• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar :49::49::49: size güzel bir doğum haberim var .. aysun vardı hatırlarmısınız bilmem nicki ayburdu galiba .. doğum yaptı dün :16: çok güzel bir oğluşu olduuuuuuu :nazar::nazar: allah nazarlardan saklasın .. onun haberini vereyim dedim :46:

Günaydıın,
Ne güzel bir haber bu böyle :) Günümüz de bu haber kadar iyi olur inşallah. Allah sağ salim bizlere de kucaklamayı nasip etsin yavrularımızı. Artık heyecan dorukta ki benim ikinci doğumum, ilk doğumu olan arkadaşları çok daha iyi anlıyorum. Az çok süreci biliyorum, ama yine de her bir yavrucuk farklıymış meğer. Başta çok çekincelerim vardı ikinci çocuk konusunda, ben tek çocuğum, annem sadece beni yetiştirdi kardeşi nasıl bir şey bilmiyorum, ben de 10 sene sadece oğluşumu, nasıl olur ikinci bebecik, oğlum kadar çok sever miyim, heyecanlanır mıyım diye çok düşündüm, ama Allah her birinin sevgisini farklı veriyormuş meğer.

Ay hadi artık sağ salim gelsinler :)))

Günaydın pampişler...aybur un gözüaydın.safakba ve revoloucıon a da sağlıklı doğumlar diliyorum.kızlar benim hala süt vb im çıkmıyor neden acaba.bazı arkadaşlarımızda oluyormuş.geçen eski komşumuz doğum yaptı.hala hastanede 4 gün oldu.oğlu sarılık olmuş.sarılık olmaması için ne yapabiliriz.anne sütü gelmiyorsa mı oluyor

Günaydın pampişler...aybur un gözüaydın.safakba ve revoloucıon a da sağlıklı doğumlar diliyorum.kızlar benim hala süt vb im çıkmıyor neden acaba.bazı arkadaşlarımızda oluyormuş.geçen eski komşumuz doğum yaptı.hala hastanede 4 gün oldu.oğlu sarılık olmuş.sarılık olmaması için ne yapabiliriz.anne sütü gelmiyorsa mı oluyor

Hayır sıvı almadığı için sarılık oluyor bildiğim kadarıyla. Anne sütü gelmiyorsa mama veriyorlar sarılık olmasını önlemek için, yoksa bebekler bir iki gün aç idare edecek donanımla geliyorlar dünyaya. Benim de sadece su geliyor o da azıcık sıkarsam geliyor. Doğumdan sonra sarı sarı bir sıvı gelicek göğüslerinizden ilk ağız dedikleri çok değerli bir süt, mutlaka bebeciğin alması lazım, zira bağışıklık sistemini güçlendirecek besin içeriyor bu sıvı. Sonra nacizhane tavsiyem göğüs uçlarını çok hırpalamadan sürekli uyarın göğüslerinize hafif hafif masaj yapın ya da eşinize yaptırın, zaten hava sıcak daha çabuk iner sütünüz soğuk havaya göre. İlk doğumumda (Kusura bakmayın ikide bir ilk doğumum diyerek kafanızı ütülemiyorum umarım) eşim sürekli masaj yaptı göğüslerime ve uçlarına bir günde indi süt (Çocukluğu köyde ve ineklerle geçmiş:))))) Biraz garip bir görüntü oluyor, annem kızın göğüslerini hırpalıyacaksın oğlum diye itiraz ettiyse kimseden ne çekindi ne utandı adam ama sonuç doğum ertesi süt dolmuş koca göğüslerdi.

