2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Selam 2011'in fıstık anneleri, nasılsınız bakalım?

selamlar kızlar =)
iyi pazarlar herkese nasılsınız?
bebek şekeri , çikolatası filan hazırlıklar hızlanmış bakıyorum

Selam canım, bugün çok daha iyiyim biraz işe yaramak iyi geldi bana, soğuk algınlığı hafifledi birazcık şimdi kocişle fenerbahçe maçı izliyoruz. az sonra totem yapıp karnıma yapışır

sen nasılsın?

canım Allah hayırlısını versin umarım yarın iyi haberler alırsın. dualarımdasın.

merhaba canım, geçmiş olsun, zor zamanlar ama geçecek inş. umarım düğününüz güzel olur yorma kendini fazla...

cnm çok geçmiş olsunnnn,allah iyilik versinn inş...

stetik Plastik ve Rekonstiruktif Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aylin Bilgin KARABULUT birçok bayanın yaşadığı bir sorun olan hamlelikte oluşan çatlaklar hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

* Çatlak nedir, neden oluşur? Genetik bir yönü var mıdır?
Çatlak (stria) deri altındaki dermis tabakasında bulunan kollagen ve elastik liflerin kopmaları sonucu burada oluşan yırtıklardır. Genellikle çok hızlı kilo almak nedeniyle oluşur. Kolagen ve elstik liflerin sağlamlığı genetikle yakın ilişkili olduğu için çatlak oluşumunun da genetikle yakın ilgisi vardır.

* Her hamile bayanın vücudunda çatlak oluşur mu? Hamilelikte az kilo almak çatlak oluşumunu azaltır mı?
Her hamilede çatlak oluşmaz. az kilo almak çatlak oluşma riskini azaltabilir

* Çatlaklar hangi bölgelerde görülür?
Hızlı gerginlik ve kilo toplanması olan yerler ; karın alt bölge, memeler, bacak üst dış bölgesi özellikle risklidir.

* Hamileliğin kaçıncı ayında çatlak önleyici kremleri kullanmaya başlamak gerekir?
En başından itibaren uygundur çünkü bazen ilk aylarda da çok hızlı kilo alımı olur

* Çatlakları önlemek için illaki eczanelerde satılan pahalı kremleri mi almak lazım yoksa susam yağı, badem yağı da işe yarar mı?
Pahalı kremlere hiç gerek yok. Susam yağı, badem yağı hatta zeytiyağı kullanılabilir. Bunların etkisi de aslında sınrlıdır çünkü dermis derindedir ve bu tabakaya ulaşamazlar. Ama yine de cildin elastikiyetini bir miktar artırabilirler. Ayrıca bunları sürerken uygulanan masaj hareketi en az bunlar kadar işe yarar

* Çatlak oluşumunu önlemek için başka neler yapılabilir?
Maalesef fazla birşey yok

* Çatlaklar doğum sonrasında geçer mi?
Geçmez, yalnızca ilk oluştuğunda kırmızımsı olan çatlaklar yaklaşık bir yıl içinde beyazlaşır ama asla yok olmaz

* Çatlak kremlerini doğum sonrasında da kullanmak gerekir mi? Gerekirse ne kadar süreyle?
Gerekmez

* Çatlaklardan kurtulmanın bir yolu var mıdır?
Çatlaklar derinin alt tabakalarında olduğu için laser vs hiçbir yöntem bunları yok edemez, yalnızca geçici süreyle ödem oluşturarak görünümünü azaltır, kısa zamanda tekrar aynılarını görürsünüz.
Özellikle karın alt bölgesi gibi yerlerde yoğunlaşmış ise, çataklı deri zaten gevşek ve elastkiyetini de kaybetmiş olduğu için buradaki deri ve deri altı yağ doku fazllaıklarının karın germe (abdominoplasti veya mini abdominoplasti ile) uzaklaştırılması kesin ve tek çözümdür. Eğer hasta şanslıysa çatlakların tümü ya da çoğu ameliyatla atılabilecek deri alanının içinde kalacaktır. Bunun için bir pastik cerrahla görüşmek doğru olur.

nurturia diye bir site var çocuklarımızla ilgili paylaşımları yapabildiğimiz tavsiye ederim. orada kendin yap bölümünde bir anne seramik hamurundan kızının el izini çıkarmış,gümüş sprey boyaylada byadıktan sonra kontraplağın üzerine yapıştırıp ayaklığın üzerine koymuş. Bence süper olmuş deneyebiliriz. Tabi onun aklına kızı 1,5 yaşındayken gelmiş ama biz daha önce de yapabiliriz.:79:

slm kızlar herkese güzel bir hafta diliyorum
haftasonu kontrolüm vardı bebişimiz hala dönmemiş doktor şimdilik durum sezeryan görünüyor dedi ve 39. haftada bebeişi alabileceğini söyledi bu durumda tahmini bir doğum tarihimiz var 25 haziran:18::18::18::18::18::18::18:
ama ben belki döner ümidiyle beklemek taraftarı olduğum için bekleyeceğiz
bu arada 32. hafta raporumu aldım ve okula devam gidip geleceğiz güvendiğim dağlara kar yağmaz inşallah yaşasın bu hafta 19 mayıs haftası
bebek de bende iyiyiz çok şükür. haa bu arada hastane çantamı da hazırladım beklesin umarım vaktinde kullanmak nasip olur allah herşeyin hayırlı olanını nasip etsimn hepimize şimdilik benden bu kadar

gunaydın kızlar dun gece 2 de bi kalktım
camasırımda kan vardı ve sabaha kadar
uyumadım kasılmam falan hiç bi sey yok
ama tam o bolgede sivilcem vardı acaba
o mu patladı da kan oldu cunku cok az
nokta nokta dr.a sorsam gel diyecek altdan
bakacak die odum kopuyor:18::18::18:
ne yapsam ya:44:

bizim haftalarımız günlerimiz aynı.bende haftaya pzt gidecem dr a.belki sonra dönecek.dr un neden hemen sezeryan demişki sana allah allah çok şaşırdım valla.bakalım bana ne dicek benim dr.ama bence erken konuşmuş dr daha kaç hafta var belki bu hafta dönecek bebişin.inş hayırlısı neyse o olur arkadaşım.

