ya kızlar biz sut olsun die ne yiyecegiz
ben cok taktım bu süt olayına millet deli
gibi tahinli helva ve baklava yiyormus
bu kiloların uzerine dusunemiyorum
selam kızlar,
alıntılarıma birazdan yazıcam cevap önce bi selam vereyim dedimm..
Cumadan beri giremedim amma da yazmışsınız..
Bir daha gidemem belki diye annemin yanına gimiştim ama hava soğuktu bir de param yoktu hiç bişey anlamadım. bir küçük hediye bile alamadım anneme o yüzden biraz moralim bozuk ama Allah başka birşey vermesin ne yapalım..
Zaten yarım saat önce belime bi ağrı girdi, böyle böbrek ağrısı gibi, inşallah ciddi bişey değildir..
Bu arada dün eşimle marketlere roxy derterjan baktık ama burda yok sanırım ondan..hacışakirin makineler için granüllü sabun tozu varmış ondan mı alsam acaba?? siz neyle yıkadınız? :44:
börülce sütü cogaltıyor... gaz yapıcı yemeklerden olabildigince uzak durmak lasım cünkü memeden bebeege gectigi için bebekteki gaz olayı sancılı ve uzun geciyor.... bebegi yoruyor haberiniz olsun ...
evet ama bulgur falan sutu arttıyormus
ama manyak gaz yapar borunce nasıl
biseydi ya su fasulyenin minik olanı mıydı:44:
canım o modelde bi lamba vardı o modele uygun
ordan onuda hediye aldık adamları soyduk resmen
gerci onları verdi ama indirimi 500 tl falan yaptı
hadi onlarıda içine katmıs oldu
ay inanırmısın poşette geldi nasılsa yıkanacak
die acıp bakmadım yırtık var mı yok mu aaaah
ne safım ya bugun ben onları cıkartıp bakayım
belkide yanlış geldihavalanıyor ya koydum
boş karyolanın içine poşetle hepsini hazırlayayım
foto koyarım canım
canım yatak ve tekstili her alana veriyorlar
ama cibinlik ve avize için konusman gerekiyor
benim kayınvalidem o kadar pazarlık yaptı ki
cibinlik ve avizeyide hediye ettiler tavandandı
tavanı biz mobilyalar gelince delmekden vazgectik
mobilyanın kenarından olanlardan almaya karar verdik
,TUYA,ayse8080,byd,cetrefilli,elanurkr,Kar_Topu,cigdemduru,Bia,diamond07,flzayk,
selam kızlar
ayyy evi toparlıyım dedim bebişin odasında misafir çekyatı vardı o şimdi gidecek altındakileri boşatım dedim resmen çöplük çıktı altından....eşimin babaannesinin el örgüleri düşünün yaniii....atsan atılmaz kıyamet koparbirazdanda çekmecelerdeki kağıt çöplüğüne el atıp evi hafifletmem lazım
cnm ben dalinin sıvı deterjanıyla yıkadım
çok beğendim hatta bir kıyafetimide kızımınkilerle yıkattım çıktığında miss gibi dalin şampuanı gibi kokuyordu
ARKADAŞLARRR-*-*-*-
bebeklerine oda yapanlar resimlerinizi nasıl görebilirim topiğiniz varmı merak ettimde:44:
bizim prensesin odasıda ay sonu gelicek inş..
bu arada kilolarınız ne alemdee:18:
su içeceğiz tatlım. sütü destekleyen en önemli şey bol bol su içmek. anne çocuk sağlığı okudu bu sene diyetisyenlik okuyan arkadaşım. hoşafı önerdi ama ona da şeker atmadan pişirirsem. yoksa herşey kilo yapar diyor. mesela dere otu vs. yeşillikler de süt yapıyormuş.
dereotu ve soğan acayip süt yapıyomuş zeytinyağlı yaparız bol soğanlı dereotlu aklında olsun eğer yeterli gelmezse kefirde çok iyiymiş bide malt içiçeğidiyolar ama malt içeceği katkılı bence
sen helvayı baklavayı gec bulgur ye sogan ye meyve suyu iç cok ca su iç gör bak gelir yaglı unlu tatlı seyle alakası yok tamamaen bebegi sıksık emzirmeyle alakalı canım
arz talep meselesi süt ne kadar bosaltırsan o kadar yerine doluyor
yok artık dev gibi oluruz yaa :) hurma çok süt yapıyomuş canım daha önce de demiştim gerçi de.medine hurması varya o..hem doğum sancılarına dayanma gücü veriyor hem de doğumdan sonra süt yapıyor.hatta kuranda da geçiyor..benm yeni doğum yapan ark larım hamilelikte ve sonrasında yediler bolbol gayet de faydasını gördüler.ben de başladım yemeye..
