2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar sarışın bayanlar kanamaya daha çok meyilli oluyor tecrübryle sabittir
hastanede pijama yerine gecelik giymeniz önerilir sonda falan takılıyor sezeryanda daha rahat oluyor
iç çamaşırınızı özellikle sezeryan olacaklar çok büyük alın dikişlerin üstüne lastik gelmesin doktorlar bundan çok hoşlanmıyor göbek deliğinize kadar sarsın
göğüs ucu kreminizi sürmeye 3-4 gün önceden başlayın göğsünüz yumuşasın ağrısı çok kötü ben çok çektim
sezeryan sonrası ilk 24 saat ne kadar çok kalkıp 3-4 adım bile atsanız sizin için iyi...dolaşımınızı arttırırsınız buda herhangi bir damara pıhtı atmasını ve gaz çıkarmanızı kolaylaştırır gaz deyip geçmeyin ameliyat sonrası ilk gaz önemlidir
epidural ve spinal anestezi olacakların doğum sonrası bol bol neskafe içmesi önerilir baş ağrısı için birebir...
bebeğinizi ilk 1 saat içinde mutlaka emzirin ve emdiğinden emin olun yani süt geldiğinden eğer ememezse hipoglisemi denilen bebeğin kan şekerinin düşmesi ciddi sorunlara neden olabiliyor buna çok dikkat edin
ebe olarak şimdilik aklıma gelenler bu ne zaman doğum yapacağım belli olmadığı için belki ilerleyen dönemlerde yazamam diye paylaşmak istedim aklıma gelenleri yazarım sonra....

geçmiş olsun canım şimdi nasılsın? herkese ne oluyor böyle nazara mı geldik ne okuyup üfleyelim topiğimizi

valla ben de annamadım ya. ii giderken çoğumuzun böle oldu birden. ben de bugün çarpıntı oldu hep akşama kadar sora bi gidiim dedim. kanıma nabzıma falan filan baktılar 1 saat kaldım. kardiyologa görün dediler

hastaneler istiyomu ki ya ? onların detarik etmesi gerek mi :44:[/QUOTE]

Hastanelerde var zaten yatak koruyucu.isteyen hastane neden istemiş anlamadım. Hadi ben sormadan gitsem ne olacak. Hastane yatağından mı olacak:) İlk defa duydum böyle bişey istendiğini. Benim yattığım hastanede vardı. eminim şimdikinde de vardır. Kendileri için önlem almalarında fayda var. Her hasta eline alezini alıp gitmez herhalde:)

sen ebe misin ya. nie daha önce sölemedinn:) soruya boğalım senii:)

geçmiş olsun canım ama atlatmışsın sayılır artık..yarın sabaha daha iyi kalkarsın eminimm :26:

Ben ilkinde çok başağrısı çektim ama nescafe içmenin doğru olacağını sanmıyorum çünkü bebeğe kafein geçecektir. Doktorum hoşafın dışında herşeyi yasaklamıştı zaten. Çok fazla ayağa kalkmamak gerektiğini söylemişlerdi. Tabi tansiyonum çıkıp başağrılarım başladığında söylendi. bende başağrım başlayana kadar misafirlerle falan oturmuştum. 2.-3. günü başlamıştı baş ağrılarım çünkü hastanede yattığım için baş ağrım olmadı.eve gidince gelene gidene kalktım sonra çok başağrısı çektim acile gittik tansiyonum fırlamıştı. Nidilat alınca başağrımda hafifledi. Arada kalkıp yürümek iyi gelebilir ama misafirlerde ilk günler çok yoğun oluyor dikkat edin derim.

katreee
çok geçmiş olsun arkadaşım iyi bak kendine...
benimde içim yanıyor soğuk suları içip duruyorum içmesem iyi olacak ama...
minoset türevi birşey içebilirsin bebeğe hiçbir zararı bulunmaz ateşin falan olursa esas o tehlikeli varsa iç bence....

hastaneler istiyomu ki ya ? onların detarik etmesi gerek mi :44:

