- 9 Şubat 2012
- 346
- 11
- 68
Canim yok onu yazmayi unuttum arada 1-2 defa kalktim emzirmek icin ama uykulu yaptigim icin o isi, sonradan pek hatirlamiyorum geri yatmisim maalesef o gun. Bebisin yatagini tam bizim yatagin yanina koydumki uyanir uyanmaz yataktan tam cikmadan bebegi alabileyim diye yaptimda sonuclari boyle oluyor iste. Uyur uyanir vazitte emzirmis oluyorum
Buarada canim kime sorsam cocugun 5 ayliksa artik hic uyanmadan uyumasi gerekir diyorlar bunu 1-2 kisi degil herkes diyor..bilemiyorum ne kadar dogru..ya da en fazla 1 defa kalkmasi normalmis ben 2-3 defa kalkiyorum genelde gece..birde ise gelmeden uyanmadiysa bile mecburen emzirip cikiyorum evden.
Asil bu aylarda artik kalkmamalari gerekiyormus ne kadar dogru bilmiyorum. :44:
Allah yardımcın olsun öğretmensin dimi?
Allah gönlüne göre versin canım çocukla ders çalışmak çok zor. ben de ALES e hazırlanacağım ama bakalım nasıl olacak eylülde doktoraya başvurmak istiyorum. Allah hakkımızda hayırlısıyla gönlümüze göre versin, gece bebişi yatırıp çalışmayı düşünüyorum ama çok delikli yatıyo inşallah düzelir ben de çalışabilirim.
cnm sütüne ne iyi geliyorsa onu ye bosver kiloyu yalnız ben bununda genetik olduğunu düsünüyorum
ben cok sükür bugüne kadar süt sıkıntısı yasamadım öle aman aman da yemedim zaten sütü coğaltan tek seyin su olduğu kanıtlanmıs diğerleri kalitesini vs artırıyormusben hamileliğimden itibaren her gün 2,5 litre su içiyorum aksatmadan..
bencede cok mantıklı kararlar almıssın ne kalmıs surda 6 aya..cnm insallah önce iyilesin sonra kilo olayını halledersin
bende de durum aynı bi de isteksizlik var prolaktin hormonu zaten yaparmıs isteksizlik ve kuruluk bes bucuk aylık olduk artık düzelir umarım yavas yavas,kpssde kolay gelsin ben de ingilizce öğrt 1 yıl beklemistim
selam hatunlar,
nasilsiniz bakalim? gene bir sessizlik almis basini gitmis burda maalesefiyisinizdir hepiniz insaAllah...dumaaam ideal kilona dusmene cok sevindim canim, darisi bizlere olsun
bir kac haftadir ise basladim soylemisimdir belki...bir muddet once gogus pompm bozuldu, isler iyice cigirindan cikti bizde...
bebegime sut veremedim daha sonra sagmaya basladim pompamin parcasini alinca...ama yetmedi...aahhh cok zor gunler, geceler gecirdim maalesef
sonra baktimki bebegim biraz buyuyor aslinda o yuzdende sut yetmiyor..ama zaten sutumde cok fazla degildi...nerde yanlis yapiyorum diye dusunup durdum..cok fazla ictigimdede sut cogaliyor mu bi fikrim yoktu...herneyse ise baslamadan once olasi bir durum karsisinda hazirlikli olmak adina mama almistim...bebegime 30-50 ml kadar vermistim ve severek icmisti...sanirim artik buyudugunden tat farkini aliyor ve icmiyor mamasini...
mamayi zar zor verdim sutum yetmediginde 2-3 defa...her seferinde 1-2 saat gectikten sonra kusmaya basladi...Allah kimseye gostermesin boyle korku...bi keresinde hele icirdim mamasini..aradan gecti bi 1 saat..yastigin uzerinde uyumustu goturdum yatagina yatirdim...bi 5-10 dk sonra bi ciglik attiki sormayinyavrumun agzi burnu surati tum kusmuk altindaydi...ya oylesine aglama sanipta gitmeseydim yanina dusunmek bile istemiyorum...yavrum kuzum kusuyor sonrada kendisi korkuyordu, anlam veremiyordu...herneyse en son bi kez daha verdim o mamadan gene kustu yanimda...ama oyle boyle bir kusma degil...dalga dalga tazzikli bir sekilde cocugu tuttum artik aglamaya basladim hungur hungur
ise birakip geliyorum bu cocugu sutumde yetmiyor, mama yemiyor yeyincede kusuyor diye cok uzuldum, agladim durdum...bir kac gunumuz oyle gecti...doktoru filan aradim vs vs vs...en sonunda kusan bebekler icin olan mamadan aldik..cok sukur daha iyi gibi..ama genede mama icirdigim zaman o yatinca bende gidip yatiyorum...kusar mi acaba diye dusunmeden edemiyorum.