Aynı şeyi ben de üst komşuma yapmıştım, kızcağızın sütü inmedi bir türlü, bir güzel ovdum saatlerce göğüslerini indi sütü.

günaydın kızlar :49::49::49: size güzel bir doğum haberim var .. aysun vardı hatırlarmısınız bilmem nicki ayburdu galiba .. doğum yaptı dün :16: çok güzel bir oğluşu olduuuuuuu :nazar::nazar: allah nazarlardan saklasın .. onun haberini vereyim dedim :46:
allah analı babalı buyutsun saglıklı hayırlı uzun omurler versın.vaktındemı oldu acaba yoksa bebiş erken mı gelmek ıstedı.temmuz annelerını gececegız yakında sayımız gıttıkce artıyor maasllah:nazar:

gunaydın canım.benden de gelmıyor sımdılık:44:canım bebek sarılıksa anne sutuyle yada mama takvıyeleıryle daha cabuk gecıyormus.banada bır arkadas anlattı.kızı sarılık olmus sutu gelmemıs.hemsıreler bebege hıcbırsey vermemısler illa kolostrum gelsın onu verelım demısler.bebek ac kalınca sarılıgı ıyıce artmıs ve aylarca kuvezde kalmıs.yavrucak artık kendı kendını parcalamaya baslamıs.bana mutlaka yanında mama gotur dedı kımseyı dınleme mutlaka mama ver dedı sutun gelmezse.
baska bır tecrubelı genc anne de 4 cocugu var.soyle dedı son haftalar demır hapını ve folıkasıtı alma dedı.ılk 2 cocugunda doguma kadar kullanmıs.ıkısınde de sarılık olmus.son ıkı cocukta doktoru bıraktırmıs sarılık olmasın dıye ve olmamıslar.ne kadar dogru bılemem doktorumuza sormamız lazım:34:

sabah sabah süper bir haber bu
Allah analı babalı büyütsün inşallah aybur
darısı hayırlısıyla biz bekleyenlere
artık zaman yaklaştıkça heyecan artmaya başladı bende
hiçbirşeyim hazır değil neye nereden başlıcamı bile bilmiyorum
inşallah benim kız erkenden gelmez daha ev temizlenecek bebişimin dolabı yerleşecek
ütülenecek kıyafetleri
çantamız hazırlanacak
ama ben akşam eve gdiyorum oturduğum yerde hatta çay içerken elimde bardakla uyuoyorum
geçen eşim inanmam diye resmimi çekmiş :)) yaklaşık bi insan sıcak bardak elinde 20 dk uyurmu yaw
yoksa bu sadece banamı özel :-)

Kimse uyumuyor mu yahu ne çok kişiyiz forumda :)))

Biz bugün kontrole gittik, kontrolden önce arkadaşımla buluştum bir kaç eksik tamamladım, bu arada hamile pantalonumun ağı söküldü bir gün önce eski pantalonumdan yaptırdığım pantalonunki de yırtılmıştı. Ben de maalesef bir kaç hafta için bir pantalon aldım :(( Neyse vardır bir hayır her şeyde, çıkacak para varmış.

Biz 3650 gram :nazar::nazar:olmuşuz teyzeler, ne olacak halimiz bilmem, karnımdaki bir fil yavrusu galiba :))) Suyumuz iyi allah'a şükür, nst sonuçlarımız da güzel, bekleyebildiğimiz kadar bekleyeceğiz sezaryen için sancılanıp gidersek ebe kontrolünde doktoru bekliyormuşuz hastanede, içim rahatladı, saat kaç olursa olsun geliyormuş. Bu durumda yavru son zamana kadar beklesin, abii kendi gelmek istemezse.

Geçmişe bakamadım en son öğlen okumuştum, doğuran var mı bir bakayım :)

Herkesi öpüyoruz serin ve güzel bir gece olsun...

:nazar:maasllah canım 4kgnun ustunde dogar sanırım.Allah saglık sıhhat versın bayram sekerıne:34:

muffinciğim revolouction da mı doğum yapıcak ne zaman ben kaçırmışım yahu onu:44: aybur da hiç bahsetmiyordu demek ki bir anda oldu inşallah kolay olmuştur:49:darısı bizlere...

