herkes doğum sancısından bağırırken , ben kaşıntıdan nolu rkurtarın beni diye avaz avaz bağırarak gittim sezaryana. son ayımda oldu . önce tatlı kaşıntı ve minicik noktalardı sonra kaşıntı şiddetlendi. özellikle geceleri önüne geçilemez hale gelmeye başladı. gecede 3 sefer suyun içine girip keselediğimi bilirim. sezaryandan sonra geçmesini beklerken daha da arttı vücudum kırmızı lekelerle doldu sanki kaaynar su dökülmüşte haşlanmış gibi, harita gibi parçalı paçalıydı. doğumdan sonra sadece kaşıntı için 20 tane hap içiyordum günde , tam 1 avuç içi dolusuydu. bebekte ne süt emdi, ne ben kaşıntıdan kendime gelebildim. aman allah korusun sakın böyle birşey olmasın seninki. yazarken bile gözlerim doldu şuanda. adı gebelik dermatozu. 2 çeşidi var bi tüm vücuda yayılan, diğeride sadece karın ve karından aşağısı tüm bacaklarr. benimki ikincisiydi. ayrıca bende 8. ayıma kadar 20 kg almıştım son ay +15 kg daha aldım tamamen istek dışı ve yemeden. he birde nefes problemi yaşıyordum. 2 yastıkta kesmiyoru 3 yastıkla oturarak yatıyordum son ay işte kaşıntı yavaş yava seyrini arttırıyordu o zamanlar. şimdi bu kadar yazdım yeter, şuan seni korkutmak istemiyorum. benim o yaşadığımı hiç kimsenin yaşamasını istemiyorum. dolayısıyla sen dr gi görün, varsa öyle birşey ilerlemeden durdurulsun. dr gebelik dermatozu diye sorarsın ayrıca googledada bulabilirsin. çok kaşınma kaşınınca hemen suya koş
sağol canım okudum bende bu haftaya sorunsu geldim diye seviniyordum baktım ciddi birşeymiş bebeğe bile tehlikesi olabiliyormuş dr um tatilde sağlık ocağına gideyim bari yarın..benim belimin alt yanlarında başladı tatlı tallı sonra ayak bileklerim umursamadım dun kız arkadaşım yemek yerken avuçlarına ne oldu dedi kıpkırmızıydı sıcaktandır dedim ama 2 gecedir kaşınmaktan uyuyamıyorum ve bugun daha çok yayıldı üst bacaklarım ayak altlarım fena kaşııyor...
Kaşınmaktan uyuyamıyorum saba kese yaptım gunduz biraz az kaşındım gene başladı bacaklarım kollarım kasınıyor delircem...sanki sivri ısırmış gibi heryerim nokta nokta..Avuç içlerimde kızardı dr a gtsem mi acaba ciddi bir şey midir hiç başıma boyle sey gelmemişti
sabah annemlere kahvaltıya gittim, ama gitmez olaydım.
hamilenin halinden insan biraz anlar.babam acayip sinirlerimi bozdu,öyle havadan sudan annemle kahvaltı masasında laflıyoduk,babam agrasif bi insan normaldede ama bukadarda olmaz, her lafımda tersliyo beni, konuşurken öyle deil böyle deil,sizene, beni susturamazsın ,az konuş en küçük sensin vs.. en sonunda bende patladım..çantamı aldım çıktım,bidaha gelmiycem baba beni bu halimde bile sinirlendiriyosun dedim.ağlaya ağlaya eve geldim..ama anneme çok üzüldüm oda şok oldu durdurmaya çalıştı beni ama bende ok yaydan çıkmıştı, baktım arkamdan ağlıyo..en çok o içime dert oldu şuan çok üzgünüm..ama babama ders olsun biraz, bukadar sinirli davranmasın artık bize tak dedi..hele şimdi hiç çekemiyorum, bilirsiniz duygusallık tavan yapmış durumda..
benki herkesin parmakla gösterdiği bir evlat oldum hep ona.. hamileliğimi bile kabullenemedi hala, hamileliğimin sonuna geldim, daha bikere bile lafını etmedi, normalmişim gibi davranıyo hep..ne bebek muhabbeti ne hamilelik tek kelimem etmiyo, biz konuşunca odayı değiiştirio..ya sabır çekiyorum ama bazen anlayamıyorum ve haketmiyorum..evlendim 2 sene oldu, evime belki 5 6 kere gelmiştir,oda benim zorumla. uzun bi süre gitmeyi düşünmüyorum.artık tak etti banada...
