• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese güzel pazarlar, dün gece rahat bir uyku çektim eşim nöbetteydi sahurada kalkmadım o yüzden onun için kalkıp bişeyler hazırlıyorum çünkü ama dün gece çok rahat uyudum şimdide o uyuyor bende tv izliyorum, yeni bir yarışma başlamış ben bilmem eşim bilir diye çok komikler ya benim eşim o yaptıklarının hepsini hayli hayli yapar, yemekte yapar, perde de asar, yerde siler yaparda yapar :)
bnmde aynı cnm pazarları tutayım dedi gece kalktı şimdi yatıyo bende o yarışmayı izliyorum temizliğe girişcem süpürge sesi olmasa ütü yapıyım bende bari :10:

Slm kızlar nasilsiniz durumlar nasil? Ben bu gece cok rahatsız oldum yatamadim bütün kaburgaların ağırdı ayaklarım alev alev sanki yara olmuşlar gibi ağrılar cok kötüydü

slm kizlar biz dun kontrole gitmistik tekrar eve donemedik amniyon sivisinda azalma vardi dr hemen almamiz lazim dedi ve 20 07 2012 de saat 17 30 da spinal sezeryanla dogum yaptik darisi sizlerin basina:16:

Canım allah analı babalı büyütsün hayırlısıyla bebeşini almışsın kucağına darısı bizlere inşallah:):nazar::nazar::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:

Slm müstakbel annecikler, herkese iyi pazarlar, sahura kadar uyumadım, sahurdan sonrada doğru dürüst uyuyamadım malesef, yatakta her türlü yatmayı denedim ama olmadı. Yastık sırılsıklam oldu, en çokta bu yüzden sabırsızlanıyorum ama sanırım daha var oğlumun gelmesine...

açık açık geziyoruz canım :9:
sancılar var ama cuma'ya kontrolüm var cuma'ya kadar doğurdun dogurdun doguRmadin gel dedi :)

sen nasılsın canım ??

Haftan dolmuş canım, benimde dün kontrolüm vardı ama gitmek istemedim.
Önümüzdeki hafta sonu gitsem diyorum, sizce geçmi olur?

açık açık geziyoruz canım :9:
sancılar var ama cuma'ya kontrolüm var cuma'ya kadar doğurdun dogurdun doguRmadin gel dedi :)

sen nasılsın canım ??

vayyy cuma gününne kadar bir bebiş daha olucak inşallah kısmetse desene , nolsun ben evde sıcak deyip deyip dolaşıyorum , benim var daha yaa , yani öyle düşünüyorum , :52: ağustostan önce doğurmıycam :34::34:

vayyy cuma gününne kadar bir bebiş daha olucak inşallah kısmetse desene , nolsun ben evde sıcak deyip deyip dolaşıyorum , benim var daha yaa , yani öyle düşünüyorum , :52: ağustostan önce doğurmıycam :34::34:

ınşallah hayatim hayırlısıyla doğururuz
birde sancı olunca görsen boncuk boncuk terliyorsun :1:

kızlar sanırım üşütmüşüm ben ...saat 11 gibi kalktım kahvaltı yaptım yattım hala uykum var çok halsizim..bu arada karnımda çok sertleşmeler oluyo ...ben hemen doğurmak istemiyorum gerçi ne kadar geç o kadar iyi...okulların açılmasıyla bebeğimden ayrılmak istemiyorum çünkü..doğum sonrası iznim çalışma zamanıma gelsin istiyorum..

canım bıberon ve emzıklerı sutsagma makınesını soguk sırkelı suda beklettım.sonra kaynamıs sıcak suda 5 dakıka beklettım ve ters cevırıp suzuerek kuruttum.cantama koydum.aventın setını almıstım orada nasıl dezenfekte edecegın yazıyor zaten.suda kaynatmayın dıyor.:34::34:

canım ben de avent set aldım okumadım ama.lansinoh süt pompasının biberonu da plastik.kaynatın diyordu.iyiki kaynatmamışım onun kitabına uyup.
İyi aksamlar hanimlar
Bende ekim anneleri grubundayim hepinize oncelikle hayirli dogumlar diliyorum. Bende insaallah zamanimi saglikli bir sekilde doldururum da kizimikucagima alirim su gunler gecse bir an once
Size bisey soracaktim hastane cantasi hazirlayacam da yakinda icine neler koyayim sizler coktan hazirladiniz biliyorsunuzdur bi de biberon ve emzikleri nasil hijyen edeyim sterilazotorum yok

