kızlar geçen bir yerde bir yazı okudum.doğum yaptıığımız hast.de topuk kanı alıyorlarmış bebişten.bir de sağlık ocağında alıyorlarmış bakanlığa göndermek için.doğru mu?2 kez mi alacaklar.yazık ya![]()
Maalesef iki kez alınıyor. Bize oğlumda söylemediler ikinci kez alındığını ya da biz mi atladık, ikinci kez götürmedik, ilk kontrolde çok kızmışlardı getirmedik diye.
Fenilketonuri (yanlış yazmış olabilirim diye bir hastalık var onun testi için aınıyor bildiğim kadarıyla kan. Yenidoğan döneminde çok basit bir tedavisi var ama daha sonra tedavisi olmayan bir hastalık diye okumuştum sanırım.
Ayrıntılı bilgi burada :)
Fenilketonüri - Vikipedi
Bu arada arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum geçmiş sayfalarda bir ara değinmişti bazı arkadaşlar ama şu yeni doğan sarılığıyla alakalı, bebeğimizi yeteri kadar emzirsek bile yinede sarılık olur mu? Oldu diyelim hastaneye götürmeden evde kendimiz geçirebilir miyiz sarılığını ve nasıl? bilginiz var mı acaba?
Akşamüstleri cam kenarına koyabilirsin bebeği canım, hem D vitamini alır hem de sarılığı hafif derecede ise geçirir. Ama eğer bebekte halsizlik, emmeme gibi sorunlar varsa o zaman doktora götürüp test yaptırmak lazım. Belirli bir değerin üstüne çıkarsa hastanede ışık altında yatırıyorlar bebeciği.