evet canim benimde zaten cok ödem olmadi ama günde bir iki kez oluyor birde sabahlari kalktigimda ama nedense birsey yiyince geciyor :))))asudem bu haftalarda ödem uyuşma normalmiş ama yüzde falan olursa tehlike arzedebilirmiş.gebelik org da okumuştum.Allaha şükür bnm ödemim falan yok harektte etmiyorum akşama kadr evdeyim.başlarda korkmuştum ödemim kilom fazla olur diye ama şükür 32+4 üm toplam 8 kg aldım.
kizlar size birsey sorucam, sizde ödem günde kac defa oluyo ? yoksa ödem gün boyu ayni sekildemi kaliyor ellerinizde ayaklarinizda ?
birde parmaklarda uyusma oluyormu ?
benim gün ortasinda bir veya iki defa özellikle öglen sicaginda disari ciktigim zamanlarda oluyor, parmaklarim o kadar sisiyorki elimi hareket ettiremiyorum.... onun disinda ödem olmuyo sicaktanmi yoksa harekettenmi anlayamadim !!!
doktoruma sordum ama o hareketten degil kan dolasimiyla alakali dedi...
bende günde enaz 1 saat yürüyorum yoksa simdiye kadar daha cok kilo alirdim birde simdiye kadar hic tatli hamur isi ve tuz yemedigim halde aldim bu kilolari yeseydim kimbilir nasil olurdum .....sen de gayet iyisin canımben normal ekmek yemiyorum bimde satılan tam buğday ekmeğinden alıyorum yoksa normal ekmekle doymuyodum eğer ona dvm etseydim rahat 20 kg almıştım.
canım ben de suan yok ama ilk hamileliğimde son ay aksama dogru oluyordu bacaklarımı yukarı kaldırdıgımda da azalıyordu
valla ben sabahları tartılıyorum gün içinde kilomda bayağ bi değişiklik oluyo moralimin bozulmasını istemiyorumleylacım masallah cok iyi almıssın kilo az yani ideal ben de 9 kilo aldım ama eger vitamini bırakmasaydım suan 10 kilonun uzerinde olacaktı sabah 66.5 aksama dogru da 67.5 oluyor dr a hep aksam gidiyorum ondan 67 gelio :)))
bende günde enaz 1 saat yürüyorum yoksa simdiye kadar daha cok kilo alirdim birde simdiye kadar hic tatli hamur isi ve tuz yemedigim halde aldim bu kilolari yeseydim kimbilir nasil olurdum .....
ah ben her gün yürüyemiyorum ya aslında çok iyiymiş yürümek ama olmuyo işte.
bende genelde disardayken oluyo o yüzden ayaklarimi kaldiramiyorum :)
ne güzel canım ya, nazar değmesin.. benim ayaklar da şişiyo özellikle sabah kalktığımda ayakkabılarımı giymekte zorlanıyorum..Kızlar hadi beni boğun bende spor ayakkabılarımı çift kalın çorapla giymeye devam ediyorum hala.
ayy ben de sevindim şimdi. Ama temmuzdan sonra da aşırı sıcak olmasın inşallah.. Normal olsun yanii.arkadaşlar ben bişeye çok seviniyorum, bu yaz temmuza kadar havalar çok sıcak olmayacakmış böyle devam edecekmiş diyorlar g
iyi geceler kızlar..bende de ödem,varis,çatlak şu ana kadar çok şükür oluşmadı.inşallah da oluşmaz.amaa 12 kilo aldım.18le doğuma gitmem imkansız sanırım.
bugün sağlık ocağı kontrolümüz vardı,pıt pıtları dinledik.öncesinde az yürüdüğüm için kuzumun kalbi biraz hızlı atıyordu,sanırım yorulmuş.yerim ben onu..
süt fişimi aldım.kocaelideki bu uygulama sayesinde ayda 12 lt süt içiyorum.yoksa kim içer ki,evde süt bitse almaya üşenirdim.
geçmişi okuduğum kadarıyla bebişler artık 2 kilonun üstüne çıkmaya başlamış.kızlar şaka maka doğum yaklaşıyor ve ben çoook korkmaya başladım.
