• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bir de kavanozlarımı hep yarım kiloluk yapıyorum .büyük kavanozlar açınca uzun süre tüketemiyorum ekşiyor..küçükler ekşimeden bitiveriyor.

ben her yıl yaparım domates püresini...ama geçen yıl annemin tavsiyesiyle yöntemde küçük bir değişiklik yaptım....çoğu şey aynı aslında ama rondoya gerek yok...nasıl biliyormusunuz?..domatesin senin yönteminle kabuğunu soydun....4 parçaya böldün.....tencereye öylece at ve kaynat(ben yağ da koyuyorum)...zaten suyunu salar ve pişer ek suya hiç gerek yok...blenderdan geçir ve 1-2 dakika daha kaynat ve kavanozlara yine senin dediğin gibi koy...yani fedakar kocalar fedakarlıklarını çocuklara yapsınlar;) yanlarına kar kalmasın tabi;)
umarım anlatabilmişimdir...

annemlerde bu metodla yaptı gayet guzel oldu cnm herkese tavsiye ediyoruuuumm

:55::55:

kızlar doktordan muayeneden geliyoruz,bebeğim 48 cm 2.530 gr olmus,göbeğimin sol tarafına sırtını yaslamıs,bası kasıklarımda doğum pozisyonunu almış,nst miz de normal cıktı,kan ve idrar tahlili yapıldı onlarda normal cıktı şükürler olsun:nazar: 38.haftada çatı muayeneni yapıcaz dedı :18: doğumdan sonra yatıcagım odalara bakmak ıstıyorum dedım odalarıda gösterdıler,gayet güzeldi tek kişilik,epiduralli normal doğum ücreti 1.500 tl,sezeryan 1.900 tl,oda süsüde 40 tl mıs,bıze fıyatlarda gayet uygun geldı,keyfım yerınde :16: yarında bebek şekerlerımız hazır olucak sepetiyle birlikte,eşim çikolatacıdan alıcak :21: bebeğimin eşyalarıda hazır,çantamızda,bende hazırım :24: bir anlaşmam gereken fotoğrafcı kaldı onuda en kısa sürede halledıcem :51:
bebeğim bitanecik oğlum gelmeni sabırsızlıkla bekliyorum,eşyalarını seviyorum,sen gel artık seni seviyim:55::54:

kızlar doktordan muayeneden geliyoruz,bebeğim 48 cm 2.530 gr olmus,göbeğimin sol tarafına sırtını yaslamıs,bası kasıklarımda doğum pozisyonunu almış,nst miz de normal cıktı,kan ve idrar tahlili yapıldı onlarda normal cıktı şükürler olsun:nazar: 38.haftada çatı muayeneni yapıcaz dedı :18: doğumdan sonra yatıcagım odalara bakmak ıstıyorum dedım odalarıda gösterdıler,gayet güzeldi tek kişilik,epiduralli normal doğum ücreti 1.500 tl,sezeryan 1.900 tl,oda süsüde 40 tl mıs,bıze fıyatlarda gayet uygun geldı,keyfım yerınde :16: yarında bebek şekerlerımız hazır olucak sepetiyle birlikte,eşim çikolatacıdan alıcak :21: bebeğimin eşyalarıda hazır,çantamızda,bende hazırım :24: bir anlaşmam gereken fotoğrafcı kaldı onuda en kısa sürede halledıcem :51:
bebeğim bitanecik oğlum gelmeni sabırsızlıkla bekliyorum,eşyalarını seviyorum,sen gel artık seni seviyim:55::54:

Oyyyyyy masallah kuzuna bende dr.a gitmek istiyoruuuuum bianonce haftYa pers. Gelsinnnnn

Selam kizaalar. Bu zaman gecmek bilmiyomu ya. Dun cok fena yururken bana alttan agri gir. Neyin nesi aanlamadim.ama zor yurudum. Ben yenimbosna nisa hastanesinde dogumu dusunuyorum dr tavsiyesi olan varmi

Ben orda asiye uzun a gidiyorum. Normal dusunuyorsan kesinlikle tavsiye ederim. Gerci bende ilk dogurcam ama dr dan cok memnunum methinide cok duydum

