ben geldim kızlar dr.um bana cok kızdı
3 haftada 3 kilo almısım eşime yedirme sakın
bisey die tembihledi bebişin başı asagıda
artık cıkmaz dedi yukarı eşim dedi kilo olayı
normal dogumu etkiler mi hiç bisey olmaz
dedi 38.haftada tuse mua.sinde belli olur dedi
catıya bakıcaz bebeğin kilosuna o zaman dedi
dogum için simdiden konusmak erkenmiş
kasılmalarımı sordum bu haftalardan sonra
gunde 10-15 gibi olması cok normal dedi
bide bana boyle karnımın ortasında taş gibi olup
bırakıyor kendini o da kasılmaymıs bide asagı vuruyor
arada bu aralar sıklastı uzun yurumelerimde:26:
bebiş ii cok sukur sağlıgı 2010 gr olmus boyu 44cm
bobreklerde bi ilerleme yok cok sukur şimdilik
cok cenım dusmus yaaa
maşallah canım kuzuna , kilosu boyu çok güzel maşallahh
benimkide bazen top gibi göbeğimin ortasında duruyor sanki demekki kasılmaymış :18:
Kizlar sohbete yetisemiyorum vallahi
Size benden bir haber, dun doktora gittim apar topar cunku benden camasirimin tamamini islatacak kadar bir su geldi. Hastaneyi aradim hemen gelin dediler. Korkudan aglayacaktim neredeyse, bir anda ne yapacagimi sasirdim. Ne dogum cantam hazir ne de bebek dogmaya hazir. Aklimdan milyon dusunce gecti. neyse benim kontrolum yapildi ve amnio sivisi degil dendi. Neyin nesiydi bilmiyorum hala, doktor da vajinal akinti olabilir dedi. Bu arada bu sefer ultrasona almadilar. merkatan oluyordum halbuki kac kilo diye.
Bir de bir haber daha, doktorumla kara verdik normal dogumu denemeye. Herseyi hazir edecegini, sorun cikarsa derhal sezaryene alacagini soyledi. Epidural yapacakmis. Ben de ona biraktim sonucta ilk dogumumun sezaryen oldugunu biliyor. Bakalim o muthis ani yasayabilecek miyim.
Kizlar biz hala isimsiziz. Once Beliz koyalim dedik sonra vazgectik, simdi Deniz diyoruz ama benim oglumun adi da ilke, yani iki tane uniseks isimli cocuk istemiyorum artik. ben simdi Lara diyorum, ona da esim tepki vermedi. Bir isim bulamadik yaa :18:
oyy maaşallahben geldim kızlar dr.um bana cok kızdı
cok cenım dusmus yaaa
geçmiş olsun canım dikkat et kendine.valla bu kaynanaların her biri bir garip.tavrını şimdiden koyman iyi olmuş canım. en iyi kaynana benim kaynana,nerdeyse ayda 1 tel de görüşürüz,hiç karışmaz.zaten yaşlı.hiçbir şey almadı ama olunca altın takar geçer kenara.ben de almasını da karıimasını da istemiyorum.alınmıyorum da.iletişimimiz yok denecek kadar az.annem alıyor biz de alıyoruz.annemin ilk torunu ama kaynanamın taa 8. olcak.selam kızlar nasılsınız??? ben pek iyi değilim bugün sanırım üşüttüm boğazım fena bir de içim üşüyor böyle anlamadım gitti gerçi bu havalarda hasta olmamak da büyük başarı ama pazar günü dışarlardaydık tüm gün sanırım orda çarpıldım farkında olmadan...
