- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
biberondan emmek daha kolay geldi benimkine. Emerken daha az süt geliyor ya:) çokta obur bir bebekti. Biberondan da zahmetsizce aktığı için uğraştırdı beni. Bebekten bebeğe değişebilir.
maşala bebişlerine ve sana canımikizleri emzirmek çook zordur eminim..ya genelde öyle der ya hemşireler ya da doktorlar..biberona alıştırmayın yoksa memeyi bırakır diye..bende de öyle bi saplantı kalmış snaırım..6 ay emzirmişsin ne güzel..ben de 6 ay mutlaka emzirmek istiyorum kısmet olursa tabi..
5. ayda bıraktı ama benim azmime dayanamadı. 13 ay emzirdim inatla. çok uyuyorlar zaten hep uyurken emzirdim uyanıkken istemiyordu. bende uyanıkken sağarak vermiştim.
erken doğum tehlikesi olanlar ve sütü az olanlar için çok yararlı.. hamileyken annem gibi sütlerim dolup taşacak,buz dolabına saklama poşetlerine istif yapıcam sanıyordum..ama hayal ettiğim gibi olmadı...:) ancak pompa sayesinde az da olsa birikim yapabildim..bebeklerime günde bir kaç öğün de olsa anne sütü verebildim...erken doğumun kesinliği falan da bazan hiç belli olmuyor ki...bu ikizlerimden önce 18 haftalık doğum yapmıştım...oysa erken doğum ,bir deyişle geç düşük yapacağıma dair hiçbir belirti ve kesinlik yoktu...anne doğum yapıpta sütü gelmezse morali çok bozulabiliyor ve sütüm yok diyorsunuz,kabulleniyorsunuz durumu...inşallah tüm anne adaylarının şakır şakır sütleri gelir :)
maşala bebişlerine ve sana canımikizleri emzirmek çook zordur eminim..ya genelde öyle der ya hemşireler ya da doktorlar..biberona alıştırmayın yoksa memeyi bırakır diye..bende de öyle bi saplantı kalmış snaırım..6 ay emzirmişsin ne güzel..ben de 6 ay mutlaka emzirmek istiyorum kısmet olursa tabi..
6.aya kadar kesin emzirmek lazım zaten..6.aydan sonra ek gıdalara başlamışsındır..ama azmini tebrik ediyorum 13 ay emzirmişsin..bakalım bende senn kadar azimli olabilecek miyimm
canım,günde 3 er kez emziriyorsam..2 kez sağdığım sütü veriyordum..diğer öğünlerde de prematil yani prematüre biberon maması ile takviye yapıyordum...çok özendim 2 yaşına dek emzirenlere ama iki taneyi uzun zaman emzirmek çok zor..bir de benimkilerin düzeltilmiş yaşları 4,5 aylıkken dişleri çıkmaya başladı..erkenciler yani.....dişleri çıkınca emzirmeyi de kestim mecburen..çünkü dişleri çıkınca ısırıp çekiştirmeye başladılar :))
bilemem ama belki biberon markası ile alakalıdır..bana aventin 1.numarası tavsiye edilmişti..ondan süt emdikçe anca geliyordu..deliği baya küçüktü..o yüzden sorun yaşamamış olabilirim...
eğer mama ağırlıklı besleniyorsa 4.veya 5.aydan sonra da ek gıdalara hafiften başlatıyor dr.lar...arkadaşlar,bu arada topiğinizi meşgul ediyorum diye umarım kızmıyorsunuzdur..sadece tecrube paylaşımı için yazıyorum...
aa dişleri çok erken çıkmamış mı minnoşlarınndemekki ii beslemişsinn ben genelde ikizleri emziren hiç duymadım zor gelio heralde bırakıolar direk mama veriolar :44:
eğer mama ağırlıklı besleniyorsa 4.veya 5.aydan sonra da ek gıdalara hafiften başlatıyor dr.lar...arkadaşlar,bu arada topiğinizi meşgul ediyorum diye umarım kızmıyorsunuzdur..sadece tecrube paylaşımı için yazıyorum...