içimi döktüm size rahatladım biraz
selamlar kızlar yarın işyerinde son günüm sağolsun arkadaşlar pasta almışlar öğleden önce parti yaptık yarında şubemdekiler bişler yapıyp getircek ben yapcam buı sefer yine gidişimi kutlıcazgitmemem herkes cok seviniyo sağolsunlar bi arkadaşımda şimdi hedi,ye alıp gelmiş ikinci hediyesi utandırıyo beni alma diyorum sağolsun yeğenine alırken benide hatırlıyomuş
dun akşam 2 yalık bi bebeksevmeye gittik çok şekerdi melek gibi bişi, kucağa yüzüstü yatırınca cok hoşuna gidiyo sanırım kafa aşağıya dönük rahat ediyo anne karnı hissi oluştuğunu düşündüm ne kadara muhteşem bişey ya inş yaşamak nasip olur kendi kızımı kucağıma almak sevmek ah bi gelsede sevsekgelmiyo yerini sevdi galiba
gerci daha yatagımızı ve esyalarımıza yerleştirmedik oda naz yapıyo belkide o yuzden neyse haftasonu temizlik yapcaz eşimle nasipse daha cok o yapcak gibi deson haırlıklarımızı bitirelim bakalım
kızlar sabah saat 10 30 da sezeryana gireceğim sabah 7 30 da hastanede olcam lütfen dualarınızı benden esirgemeyin allah hepimizi sağlıckla yavrusuna kavuştursun hepiniz allaha emanet olun inşallah çok güzel haberler yazmak nasip olur buraya inşallah hamilelik masalım mutlu sonla biter:))))))
günaydın kızlar görümcemde hamileydi hamileliğin başından beri kanaması vardı dün aradılar doğdu diye bi anda duyunca kötü oldum 1.300 gr 6 aylık yaşar inşallahh hayrlısıyla hepimiz vakti zamanında sağlıklıca alalım inşallahh
bide dün geceden bu yana kasıklarımda adet sancısı gibi ağrılar var iğne gibi batıyor üşüttümmü niyeki acaba
günaydınlarrrr​
İnşallah yaşar canım...bizim çınarımız gibi oda hayata tutunur
çokmu yordun dün kendini canım beni çok yorulunca banada oluyo ayağa kalkarken özellikle..
günaydın fıstık nasılsın bakalım bugün... biz gece 3 ten beri ayaktayız piskopat oldum
çokta yormadım aslında dün öğlen çıktıktan sonra teyzem gelmişti oraya gittim sürekli uzandım zaten üşüttüm falan desem havalar sıcak anlamadım devam ederse arayıp soracam bi doktora normal mi diye
çok şükür canım ama fena terleme var bendede hararet çok oluyor..dün bende kızımın kalan kıyfetlerini yıkadım bugune ütülerini yapıcam yarın mobilyamız da geliyo..
Ahhh.. kızlar... dün akşam saat 19:30 gibi başlayan şiddetli bir ağrı (bel ve karın ),saat 20:00 'a kadar geçmeyince doktorumuzu aradık ve hastaneye giderek NST çektirin denildyolda beni görmeniz gerek,resmen doğuma gidiyorum sanki böyle bir sancı olamaz..İnanılmaz şiddetli,belini bacağını kıpırdatamıyorsun,karnım ise yolda araba her yükselti ya da çukura girdiğin de ben bağırmaktan....çok fena oldum arkadaşlar..Neyse sonunda hastaneye gittik ve nst ye bağladılar..çok şaşırdım,bebeğin kalp seslerini duyuyorsunuz,yüksek bir ses de,deniz dalgası gibi seslerin yanında kalp atışları var..çok değişik geldi...Sonra nöbetçi doktor geldi ve evet sancılar başlamış dedi,açıklık var mı diye muayene etti (çatı muayenesi)hiç ağrı olmadı,kendinizi kasmayın dedi,rahat bırakın dedi ve gerçekten de korktuğum gibi ağrılı bir muayene değildi,çok kolaydı..ve açıklık olmadığını gözlemledi...Bebeğin kalp atışları iyi dedi,bol bol su içip dinleneceksinz dedi....Allahtan bugün işyerinde artık son günüm..eve gidip hem dinleneceğim kısmet olursa,bir yandan da ev işlerimze bakacağız..programı hızlandırmamız gerektiğinin sinyallarei geldi yani..ben 36+4 deyim şuan...Artık ne kadar gider kısmet bakalım..
