• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben gun icin bazen ayak parmaklarimioynatamiyoru
Okadar sisiyor. Yukari kaldiriyorum bu sefer bileklere gidiyor asiri sislik bukakez bileklerden yuruyemiyorum. Halime esimde sasiyor. Cok gezindigimidusunuyodu ayakta durmaktan saniyordu ama gozunun onunde herseyi denedim cozum bulamiyorum

Benim varisten dolayı tek bileğim şişiyordu geçen hafta iki gün gezdim ayaklarım ellerim kütük gibi oluverdi. İlk işim tuzu çok çok azaltmak oldu. Peyniri suda bekleterek yedim, ekstra kalsiyum aldım (suda eriyen tabletlerden), bir de salatalara bolca maydanoz koydum. Geçti şişlikler, zaten kiloda da kendini belli etti, birden düşüverdim 1.5 kilo kadar. Kendimi hafiflemiş hissettim. Tansiyonumu da sürekli takip ediyorum. Şişliklerle birlikte tansiyon yükselmesi de varsa tehlikeli. Gebelik zehirlenmesi belirtisiymiş. Bir de proteini eksik almak da şişlik yapabiliyormuş.

Benim varisten dolayı tek bileğim şişiyordu geçen hafta iki gün gezdim ayaklarım ellerim kütük gibi oluverdi. İlk işim tuzu çok çok azaltmak oldu. Peyniri suda bekleterek yedim, ekstra kalsiyum aldım (suda eriyen tabletlerden), bir de salatalara bolca maydanoz koydum. Geçti şişlikler, zaten kiloda da kendini belli etti, birden düşüverdim 1.5 kilo kadar. Kendimi hafiflemiş hissettim. Tansiyonumu da sürekli takip ediyorum. Şişliklerle birlikte tansiyon yükselmesi de varsa tehlikeli. Gebelik zehirlenmesi belirtisiymiş. Bir de proteini eksik almak da şişlik yapabiliyormuş.

Tansiyonumu duzenli olcuyorum. Gayet dusuk. Proteinde normal aliyorum. Acaba varismi olustu bende de. Carsamba dr kontrolum var sorim bi.

kızlar bende bu mide bulantısı geri döndü. devamlı midemle ilgili sorun yaşıyorum, karnım çok çabuk acıkıyor, yiyorum midem bulanıyor. bağırsaklarım bozuluyor hemen. dun gece karnımın etrafına sancı girdi iki kere ama ne sancısı anlayamadım. ağlamaya başladım kocamda diyor hemen koyverdin yaa :1:

bnm de dun başladı ara ara hafif bi mide bulantısı hemen yatıp uyuyorum ama o ilk gunlerdeki gibi olmak istemıyorumm inşallah artmaz :((

yoktun kuzum neredeydın yoksa yıne denız sefasımı yaptın haftasonu haftasonu...:21::21:

yok canım nerde.2 gündür karnımda ağırlık hissediyorum.birden oldu.sanki demir taşıyor gibi.birden olması ilginç beni vosvos arabaya çevirdi cadı.bu 6 ay izin olayı ne zaman onaylanacak ki.keşke onaylansa ne güzel olur.bebişimizin büyüdüğünü görürüz.

Valla aynı dert bende de var.Herşeyi oluruna bıraktım bakalım ne olacak.doğumdan 2 ay sonra işe başlıcaz hadi izinleri falan da katarsak 3 ay diyelim sonra ne olacak belli değil.Annem şeker ve tansiyon hastası ayrıca yaşlı.Kayınvalidem genç ama hamile kalmadan önce hep ben bakarım diyodu.Şimdi hiç ses yok.Ben de sen bak demem bu saatten sonra.Bakıcı desen nasıl bırakıcaz bakıcı eline düşündükçe sinir oluyorum.En son çare bakıcı tutup yanıma da annemi alıp kadının başına dikmek.En azından annemin yanında olursa bakıcı içim o zaman rahat eder.en azından onun gözetiminde olur.Bakalım hayırlısı...

canım işallah hakkımızda hayırlısı olur.arkadaşın bebeği vardı.teyzesinin tanıdığı bir yaşlı teyzeye baktırdı.çocuk agresif oldu.bir de birkaç kez denk geldim.apartmanın bahçesine indirmiş kadın 3 yaş bebeğini.kendi gazete okuyor çocuk yolun kenarında okuyor.bir de tanıdık düşün.annem uzakta kaynanam da bakmaya gönlü yok sanki komşunun çocuğu.kendi oğlunun bebeği.o da bir ilginç.bakmasın zaten kendini eğlendirir tv izler dikkatsizdir.bebek te yerde bulduğunu ağzına atar ya da üzerine bişey düşürür.eminim bu konuda.ama yaz tatili-15 tatilde bizi yanına çağırmayı bilir.oğlu da koşa koşa giderse gör sen tantanayı.aramızda 10 saat var.15 tatilde yollar çok kötü anca çağırır bizi.hiç demez ki yolda tehlike var.bişey olur diye.aman hayırlısı olsun.en çok koyan da bebeğimin ilk hareketlerini göremiyeceğim malesef.:50::50::43::43::43::43::43:

"bu arada kızlar sağlık bakanı star haberde açıklama yaptı """" annenin korkusu varsa ve riskli durumlar varsa sezeryan yapılabilir dedi.