bi de rezene çayı çok süt yapıyomuş.doktorum da bol bol sıvı tüketeceksin dedi.bol miktarda su, süt içmemizlazımmış..birde geçen ender saraç ta dinledim;alkolsöz bira varya malt içeceği o da çok süt yaapıyomuş..yemekten ziyade sıvı tüketimi çok önemliymiş yani canımcım...
pelcel,serbulo modokodan mı aldınız mobılyaları,pelcel senın kayınvalıde çok ii yapmış,biz de modokodan aldık hiç indiriğm yapmadılar guya cibinliği hediye ettilerr,dolap boyunu yukselttıler fazlasıyla çıkardık nasıl olsa cıbınlıkde hedıye dıyelım dedıler heralde:)
pelcel,serbulo modokodan mı aldınız mobılyaları,pelcel senın kayınvalıde çok ii yapmış,biz de modokodan aldık hiç indiriğm yapmadılar guya cibinliği hediye ettilerr,dolap boyunu yukselttıler fazlasıyla çıkardık nasıl olsa cıbınlıkde hedıye dıyelım dedıler heralde:)
evet canım modoko mutlu bebeden
aldık ikimizde aah nie yapmadılar ki
ya tekstil ve yatagıda verdiler dimi
cibinlikle beraber
arkadslar halı işini naptınız var mı dusunduunuz bır marka,bizim mobılyalar da 23mayısda gelcek bakalımzamanında ve dogru gelcek mı,bir de böyle erkenden herşeyını aldıgımız için bazen içimi bir korku kaplıyor allah korusun bışı olsa herşey hazır ,aklıma kötu kötu şeyler gelıyor sizde de oluyomu böyle korkular??
kilolar aldı başını gidiyor engel
olamıyorum artıkın
haha aynen ben tartıya çıkmaya korkuyorum bile artık yapcak bişey yok..doğumda bi sorun çıkarmasın da fazla kilolalarım yoksa başka bişey düşünmüyorum.bebişlerden sonra nasısa veririz yani...
dereotu ve bol su en mantıklısı valla
hemde kolay kilo verilirsoğan konusunda
kararsızım ya sutumden kotu bi tad gecmesin
bide yazın sıcagında sogan kokacaz bana bide
sogan cok dokunur mideme:44:
soğan yiyemem hayatta ama bol dereotlu kabak yemeği süper olur tam da yazın ohh...
ya sogan bebege kotu tat vermez mi ya
sutten gecip hep onu dusunuyorum bide
bulgur gaz yapmaz mı ama dedigin gibi
sık sık emzirmek en mantıklısı ya limon
sutu kesiyormus bide aklınızda olsun
sakın bol limon ve limonata falan içmeyin:26:
aa bak onu bilmiyodumm..limondan uzak durmam lazım o zamannn
medine hurması dedigin su buyuk kırmızı yoksa
hacılıkdan gelen kucuk kahverengi olan mı?
rezene canım gaz için sanırım iimis sutden bebege
geciyormus ve bebek o sekilde cok rahatlıyormus
onu hergun bi bardak içmeyi dusunuyorum zaten
evet verdiler,ama ordan yatak almak ne kadar sağlıklı tartısılır ...
