• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

canım bana da kayınvalidem yardım etti halılarımı o yıkadı camlarım silindi ama yine silinecek. yağmurlu gitti bu ara. çok battı gene. boyamı da o yaptı sağolsun .ben koltukları yıkadım kapıları sildim yatağımızı yıkadım şimdi kayınvalidemin evini temizliyoruz bizim mobilyalar gelene kadar orayı da elden geçirelim dedik çok yoruldum inan artık .yap yap bitmiyo :50:

Allah kolaylık versin canım zor gerçekten temizlik sırasında bende çok yoruluyordum sabahları yataktan hep heryerim tutulmuş şekilde kalkıyordum ağlıyasın geliyodu yorgunluktan. yağmurlar devam ettikçe camlar hep kirlenir canım fazla kafana takma yorma kendini önemli olan evin içi zaten bebek doğunca kimse evi görmicek bebeğe bakmaktan :9::9:

Allah kolaylık versin canım zor gerçekten temizlik sırasında bende çok yoruluyordum sabahları yataktan hep heryerim tutulmuş şekilde kalkıyordum ağlıyasın geliyodu yorgunluktan. yağmurlar devam ettikçe camlar hep kirlenir canım fazla kafana takma yorma kendini önemli olan evin içi zaten bebek doğunca kimse evi görmicek bebeğe bakmaktan :9::9:

kızlar nedendir bilinmez insan gebeyken dahamı bi temizliğe düşüyor ne devamlı insanın gözü evde caba toz varmı yerler temizmi filan kızım geçen gün anne sen umutsuz evkadınlarındaki nermine benzedin farkındamısın dediği anda elimdeki bezi bıraktım...

Sağol canım ya sordum iğneyi, ona doğum zamanı ödem durumuna vs. göre karar vereceğim dedi. Şimdilik doğumdan 1 veya 2 gün öncesine kadar günde 2 taneye devam.

O kadar da kıskanma bence, benimki de fazla büyük bana kalırsa. Karnımı görsen acırsın yani :) Hem seninkine de maşallah, 2600 gram 36+2 için gayet iyi yeterli bir kilo. Daha büyüyecek zaten.
Özel birşey yemedim aslında. Hatta pıhtılaşma için 2-3 hafta öncesine kadar yaptığım bir diyet vardı, ne eti, ne balığı, ne karbonhidratı, ne cevizi, ne de tatlıyı bol bol yiyebildim. Ağırlıklı olarak hamileliğim boyunca sebzeyle beslendim. Ona rağmen böyle oldu bizim ufaklık.
Zaten pıhtılaşma yüzünden zorunlu sezeryan olacağım, 1 ay önce 39 hafta bitince alırız demişti ama gelişimi önde olduğu için sanırım biraz daha geriye çekti tarihi, boyutlarına bakılırsa 3 hafta önde çünkü gelişimi. Ultrason kağıdının üzerinde 39+2 yazıyor.
anladım canım zaten doktorun demesine göre herkesin yapısı farklıymış bünye meselesiymiş kimisi istediği kadar yesin çocuk belli bir kiloyu geçmezmiş kimisi de çok az yer zayıf olur ama bebek iri olur dedi senin yapın bu dedi. napalım sağlıklı olsun da:43:

ya ben de öyleyim bitiremedim bir türlü.bitse ben de şu buzluğa bişeyler atma kısmına geçsem.ama olmuyor ve sadece 2 haftam kaldı.
ben o işi kayınvalidemle anneme bırakıcam :) :1: ben yan gelip yatıcam :32:onlar hizmet edicek ne yaparsa yapsınlar birde yeni doğum yapmışım oğlumla ilgilenecem misafir felan ağırlayamam:52:

belden iğne yapılıyor ve hiçbişey hissetmiyosun felç bırakma olasılığı ve doğumdan sonra devamlı olan bel ağrıları
ay çok kötüymüş ya istemem ben de o zaman .iyi birşey sanıyordum epidurali:50:

Benimkide 2900 du aksamda yazmistim gerci. esim yurt disina gitti bir haftaligina bugun. bende kizimi aldim anneme geldim burda yiyip icip yatiyim biraz diyorum belki bebis toparlar ya da ben iyice yuvarlak olurum :))
ah canım aldım başımı gittim ben de zaten nası vericez bu kiloları çok merak ediyorum:43:ama artık çocum kilo alsın sağlıklı olsun diye daha da yiyorum ve umursamıyorum:43:homiligırtlak yiyorum:43:

kızlar nedendir bilinmez insan gebeyken dahamı bi temizliğe düşüyor ne devamlı insanın gözü evde caba toz varmı yerler temizmi filan kızım geçen gün anne sen umutsuz evkadınlarındaki nermine benzedin farkındamısın dediği anda elimdeki bezi bıraktım...