Son düzenleme:
canım işallah hakkımızda hayırlısı olur.arkadaşın bebeği vardı.teyzesinin tanıdığı bir yaşlı teyzeye baktırdı.çocuk agresif oldu.bir de birkaç kez denk geldim.apartmanın bahçesine indirmiş kadın 3 yaş bebeğini.kendi gazete okuyor çocuk yolun kenarında okuyor.bir de tanıdık düşün.annem uzakta kaynanam da bakmaya gönlü yok sanki komşunun çocuğu.kendi oğlunun bebeği.o da bir ilginç.bakmasın zaten kendini eğlendirir tv izler dikkatsizdir.bebek te yerde bulduğunu ağzına atar ya da üzerine bişey düşürür.eminim bu konuda.ama yaz tatili-15 tatilde bizi yanına çağırmayı bilir.oğlu da koşa koşa giderse gör sen tantanayı.aramızda 10 saat var.15 tatilde yollar çok kötü anca çağırır bizi.hiç demez ki yolda tehlike var.bişey olur diye.aman hayırlısı olsun.en çok koyan da bebeğimin ilk hareketlerini göremiyeceğim malesef.:50::50::43::43::43::43::43:

"bu arada kızlar sağlık bakanı star haberde açıklama yaptı """" annenin korkusu varsa ve riskli durumlar varsa sezeryan yapılabilir dedi.

evet cnm bende şimdi okudum

banada doktorum söyledmişti annenin doğum korkusu varsa imza karşılığı sezeryana alınabiliyormuş.

Geçenlerde Mufffin söylemişti hastaneye yanımıza evlilik cüzdanı alalım mı diye..birkaç arkadaş ne gerek var niye gibilerinden
laf etmişlerdi. hastanede gerekiyormu bilemem ama yanımızda almamızda (bencede) fayda var. belki hastanede gerekebilir.
gerekmese bile nüfus cüzdanı çıkartırken gerekecek. bekletmeye uzatmaya gerek yok bence ama ilk gün 2.gün bekletmeden
bu resmi işlemi de halledip kafamızı rahatlatmalıyız diye düşünüyorum. zaten 30 gün içinde çıkartılmazsa cezaya giriyormuş
ve aileden ceza olarak x bir ücret tahsil ediliyormuş. bilgilerinize.

bebek nüfus cüzdanı çıkartmak için neler gereklidir..?

1. anne veya babanın müfus cüzdanları
2. evlilik cüzdanları
3. bebeğin doğum belgesi
4. işlem ve posta ücreti
5. anne veya babanın direkt başvurusu

Geçenlerde Mufffin söylemişti hastaneye yanımıza evlilik cüzdanı alalım mı diye..birkaç arkadaş ne gerek var niye gibilerinden
laf etmişlerdi. hastanede gerekiyormu bilemem ama yanımızda almamızda (bencede) fayda var. belki hastanede gerekebilir.
gerekmese bile nüfus cüzdanı çıkartırken gerekecek. bekletmeye uzatmaya gerek yok bence ama ilk gün 2.gün bekletmeden
bu resmi işlemi de halledip kafamızı rahatlatmalıyız diye düşünüyorum. zaten 30 gün içinde çıkartılmazsa cezaya giriyormuş
ve aileden ceza olarak x bir ücret tahsil ediliyormuş. bilgilerinize.

bebek nüfus cüzdanı çıkartmak için neler gereklidir..?