tamam canım sana şimdiden kolay gelsinn:13:
canım hacılıktan gelen küçük çekirdekli kahverengi olan var ya onlardan işte..medine hurması diyolar
ya kızlar biz sut olsun die ne yiyecegiz
ben cok taktım bu süt olayına millet deli
gibi tahinli helva ve baklava yiyormus
bu kiloların uzerine dusunemiyorum
saol tatlım o da sekerli sekerli
kilo yapmaz mı
Kolay gelsin. Bakıyorum da herkes hamarat bu grupta. Bir ben mi oturuyorumbelim çok fena. Değil iş yapmak ayakta kalmakta yürümekte zorlanıyorum. ilk başta inat ettim yürüdüm yemek falan yaptım ayakta sonra yattığım yerden kalkamadım belim tutuldu.Şimdi hiç birşey yapamıyorum maalesef. İlk oğlumda böyle değildim 9. ayda bile perde ütülerken görüntülerim var. Yaşlanıyorum galiba
Ama sizi tebrik ederim. Anlattım halinizin kıymetini bilin diye :))
canım pişmemiş soğan banada çok dokunuyor o yüzden zeytin yağlıların içinde tüketicem bol soğanı ve derreotunu , canım bizim model hani pembe kristal tutma kulplarıı olan düz beyaz bi model var adını inan bilmiyorum ama şifonyeri daha sonra çalışma masası oluyo yani şifonyerde tekerlek var içinden çıkıyo bulunduğu kasanın işte o model tabi ben tutma kuplarını beyaz kristal yaptırdım , mobilyayıda kırık beyaz
Mrb, Hastanede bana meyve suyu %100 bile olsa kesinlikle yasaktı. Doktorum sadece hoşaf içebileceğimi söylemişti. Bizde hazırlıksızdık hemen kankimi aradım üzüm ve kayısı hoşafı yapıp getirdi sağolsun. Bu sefer hazırlıklı giderim artık:) Sütle ilgili hiç bir sorun yaşamadım. Normalde de çok su içerim o zamanda çok su içmiştim. Sadece 5. aydan sonra oğlum beni bırakmak istedi. emmek zor geliyordu sanırım. Bende o uyurken veriyordum. Diğer zamanlardada göğüslerim çok dolduğu için medelanın elektrikli pompasını almıştım onunla sağıp biberonla verdim içti.13 ay emzirdim bu yolla. Uyanıkken kesinlikle meme istemiyordu. Bende uyurken ve biberonla verdim. Azmin sonu yok :)
Kilo konusuna da baklava börek konusunda aşırıya kaçmadığınız sürece fazla takılmayın bence. Her zaman için sağlıklı beslenmeliyiz bebğimizede zengin bir menü sunabilmek için sağlıklı ve çeşitli yemekte fayda var. Ben herşeyi yemiştim ama sezeryandan 1 ay sonra oğlumu pusete koyup yürüşe başlamıştım. Dolayısıyla da yememe rağmen hiç kilo almadım. Hamilelikten kalan 10 kilomuda 1 yıl sonra sıkı bir sporla verdim.
kupon ne oluyor canım merak ettim..merhaba canım, iyi sayılırım, yalnız şu aralar çok
yoruluyorum, uykumu alamıyorum, resmen
kemiklerim ağrıyor
Sen nasılsın? inşallah ben de çarşamba sabah oğluşumu görücem,
onun için de biraz heyecanlanıyorum..
Ben aldığım ilk çeki aşağıdaki
ürünlerde kullandım, bugün de bunların kargosu geldi,
hafta sonu da jokerde çerçevelere baktım, bir de dönenceye
baktım, ikisinden de alıcam, bugün iki kupon daha alayım diyorum..
sen ne yaptın? aldın mı canım?
eğer alırsan, muhakkak anne adayının günlüğü adlı defteri de işaretle,
0,01 tl ye geliyor, yani bedava, çok güzel bir defter..
Ürün Adı Adet Fiyatı
Nuk %0 BPA Lüks Biberon ve Emzik Fırçası 1 15,90 TL
Nuk %0 BPA Emzik Saklama Kutusu 1 4,99 TL
Ninna Nanna Meyve Şekilli Önlük Limon 1 11,99 TL
Ninna Nanna Meyve Şekilli Önlük Kırmızı Elma 1 11,99 TL
Mycey Emzik Kordonu Mavi Yıldız 1 6,90 TL
Anne Adayının Günlüğü 2 1 0,01 TL
Kargo Ücreti 1 6,50 TL
Sepet Toplamı 58,28 TL
Promosyon / Diğer İndirimler -50,00 TL
KDV -1,67 TL
Toplam Tutar 8,28 TL
batikon zaten yasaklanmadı mı ki?Tuya iyiki göndermişsin biz hep batikon kullandık uzman tv de alkol kullanın diyor. Belkide o yüzden geç kuruyup düşmüştür benim oğlumunki. Bizim doktorumuz da bilmiyormuş demekki bize batikonu tavsiye etmişlerdi 2007 de. Bu oğlumda bende alkol kullanırım çabuk kurusun düşsün diye. Ama üzerini kapatmadan içimin rahat edeceğimi sanmam. Teşekkürler paylaşımın için.
sağol canım, bu arada yumuşatıcı filan kullandın mı?cnm ben dalinin sıvı deterjanıyla yıkadım
çok beğendim hatta bir kıyafetimide kızımınkilerle yıkattım çıktığında miss gibi dalin şampuanı gibi kokuyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?