- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
ben çok zor bir gebelik geçirdim geçiriyorum da...
ilk aylar kusmaktan bulantıdan hastanede yattım sonra amniyosentez oldum şimdide erken doğum tehtidinden yattım yeni çıktım evde yatmaktayım ben temmuz annesi olamayacağım muhtemelen 32.haftada doğuracağım söyleniyor zor işte arkadaşım....
Normalde hiç tansiyon problemim yok. Spinal anesteziden kaynaklandığını söylediler. Doktorların görüşüne dicek yok ama ne bileyim benim içim rahat etmez yinede. Hep kötü bildik ya nescafeyi:)
29.haftadayım
26.haftada başladı tehlike 3 haftadır yatak istirahatindeyim o dönemde doğum yapacağım diye çok korktum allahtan biraz atlattık o zaman kızım 680 gramdı şimdi 1050 gram ama benim kızımda plesantal yetmezliğe bağlı intra uterin gelişme geriliği oldu şuan 29 haftadayım ama kızım 27.haftada benden kızıma kan akımı çok az olduğu için yavaş gelişiyor heparin ve aspirinle kan akımını arttırdık ama 32 ye kadar zor dayanır deniliyor 32 de olsa küvoze girecek olması beni çok üzüyor....iyi dileklerin için sağol...
ben de normalde temmuz sonu doğum yapmalıydım ama haziran başı 32+4 de doğum yaptım..hamileliğim hastanede geçti..rahim ağzı serklajla dikiliydi ve aylarca kızımın kafası rahim ağzındaydı..Allahtan çok hareketli değildi..sadece wc ye kalkıyordum..arada hafif doğrularak internette zaman geçirerek oyalanıyordum..hastanede aylarca yatmak çok zor...benim kuzular 2 hafta küvezde kaldılar..o da sadece kiloları artsın diye...hiç moralini bozma,prematüreler gayet güzel gelişiyorlar ..celestonu ihmal etme...şu da var arkadaşlar,herşey kitaptakilere uymuyor ne yazık ki...sezaryan ve erken doğum sütü geç getiriyor..hemen süt gelmezse üzülmeyin...süt yetmezse düşlediğiniz gibi de gelmezse üzülmeyin...biberon mamaları var...gerçi ben karşıydım biberon mamalarına ama iyiki onlar var..değilse aç kalıcaktı yavrularım...ayrıca muhakkak lohusalıkta dinlenmeye çalışın...süt olması için muhakka dinlenmelisiniz,size yardım edenler olmalı..benim öyle bir şansım yoktu.. süt pompası alıcak olursanız muhakkak elektrikli olanları tercih edin..manuel pompalar pek verimli değil....boşuna yorulursunuz....
ben de normalde temmuz sonu doğum yapmalıydım ama haziran başı 32+4 de doğum yaptım..hamileliğim hastanede geçti..rahim ağzı serklajla dikiliydi ve aylarca kızımın kafası rahim ağzındaydı..Allahtan çok hareketli değildi..sadece wc ye kalkıyordum..arada hafif doğrularak internette zaman geçirerek oyalanıyordum..hastanede aylarca yatmak çok zor...benim kuzular 2 hafta küvezde kaldılar..o da sadece kiloları artsın diye...hiç moralini bozma,prematüreler gayet güzel gelişiyorlar ..celestonu ihmal etme...şu da var arkadaşlar,herşey kitaptakilere uymuyor ne yazık ki...sezaryan ve erken doğum sütü geç getiriyor..hemen süt gelmezse üzülmeyin...süt yetmezse düşlediğiniz gibi de gelmezse üzülmeyin...biberon mamaları var...gerçi ben karşıydım biberon mamalarına ama iyiki onlar var..değilse aç kalıcaktı yavrularım...ayrıca muhakkak lohusalıkta dinlenmeye çalışın...süt olması için muhakka dinlenmelisiniz,size yardım edenler olmalı..benim öyle bir şansım yoktu.. süt pompası alıcak olursanız muhakkak elektrikli olanları tercih edin..manuel pompalar pek verimli değil....boşuna yorulursunuz....
baby nurse,canım sen daha iyi bilirsin elbette ama bazan 38.haftada doğan,3-3,5 kilo doğan bebekler bile küveze girmek durumunda kalabiliyorlar..Yani o hiç belli olmuyor..Küveze girerler diye strese sokma kendini..küvez durumu olsa da sağlıklı olsunlar,eve sağlıkla götüreyim diye düşün...
bu arada benim doğumum izmir de ege üniversitesinde oldu..spinal anestezi ile...
doğumu yapacağım yerde sıkıntı oldu ...
iyi bir yeni doğan ünitesi olması lazım...
ege bu konuda çok iyidir ben adanada oturuyorum ama izmirliyim biliyorum...
dediğin gibi hayırlısı küvoze girsede ne yapalım yaşasın da....
hakkımızda hayırlısı ne diyelim sağol canım...
