geçirdim ilk 5 ayı. offf kabus gibiydi günde 15-20 kez çıkarıyordum. bir yudum su içsem geri çıkıyordu kutu kutu serum yedim, hastanede yattım vs. ondan sonrada sancıydı, şişlikti, ağrıydı canını sıkıyo insanın ama o günleri düşününce aman aman çok şükür halime diyorum. birde doğum zorlar onuda hayırla atlatırız inşallahh..
Allah bozmasın keyfinizi, gözün aydın canım. benimde bir haftam kaldı görüş gününe gün sayıyorum resmen çok özledim oğluşumu bir ay oldu görmeyelikilolarıda takma canım hele bi güzelce doğsunlar emzirirken peşlerinden koştururken veririz inşallahh..
hoşgeldinizoğluşunda sende aramıza.maşallahh 3 kiloları görmüşsünüz darısı bize inşallahh..
burcucum sezaryen yüzünden değil ama göğüslerimdeki bir rahatsızlık yüzünden en az 10 kez ameliyat oldum. bunların bir kısmı lokal bir kısmıda genel anesteziyleydi. lokalde ameliyat anı zor geçiyor biraz insan kasılıyor acı hissetmiyorsun ama yapılanları konuşmaları duymak falan zor geliyor. ama bebiş için lokal olunca zor olmaz gibi geliyor bana çünkü ameliyatın bitmesini değilde bebişi görmeyi bekleyeceksin o arada. genel anestezi ise benim hiç istemediğim birşey sende yaşamışsın zaten uyanması sancılı ve zor oluyor biraz.bide o arada bebişi beslemek onunla ilgilenmek falan zor olacaktır gibi geliyor.yaşamadığım için yiğitçe normal istiyorum diyebiliyorum şimdiama sezaryen olmak zorunda kalırsamda epidurallidir tercihim..
kızlar raporum başladıı.bugün doktora gittik 3300 civarı olmuşş.bişi çıkmazsa çarşamba sabahtan sezeryan dedi.ama erken de gelebilir dedi nst de sancılarım çıktııı.
benim de heryerim ağrıyo da canım çok sıkıldığından yapıyorum ara sıra kalkıp annemle göbek atıyoruz olabildiğince yani. biri görse ne der diyo annem ve her gün mutlaka yürüyorum en az yarım saat yoksa uyuşuyorum .benim haftam sizinkilere göre biraz az ondan olabilir ben de 36.haftada falan nasıl olurum bilmiyorum ama şimdilik iyi çok şükür.
Ayyy kizlar hamileligi ozliyeceginize inanmiyorum yaa
Ben hic ozlemicemmmm surekli ayni yerlerim agriyo ya nesini özleyim allah a$kinaa
Kizim dogsunda gaziyla tuzuyla ugrasayim tekkk ama bi yerim agrimasinnn
SIKILDIM artikk yaa eksiklerim var ama gidemiyorumm az bi yuruyum kasiklarim fena agriyo
O degilde doguma bir tane geceliklle gidecemmKizimin utulenecekleri var ama elim hicbirseye degmiyorr
Insallahh bu hafta dogurrummmmmm![]()
Cnm çok geçmiş olsun, inş. bebişin senin istediğin gibi normal doğum ile dünyaya gelirde bir daha bıçak altına yatmazsın, çok kararsızım ben aslında ya her an epiduralde olabilirim...
epiduralde bi katater koyuyolar omuriliğine.ihtiyaç duydukça ara ara anestezi yapıyolar yani o sıvıyı veriyolar.hatta ameliyattan çıkınca bile kalıyo o katater bi buton oluyo ağrı acı hissettiğinde basıyosun butona ve ağrın geçiyo.spinalde 1 defada veriyolar ve hemen uyuşuyosun.katater falan yok yani.ama arkadaşım çok memnun spinalden
iyi akşamlar kızlar valla geçmişi okuyamadım,umarım hepiniz iyisinizdir,benim 2 gündür kasılmalarım arttı göğüs kafesimdede acayip bir baskı var çok kalamıyorum pc başında devamlı uzanma ihtiyacı duyuyorum
hoşgeldin cnmiyi akşamlar kızlar valla geçmişi okuyamadım,umarım hepiniz iyisinizdir,benim 2 gündür kasılmalarım arttı göğüs kafesimdede acayip bir baskı var çok kalamıyorum pc başında devamlı uzanma ihtiyacı duyuyorum
Cnm kendimi bu konuda o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam, benimde cuma günü rndevum var, hakkımızda hayırlısı inş.selam kızlar ben geldim yine
ayyyy demin tartıldımda sanırım dünki makarnadan sonra 1 kilo daha alıyorum.59 dum sabahtan beri 59.6 59.8 falan gidip geliyo.ama insaf sabah muzlusüt yaptım demine çilekli süt yaptım arada yediklerimi saymıyorumkendimi besiye çektim resmen