kaynana muhabbeti yapmışsınızwalla benimki bişeyler yaptı sağolsun ama benim de sorunum bazen çok düşüncesizce davranıyor deli oluyorm... en gıcık olduğum huyu da sürekli kendinin ne kadar mükemmel bir anne olduğunu çocuklarını çok süper yetiştirdiğini anlatıp durması hatta erkek kardeşinin kızına da baya bakmış güya ama çocuğun annesinin yap dediğine yapma yapma dediğine yap demiş çocuk haliyle annesini sallamıyor... geçen dedim walla ne sen ne de benim annem çocukla ilgili babası ve benim aldığımız kararların aksini yapacak olursanız torununuzu en asgari seviyede görmek zorunda kalırsınız dedim... hoşunuza gitse de gitmese de bizim çocuk terbiyesi yöntemlerimize karışmayın dedim... tabii benim annem zaten karışmaz zaten o konuda bir sıkıntım yok
slm kızlar..nasılsınız?bugün benim moralim çok bozukkkkkkkkkkk...sabah gebe takibi için sağlık ocağına gitmiştim...kızımın kalp atışlarını falan çok güzel maşallah...hemşireye dedim benim yüklemede şekerim biraz yüksek çıkmıştı..diyete soktu doktorum düşmüştü tekrar şeker ölçümü yapalımmı dedim..oda açmısın dedi..bende kahvaltı yaptım..tokluk bakalım dedim..tamam dedi...parmaktan kan aldı dijital cihazla baktı 169 çıktı..yükselmiş dedi...ya bu şeker niye yükseliyor ben anlamadım gitti...herşeyden kısıtlıyorum kendimi sinirselmidir nedir anlamadım ben...kendime bir şeker ölçüm cihazı almaya karar verdim...diyeti artık iyice sıkılaştırcam...bakalım iki hafta sonra ne olcak...21 de doktor randevumuz var...hamilelikte bu şeker illeti ne zor şeymiş ya...sizlerle paylaşmak istedim...
oyy maaşallah2 kiloyu geçen ilk bebeğimiz.gözün aydın canım.kilo olayına banim dr um hiç kızmıyor nedense,ben de hızlaalıyorum.doğuma etki etmeyecekse kafana takıp germe kendini,boşver.
geçmiş olsun canım dikkat et kendine.valla bu kaynanaların her biri bir garip.tavrını şimdiden koyman iyi olmuş canım. en iyi kaynana benim kaynana,nerdeyse ayda 1 tel de görüşürüz,hiç karışmaz.zaten yaşlı.hiçbir şey almadı ama olunca altın takar geçer kenara.ben de almasını da karıimasını da istemiyorum.alınmıyorum da.iletişimimiz yok denecek kadar az.annem alıyor biz de alıyoruz.annemin ilk torunu ama kaynanamın taa 8. olcak.
selam kızlar nasılsınız??? ben pek iyi değilim bugün sanırım üşüttüm boğazım fena bir de içim üşüyor böyle anlamadım gitti gerçi bu havalarda hasta olmamak da büyük başarı ama pazar günü dışarlardaydık tüm gün sanırım orda çarpıldım farkında olmadan...
kaynana muhabbeti yapmışsınızwalla benimki bişeyler yaptı sağolsun ama benim de sorunum bazen çok düşüncesizce davranıyor deli oluyorm... en gıcık olduğum huyu da sürekli kendinin ne kadar mükemmel bir anne olduğunu çocuklarını çok süper yetiştirdiğini anlatıp durması hatta erkek kardeşinin kızına da baya bakmış güya ama çocuğun annesinin yap dediğine yapma yapma dediğine yap demiş çocuk haliyle annesini sallamıyor... geçen dedim walla ne sen ne de benim annem çocukla ilgili babası ve benim aldığımız kararların aksini yapacak olursanız torununuzu en asgari seviyede görmek zorunda kalırsınız dedim... hoşunuza gitse de gitmese de bizim çocuk terbiyesi yöntemlerimize karışmayın dedim... tabii benim annem zaten karışmaz zaten o konuda bir sıkıntım yok
maşallah canım bebişine...
pelcel cim maşallah bebişine. çok güzel haberler verdin valla. içim bi ferahladı.
maşallah canım kuzuna , kilosu boyu çok güzel maşallahh
benimkide bazen top gibi göbeğimin ortasında duruyor sanki demekki kasılmaymış :18:
oyy maaşallah2 kiloyu geçen ilk bebeğimiz.gözün aydın canım.kilo olayına banim dr um hiç kızmıyor nedense,ben de hızlaalıyorum.doğuma etki etmeyecekse kafana takıp germe kendini,boşver.