sivilcene baksaydın bide kurumuşmu üstünde kan var mı diye.ordan belli olur canım.bence o kadar küçükse sivilcedendir o

günaydın kızlar... herkese iyi haftalar... nasılsınız???
benim hafta sonu başıma neler geldi bir bilseniz cumartesi günü annemle günümüz vardı saat 2 buçukta buluşucaktık ama ben geç kaldım annemi aradım sen git ben arkadan gelirim dedim başıma gelcek var ya işte... neyse ben de bir yarım saat sonra misafir gideceğimiz apartmana gelmiştim ama apartman eski ve içinde de eski tip takur tukur asansörlerden var...bende asansör fobisi var bilmediğim bir yerde tek başıma binemem bu asansöre yanımda biri olsa bile binemem o kadar fena... gideceğim ev de 6. katta...bendeki akıl işte annemi arayıp ben asansöre binmeye korktum ev sahibi beni alabilir mi demek gelmedi o 6 katı yürüyerek çıktım... tabi nefes nefese kaldım o ayrı... neyse uzatmiim aradan bir saat geçti geçmedi bende acayip bir baş dönmesi mide bulantısı ve arka arkaya kasılma başladı kimseye çaktırmadan dakka tutuyorum 10 dakkada 2 kez kasılma geliyor kasılma aralarında da sancı oluyor böyle adet ağrısı gibi... kimseye çaktırmamak için mutfağa geçtim eşimi aradım hemen dedim böyle bölye hemen gel beni al hastaneye gidelim... annemlere de akşam bir misafirliğe daha gitcez biraz evde dinleneyim dedim... Allah tan bişey anlamadılar... neyse eşim aldı hemen hastaneye gittik... gittiğimiz hastaned de yarım gün çalışıyor benim dr yok gitmiş hastaneden aralar dedi eşim bir gidelim belki sadece yediğim bişey dokunmuştur... acil servisteki dr sağolsun çok ilgilendi hemen tansiyon şeker falan ölçtü hepsi normal ben dedim kasılmalarım var hemen müdahele odasına yatırıp serum taktılar bir de bulantı için iğne vurdular serumdan sonra nst ye alıcam dedi... ben dedim dr arayın biz aramadık meğersem adam aramış dr demiş böyle böyle yapın diye... neyse serum bitince nst ye aldılar beni çok şükür sancı falan çıkmadı bebek de sağlıklıymış kalp atışları falan... bu arada ben ebeye dedim ama ben 6 kat merdiven çıktım diye ebe de biraz kızdı bana ondan olmuş dedi daha haftan erken merdiven inip çıkma dedi... dr um nidilat diye bir ilaç verdi 36 hafta sonuna kadar onu kullanıcam şimdi :26: ne olur ne olmaz diye....bir de kendini yormasın dinlensin demiş ama biz dün de pikniğe gittik duramıyorum yerimde eşim çok kızıyor ama ben sanırım bir yerlerde gezerken doğurcam
işte benden haberler böyle... ya bu arada palette den haber varmı?? bebeği nasıl oldu ki???

çok geçmişş olsunn canımmm inşallah bi an önce iyişelirsin bu zamanda olacak şeymi ama işte allahım daha beterinden saklasın kendine dikkat et öptüm

ben gittiğimdede benimkide dönmemişti doktor bakalım bekleyelim dedi hangi türlüsü hayrlısıysa o şekilde gelsin bebişlerimiz

sivilcene baksaydın bi canım :44:

[sıze="3"]günaydın güzel hatunlarrr

Nasılsınızzzz??[/sıze]

günaydın canım dün öğlene kadar uydum haftaya uykumu almış ve dinç şekilde başladım inşallahda öle devam eder Sen nasılsın

cnm ben oğluma hamileyken ciddi bi bronşit geçirdimm mecburan röntgen çektirmiştim doktoruma sorduk 4 ay dolduktan sonra olabilir demişti sende mecbur kalırsan başka çare yok cnm inş gerek kalmaz
sivilcedir o başka gelmediyse ağrıda yoksa kesin sivilcedir cnm
günaydın canım.uykusuzum ben her zaman ki gibi.gece uyuyamadım.kaburgalarım bile ağrıyordu ama şimdi iyiyim kahvaltı yapcam çayı bekliyorum

sen nasılsın?

yaa ben uyudum ama hala uykusuzummm...kahvaltımı yaptım ben sanada afiyet olsun

garfield cım mesajını dün akşam gördüm tatlım çok üzüldüm çok geçmiş olsun insallah bir an önce toparlanırsın tatlım....

ayna ile baktım kızlar ya ama uzerinde oyle
kan falan yoktu banyo yaptım sıcak suyla
biraz galiba o patlattı oof ya inş. ciddi bi
sey yoktur dun nasıl ter bastı korkudan ya
durup durup bebegin hareketlerini takip ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…