1. anne veya babanın müfus cüzdanları
2. evlilik cüzdanları
3. bebeğin doğum belgesi
4. işlem ve posta ücreti
5. anne veya babanın direkt başvurusu

topiğin birindeki bir anne yazmıştı canım sağolsun.bilmekte var.paylaşımın için teşekkürler tatlım.kafamdan uydurmadım o listedekileri demekki bişeyler biliyormuş da paylaşmış o anne.ama şu da var.yüz yıkama jelini çantama hayatta koymam :52::52::52::52:

Son düzenleme:
yüz yıkama jeli mi:)))
baya baya yerleşcez heralde hastaneye töbeeee...
zaten bebeklerin cıyalarından,emzirme derdinden kendimizi unutucaz merak etmeyin:)
biz oğlanın nüfus czdanını çıkarırken erken doğum yaptığımız için ankaradaydık ve evlilik cüzdanım falan yoktu yanımda ama istemediler bilmiyorum valla

Bi yemek yaptim ayaklarim sisten taninmiyor. Napsam yaaa. Hastaneye gidip bu normal denmesinden nefret ediyorum. Cunku ole kolay kolay gitmem hastaneye...

yüz yıkama jeli mi:)))
baya baya yerleşcez heralde hastaneye töbeeee...
zaten bebeklerin cıyalarından,emzirme derdinden kendimizi unutucaz merak etmeyin:)
biz oğlanın nüfus czdanını çıkarırken erken doğum yaptığımız için ankaradaydık ve evlilik cüzdanım falan yoktu yanımda ama istemediler bilmiyorum valla

koyan var canım .bebeğe fazla fazla koydum giyecek.çiş yapar,sızdırır diye.ama ne bileyim öyle gereksiz şeyler var ki onları koymak yersiz.

Bi yemek yaptim ayaklarim sisten taninmiyor. Napsam yaaa. Hastaneye gidip bu normal denmesinden nefret ediyorum. Cunku ole kolay kolay gitmem hastaneye...

pepikcim ben şişince ayaklarımı dikiyorum havaya dene baya bir işe yarıyor.tuzu azalt ve bol su iç.bir de enişteye selamımı söyle biraz masaj yapsın ayaklarına çok iyi geliyor.:46::46:

yok canım nerde.2 gündür karnımda ağırlık hissediyorum.birden oldu.sanki demir taşıyor gibi.birden olması ilginç beni vosvos arabaya çevirdi cadı.bu 6 ay izin olayı ne zaman onaylanacak ki.keşke onaylansa ne güzel olur.bebişimizin büyüdüğünü görürüz.
valla super olurda ben pek umutlandırmıyorum kendımı ıkıncı bebege artık dıye tesellı oluyorum
topiğin birindeki bir anne yazmıştı canım sağolsun.bilmekte var.paylaşımın için teşekkürler tatlım.kafamdan uydurmadım o listedekileri demekki bişeyler biliyormuş da paylaşmış o anne.ama şu da var.yüz yıkama jelini çantama hayatta koymam :52::52::52::52:
benım arkadsımda normal dogum yaptı.o da cok pınpırklıdır tatıle gıder gıbı canta hazırlamıstım dıyor.ama dogumhaneye annemın basma etegıyle gırdım onunla cıktım dıyor:52::52::9::9:o caaaanım gecelıkler rujlar parfumler yalan oldu demısti

Canım bende bir ara yaşadım aynı şeyleri, senin sıkıntın hastane ile alakalı sanırım ama benimki garip bişeydi, geceler olmasın istiyordum. Nazar duası taktım ve eşim bir süre okudu, geçti çok şükür.
Berbat bişey inş. bir daha yaşamam...
evet canım bende berbat bir hastahane fobisi var birinin refakatçisi olarak bile kalamıyorum hastahanede panik atak krizi gibi geliyo. :50: zaten bu sebeple doktorum bir an önce çıkarabilme derdinde sağolsun haldende anlıyo.
tünaydınnnnnn pazar pazar kimseler yok galiba , gezemiyorsunuz da artık ,nerelerdesiniz hatunlar ya , ee tabi kocişlerle kahvaltı felen dimiii :21::21:

revelocuitioonnn gülüm o enteresan depresif şaşkın durum akşam bende de vardı , hatta çevremdeki herkese hamileliğin kısaltılmasını istiyorum diye söyleniyordum , galiba yorulduk be şekerrr

karakız
sen en son açılmam var diyordun ne oldu kuzum hala buralardasın ????

:1::9::9::9: çok iyi yaaa kısaltılmış gebelik. gerçekten kendi adıma yoruldum canım. birde diğeride küçük olunca üzerinede başka sorumluluklar baya kösüldüm doğdurusu. aman çok şükür az kaldı Allahın izniyle bir kaç gün kurtuluyoruz kucağındakine bakmak karnındakinden daha kolay.

selam anne adayları, dün gün boyu çok kötüydüm kasıklarım ve rahmim çok fena agrıyordu, acile gittik şükür bi şey çıkmadı ama kötüydü iki kere nts ye bağladılar sonra doktor gidebilirsin dedi,RABBİM HEPİMİZE KOLAY DOĞUMLAR NASİP ETSİN, kadınların çıglık sesi geliyordu, doktor bebek kanala girmek üzere dedi herhalde ondan bu kadar rahmim agrıyor eme bilemiyorum

Back
X