BEBEK

1. 2 tulum,4 kısa kol çıtçıtlı badi,2 uzun kol çıtçıtlı badi,1 kolsuz çıtçıtlı badi,
2. 3 çorap
3. 2 eldiven-şapka
4. Yan yatış yastığı
5. Mama(ne olur ne olmaz-süt gelmezse vb)
6. Biberon 3 tane-4 küçük süt saklama şişesi(lansinoh aldım)
7. Prima premiumcare 1 nolu bez
8. Islak mendil(unibaby)
9. Pişik kremi
10. 2-3 battaniye
11. Pratik alt açma
12. Beşiğe sermek için temiz bir örtü
13. Ana kucağı
14. Ağız mendili
15. Süt için kaşık
16. Çıkışta anakucağına örtmek için tülbent

ANNE
17. Çorap
18. Terlik
19. Göğüs pompası
20. Göğüs pedi
21. Göğüs kremi
22. foto Makine-Şarj-Pil-Hafıza kart-Cep tel-şarj
23. Hasta bezi-ped
24. Su ısıtıcı
25. Emzirme atleti
26. 3 gecelik
27. 1 pijama
28. Sabahlık
29. Lohusa tacı
30. Makyaj malz-tarak-ayna-diş fırça-macun
31. Aile cüzdanı
32. Nüfus cüzdanı
33. 5-6 tane iç çamaşır veya kullan at çamaşır
34. Sıvı sabun
35. 4-5 temiz poşet
36. Saç maşası
37. Yastık kılıfı, çarşaf
38. Islak mendil-havlu kağıt
39. Çıkış için lacivert elbise
40. Gebelik takip dosyası
41. parfüm
42. Süt artırıcı çay
43. Havlu
44. kolonya
bunlar benim hazırladıklarım farklı topikleri inceledim lüzumsuzları çıkardım kendime göre yaptım.şunu belirteyim bir akrabam geçenlerde sezeryana alındı bebiş sarılık oldu 5 gün filan hastanede kaldılar.her ihtimali düşünmek için fazla koydum.benim hastane merkeze uzak inip alamam diye.ama kalabalık bir aileniz yanınızdaysa ve onlar alabilecekse değişiklik yapabilirsiniz listede.benim naçizane fikrim bu.bir de gecelik-pijamalarda lekelenme oluyormuş yedek almakta fayda var.lekeli dolaşıp alay edilmektense yedek aldım ben

kızlar sanırım üşütmüşüm ben ...saat 11 gibi kalktım kahvaltı yaptım yattım hala uykum var çok halsizim..bu arada karnımda çok sertleşmeler oluyo ...ben hemen doğurmak istemiyorum gerçi ne kadar geç o kadar iyi...okulların açılmasıyla bebeğimden ayrılmak istemiyorum çünkü..doğum sonrası iznim çalışma zamanıma gelsin istiyorum..

canım benim de basket topu gibi sert dünden beri.neyin nesi acaba?bir de kreş desteği olacakmış çalışan annelere daha tasarı aşamasındaymış.allahım olsa da benim yakınımda kreş yok.bakıcıya emanet olacak sanırım tanımadığım etmediğim,ruh sağlığını hiç bilmediğim.allahım iyilerle karşılaştırsın

yeşilimsi kekten haber var mı nasıl oldu şekerim

Son düzenleme:
canım benim de basket topu gibi sert dünden beri.neyin nesi acaba?bir de kreş desteği olacakmış çalışan annelere daha tasarı aşamasındaymış.allahım olsa da benim yakınımda kreş yok.bakıcıya emanet olacak sanırım tanımadığım etmediğim,ruh sağlığını hiç bilmediğim.allahım iyilerle karşılaştırsın