Hayır sıvı almadığı için sarılık oluyor bildiğim kadarıyla. Anne sütü gelmiyorsa mama veriyorlar sarılık olmasını önlemek için, yoksa bebekler bir iki gün aç idare edecek donanımla geliyorlar dünyaya. Benim de sadece su geliyor o da azıcık sıkarsam geliyor. Doğumdan sonra sarı sarı bir sıvı gelicek göğüslerinizden ilk ağız dedikleri çok değerli bir süt, mutlaka bebeciğin alması lazım, zira bağışıklık sistemini güçlendirecek besin içeriyor bu sıvı. Sonra nacizhane tavsiyem göğüs uçlarını çok hırpalamadan sürekli uyarın göğüslerinize hafif hafif masaj yapın ya da eşinize yaptırın, zaten hava sıcak daha çabuk iner sütünüz soğuk havaya göre. İlk doğumumda (Kusura bakmayın ikide bir ilk doğumum diyerek kafanızı ütülemiyorum umarım) eşim sürekli masaj yaptı göğüslerime ve uçlarına bir günde indi süt (Çocukluğu köyde ve ineklerle geçmiş:))))) Biraz garip bir görüntü oluyor, annem kızın göğüslerini hırpalıyacaksın oğlum diye itiraz ettiyse kimseden ne çekindi ne utandı adam ama sonuç doğum ertesi süt dolmuş koca göğüslerdi.

Aynı şeyi ben de üst komşuma yapmıştım, kızcağızın sütü inmedi bir türlü, bir güzel ovdum saatlerce göğüslerini indi sütü.

canm bence bu düşündüklerini yapma.. yada erkenden doğurmak istiyosan bilemem:9:
benm doktorm göğüslerime krem bile sürmemi yasakladı.
biz hastanede sancısı gelmeyen bayanlara göğüs uçlarınızı uyarın diyoruz dedi.
süt gelme işi öyle sıkmayla filan olcak bişi deil.
hem o su dediğin şey bebek için çok kıymetli bence..
bekleyn nası olsa bebek doğduğunda vücut kendini uyarıp süt gelmeye başlayacaktır.
doğanın kanunu bu..:16:

Son düzenleme:
slm arkadaşlar
nasılsınız, hava çok sıcak ya :37:

bende allah izin verirse bu hafta sonu oğluşumun cicilerini yıkayıp ütüleyeceğim
birde arkadaşlar
hem kendimiz hemde bebek için ayrı iki çanta mı yaptınız yoksa tek çantaya mı koydunuz
(bebeğin ilk giyeceğini bir poşete koyup mesela )

inanmıyorummm yaaaaaa aybur doğum mu yaptı.
canm benm sağlıkla büyütsn kuzusunu inş.
darısı başımıza:nazar::emir_bebek:

slm arkadaşlar

bende allah izin verirse bu hafta sonu oğluşumun cicilerini yıkayıp ütüleyeceğim
birde arkadaşlar
hem kendimiz hemde bebek için ayrı iki çanta mı yaptınız yoksa tek çantaya mı koydunuz

slm arkadaşlar

birde arkadaşlar

tatlım bana herkes hastanede hemşirelere çantamı teslim etmemem konusunda tembihledi.
bende kapitone kese alıp birine kızımn yeni doğan kıyafetlerini diğer büyük keseyede kendi geceliğimi filan koycam.
doğumdan hemenn sonra giyeceklerimi..
annemlere çantadaki krem rengi keseyi hemşirelere verin derim.
içinden çıkarır dağıtmadan bozmadan karıştırmadan verirler diye düşündm..

hayır sıvı almadığı için sarılık oluyor bildiğim kadarıyla. Anne sütü gelmiyorsa mama veriyorlar sarılık olmasını önlemek için, yoksa bebekler bir iki gün aç idare edecek donanımla geliyorlar dünyaya. Benim de sadece su geliyor o da azıcık sıkarsam geliyor. Doğumdan sonra sarı sarı bir sıvı gelicek göğüslerinizden ilk ağız dedikleri çok değerli bir süt, mutlaka bebeciğin alması lazım, zira bağışıklık sistemini güçlendirecek besin içeriyor bu sıvı. Sonra nacizhane tavsiyem göğüs uçlarını çok hırpalamadan sürekli uyarın göğüslerinize hafif hafif masaj yapın ya da eşinize yaptırın, zaten hava sıcak daha çabuk iner sütünüz soğuk havaya göre. Ilk doğumumda (kusura bakmayın ikide bir ilk doğumum diyerek kafanızı ütülemiyorum umarım) eşim sürekli masaj yaptı göğüslerime ve uçlarına bir günde indi süt (çocukluğu köyde ve ineklerle geçmiş:))))) biraz garip bir görüntü oluyor, annem kızın göğüslerini hırpalıyacaksın oğlum diye itiraz ettiyse kimseden ne çekindi ne utandı adam ama sonuç doğum ertesi süt dolmuş koca göğüslerdi.