Ayrıca ben hastanedeyken yeni bir kuzucuk dünyaya geldi,sesini duyunca o ağrılarımın hepsini unuttum sanki,hemşire bakın sinyallerde sancınız var hissediyor musunuz diyor ben hayır şuan ağrı hissetmiyorum diyordum...o negüzel bir ses ...Allah hepimize hayırlısı ile bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..o sesi duyunca inanın insan en büyük acıyı bile unutuyor bir anda...Ama sancılar çok şiddetliydi arkadaşlar...ve bu bir başlangıçtı galiba...Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Selamlar...
he inşallah geçer canım.. ama ara sor tabi için rahatlar..
ohh mis gibi giysinler bende 1 posta daha sabah 8 de astım dışarı... hayırlı uğurlu olsun meleğimizin mobilyası fotolarını bekliyoruz
kızlar napiyoosunuz son bir gireyim dedim kk ya... birazdan annem gelcek son kontrolleri falan yapcaz artık akşam da erkenden yatarım yarın çok değişik bir gün olacak... insallah hayırlı haberler vermek nasip olur ...
sağol canım okudum bende bu haftaya sorunsu geldim diye seviniyordum baktım ciddi birşeymiş bebeğe bile tehlikesi olabiliyormuş dr um tatilde sağlık ocağına gideyim bari yarın..benim belimin alt yanlarında başladı tatlı tallı sonra ayak bileklerim umursamadım dun kız arkadaşım yemek yerken avuçlarına ne oldu dedi kıpkırmızıydı sıcaktandır dedim ama 2 gecedir kaşınmaktan uyuyamıyorum ve bugun daha çok yayıldı üst bacaklarım ayak altlarım fena kaşııyor...
günaydın kızlar görümcemde hamileydi hamileliğin başından beri kanaması vardı dün aradılar doğdu diye bi anda duyunca kötü oldum 1.300 gr 6 aylık yaşar inşallahh hayrlısıyla hepimiz vakti zamanında sağlıklıca alalım inşallahh
çok şükür canım ama fena terleme var bendede hararet çok oluyor..dün bende kızımın kalan kıyfetlerini yıkadım bugune ütülerini yapıcam yarın mobilyamız da geliyo..
Ahhh.. kızlar... dün akşam saat 19:30 gibi başlayan şiddetli bir ağrı (bel ve karın ),saat 20:00 'a kadar geçmeyince doktorumuzu aradık ve hastaneye giderek NST çektirin denildyolda beni görmeniz gerek,resmen doğuma gidiyorum sanki böyle bir sancı olamaz..İnanılmaz şiddetli,belini bacağını kıpırdatamıyorsun,karnım ise yolda araba her yükselti ya da çukura girdiğin de ben bağırmaktan....çok fena oldum arkadaşlar..Neyse sonunda hastaneye gittik ve nst ye bağladılar..çok şaşırdım,bebeğin kalp seslerini duyuyorsunuz,yüksek bir ses de,deniz dalgası gibi seslerin yanında kalp atışları var..çok değişik geldi...Sonra nöbetçi doktor geldi ve evet sancılar başlamış dedi,açıklık var mı diye muayene etti (çatı muayenesi)hiç ağrı olmadı,kendinizi kasmayın dedi,rahat bırakın dedi ve gerçekten de korktuğum gibi ağrılı bir muayene değildi,çok kolaydı..ve açıklık olmadığını gözlemledi...Bebeğin kalp atışları iyi dedi,bol bol su içip dinleneceksinz dedi....Allahtan bugün işyerinde artık son günüm..eve gidip hem dinleneceğim kısmet olursa,bir yandan da ev işlerimze bakacağız..programı hızlandırmamız gerektiğinin sinyallarei geldi yani..ben 36+4 deyim şuan...Artık ne kadar gider kısmet bakalım..
Ayrıca ben hastanedeyken yeni bir kuzucuk dünyaya geldi,sesini duyunca o ağrılarımın hepsini unuttum sanki,hemşire bakın sinyallerde sancınız var hissediyor musunuz diyor ben hayır şuan ağrı hissetmiyorum diyordum...o negüzel bir ses ...Allah hepimize hayırlısı ile bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..o sesi duyunca inanın insan en büyük acıyı bile unutuyor bir anda...Ama sancılar çok şiddetliydi arkadaşlar...ve bu bir başlangıçtı galiba...Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Selamlar...
tabiki canım atarım mis mis giysinler...odamı düzmüycem anneme kan değişiminden sonra doktorumuz gün hava değişimi izni vericek bana gelicek ben düzeyim diyor nasıl mutlu oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?