Hastanelerde var zaten yatak koruyucu.isteyen hastane neden istemiş anlamadım. Hadi ben sormadan gitsem ne olacak. Hastane yatağından mı olacak:) İlk defa duydum böyle bişey istendiğini. Benim yattığım hastanede vardı. eminim şimdikinde de vardır. Kendileri için önlem almalarında fayda var. Her hasta eline alezini alıp gitmez herhalde:)[/QUOTE]

herald canım ya bi de özel hastaneye gidiorum sonuçta orda herşeyin dört dörtlük olması lazım..zaten öle bişey olsa tek valiz yetmez

geçmiş olsun canım ama atlatmışsın sayılır artık..yarın sabaha daha iyi kalkarsın eminimm :26:

inş canım teşekkür ederim..

sorun arkadaşım takıldığınız birşey olunca canınız sağolsun....ben hastanede yatmaktan topiğe çok giremedim ki....

neden yatmıştın hastanede canım?

teşekkür ederim, ateşim yok Allaha şükür sürekli kontrol ettim. minoset alıyorum doktor günde 3 tane alabilirsin çok ağrın olunca demişti, 2 tane aldım bugün.

aman dikkat et sende biraz ılık iç canım

nescafe içmek zaten doktorların görüşü...kafein beyin omirilik sıvısına geçince uyarıcı etkisiyle baskılıyor zaten sizin içtiğinizin çok azı bebeğe gidiyor onun dışında zaten gaz çıkarana kadar hoşaf dışında birşey önerilmiyor sizin tansiyon probleminiz olduğu için kaldırmamış olabilirler ama mobilizasyon iyidir ...

Merhaba arkadaşlar..Ben 2010 temmuz annelerindenim..İçinizde erken doğum tehlikesi olan ,özellikle de çoğul hamileliği olan arkadaşlar varsa 26. veya 28. haftadan itibaren ciğer geliştirici iğne celestone yapılmasını isteyin doktorunuzdan..Çok önemli... Pek sık bahsedilmese de rahim ağzı yetmezliği söz konusu olduğunda erken doğum kaçınılmaz oluyor..Eğer karnınızda yürürken düşecek gibi bir durum hissederseniz,kasıklarınızda kramp olursa hemen dr unuzu arayın,fazla ayakta durmayın,istirahat edin...Ve muhakkak normal gebelik takibi yapan dr.lardan ziyade riskli gebelik uzmanları ile görüşün...Hepinize sağlıklı hamilelikler dilerim....

aa ben de görmedim seni hiç topikte..geçmiş olsun canım hayırdır ?

ben çok zor bir gebelik geçirdim geçiriyorum da...
ilk aylar kusmaktan bulantıdan hastanede yattım sonra amniyosentez oldum şimdide erken doğum tehtidinden yattım yeni çıktım evde yatmaktayım ben temmuz annesi olamayacağım muhtemelen 32.haftada doğuracağım söyleniyor zor işte arkadaşım....

geçmiş olsun canım..şimdi kaçıncı haftandasın?32.haftadan sonra çok tehlikeli olmaz diyolar doğum için..umarım herşey çok güzel olur senn ve bebişin için :26:

ben 26.haftada yaptırdım aynen dediğiniz gibi erken doğum tehditim yar bende servikal yetmezlik yok ama plesental yetmezlik var erken doğum kaçınılmaz yani.....

umarım herşey çok güzel olur sizin için canım zor olsa da geçecek bugünleriniz...

kızlar iyi geceler öpüyorum hepinizi..

Normalde hiç tansiyon problemim yok. Spinal anesteziden kaynaklandığını söylediler. Doktorların görüşüne dicek yok ama ne bileyim benim içim rahat etmez yinede. Hep kötü bildik ya nescafeyi:)

Bu arada sana da çok geçmiş olsun. Umarım bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım..şimdi kaçıncı haftandasın?32.haftadan sonra çok tehlikeli olmaz diyolar doğum için..umarım herşey çok güzel olur senn ve bebişin için :26:

29.haftadayım
26.haftada başladı tehlike 3 haftadır yatak istirahatindeyim o dönemde doğum yapacağım diye çok korktum allahtan biraz atlattık o zaman kızım 680 gramdı şimdi 1050 gram ama benim kızımda plesantal yetmezliğe bağlı intra uterin gelişme geriliği oldu şuan 29 haftadayım ama kızım 27.haftada benden kızıma kan akımı çok az olduğu için yavaş gelişiyor heparin ve aspirinle kan akımını arttırdık ama 32 ye kadar zor dayanır deniliyor 32 de olsa küvoze girecek olması beni çok üzüyor....iyi dileklerin için sağol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…