geçmiş olsun canım dikkat et kendine.valla bu kaynanaların her biri bir garip.tavrını şimdiden koyman iyi olmuş canım. en iyi kaynana benim kaynana,nerdeyse ayda 1 tel de görüşürüz,hiç karışmaz.zaten yaşlı.hiçbir şey almadı ama olunca altın takar geçer kenara.ben de almasını da karıimasını da istemiyorum.alınmıyorum da.iletişimimiz yok denecek kadar az.annem alıyor biz de alıyoruz.annemin ilk torunu ama kaynanamın taa 8. olcak.
ben geldim kızlar dr.um bana cok kızdı
cok cenım dusmus yaaa
selam kızlar nasılsınız??? ben pek iyi değilim bugün sanırım üşüttüm boğazım fena bir de içim üşüyor böyle anlamadım gitti gerçi bu havalarda hasta olmamak da büyük başarı ama pazar günü dışarlardaydık tüm gün sanırım orda çarpıldım farkında olmadan...
slm kızlar..nasılsınız?bugün benim moralim çok bozukkkkkkkkkkk...sabah gebe takibi için sağlık ocağına gitmiştim...kızımın kalp atışlarını falan çok güzel maşallah...hemşireye dedim benim yüklemede şekerim biraz yüksek çıkmıştı..diyete soktu doktorum düşmüştü tekrar şeker ölçümü yapalımmı dedim..oda açmısın dedi..bende kahvaltı yaptım..tokluk bakalım dedim..tamam dedi...parmaktan kan aldı dijital cihazla baktı 169 çıktı..yükselmiş dedi...ya bu şeker niye yükseliyor ben anlamadım gitti...herşeyden kısıtlıyorum kendimi sinirselmidir nedir anlamadım ben...kendime bir şeker ölçüm cihazı almaya karar verdim...diyeti artık iyice sıkılaştırcam...bakalım iki hafta sonra ne olcak...21 de doktor randevumuz var...hamilelikte bu şeker illeti ne zor şeymiş ya...sizlerle paylaşmak istedim...
canım geçmiş olsun yaaa sabret gülüm az kaldı artık...
aman ne güzel walla biz aynı mahallede oturuyossssüstelik benimki baya genç ve ilk torun gerçi çok da ilk torun hevesi yok yani görünüşte ilk torun... ben altın bile takcağından şüpheliyim çok düşünceli değildir öyle aslında bana da takması lazım erkek torun geliyor diye sağa sola kasılıp duruyor çünkü...zaten en iyi yaptığı da sağa sola hava atmak... bakalım ufaklığa bir çeyrek takarsa öpüp başımın üstüne koycam...
bilmiyorum ki zehracım...babamda aynı şeyi söyledi...tokluk şekerine zaten yemekten 2 saat sonra bakılıyor sen kahvaltıdan hemen sonra baktırmışsın dedi...beni biraz rahatlattı ama yinede diyete devam edecem tabi...gerçi hiç bozmadım ama...tatlı namına sadece kahvaltıda bir tatlı kaşığı pekmez var...başka bişey yemiyorum..çay bile içmez oldum...Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirir cümlemizi....gözün aydın canımmmm maşallah kuzuna tombiş mi olucak ne
darısı benim başıma inş.
bende yavaştan başladım hazırlıklara bacaklarımı aldım
banyoda da bikini bölgesini halledicem
her seferinde şu kadınlık ne zor die söylene söylene yapıorum
geçmiş olsun canımmm
havalardan canım hep bunlar çıktığında sıcak oluo ince giyiniosun
sonra birden kapanıo bu seferde üşüyoruz
hep söylüorum ama Rabbim evlatlarınıza benim kayınvaldem gibi bi anne versin
Rabbim nazardan korusun öyle iyi geçiniriz ki
sürekli destekçimdir hep korur beni
Allah razı olsun biçok şeyde aldı kuzuma
slm canımm
bozma hemen moralini anlık bi durumdur belki
1 saat sonra ölçsen belki normal değerlerde çıkacaktı
gözün aydın canımmmm maşallah kuzuna tombiş mi olucak ne
darısı benim başıma inş.
