youngmom ne yaptın karar verebildin mi doğuma?
Bana da doktor başta normal doğsun boşver kolay olur dedi. karnını ölçünce ana bu minik felan olmıcak karnı kocamanmış dedi. benimkide 40. haftayı beklerse 4kg yaklaşıcak anlaşılan. bizim oğlanlar kim daha çok anne karnında kalıcak diye kendi aralarında rekabete girdiler galiba :) doktorum 1 ağustosta izne çıkıyormuş. bana da sen o güne kadar doğurmazsan ben seni zorla doğurturum merak etme dedi. her halde en son 29 temmuza kadar bekliyip doğmazsa suni sancı vericek bana..
kafa büyümesi nasıl senin oğlanın? bu sefer kaç çıktı? inşallah 10cm olmamıştır. ben doktora sordum ilk doğumlarda 9.6 cm den sonrası zorlar ikincilerde çok sıkıntı olmaz dedi.
Bakalim hangisi once dogacak?
Bence dogumun Agustos'a kalmaz. Umarim suni sanci almak zorunda kalmazsin; cok zor
Benim oglanin kafa buyumesi durdu galiba. 9.66 cm cikti dun. Doktor cati muayenesi yapti. Musait dedi dogum icin. O yuzden sonuna kadar normal dogumu zorlayacagim.
Bu arada, dun aksam dogum basliyor zannettik. Birden, sofrayi hazirlarken, vajinama igne saplanir gibi agrilar girdi. cok acidi. Sonra da sancilarin araliklarini kaydetmeye calistik. Basta 10 dk'da bir sonra da 5 dk'da bire dustu. ama sonra duzensizlesti. Nisan ve su gelmeyince dokyoru aramadik. Sonra gece rahat uyudum. Sanirim dunku cati muayenesi sanciyi ve kasilmalari tetikledi.
bende dün doktorda geçirdim malesef. Gıda zehirlenmesi yaşadım. 2 serum verdiler. bu arada da nst de sancılarıma baktılar. 5 dk da bir düzenli sancın var dikkatli ol dediler. 70-80 arasındaymış sancım ama bu aynı zamanda zehirlenmeden de kaynaklanabilir dediler. bakalım görücez artık. Oğlanın hareketleri ve kalp atışları çok iyi ama çıkmak istemeyede bilirmiş:)
kafa büyümesinin durmasına sevindim çok şükür :) inşallah kolaylıklada dünyaya gelir. Ben kasılma hissediyorum ama hiç dk tutmuyorum. daha öncede 5 dk bir 50-60 arasında sancım çıkmıştı ama gelen giden yoktu :)sıklaşırsa anlarım herhalde. Bana doğuma yakın çatı muayenesi yapıcakmış doktor. en iyi o zaman anlaşılırmış. ama haftayada böyle sancım çıkarsa bakar herhalde... zaten çok büyük sıkıntı olmadığı sürece normali zorlıcakmış doktorum sezeryanı önermiyor.
Ay! Çok geçmiş olsun, canım. Dışarıdan yediğin bir şeyden falan mı zehirlendin? Bir arkadaşım da böyle hamileliğin son zamanı zehirlenmişti. Ama doğumu tetiklemedi. 3-4 hafta sonra doğdu bebiş.
Artık bundan sonra bu sancılar normaldir. Senin sancılar benden daha fazla çıkıyor hep. Bakalım hangimiz önce doğuracak?
Hem bugün dogumgunum hem de en değerli hediyeme kavuşmama 2 gün kaldi!! :))
Yaklaşık 4 saat sonra bebeğime kavuşmak için uyutuluyor olacağım... Yani son 4 saat diyebiliriz :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?