yarım yağlı içiyorum cnm,bebişe yaradığı kesin,kilosu fena değildi en son.emzirirken daha çok acıktığıklarını söylüyorlar birkaç arkadaşım,verebilecek miyiz bu kilolarıevet canım eleviti bıraktım balık ve ceviz fındık yediğim için marincap kullanmıyorum
demir içiyorum gunde 1 tane ama bolbol süt ve dondurma oluyor beslenmemde bir de et ama yagsız
dogumıdan sonra veriliyor leylacım 1 yıla kalmadan eski kilona inersin hele de emzirirsen hemen gider kilocuklar
cok yuruyunce olur canım sislik fazla ayakta kalma
semenyacım masallah iyi içiyorsun az yaglı içersen daha iyi olur onların kalsiyum degeri daha fazla bildiğim kadarıyla
benim kociş de yanımda olduğunda giydirir,çıkarır ama bizim iş saatlerimiz hiç uymaz.benden erken gider geç gelir.bağcıklı ayakkabı giymek zorlaştı valla.babet giymeye başladım ben de.ne güzel canım ya, nazar değmesin.. benim ayaklar da şişiyo özellikle sabah kalktığımda ayakkabılarımı giymekte zorlanıyorum..
eşime diyorum az önce "herkesin eşi giydiriyomuş ayakkabılarını, sen niye hiç giydirmedin beni"..
işten gelip ayakkabılarını giydirip geri döniim istersen dedi..
ayy ben de sevindim şimdi. Ama temmuzdan sonra da aşırı sıcak olmasın inşallah.. Normal olsun yanii.
of evet azz kaldıı..:26:sona yaklaşıyoruz sanırımm..bende heyecan yapmaya başladım iyice stres oluyorum..
ben de süt içiyorum ama günlük süt almaya çalışıyorum.kutu sütleri pek iyi değilmiş en güzeli günlük taze sütler
Arkadaşlar bebek şekeri alan,yaptıran varmı? veya nasıl olacağına karar veren. Ben hala bakıyorum. 2 model arasında kaldım. Biri profil resmimdeki diğeride metal bisiklet. Sanırım ikisindende yapıcam:)
Hastane oda süslemeside hastaneye sordum bana yetersiz geldi. Kendim süslü anı defteri kalemi çerçeve balon v.s almayı düşünüyorum. Hatta balona oğlumun adını yazdırsam mı diye de düşünmekteyim:)
Tabi birde bebek kurabiyesi yapmak için malzemeler aldım. onlarıda kendim yapıcam. çok güzel şeyler. yakında örnek yapıp resmini çekip koymayı düşünüyorum.
aa bebek kurabiyesi nasıl oluyo ? ben bebek şekerlerini kendim yaptım.istediğim gibi bulamadım hem de oyalaniim die yaptım.bebek çikolatalarından alırım yanına bi tek..ben daha hastaneyle konuşmadım nası süslüyolar bilmiyorum ama ben de balon istiyorum ya çok güzel oluyoo:81:
bebek kurabiyesi için malzemeler:
300 gr margarin
4 su bardağı un
1 çimdik tuz
1.5 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Malzemelerin hepsini karıştırıp kurabiyemizi yapıyoruz, istediğiniz şekilli kalıplarla kesip fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derece fırında pişirelim. Sonra Şeker hamurunu hazırlayıp kurabiyemiz piştikten sonra süsleyebiliriz
Şeker Hamuru İçin Malzemeler:
2 çorba kaşığı dolusu glikoz
1 çorba kaşığı dolusu toz jelatin
2 tatlı kaşığı gliserin
1/2 bardak su
250 gr paketlerden 4 paket pudra şekeri
İlkönce pudra şekerimizin bir kısmını derin bir kaba eleyerek koyuyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz.Toz jelatini 1/2 bardak sıcak suda kabartıyoruz.Sonra benmari usulu yumuşattığımız glikozla jelatini karıştırıyoruz.Gliserinle beraber şekerin ortasına döküp hemen yoğurmaya başlıyoruz.Yoğurdukça kıvamına göre pudra şekeri ekliyoruz.Kıvamına gelince pudra şekeri eklemeyi bırakıyoruz. Sonra gıda boyasıyla renklendirebilirsiniz.Renklendirme işinide eğer gıda boyanız toz ise bir damla gliserinle boyanızı sulandırıp öyle katın hamurunuza.Çok fazla boya kullanmayın zamanla boyanın rengi koyulaşıyor. Şeker hamurumuz hazır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?