yeşilimsi kekten haber var mı nasıl oldu şekerim

canım 25 haziranda çalışabilir raporu aldım seminer dönemi...kabul etmediler tatile geldiği için en azından bi haftayı ekleyin çalıştım o sürede dedim bakalım eklicekler mi...geriye kalıyo 8 hafta doğum sonrsı ,inş.onuda tatilde geçirmem..yoksa çok zor gelecek bebeğimi bırakıp gitmek :((evt kreş yardımı diyolar ama belli bi gelir grubunun altında olmak gerekiyomuş o yardım için eşimde ben de çalıyoruz hani çok şükür gelirimizde iyi..tasarı yasallaşsada kullanamayız gibi geliyo kaldı ki yakınımda kreşte yok...etrafta bakabilecek güvenilir biri de ..tek çare annanneyi ikna etmek ..bakalım torun baldan tatlı mıymış gerçekten ....hayırlısı artık sağlıcakla alalaım kucağımıza da bi şekilde herşey yoluna girer inş.

canım 25 haziranda çalışabilir raporu aldım seminer dönemi...kabul etmediler tatile geldiği için en azından bi haftayı ekleyin çalıştım o sürede dedim bakalım eklicekler mi...geriye kalıyo 8 hafta doğum sonrsı ,inş.onuda tatilde geçirmem..yoksa çok zor gelecek bebeğimi bırakıp gitmek :((evt kreş yardımı diyolar ama belli bi gelir grubunun altında olmak gerekiyomuş o yardım için eşimde ben de çalıyoruz hani çok şükür gelirimizde iyi..tasarı yasallaşsada kullanamayız gibi geliyo kaldı ki yakınımda kreşte yok...etrafta bakabilecek güvenilir biri de ..tek çare annanneyi ikna etmek ..bakalım torun baldan tatlı mıymış gerçekten ....hayırlısı artık sağlıcakla alalaım kucağımıza da bi şekilde herşey yoluna girer inş.

canım aynı durumdayız anneanne bakmak istiyor ama sağlık sorunları var.allah uzun ömür versin ona.kreş yok malesef.ne anladım ben bu işten.ilk 6 ay anne sütü derler bizi 2 aylık bebekle işe başlatırlar.vicdanım el vermiyor tanımadığım birine bırakmayı aklım kalacak hep.ne yapıyor ne ediyor bebeğime diye.anneannemizin yüksek tansiyon ve şeker sorunu var.daha önce de ameliyatları oldu 3 kez.kadıncağıza da kıyamıyorum bu yaştan sonra düşün dur:43::43::43:

ben de zamanında dogmasını sırf bu yuzden ıstıyorum ya yoksa dogum sonrası ızın de tatıle gelecek:43::43:haberleri izlerken son anda yakaladım bu yenı yasa kapsamında dogum ızın suresı 6 ay olacak gunluk sut ıznının saatı uzatılacak dıyordu ama bıze işlemeyecek sanırım ancak 2.bebişlerde:34:

arkadaşlar 4 gündür kaşıntı başladı vücudumun her yerinde kortizonlu krem ve bide tablet verdi doktor ama geçmek yerine sanki dahada çoğalıyor allah yardımcım olsun dayanamıyorum artık bu sabah ayaklarımın altındada çıkmış yürüyemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum.doktor tahlil etti ciğerlerden değilmiş.bildiğiniz bişey varsa paylaşırsanız sevinirim.

herkese hayırlı haftasonları inşallah serin geçiyodur fazla bunalmadan..evet doğduktan sonra bir de bakımı var bebelerimizin bakalım biz napıcaz bir süre bakıcaz ya sonra diyoruz zaman göstercek herşeyi rabbim yardım eder...

arkadaşlar 4 gündür kaşıntı başladı vücudumun her yerinde kortizonlu krem ve bide tablet verdi doktor ama geçmek yerine sanki dahada çoğalıyor allah yardımcım olsun dayanamıyorum artık bu sabah ayaklarımın altındada çıkmış yürüyemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum.doktor tahlil etti ciğerlerden değilmiş.bildiğiniz bişey varsa paylaşırsanız sevinirim.

canım o kaşıntı derdi bendede var heryerimi yara yaptım kaşımaktan. bu hafta sonu randevum var sorucam bende.

Back
X