kilo konusuna gelince sutum az diye gecen hafta baya yedim sanirim..bu yuzden kilo vermek yerine aldim..ama onemli degil...bebegim bi 6 aylik olursa bu kadar dert etmeyecegim...o zaman daha iyi beslenebilirim ve yaza dogru yuruyusler yapabilirim diye dusunuyorum....sutum olsunda yeterki simdilik...bebegimin ac oldugu icin aglamasi beni cok uzuyor cunku...
buarada sutu az olan arkadaslar, isirgan otu cayi ise yariyor diye duymustum...deneyenleriniz varmi??birde rezene cayida ise yariyormus...
birde duydugum baska birsey var...cok etkili birseymis...deneyen olursa burda paylassin lutfen bo etki edip etmedigini..
kaynayan yarim litre suya bir avuc kuru dut koyup 5 dk kaynatiyorsun ve sutunu taze taze suzup iciyorsun. sutu cogalttigini duydum...
DUMAAMM cnm pc bozuldu bizim iş güç derken anca fırsat buldum şükür pc de yapıldı yine beraberim sizle
şu an 59 kiloyum 4 kilom kaldı inş vericem onlarıda
dumaam cnm tebrik ediyorum darısı başıma inş
beni tekrar aranıza alırmısınız
mrb arkadaslar ben yeni katildim araniza kilosu olmayip cok sismainm dye sinir olurdum aslinda ne kadar zayif oldugumu simdi anladim cunku suan 72 kiloyum nasil vercem bilmiyorum oglusumu emziriyorum ama sutum kesilcek korkusuyla yemek kisitlamasi yapmadim suyun sut yaptigi dogru ama sadece su bi ise yaramio kesinlikle en azindan benim icn .bana en cok sut yapan tahin helvasi.neyse ben yesilcay mate falan aktardan alip icmek istiyorum ama bebisime zararlimidir bilmedigim icin icmiyorum simdilik sizlerden bu konu hakkinda bilgisi olan varsa liufen cvppp
kizlarrrrrrrrrrrr
59 lu kilolari gormustumki bu sabah tartildim 61-62 lere cikmisim
beni biri durdursun...sutumun kesilme korkusuyla sanirim yedimde yedimbugunde tam 2 cikolata ve koca bir biskuvi yedim
evvelsi gun ceyrek bi pastayi goturdum ne yapicam nasil yapicamda bu kilolari vericem ben yaa :18::18: soyle isin orta yolunu bulamiyorum yaa hadi oldugu yerde kalsaydi bari kilolar ama almisimda ustune ustluk...vermek zor almak cok kolay kisa bir sure icinde almisim kilolari...gebeyken bu kadar sorun etmiyordum nasilsa hamileyim diye...ama artik kendime ceki duzen vermem lazim...ama nasil?? butun gun is yerindeyim zaten aksam eve gidiyorum ancak isler gucler...sonrasinda ise cogu zaman kendimi uyurken buluyorum...nasil bir yeme duzeni olusturmam lazimki hem sutum normal olsun hemde kilolar gitsin???
suanda o kadar iyi anliyorumki insanlarin emzirme suresinde kilo almalarinibi yandan duygusal olarak sucluluk hissediyorsun...hem sutunun azaldiginida gorunce panik yapip yemeye basliyorsun benim yaptigim gibi...ne yapicam ben yaaa bebegim 5 aylik oldu benim hala kilolarla basim dertte...
Canim yok onu yazmayi unuttum arada 1-2 defa kalktim emzirmek icin ama uykulu yaptigim icin o isi, sonradan pek hatirlamiyorum geri yatmisim maalesef o gun. Bebisin yatagini tam bizim yatagin yanina koydumki uyanir uyanmaz yataktan tam cikmadan bebegi alabileyim diye…yaptimda sonuclari boyle oluyor iste. Uyur uyanir vazitte emzirmis oluyorum
Buarada canim kime sorsam cocugun 5 ayliksa artik hic uyanmadan uyumasi gerekir diyorlar…bunu 1-2 kisi degil herkes diyor..bilemiyorum ne kadar dogru..ya da en fazla 1 defa kalkmasi normalmis…ben 2-3 defa kalkiyorum genelde gece..birde ise gelmeden uyanmadiysa bile mecburen emzirip cikiyorum evden.