sezeryan olursak sütümüz gelir mi ki.şansa mı bağlı yoksa.çocuğu 2 gün aç bırakmak aklıma yatmıyor.hayırlısı olsun canım.

gunaydın canım.benden de gelmıyor sımdılık:44:canım bebek sarılıksa anne sutuyle yada mama takvıyeleıryle daha cabuk gecıyormus.banada bır arkadas anlattı.kızı sarılık olmus sutu gelmemıs.hemsıreler bebege hıcbırsey vermemısler illa kolostrum gelsın onu verelım demısler.bebek ac kalınca sarılıgı ıyıce artmıs ve aylarca kuvezde kalmıs.yavrucak artık kendı kendını parcalamaya baslamıs.bana mutlaka yanında mama gotur dedı kımseyı dınleme mutlaka mama ver dedı sutun gelmezse.
Baska bır tecrubelı genc anne de 4 cocugu var.soyle dedı son haftalar demır hapını ve folıkasıtı alma dedı.ılk 2 cocugunda doguma kadar kullanmıs.ıkısınde de sarılık olmus.son ıkı cocukta doktoru bıraktırmıs sarılık olmasın dıye ve olmamıslar.ne kadar dogru bılemem doktorumuza sormamız lazım:34:

işallah mamaya gerek kalmaz.ben 3 biberon aldım yanıma.2 küçük avent-1 cam dr brown.gaz da yapmasın diye.demir hapı ve folik asiti neden bıraktırdı acaba.bir de ben haplarla bebeğin iyi olacağına inanmıyorum.doğalını tüketmek daha iyi bence.folik asit kullanmasına rağmen omurga kemiklerinde sakatlık olan bebek varmış.dr um söyledi.follik asit neden engellememiş o zaman

slm arkadaşlar

birde arkadaşlar

ben tek bir çanta (küçük bi bavul) hazırladım. bebeğin eşyalarını 1 er giydirimlik olarak ne lazımsa temiz bir poşetin içine
koydum (3 poşetimiz var:) alıp öylece hemşireye verilsin diye yada kim değiştireecekse giydirsin die. ayrıca o torbaların içine 1 er tanede bez koydum
steril bi şekilde. yani hazırladığım poşette bebeğe ne lazımsa var. çantaya dağınık koymak karışıklığa sebep olb. hast. ortamında.

Oleyyyyyyyyy

Bir zil çaldı bir baktım aaaa KARGO:)

Şekerimiz geldiiiiiiiiii,çok güzel olmuş,açıp görünce çok duygulandım yaaaaaaaaaaa:)

selam kızlarrrrrrr :49:

selaaaaaam:3::3:

tatlım bana herkes hastanede hemşirelere çantamı teslim etmemem konusunda tembihledi.
bende kapitone kese alıp birine kızımn yeni doğan kıyafetlerini diğer büyük keseyede kendi geceliğimi filan koycam.
doğumdan hemenn sonra giyeceklerimi..
annemlere çantadaki krem rengi keseyi hemşirelere verin derim.
içinden çıkarır dağıtmadan bozmadan karıştırmadan verirler diye düşündm..

neden hemşirelere verme dediler canım anlamadım:44:

selaaaaaam:3::3:

neden hemşirelere verme dediler canım anlamadım:44:

kimisi kayboluyomş karıştırıyolarmş ne giyecek bebek diye
sonuçta yedek kıyafetler filan birsürü şey var.
karışıklığa sebep olmasn diye çanta sizde kalsn bebeğin ne giymesini
istiyosanz onları verin dediler. bende öle yapcam...

Back
X