2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah canım kuzuna , kilosu boyu çok güzel maşallahh

benimkide bazen top gibi göbeğimin ortasında duruyor sanki demekki kasılmaymış :18:

slm kızlar..nasılsınız?bugün benim moralim çok bozukkkkkkkkkkk...sabah gebe takibi için sağlık ocağına gitmiştim...kızımın kalp atışlarını falan çok güzel maşallah... hemşireye dedim benim yüklemede şekerim biraz yüksek çıkmıştı..diyete soktu doktorum düşmüştü tekrar şeker ölçümü yapalımmı dedim..oda açmısın dedi..bende kahvaltı yaptım..tokluk bakalım dedim..tamam dedi...parmaktan kan aldı dijital cihazla baktı 169 çıktı..yükselmiş dedi...ya bu şeker niye yükseliyor ben anlamadım gitti...herşeyden kısıtlıyorum kendimi sinirselmidir nedir anlamadım ben...kendime bir şeker ölçüm cihazı almaya karar verdim...diyeti artık iyice sıkılaştırcam...bakalım iki hafta sonra ne olcak...21 de doktor randevumuz var...hamilelikte bu şeker illeti ne zor şeymiş ya...sizlerle paylaşmak istedim...

Mrb kızlarrr,okuldan geldim evi toparladım ve hemen PCnin başına oturdum, yeni doğum yapan arkadaşıma uğramıştım bebişi okadar sakin ve tatlı ki!! Artık herşeye bakışım değişti nasıl heyecanlandım görünce ama korkularım da artıyor okadar çok soru sordum ki kıza o nasıl bu nasıl diye, sezeryanla doğum yaptı 38. haftada benimde çok zamanım kalmamış gibi hissettim, perşembe dr muaynemiz var bebişimi görmeyeli çok oldu kilosunu çok merak ediyorum!

Canım çok geçmiş olsun ben de çok yorulursam artıyor sanırım ama ben de de korkular arttı sancım olduğunda sanki doğuracakmışım gibi hissediyorum buarada oğlunun adına uygun Ülkü de koyabilirsin Türküm doğruyum çalışkanım die gider:)))
:87:

Sedacım Allah sana sabır versin canım bu hassas dönemde herşeye alındığımızı ve nazlı olduğumuz zamanlarda tahammül daha da zorlaşıyor!

oyy maaşallah2 kiloyu geçen ilk bebeğimiz.gözün aydın canım.kilo olayına banim dr um hiç kızmıyor nedense,ben de hızlaalıyorum.doğuma etki etmeyecekse kafana takıp germe kendini,boşver.
geçmiş olsun canım dikkat et kendine.valla bu kaynanaların her biri bir garip.tavrını şimdiden koyman iyi olmuş canım. en iyi kaynana benim kaynana,nerdeyse ayda 1 tel de görüşürüz,hiç karışmaz.zaten yaşlı.hiçbir şey almadı ama olunca altın takar geçer kenara.ben de almasını da karıimasını da istemiyorum.alınmıyorum da.iletişimimiz yok denecek kadar az.annem alıyor biz de alıyoruz.annemin ilk torunu ama kaynanamın taa 8. olcak.

canım geçmiş olsun yaaa sabret gülüm az kaldı artık...

aman ne güzel walla biz aynı mahallede oturuyossss üstelik benimki baya genç ve ilk torun gerçi çok da ilk torun hevesi yok yani görünüşte ilk torun... ben altın bile takcağından şüpheliyim çok düşünceli değildir öyle aslında bana da takması lazım erkek torun geliyor diye sağa sola kasılıp duruyor çünkü...zaten en iyi yaptığı da sağa sola hava atmak... bakalım ufaklığa bir çeyrek takarsa öpüp başımın üstüne koycam...

geçmiş olsun canım

maşallah canım bebişine...

saol canım banada maşallah valla

pelcel cim maşallah bebişine. çok güzel haberler verdin valla. içim bi ferahladı.