bende yavaştan başladım hazırlıklara bacaklarımı aldım
banyoda da bikini bölgesini halledicem
her seferinde şu kadınlık ne zor die söylene söylene yapıorum
geçmiş olsun canımmm
havalardan canım hep bunlar çıktığında sıcak oluo ince giyiniosun
sonra birden kapanıo bu seferde üşüyoruz
hep söylüorum ama Rabbim evlatlarınıza benim kayınvaldem gibi bi anne versin
Rabbim nazardan korusun öyle iyi geçiniriz ki
sürekli destekçimdir hep korur beni
Allah razı olsun biçok şeyde aldı kuzuma
slm canımm
bozma hemen moralini anlık bi durumdur belki
1 saat sonra ölçsen belki normal değerlerde çıkacaktı
canım az kaldı sıkma canını hamilelikde
cok normal boyle seyler artıkın cekicez
ne yapalım az kaldı
bizimkide tutmuyo ama gelen misafireleri olcak aman kalmaısn çekemem onu eşimle kavga ediyom onun yüzünden..hazirn sonu ayy mayıs annelerni okudukça tuhaf oluyorum ben yaacanım allahdan ramazan geliyor gider iste
benimkinin ramazanla pek işi yok seker
hastası bende bu sene tutamayacagım
için hiç cıkmaz bide gezmeyi cok seviyor
ister onla cıkıp dolasalım hep
valla ben 36+0 da bırakıcam aslında 37+0
mıs ama 1 hafta kasamayacagım kendimi
biraz da evde işlerimi hallederim
canım buyuk ihtimal obur
ay sonu olacak yani ben
aslında haziran annesiyim
galiba
bebeğe maşallah canımben geldim kızlar dr.um bana cok kızdı
cok cenım dusmus yaaa
Mrb kızlarrr,okuldan geldim evi toparladım ve hemen PCnin başına oturdum, yeni doğum yapan arkadaşıma uğramıştım bebişi okadar sakin ve tatlı ki!! Artık herşeye bakışım değişti nasıl heyecanlandım görünce ama korkularım da artıyor okadar çok soru sordum ki kıza o nasıl bu nasıl diye, sezeryanla doğum yaptı 38. haftada benimde çok zamanım kalmamış gibi hissettim, perşembe dr muaynemiz var bebişimi görmeyeli çok oldu kilosunu çok merak ediyorum!
Canım çok geçmiş olsun ben de çok yorulursam artıyor sanırım ama ben de de korkular arttı sancım olduğunda sanki doğuracakmışım gibi hissediyorum buarada oğlunun adına uygun Ülkü de koyabilirsin Türküm doğruyum çalışkanım die gider:)))
:87:
Sedacım Allah sana sabır versin canım bu hassas dönemde herşeye alındığımızı ve nazlı olduğumuz zamanlarda tahammül daha da zorlaşıyor!
haklısın pelcelcim ama işte ister istemez insanın canı sıkılıyor...eşim beni işe bırakırken bile arabada konuşamadı adamın bile morali atmıştı yani...duanızı eksik etmeyin..Rabbim sağlıkla hepimize yavrularımızı kucaklamayı nasip etsin inşallah...
İŞİMİZE YARAYABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE SİZLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM...
Normal vajinal yolla doum - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
HAFTANIN ÖNERİSİ
Normal doğum için uygun bir anne adayıysanız bu olasılığınızı artırmanız kesinlikle mümkündür. Bunun için size bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak önereceklerim şu şekilde olacaktır:
Normal doğum yapmayı çeşitli nedenlerle istemeyebilirsiniz. Bu doğaldır. Bu konuda kendinize karşı dürüst olun. Normal doğum yapmaya kesinlikle karar verdikten sonra ise bunu doktorunuza mutlaka söyleyin ve onu kararlılığınıza inandırın. Bir doktor için en zor anlardan biri "normal doğuma kararlı" olan anne adayının doğum başladıktan sonra "ben vazgeçtim" demesidir.