ben bu son ayı 5 kiloyla kapatırım heralde.yaa napim en çok ta yiyeyimde oğluşum kilo alsın istiyorum.bişi kalmadı şurda.iyi bakayımda tontiş olsun cılız olmasın istiyorum.yani sağlıklı olsun istiyorum ondan yiyorum en çokta
1 hafta kaldı yanii.önce bu çarşamba sandım bende ama sonradan söylemişsin.hadi bakalım hayırlısı olsun ALlah kurtarsın
benimde sabahları el parmaklarım fena şişiyo yaaa.ama ben artık çıkıp yürüyemiyorum.bakkala bile gitmiyorum ekmeği bile eşim getiriyo.hem içimden gelmiyo hemde yoruluyorumm
al bendende okadar.daha dün düşündüm hareket etme kısıtlamam olmasın oram buram acımasın ağrım sızım olmasın bebeğimin peşinde fır dönerim yeterdi doğuryım diye.hantal hantal hareket etmekten sıkıldım
ayy şekerim özledik seni.kardeşin haber vermişti gerçi.ama öyle kaybolmayın ortadan durumlar malumm.merak ediyoss
öfff benimde kafam çok karışık.bakalım haftaya doktora gidicez belki bu konu hakkında daha geniş kapsamlı konuşuruz
Yaklaşan Doğumun Belirtileri İlk bebeklerini bekleyen genç karı-kocaların akıllarından bir türlü çıkmayan bir soru, vardır: "Acaba bebeğin dünyaya geleceği günü, önceden kesinlikle saptamak mümkün mü?" Aslına bakarsanız, bebeğin dünyaya geleceğini günü önceden saptamak, oldukça kolaydır: Son adet kanamasının ilk gününün üzerine 7 gün eklerseniz ve takvime bakarak bu tarihten tam üç ay geriye sayarsınız. Böylece çocuğunuzun doğacağı günü öğrenmiş olursunuz. Ancak bu hesaba denk olarak dünyaya gelen bebek oranı, % 10 dolaylarındadır. Bunun başlıca nedeni, hamile kadının son adet kanamasının ilk gününü tam olarak saptayamamasıdır.
Sizlere doğum gününün yaklaştığını haber veren bazı belirtilerden söz edelim.
Yaklaşan doğumun belirtileri
DOĞUMDAN 4 HAFTA ÖNCE
En önemli ve kesin belirti, karnın hafifçe aşağı sarkması ve ön tarafının sivrileşmesidir. Hamile kadın, artık daha rahat nefes almakta, elbiseleri vücudunu daha az sıkmaktadır. Nedeni de, ana rahmindeki bebeğin, doğuma uygun şeklini alması, başının aşağı gelecek şekilde dönmesidir. İlk çocuğunu bekleyen kadın, artık ortalama 4 hafta sonra doğumun olacağını anlamalıdır. Daha önce doğum yapmış kadında bu süre, daha da kısalabilir. Karnın aşağı sarkmasından kısa bir,süre sonra göbek düzleşir, hafif çökük bir şekil alır.
DOĞUMDAN ÖNCEKİ GÜNLER
Hamileliğin son aylarında, kadınların büyük çoğunluğunda artık kilo artışı görülmez. Aksine, doğumdan önceki birkaç gün içinde, yarım ile bir kilo arası kilo kaybı bile görülür. Bunun nedeni, vücudun su atmaya başlamasıdır. Kadın karnının dakikalarca veya bazen daha uzun bir süre sertleştiğini hissedecektir.
Yine bu devrede hamile kad-dın, daha sık aralıklarla tuvalete gitme zorunluluğu duyacaktır. Çünkü bebek, başıyle annenin idrar kesesine basınç yapar.
DOĞUMDAN 48-24 SAAT ÖNCE
Doğumun gerçekten çok yaklaştığı hususunda en kesin belirti, o zamana kadar rahim ağ-7inı kapalı tutan sümüksel dokudan (mukoza) oluşan tamponun gevşeyerek akmasıdır. Halk arasında buna "İşaret geldi" derler. Bu akıntı kırmızı renktedir. Bu arada ön ağrılar daha kuvvetle hissedilmeye başlanır. İki ağrı arasındaki süre uzundur.
DOĞUM BAŞLIYOR
Birdoğumun en önemli belirtisi, ilk açıcı sancılardır. Kuyruk sokumundan başlayan bu ağrılar, karın bölgesine doğru yayılır, bir kuşak gibi hamile kadının bedenini sarar. İlk sancı 20-30 saniye kadar sürer. Sonra gittikçe daha sık ve daha güçlü olarak duyulur. Sancılar arasındaki süreler düzenli olmaya başladığı zaman (her 10 dakikada bir) artık hastaneye gitmenin vakti gelmiş demektir. Doğumun başladığını gösteren en kesin belirti, rahim boynunun aralanmasıdır. Eğer su kesesi patlamışsa, sancılar olmasa bile, doğum başlamış demektir. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, en kısa zamanda hastaneye gitmektir