Merhaba arkadaşlar,
Beklemek gercekten de zor ve bir okadar sıkıcı ve ürkütücü...
Ben de son dakika hastane ve doktor değiştirme kararı alanlardanım.
7.5 aylıkken (bundan 1 ay önce) Gittiğim hastane ve doktordan nefret ederek acil bir tavsiye üzerine Kadıköyde muayenehanesi olan Akif Alkan'a gitmeye başladım. Geçen cumartesi 2 kontrolüme gittim çok da doğru karar verdiğimi bir kere daha anladım.
Ancak ben de hangi hastanede doğumu gerçekleştirmeliyim karar veremiyorum :(
Doktorum Özel Göztepe Echomar Hastanesi dedi ama hastane nedense içime sinmedi.
Söyleyeceğin başka bir hastane olursa da gelirim demişti.
Sizin anadolu yakasında Göztepe ,Acıbadem, Ümraniye çevresinde öneriniz var mı?

gelecek annesi oğluşun biraz daha sabır ama

Biran once butur işe yarar seyler ogrenmeliyim gerci hazır corbadan baska birsey yapmayan arkadaslarım ne sebze corbaları yapıyorlar şimdi cocuk olunca sende ogrenirsin diyorlar :)

CANIM KOLAY İŞLER SADECE YARDIM ALMAN LAZIM EŞİNDEN AĞIR VB KALDIRMA.BİR DE EVE HAZIR ÇORBA SOKMUYORUM 3-4 YILDIR.ONUN İÇİNDEKİ KATKI MADDELERİ KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR.OLABİLDİĞİNE ORGANİK ÜRÜN ALIYORUM.HERŞEYİ MEVSİMİNDE TÜKETMEYE ÇALIŞIYORUM VE ALDIĞIM SEBZELERİ SİRKELİ SUDA BEKLETİYORUM İLAÇLARI VARSA ÇÖZÜYORMUŞ.DEZENFEKTE EDİYORMUŞ.TEK KÖTÜ ALIŞKANLIĞIM KEK-ÇİKOLATA-BÖREK.

AŞAĞIDAKİ TOPİĞİMİZE DOMATES PÜREMİN FOTOLARINI KOYDUM.BİR DE COLOGNENİN ISLAK KEKİNİ YAPTIM ONUN RESMİNİ.
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...i-elleri-pratik-bilgileri-4.html#post25560721

muffincim hiç üzülme bu eşinin iyi halleri.bebek doğsun bak ne hale dönecek adam.bizimki cam siler,ev süpürür.yemekleri yapar. Gece çocuk ağlayınca kalkar uyutur,ben duymam bile:)
hatta şimdi içerde oğlana çorbasını yedirmeye çalışıyor.dediğim gibi bunlar hanımların da beyylerin de iyi günleri bol bol yatın dinlenin, kendinize zaman ayırın.yapmak istediğiniz ne varsa yapın son son:3::3::3::3::3:
Ama ne olursa olsun şaka bir yana hayat bebekler geldikten sonra güzelmiş onu anladık bizz:16:

ayy kocamı özlerim şimdiden.bu cadı kız tahtımı sarsacak yandıkkkk:27::27::27:

ben her yıl yaparım domates püresini...ama geçen yıl annemin tavsiyesiyle yöntemde küçük bir değişiklik yaptım....çoğu şey aynı aslında ama rondoya gerek yok...nasıl biliyormusunuz?..domatesin senin yönteminle kabuğunu soydun....4 parçaya böldün.....tencereye öylece at ve kaynat(ben yağ da koyuyorum)...zaten suyunu salar ve pişer ek suya hiç gerek yok...blenderdan geçir ve 1-2 dakika daha kaynat ve kavanozlara yine senin dediğin gibi koy...yani fedakar kocalar fedakarlıklarını çocuklara yapsınlar;) yanlarına kar kalmasın tabi;)
umarım anlatabilmişimdir...

ben su eklemedim canım.püre yöntemi bana daha pratik geldi.başka neleri atabiliriz kış için.kabağı da rondodan geçirip pişirsek olur mu acaba.bebeğe ek gıdada sebze yemeği yaparız.kışın hormonlu almaktan iyidir

muffin o kekin tarifini verir misin çok güzel görünüyor
ya da site adı
bir arkadaş yazdı ama bulamadım siteyi :25:

İlk Başlangıç Ek Gıdaları Neler Olmalı?
Bebek için ilk başlanacak ek gıdanın ne olması gerektiği ile ilgili farklı görüşler var. En çok önerilenler meyve, yoğurt, sebze yada tahıllı yiyecekler. Ek gıdaya tatlı meyvelerle başlarsanız yada yoğurt ile başlayıp içinede tatlı bir meyve katarsanız büyük olasılıkla bebeğiniz iştahla yer ve sizde çok mutlu olursunuz. Ancak daha sonra bir çok bebek sebzeleri ve tatları reddetme eğilimi gösterir. Bebeğinizin yeme alışkanlığı bu andan itibaren başlar . Bu nedenle ben sebzelerle başlamayı öneriyorum, ki ben öyle yaptım.

En İyi Başlangıç Sebzeleri Nelerdir?
Havuç, balkabağı, mevsiminde kabak, kırmızı pancar, patates. Bu sebzelerle başlıyabilirsiniz. Daha öncede önerdiğim gibi buharda pişirip az bir su ilave ederek koyu bir püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. İlk başta sadece tek bir sebze ile başlamalısınız. Daha sonra bu sebzeleri ikili, üçlü kombinasyonlarla karıştırarak basit bir bebek menüsü hazırlıyabilirsiniz. Yada basit sebze çorbaları yapabilirsiniz. Patates kabızlık yapabilir. Bu nedenle onu diğer sebzelerle karıştırarak verin. Ben oğlumu bizimle masaya oturtur ve elimle pişirdiğim sebzeleri ezerek ağzına verirdim. Amaç tatlara alışması.

Bebek İçin En İyi Başlangıç Meyveleri Nelerdir?

Sebzelerle aynı zamanda yada bir kaç gün sonra meyvelerede başlıyabilirsiniz. Meyveyi akşam üzeri yada öğleye doğru verebilirsiniz. Meyveleri cam rende ile rendeleyip suyunu süzün ve o sudan bir kaç kaşık verin. Bir kaç gün sonra püre kısmını yedirmeye başlayın. Elma, armut gibi sert meyveleri ilk başlarda buharda pişirip yumuşatarak yedirebilirsiniz. Meyvelerin bir kaç tanesini karıştırarakta yedirebilirsiniz.

En iyi başlangıç meyveleri; elma, şeftali, muz, avakado, armut. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta meyveleri mevsiminde vermek. Muz kabızlık yapabilir. Bu nedenle çok sık vermeyin.

Yoğurt ve Et Ne Zaman Verilmeli?
Yoğurt bebekler için ilk başlanan ek gıda olmamalı. Özellikle bebeğimiz emiyorsa gerekli sütü alıyordur. Yoğurdu ilk başlarda günlük olarak mayalamalısınız. Hazır yoğurtları kullanmayın. Kendiniz evde yapmaya çalışın ve yoğurdu sade yedirin. Et ve et ürünlerine 8 ci aydan itibaren başlıyabilirsiniz. Yemeklerine kavrulmuş kıyma katarak azar azar bebeğinizi ete alıştırabilirsiniz.

Bebeğime Kahvaltı Ne Zaman Vermeli?
Bebekler için kahvaltıya başlama zamanı en iyi 7 ci ay civarıdır. Bu ayda çeyrek yumurta sarısınada başlıyabilirsiniz. Kahvaltıda kullanacağınız peynir tuzsuz olmalı, en iyisi lor peyniri yada keçi peyniridir. Peyniri suda bekleterek tuzunu alabilirsiniz. Açık süt bulabilirseniz kendi lor peynirinizi yapmak çok kolay.
Kahvaltı için genelde hazır bebe bisküvileri kullanılır, bunun yerine kendiniz evde yapmaya çalışın. Yada tam buğday ekmeğinin içini ufalayabilirsiniz. Bisküvi yada ekmeği haşlanmış kuru meyve suları ile ıslatıp içine dilediğiniz meyveleri katın. İsterseniz sitede yeralan bebek kahvaltısı tarifini deniyebilirsiniz.