Asil bu aylarda artik kalkmamalari gerekiyormus ne kadar dogru bilmiyorum. :44:
kizlarrrrrrrrrrrr
59 lu kilolari gormustumki bu sabah tartildim 61-62 lere cikmisim
beni biri durdursun...sutumun kesilme korkusuyla sanirim yedimde yedimbugunde tam 2 cikolata ve koca bir biskuvi yedim
evvelsi gun ceyrek bi pastayi goturdum ne yapicam nasil yapicamda bu kilolari vericem ben yaa :18::18: soyle isin orta yolunu bulamiyorum yaa hadi oldugu yerde kalsaydi bari kilolar ama almisimda ustune ustluk...vermek zor almak cok kolay kisa bir sure icinde almisim kilolari...gebeyken bu kadar sorun etmiyordum nasilsa hamileyim diye...ama artik kendime ceki duzen vermem lazim...ama nasil?? butun gun is yerindeyim zaten aksam eve gidiyorum ancak isler gucler...sonrasinda ise cogu zaman kendimi uyurken buluyorum...nasil bir yeme duzeni olusturmam lazimki hem sutum normal olsun hemde kilolar gitsin???
suanda o kadar iyi anliyorumki insanlarin emzirme suresinde kilo almalarinibi yandan duygusal olarak sucluluk hissediyorsun...hem sutunun azaldiginida gorunce panik yapip yemeye basliyorsun benim yaptigim gibi...ne yapicam ben yaaa bebegim 5 aylik oldu benim hala kilolarla basim dertte...
ay ben sabah 3 dilim esmer ekmekle bıraz peynır ve zeytın kahvaltı yapıyorum yanında humana stil tee içiyorum öğlen salata yedim aksamada bıraz kofte yıyeceğim ama benım anlamadığım ben 64 den 66 ya cıktım ya nasıl olur cıldırcam
Merhaba hanimlar,
Hepinize kocaman bir gunaydin…tek tek cevap vermek isterdim postlariniza ama suan fazla vaktim yok maalesef kusuruma bakmayin..ama hepsini okudum canlarim…
Bu sira bakalim bende basladim, diyet denmez ama saglikli beslenme diyelim…isteyken su tuketimim daha fazla oluyorda evdeyken 1 lt dahi icmekte zorlaniyorum..ama bu haftasonu kararliyim oturup gune yayarak icecegim suyumu...asil vermem gereken kilom 10-12 kilo kadar ama ilk hedefim 7 kilo…ne zamana kadar verebilirim bilmiyorum hic…kisarsam yemegimden bu seferde sutume yansiyor daha cok stres oluyorum ve bu yuzden daha cok herseye saldiriyorum. Istahim olmasa dahi herseyi yiyorum bu seferde…en iyisi aslinda her gun normal ogun yiyerek ve abur cuburdan kacinmak saniyorum…bakalim Rabbim buyuk…tek derdimiz bu olsun.
Su bir kac gundur bebegim cok huysuz kizlar, bir kac gecedir uyumuyor hic…cok fazla kalkardi ama bu kadar cok aglamazdi onceleri…5 aylik olduk tam 6. ayimiz icindeyiz…acaba diyoruz dis etlerinden rahatsiz olabilir mi? Sizlerin bebekleri ne alemde??? Bebisleri bizimkinden buyuk olanlar ne gibi sIkintilar yasadiniz ya da yasiyorsunuz???
Canım biz sizden 1,5 ay büyüyüz ama dişlerden hala haber yok :)))
Sürekli yüzüstü dönüp emeklemeye çalışıyoruz sadece. Yorulunca ağlıyor :))) çeviriyorum o zaman.
Diş çıkarıyor olabilir canım.
Her cocuk bir olmaz tabii…her cocukta ayni siddette gecirmez gerci…simdiden disleri cikacak diye birsey yok tabii ama belkide dis etleri sertlesiyordur o yuzden oyle sizliyordur yavrumun dis etleri…birde belki senin bebeginde ayni yollardan geciyordurda daha hafif atlatiyordur sIkinti olmuyordur…doktorumu arayayim ben en iyisi…
Canım biz sizden 1,5 ay büyüyüz ama dişlerden hala haber yok :)))
Sürekli yüzüstü dönüp emeklemeye çalışıyoruz sadece. Yorulunca ağlıyor :))) çeviriyorum o zaman.
Diş çıkarıyor olabilir canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?