Başarının belki de en önemli unsuru hastaneye başvurma zamanınızdır. Henüz doğum eyleminiz başlamadan başvurduğunuzda muhtemelen hayal kırıklığıyla evinize geri döneceksiniz. İkinci kez yine eylem başlamadan başvurursanız bu kez sizi geri göndermek zor olacak ve hastaneye yatış işleminiz yapılacaktır. Doğum eyleminiz başlamamış olsa dahi hem yakınlarınız hem de siz "saat tutmaya" başlayacaksınız ve bir süre sonra gelişen "neden hala doğum yapamadım?" tutumu doktorunuza yansıyacaktır. Dışarıda bekleyen yakınlarınız da yine doktorunuza "hala doğum yapmadı, neden?, "olmazsa sezaryan yapıverin." gibi yaklaşımlarda bulunacak ve doktorunuz kendini baskı altında hissedecektir. "Bir arkadaşıma doğumhanede 2 gün sancı çektirdiler, sonra doğurdu" gibi hikayeler çoğunlukla doğumhaneye erken başvuranlara aittir.
Anadolu'da çoğu kadın doğumhaneye son anda başvurur ve kısa zamanda doğum yapar. Anneleri onlara "iyice sancını çek, rahimağzın iyice açılsın ki doktor sezaryan yapmasın" şeklinde öğütlemiştir. Bu da sakıncalı bir durumdur zira doğum eyleminin bebek açısından en kritik anları evde atlatılmıştır.
Epidural imkanınız varsa bunu mutlaka değerlendirin, bu sizin ağrınızı hafifletecek ve size güç verecektir.
Doğumhane kapısında bekleyen kişi sayısı ne kadar fazlaysa doğumhane ekibi ve sizin üzerinizdeki baskı da o kadar fazla olur. Aile büyükleri ve arkadaşlarınıza hemen haber vermek yerine biraz zaman geçmesini ve doğum eyleminin yoluna girmesini bekleyin.
Etrafınızda sezaryan ile doğum yapmış örnekleri değil, normal doğum örneklerini bulun. Hemen her anne kendi doğum şeklinin en iyi olduğunu söyler ve bunda haklıdır, zira hem bebeği hem de kendisi sağlıklıdır. "Kötü normal doğum deneyimi" yaşamış olan anneler elbette olabilir, ancak bu anneler azınlıktadır.
Bazı hastanelerde sezaryan doğumlar çok yüksek orandadır ve buralara normal doğum için gecenin bir yarısında geldiğinizde size serviste yataklarının kalmadığını bile söyleyebilirler ve hatta (malesef) bazı hastanelerde doğumhane o kadar az kullanılır durumdadır ki burası malzeme deposu veya başka birşey için hizmet vermektedir. Bazı hastanelerde gece nöbetçi doktor bile bulunmamaktadır. Doğum yapacağınız hastanenin doğumhanesini mutlaka görün ve gece acil bir durum için gerekli donanımın bulunup bulunmadığını sorun. Normal doğumun iyi işlediği hastanelerde hem tecrübeli bir ebe, hem de nöbetçi doktor mutlaka bulunur.
Doktorunuzun baştan sona tüm doğum eylemi boyunca sürekli yanınızda olmasını talep etmek onun enerjisini azaltır ve bu gerçekçi bir istek değildir. İlk muayenenizi veya ilk birkaç muayenenizi muhtemelen doğumu gerçekleştirecek doktor yapmayacaktır. Bunu bilmelisiniz. Doktorunuz doğum eyleminiz yoluna girdiğinde sizin yanınızda mutlaka olacaktır.
Bu öneriler normal doğum yapabilecek olan anne adaylarının bu olasılıklarını sonuna kadar kullanmaları için verilmiştir ve dikkatinizi çektiği üzere anahtarın biri sizde biri de doktordadır...Sabırlılık ve sabırsızlık doktordan anne adayına veya anne adayından doktora bulaşabilir birşeydir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?