g.pompası mutlaka almamız lazım yani :44: ben doğumdan sonrra duruma göre alırım diyodum ama..şimdiden alayım o zaman .. verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canımm
Ben aylar sonra almıştım göğün pompasını. Bence hemen almana gerek yok. Bebeğin seni emmesi gerek ki sütün olsun. Yine de ihtiyacın olursa sonradan alabilirsin. Benimki emmeyi bırakınca mecbur kaldım sağıp biberonla veriyordum. Beyefendiye daha kolay geliyordu. Ama uyurken anlamıyordu, emiyordu :)
ben normalde dokuz eylülde yatıyordum..ama dr küvez konusunda yardımcı olamam deyince hem dr.umu hem de hastanemi değiştirdim :)
doğum yaptığım sırada ne deü de ne de ege de boş küvez yoktu..sadece kent hastanesinde yer vardı..helikopterle ıspartaya götürülme durumum söz konusu oldu ama olmadı..2 hafta kent hastanesinin küvezinde kaldılar..her gün gördüm..çok iyi bakılıyorlardı,çok memnun kaldık..haa bu arada hastaneden yani ege üniversitesinden izmir de hiç bir yerde küvez olmadığına ,o yüzden kent hastanesine sevki uygundur raporu çıkartıldı...verdiğimiz parayı da ( yarısını )2-3 ay sonra geri aldık...bulunduğunuz şehirde de öyle bir durum olursa aklınızda bulunsun..
Ben aylar sonra almıştım göğün pompasını. Bence hemen almana gerek yok. Bebeğin seni emmesi gerek ki sütün olsun. Yine de ihtiyacın olursa sonradan alabilirsin. Benimki emmeyi bırakınca mecbur kaldım sağıp biberonla veriyordum. Beyefendiye daha kolay geliyordu. Ama uyurken anlamıyordu, emiyordu :)
eğer erken doğum olursa bebek yeterince kuvvetli ememiyor malesef..sütün gelmesi için göğüs uçlarının sık sık uyarılması,vakum gerekiyor ilk günler için..zamanında veya zamanına yakın zamanlarda doğmuş bebekler için pek öyle bir sorun olmuyor..ancak küveze girecekse zaten annenin emzirme şansı olmuyor ilk günler için..sağıpta küveze götürmek gerekiyor..dr.oral yolla beslenebilir dediği andan itibaren...
ben de onu düşünerek hemen almayayım acelesi yok diye düşünüyorum canım..evet biberona da alışınca bu sefer kolay geliyo emmeyi bırakıyolar tamamen..kaçıncı ayda bıraktı bebişin emmeyi canım?
ben de onu düşünerek hemen almayayım acelesi yok diye düşünüyorum canım..evet biberona da alışınca bu sefer kolay geliyo emmeyi bırakıyolar tamamen..kaçıncı ayda bıraktı bebişin emmeyi canım?
eğer erken doğum olursa bebek yeterince kuvvetli ememiyor malesef..sütün gelmesi için göğüs uçlarının sık sık uyarılması,vakum gerekiyor ilk günler için..zamanında veya zamanına yakın zamanlarda doğmuş bebekler için pek öyle bir sorun olmuyor..ancak küveze girecekse zaten annenin emzirme şansı olmuyor ilk günler için..sağıpta küveze götürmek gerekiyor..dr.oral yolla beslenebilir dediği andan itibaren...
canım illa biberon alan bebek meme almaz,memeyi bırakır diye bir şey yok..benimkiler doğduktan 15 gün sonra meme emmeye başladılar..doğar doğmaz emzirme,hatta kucağıma alma şansım yoktu,çünkü küvezdeydiler...ben 6. aya kadar hem emzirdim,hem de sağıp biberonla verdim..ama küvez hemşireleri şunu tavsiye etmişlerdi..önce 15 dakika kadar emzir sonra sağdığın sütü veya biberon mamasını ver...2-3 saatte bir bu şekilde beslenecek dediler...memeye sonradan başladıkları halde biberondansa memeye daha düşkündü sıpalarım :) doğum yapalı yaklaşık 11 ay oluyor..2-3 hafta oluyor süt sağmayı keseli......bebeklerim ikiz bu arada.....
Doğrudur bilmiyordum ama kesin erken doğuracaklar düşünebilir dediğin gibi. Bulunmasıda çok zor değil zaten. İstendiği anda temin edilebilecek bişey. Ama gerek olmazsa çokta ucuz bişey değil alayımda bulunsun demeye gerek yok bence.
canım illa biberon alan bebek meme almaz,memeyi bırakır diye bir şey yok..benimkiler doğduktan 15 gün sonra meme emmeye başladılar..doğar doğmaz emzirme,hatta kucağıma alma şansım yoktu,çünkü küvezdeydiler...ben 6. aya kadar hem emzirdim,hem de sağıp biberonla verdim..ama küvez hemşireleri şunu tavsiye etmişlerdi..önce 15 dakika kadar emzir sonra sağdığın sütü veya biberon mamasını ver...2-3 saatte bir bu şekilde beslenecek dediler...memeye sonradan başladıkları halde biberondansa memeye daha düşkündü sıpalarım :) doğum yapalı yaklaşık 11 ay oluyor..2-3 hafta oluyor süt sağmayı keseli......bebeklerim ikiz bu arada.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?