benim bebeğim 4600 doğdu. Oburluğunu bu kadar anlatabilirim. Yeni doğdupunda sorun olmadı emdi. Biberon vermedim. 5. aydan sonra sıkıntı başladı.
beslenmekle alakalı değil canım,genetik biraz da..benim de 4,5 aylık çıkmış annemin dediğine göre..iki kardeş gelişimleri çok farklı..oğlumun 4,5 aylıkken,kızımın da 5,5 aylıkken ilk dişleri çıkmaya başladı..her bebeğin gelişimi farklı..ama bu iyi ya da kötü geliştiği anlamına gelmiyor..bebeklerinizi diğer bebeklerle kıyaslamayın...her bebek kendine özgü gelişim gösteriyor...
Maşallah canımyanlış anlamazsan bir şey sorucam..diyabetik durumun var mı ??
Evet gerçekten ilk hamileliğimde bende tedigin olmuştum ya sütüm gelmezse falan diye ama gününü 1 gün geçe sezeryan oldum. Sanırım o yüzden süt sıkıntısı yaşamadım birde oğlum iri bir bebekti ve durmadan emmek istedi. Senin durumunda olanlar için gerçekten çok daha zor, inş. kimseye olmaz ama belki bu hamileliğimde banada olabilir.Şimdilik bir sıkıntım yok ama erken doğum tehdidi olanlar var. Burda okuyorum bende. İnş. hiç üzülmeden bebeklerimize kavuşur ve emzirebiliriz:)
inş. emzirirsin canım. İşe de başlayınca arada mama falan verdirmek zorunda kalıyosun. O zaman bebiş işine geleni seçiyor ama ben hep seçim hakkını biberondan yana olanları duydum şimdiye kadar
Yok neden yanlış anlayayım doktorlarımda bundan şüphelendiler ilk başta. Yok çok şükür. Eşimde 4750 doğmuş :) Genetik bizim durum. Ben zorlanıyorum hamileyken bu yüzden. Ama Allah başka sıkıntı vermesin.
Yok neden yanlış anlayayım doktorlarımda bundan şüphelendiler ilk başta. Yok çok şükür. Eşimde 4750 doğmuş :) Genetik bizim durum. Ben zorlanıyorum hamileyken bu yüzden. Ama Allah başka sıkıntı vermesin.
ya bende 4850 doğmuşumm..bizim ailede de yok diyabet..annem de çok zorlanmış bana hamileyken..ben de korkuyorum bebişim o kadar kilolu olacak diye..aslında kilolu bebek sağlıklı olur ama doktorum da doğumu zorlar diyo kilolu bebek..sence de öyle mi :26:
ya bende 4850 doğmuşumm..bizim ailede de yok diyabet..annem de çok zorlanmış bana hamileyken..ben de korkuyorum bebişim o kadar kilolu olacak diye..aslında kilolu bebek sağlıklı olur ama doktorum da doğumu zorlar diyo kilolu bebek..sence de öyle mi :26:
Aman aman amin..ben 3,5 kg 56 cm doğmuşum..eşimi bilmiyorum;gel gör ki benim sıpalar 1650 gr ,1780 gr ve 41-42 cm doğdular :))) erken doğumun getirileri işte...ama asıl doğmaları gereken günde ikisi de 3.800 gr a ulaştılar...
Sezeryan oluyor mecburen 4 kilo üzerindeyse normalle riske atmıyoruz dedi doktorum. bende çok istememe rağmen normalden vazgeçtim. Ama korkacak bişey yok. Hamileyken zor oluyor ama doğunca daha kolay. Hemen ele geliyor. problemsiz büyüdü benim oğlum. Şu an 4 yaşında 6 yaş kıyafetleri giyiyor. Kimse 4 yaşında demiyor zaten. Konuşunca kendini ele veriyor ama :)
Senin yapabilecek bişeyin yok. Kilosunu biz ayarlayamıyoruz ki. Genlerinde neyse o olacak. Bizim ailede 3,5 kiloyu bile geçen yok. benimki eşime benzedi. hatta şu an bu 2. de öyle 2 hafta önden gidiyor. Hayırlısı olsun. İçini ferah tut. Sezeryanda kötü değil. Keşke çatır çatır normal doğurabilsek ama :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?