cok saol canım ne mutlu içini ferahlattıysam

maşallah canım kuzuna , kilosu boyu çok güzel maşallahh

benimkide bazen top gibi göbeğimin ortasında duruyor sanki demekki kasılmaymış :18:

canım valla bana kilosu az geldi benle aynı
arkadasım var 2300 kg.45 cmdi benim ki
cucuk gibi kaldı

valla kasılmaymıs bende onu sırtını ne kadar
dayadı ay poposu die kendimi kandırıyorum

evet canım maşallah oğluma
ay benimki kilo konusunda cılgın ya
1 kilo alıncada oyleydi eşimi nasıl
gaza getiriyor kilo alırsa senden bilirim
die

gözün aydın canımmmm maşallah kuzuna tombiş mi olucak ne
darısı benim başıma inş.
bende yavaştan başladım hazırlıklara bacaklarımı aldım
banyoda da bikini bölgesini halledicem
her seferinde şu kadınlık ne zor die söylene söylene yapıorum

geçmiş olsun canımmm
havalardan canım hep bunlar çıktığında sıcak oluo ince giyiniosun
sonra birden kapanıo bu seferde üşüyoruz
hep söylüorum ama Rabbim evlatlarınıza benim kayınvaldem gibi bi anne versin
Rabbim nazardan korusun öyle iyi geçiniriz ki
sürekli destekçimdir hep korur beni
Allah razı olsun biçok şeyde aldı kuzuma

slm canımm
bozma hemen moralini anlık bi durumdur belki
1 saat sonra ölçsen belki normal değerlerde çıkacaktı

saol tuğcalcım...sabrediyorum herşeye dikkat ediyorum ama yinede yüksek çıktı..ne güzel düşmüştü ya...neyse inşallah düşer tekrardan...sanada geçmiş olsun tatlım soğuk almışsın sanırım..sende dikkat et kendine...çok öpüyorum canım...

canım az kaldı sıkma canını hamilelikde
cok normal boyle seyler artıkın cekicez
ne yapalım az kaldı

bilmiyorum ki zehracım...babamda aynı şeyi söyledi...tokluk şekerine zaten yemekten 2 saat sonra bakılıyor sen kahvaltıdan hemen sonra baktırmışsın dedi...beni biraz rahatlattı ama yinede diyete devam edecem tabi...gerçi hiç bozmadım ama...tatlı namına sadece kahvaltıda bir tatlı kaşığı pekmez var...başka bişey yemiyorum..çay bile içmez oldum...Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirir cümlemizi....

saol canım maşallah ben atlattım hadi darısı
başına oy maşallah gorup yapabiliyorsun
ben artık kuafore gidiyorum komple şimdi
bide 35.haftamda giderim sonra nasıl
olacak hiç fikrim yok 37.de tam cıkmaz
38.beklesem ya gelirse birden aman ne yapalım
zor iş valla hadi seninde guzel haberlerini bekliyoruz

İŞİMİZE YARAYABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE SİZLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM...