Nasıl İyi Bir Bebek Menüsü Hazırlarım?

Bebeğiniz için gün içinde hazırladığınız yemeklerde renklerle oynayın, bu işinizi kolaylaştırır. Mantık çok basit, yiyecekleri renklere ayırın ve her renkten vermeye çalışın, böylece kafanız karışmaz.

Turuncular; havuç, balkabağı
Yeşiller; ıspanak, pazı, brokoli, taze fasulye gibi.
Kırmızılar; mercimek, pancar, e
Beyazlar; soğan, pırasa, karnıbaha
Sarılar; patates, sarı mercimek, bulgur

Ayrıca kuru meyveleride demir açısından zengin oldukları için bebeğinizin menüsüne ilave edin. Tuzsuz kabak çekirdeği iyi bir çinko kaynağıdır. Tohum öğütücüsü ile iyice ezip meyve pürelerine yada çorbasına bir çay kaşığı haftada iki kere katın.

şeftaliyi kayısıyı soyup olduğu gibi poşetleyebilirsiniz.ek gıda döneminde yoğurdun içine ya da bisküviyle güzel oluyor.
ayrıca çileği robottan geçirebilirsiniz.hem bebeğe hem de kışın sütlü tatlı yapıldığında üstüne sos olarak süper oluyor.mısırı eğer köylü pazarından organik büyük taneli bulabilirseniz haşlayıp tanelerine ayırıp atabilirsiniz. ve kendinize siz yapmıyorsanız da bir tarhana yapan bulun mutlaka.benim oğlan bu sene tarhana çorbasının dibine vurdu.doktorlar da kesinlikle tavsiye ediyorlar ek gıda döneminde içinde her şey var.eğer siz yapacaksanız da içine aklınıza ne geliyorsa koyun çok besleyici oluyor.ben bu sene 2 kat fazla yapıcam malum oğlanlar 2 oluyor:)) sadece içine patlıcan koymayınçnikotin içerdiği için doktorlar önermiyorlar patlıcanı çok fazla.

ben su eklemedim canım.püre yöntemi bana daha pratik geldi.başka neleri atabiliriz kış için.kabağı da rondodan geçirip pişirsek olur mu acaba.bebeğe ek gıdada sebze yemeği yaparız.kışın hormonlu almaktan iyidir

mmuffin ben kabağı rendeledim , sonra kendi suyu ile esendirdim , hatta havuç içinde aynısını yaptım , sonrada soğutup poşetleyip buzluğa attım , hatta havuçla karışıkta yaptım :) ileride çıkarıp yoğutla servis etmeyi düşünüyorum, :56::56:

Kızlar kociş bana doğum hediyesi almışşş:10::10:

:46::46::46::46::46::46: ne nalmış ne almışşş :54: ne kadannn meraklıyız demiii

muffin o kekin tarifini verir misin çok güzel görünüyor
ya da site adı
bir arkadaş yazdı ama bulamadım siteyi :25:

Eki Görüntüle 464684

ıslak kek :56:

- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu

( şeker, kakao, süt ve sıvı yağ ile çırpın-karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı
kadarını ayırın. **karışıma yumurta 2.aşamada eklenecektir. Pişen
sıcak kekin üzerine dökülen karışımda çiğ yumurta koku
yapabilmektedir** kalan karışıma yumurta, un, kabartma tozu ekleyip
tekrar karıştırın. Karışımı yağlanmış unlanmış borcama yada tepsiye dökün.
160 derecede 40-50 dakika kadar pişirin. Pişince fırını kapatın. Keki dilimleyin
ve ayırdığınız karışımı üzerine dökün. çekmesi için 5 dk. Kadar kapalı sıcak
fırında bekletebilirsiniz. )

canım ben 1 paket vanilya da ekledim
ŞEKERLEBLEBİ ÖZEL MESAJ KUTUN DOLMUŞ YOLLANMADI.
www.yemeksepetimcom.tr.gg/

Son düzenleme:
ben bu tarifi kare borcama döküyorum mikrodalgada 6 dakikada pişiyor süper de kabarıyor.acele işiniz varsa şipşak oluveriyor haberiniz olsun;)

Back
X