:9::9::9::9: sanırım bekliyoruz diye zaman geçmiyor kendimizi eve veriyoruz bebeğimizde temiz eve gelsin istiyoruz.

ben de az önce özelcan bebeye baktım.eksiklerim vardı tamamladım hemen uygun geldi fiyatları.

arkadaşalr bebişimin odası için yaptığınız güzel yorumlar için hepinize teşekkür ederim. inanın netteki izmirdeki-manisadaki bütün odalara baktık :) en son bunu beğendik. herkese tavsiye ederim belis butik serisini. çok kaliteli ve orjinal...

bu arada benim midemin olduğu yani karnımın en üst noktası çok acıyor bugün neden ki :(

ben de çok zor kalkıyorum kocişe kahvaltı hazırlıycam sabah , binbir naz ile :49:

Son düzenleme:
kızlar birşey sormak istiyorum hamile arkadaşlarımda göbek deliği çukuru dışarı çıkanlar var.hatta ıyafetlerinin üzerinden bile belli oluyor ben de olmadı öyle birşey göbek çukuru biraz düzleşti sadece ben mi anormalim yoksa herkeste olmuyor mu sizin göbüş deliğiniz ne alemde kızlar

Epidural hakkında çok da kötü konuşmamak lazım bence. Sitenin yarısı epidural sezeryan veya epidural normal doğum yapacak.
Ayrıca epidural çok uzun yıllardır kullanılan ve sadece doğum için değil başka operasyonlarda da kullanılan bir anestezi yöntemi. Usta ellerde sorun olacağını sanmıyorum, o yüzden doktor kadar anestezi doktoru da önemli bence. Ki sezeryan olacak olanlar sonuçta ameliyat geçirecekler ve her ameliyatın bir riski vardır.
Benim etrafımda epidural sezeryan olup da ciddi sıkıntı yaşayan kimse olmadı. Umarım bizler de kolayca atlatırız.

Epidural hakkında çok da kötü konuşmamak lazım bence. Sitenin yarısı epidural sezeryan veya epidural normal doğum yapacak.
Ayrıca epidural çok uzun yıllardır kullanılan ve sadece doğum için değil başka operasyonlarda da kullanılan bir anestezi yöntemi. Usta ellerde sorun olacağını sanmıyorum, o yüzden doktor kadar anestezi doktoru da önemli bence. Ki sezeryan olacak olanlar sonuçta ameliyat geçirecekler ve her ameliyatın bir riski vardır.
Benim etrafımda epidural sezeryan olup da ciddi sıkıntı yaşayan kimse olmadı. Umarım bizler de kolayca atlatırız.

aynen katiliyorum benimde ilk dogumum epidural sezaryandi bende ciddi bi sıkıntı yasamadim hatta dogum sonrasi ilk 6 saat belden asagisi uyusuk oldugu icin narkozdan aciyla uyanma gibi birsey soz konusu olmadi.hicbir yontemi kotulememek lazim. hepimiz doguma hazirliniyoruz okuyup kötü yönde etkilenebiliriz.

kızlar birşey sormak istiyorum hamile arkadaşlarımda göbek deliği çukuru dışarı çıkanlar var.hatta ıyafetlerinin üzerinden bile belli oluyor ben de olmadı öyle birşey göbek çukuru biraz düzleşti sadece ben mi anormalim yoksa herkeste olmuyor mu sizin göbüş deliğiniz ne alemde kızlar

Benimki hala icte ama genisledi canim ince giyince orda bi yuvarlak sekil olusuyo

benimki de dışarı çıkmadı cnm ama göbek çukurum dümdüz oldu :9:

Benim ilk hamileligimde gobek deligim yerli yerindeydi. Simdi ise oyle bir disari firladiki gobek deligim ilk zamanlar korkuyordum gordukce. Doktora sordum hamilelikte fitiklasabilir dogumdan 1-2 ay sonra yerine girer hic korkma dedi.simdi alisti
.

Son düzenleme:

benimki dışarı çıktı dediğin gibi ince kıyafetlerde belli oluyor

evet tekrar doğumdan sonra eski haline geliyormuş göbüşler
.benimkisi de göbeğe sıfır konumda oldu:1: dümdüz :1: .peki kızlar karnınızda siyah çizgi var mı ortadan ikiye ayrılmış gibi mi karnınız

kızlar kociş yatalım diyo iyi geceler öpüyorum hepinizi iyi gecelerkendinize iyi bakın bu arada 38 mi yazıyo benim haftamda aman allahım o ne ya hu:49:

evet tekrar doğumdan sonra eski haline geliyormuş göbüşler
.benimkisi de göbeğe sıfır konumda oldu:1: dümdüz :1: .peki kızlar karnınızda siyah çizgi var mı ortadan ikiye ayrılmış gibi mi karnınız

kızlar kociş yatalım diyo iyi geceler öpüyorum hepinizi iyi gecelerkendinize iyi bakın bu arada 38 mi yazıyo benim haftamda aman allahım o ne ya hu:49:

Benim ilk hamileligimde kahverengi cizgi vardi ama simdi yok her hamilelik farkli oluyor iste kizimda kahverengi cizgim vardi, oglumda gobek deligim disari firladi. Bende yaticam ama uyku tutup tutmayacagi mechul. İyigeceler sana canim.

Canim sigara boregi sardim ben bu aksam,icini sut ve yag ile islatarak.birazda daha genis olculerde sardim pacanga boregi boyutunda..pogacayida bu tarifi yapiyorum,ama cikinca biraz cozulunce normal firinda biraz isitiyorum..

Tam tersini yapmissin canim sen :))
Keki kendi haline birakicaksin cozulucek.pogacayida biraz yumusayinca firina aticaksin isininca yeni pismis gibi oluyo..

Canim link verdim ayni msjin icinde
Acmada

3 su bardağı süt
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı sıvı yag
alabidigine un .

Sütü bi kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı… sütüde içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yaglı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pufudik açma tarifi.

Bu tarifide pisirip koyuyorum tabiki,cikarinca firinda isitiyorum.ama mikrodalgada ayarlayamiyorum ben biraz fazla kalinca sertlesiyo filan anlamadimm

Pogaca tarifini eklememisim yahuuuu :27:
http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/389266-esimin-nobet-pogacalari-pastane-pogacasi.html

Benim hem gobek deligim firladi hem de gogus altimdan kasigima kadar kahverengi bir cizgim var.

Back
X