Normal vajinal yolla doum - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

HAFTANIN ÖNERİSİ
Normal doğum için uygun bir anne adayıysanız bu olasılığınızı artırmanız kesinlikle mümkündür. Bunun için size bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak önereceklerim şu şekilde olacaktır:
Normal doğum yapmayı çeşitli nedenlerle istemeyebilirsiniz. Bu doğaldır. Bu konuda kendinize karşı dürüst olun. Normal doğum yapmaya kesinlikle karar verdikten sonra ise bunu doktorunuza mutlaka söyleyin ve onu kararlılığınıza inandırın. Bir doktor için en zor anlardan biri "normal doğuma kararlı" olan anne adayının doğum başladıktan sonra "ben vazgeçtim" demesidir.
Başarının belki de en önemli unsuru hastaneye başvurma zamanınızdır. Henüz doğum eyleminiz başlamadan başvurduğunuzda muhtemelen hayal kırıklığıyla evinize geri döneceksiniz. İkinci kez yine eylem başlamadan başvurursanız bu kez sizi geri göndermek zor olacak ve hastaneye yatış işleminiz yapılacaktır. Doğum eyleminiz başlamamış olsa dahi hem yakınlarınız hem de siz "saat tutmaya" başlayacaksınız ve bir süre sonra gelişen "neden hala doğum yapamadım?" tutumu doktorunuza yansıyacaktır. Dışarıda bekleyen yakınlarınız da yine doktorunuza "hala doğum yapmadı, neden?, "olmazsa sezaryan yapıverin." gibi yaklaşımlarda bulunacak ve doktorunuz kendini baskı altında hissedecektir. "Bir arkadaşıma doğumhanede 2 gün sancı çektirdiler, sonra doğurdu" gibi hikayeler çoğunlukla doğumhaneye erken başvuranlara aittir.
Anadolu'da çoğu kadın doğumhaneye son anda başvurur ve kısa zamanda doğum yapar. Anneleri onlara "iyice sancını çek, rahimağzın iyice açılsın ki doktor sezaryan yapmasın" şeklinde öğütlemiştir. Bu da sakıncalı bir durumdur zira doğum eyleminin bebek açısından en kritik anları evde atlatılmıştır.
Epidural imkanınız varsa bunu mutlaka değerlendirin, bu sizin ağrınızı hafifletecek ve size güç verecektir.
Doğumhane kapısında bekleyen kişi sayısı ne kadar fazlaysa doğumhane ekibi ve sizin üzerinizdeki baskı da o kadar fazla olur. Aile büyükleri ve arkadaşlarınıza hemen haber vermek yerine biraz zaman geçmesini ve doğum eyleminin yoluna girmesini bekleyin.
Etrafınızda sezaryan ile doğum yapmış örnekleri değil, normal doğum örneklerini bulun. Hemen her anne kendi doğum şeklinin en iyi olduğunu söyler ve bunda haklıdır, zira hem bebeği hem de kendisi sağlıklıdır. "Kötü normal doğum deneyimi" yaşamış olan anneler elbette olabilir, ancak bu anneler azınlıktadır.
Bazı hastanelerde sezaryan doğumlar çok yüksek orandadır ve buralara normal doğum için gecenin bir yarısında geldiğinizde size serviste yataklarının kalmadığını bile söyleyebilirler ve hatta (malesef) bazı hastanelerde doğumhane o kadar az kullanılır durumdadır ki burası malzeme deposu veya başka birşey için hizmet vermektedir. Bazı hastanelerde gece nöbetçi doktor bile bulunmamaktadır. Doğum yapacağınız hastanenin doğumhanesini mutlaka görün ve gece acil bir durum için gerekli donanımın bulunup bulunmadığını sorun. Normal doğumun iyi işlediği hastanelerde hem tecrübeli bir ebe, hem de nöbetçi doktor mutlaka bulunur.
Doktorunuzun baştan sona tüm doğum eylemi boyunca sürekli yanınızda olmasını talep etmek onun enerjisini azaltır ve bu gerçekçi bir istek değildir. İlk muayenenizi veya ilk birkaç muayenenizi muhtemelen doğumu gerçekleştirecek doktor yapmayacaktır. Bunu bilmelisiniz. Doktorunuz doğum eyleminiz yoluna girdiğinde sizin yanınızda mutlaka olacaktır.
Bu öneriler normal doğum yapabilecek olan anne adaylarının bu olasılıklarını sonuna kadar kullanmaları için verilmiştir ve dikkatinizi çektiği üzere anahtarın biri sizde biri de doktordadır...Sabırlılık ve sabırsızlık doktordan anne adayına veya anne adayından doktora bulaşabilir birşeydir.

canım az kaldı sıkma canını hamilelikde
cok normal boyle seyler artıkın cekicez
ne yapalım az kaldı

haklısın pelcelcim ama işte ister istemez insanın canı sıkılıyor...eşim beni işe bırakırken bile arabada konuşamadı adamın bile morali atmıştı yani...duanızı eksik etmeyin..Rabbim sağlıkla hepimize yavrularımızı kucaklamayı nasip etsin inşallah...

kızlar bi uymuşum ki sormayın ama hala uykum var.bebişimin çamasırları kurumadı ki ütüleyeyim ay hiç ütü yapayım diye can atmamıştım

pelcel

o sancılardan bende de oluyor gece de oldu demek yaklaşıyoruz mutlu sona

leylacım çok geçmiş olsunumarım düşer şekerin

bizimkide tutmuyo ama gelen misafireleri olcak aman kalmaısn çekemem onu eşimle kavga ediyom onun yüzünden..hazirn sonu ayy mayıs annelerni okudukça tuhaf oluyorum ben yaa
bebeğe maşallah canım kaç kilosun şimdi..fazla kafana takma sende bebeğinde iyi olun önemli olanda o

sağol canım haklıısn hamilelikte daha bi hassas oluyomuş insan o hiç doğurmamş ya kızıda yok bilmez tabi

LEYLA cım çok geçmniş olsn umarm düşer şekerin canım dikkat et

selam kızlaar !
geçmiş olsun leylacım normale döner işala ama hamilelik şekeri denilen bişe var malesef hiç olmayan da bile çıkıyo..ya da ne kadar dikkat etsek olmuyor işte..

ya tabi canım ister istemez etkilenisiniz ikinizde
ama sağlık olsun ne yapalım hepimiz ayrı ayrı
problemler yaşıyoruz burda herkesin bi derdi
var oyle dusun bu hamilelik evresi kimsenin
dört dörtlük gecmiyor ne yapalım az kaldı

saol canım super bi sey bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…