canım bıberon ve emzıklerı sutsagma makınesını soguk sırkelı suda beklettım.sonra kaynamıs sıcak suda 5 dakıka beklettım ve ters cevırıp suzuerek kuruttum.cantama koydum.aventın setını almıstım orada nasıl dezenfekte edecegın yazıyor zaten.suda kaynatmayın dıyor.

canım ben de avent set aldım okumadım ama.lansinoh süt pompasının biberonu da plastik.kaynatın diyordu.iyiki kaynatmamışım onun kitabına uyup.
İyi aksamlar hanimlar
Bende ekim anneleri grubundayim hepinize oncelikle hayirli dogumlar diliyorum. Bende insaallah zamanimi saglikli bir sekilde doldururum da kizimikucagima alirim su gunler gecse bir an once
Size bisey soracaktim hastane cantasi hazirlayacam da yakinda icine neler koyayim sizler coktan hazirladiniz biliyorsunuzdur bi de biberon ve emzikleri nasil hijyen edeyim sterilazotorum yok
BEBEK
1. 2 tulum,4 kısa kol çıtçıtlı badi,2 uzun kol çıtçıtlı badi,1 kolsuz çıtçıtlı badi,
2. 3 çorap
3. 2 eldiven-şapka
4. Yan yatış yastığı
5. Mama(ne olur ne olmaz-süt gelmezse vb)
6. Biberon 3 tane-4 küçük süt saklama şişesi(lansinoh aldım)
7. Prima premiumcare 1 nolu bez
8. Islak mendil(unibaby)
9. Pişik kremi
10. 2-3 battaniye
11. Pratik alt açma
12. Beşiğe sermek için temiz bir örtü
13. Ana kucağı
14. Ağız mendili
15. Süt için kaşık
16. Çıkışta anakucağına örtmek için tülbent
ANNE
17. Çorap
18. Terlik
19. Göğüs pompası
20. Göğüs pedi
21. Göğüs kremi
22. foto Makine-Şarj-Pil-Hafıza kart-Cep tel-şarj
23. Hasta bezi-ped
24. Su ısıtıcı
25. Emzirme atleti
26. 3 gecelik
27. 1 pijama
28. Sabahlık
29. Lohusa tacı
30. Makyaj malz-tarak-ayna-diş fırça-macun
31. Aile cüzdanı
32. Nüfus cüzdanı
33. 5-6 tane iç çamaşır veya kullan at çamaşır
34. Sıvı sabun
35. 4-5 temiz poşet
36. Saç maşası
37. Yastık kılıfı, çarşaf
38. Islak mendil-havlu kağıt
39. Çıkış için lacivert elbise
40. Gebelik takip dosyası
41. parfüm
42. Süt artırıcı çay
43. Havlu
44. kolonya
bunlar benim hazırladıklarım farklı topikleri inceledim lüzumsuzları çıkardım kendime göre yaptım.şunu belirteyim bir akrabam geçenlerde sezeryana alındı bebiş sarılık oldu 5 gün filan hastanede kaldılar.her ihtimali düşünmek için fazla koydum.benim hastane merkeze uzak inip alamam diye.ama kalabalık bir aileniz yanınızdaysa ve onlar alabilecekse değişiklik yapabilirsiniz listede.benim naçizane fikrim bu.bir de gecelik-pijamalarda lekelenme oluyormuş yedek almakta fayda var.lekeli dolaşıp alay edilmektense yedek aldım ben