• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
Söylüyor tabi tınlamıyorki ben bilmiyorum diyor geçiştiriyor kurstaki öğretmen arayınca sınıf öğretmenini aradım hocam böyle böyle yapıyor diye durumu anlattım rica ettim bana ödev verdiği sayfaların resmini çekip atacak bende kurstaki öğretmene Atcam eğer götürmezse fotokopi çektircek baktiki kaçış yok bidaha yeltenmez 😃çözümü böyle bulduk ona da söylemedim söz verdi bakalm sözünü tutacak mı bide o kadar zeki bir çocuk ki ama istek hiç yok
Zamanla istek gelir belli etmiyorlar kiskandiklarini benimki ağlayarak söyledi anne çocuk doğunca beni disladiniz dedi farkında olmadan bezini ver çocuk niye ağladı diye azarlamisim eşim uyardı evet çocuk haklı dedi bayagi uğraştık eşimle onu tekrar normale çevirebilmek için mesela ders konusunda mentör öğretmeni ile konuştum tüm hocalar biz sana güveniyoruz demişler tekrar başladı dersine annenin babanın söylediğini tutmuyorlar dokuz yaşında daha zor anlamasi
İçten içe kıskanıyormu acaba ne bileyim hep çok istedi kardeşi olsun severken gözlerinin içi gülüyor sürekli güldürmeye falan çalışıyor sen büyü parklara götürücem seni oyuncaklar alıcam falan hep bu tarz şeyler söylüyor bilmiyorum içindemi yaşıyor acaba hiç kiskandigini düşünmedim en ufak kıskanma belirtisi de görmedim ki

Çok üzgünüm şuan aşırı vicdan azabı çekiyorum büyük oğlum resmen sinirlerimle oynuyor okul başladığından beridir ödev konusunda aşırı sıkıntı çıkarıyor bebekle ilgileniyorum diye fırsat bulup ne yapıp edip odevlerden kurtulmaya çalışıyor tam ödeve oturtuyorum bebek basliyor ağlamaya ben bebeğe gidiyorum o ödevin başından kalkıyor ya kitabımı unuttum diyor ya ödevi saklıyor kafayı yedirtecek bana baktım baş edemiyorum kursa yazdırdım ödev falan yaptırıyorlar daha bir kere tam ödevini yapmış şekilde gelmedi eve verilen ödev sayfalarını yırtıp çöpe atıyor bulamadım yok diyo oturup oturup geliyor. Bu gün gene aynı hiç bir ödevini yapmamış ödev sayfalari kitaptan koparılmış yemin şartlar ediyor bilmiyorum noldu diye İngilizce öğretmeni fotokopi vermiş hadi getir ezberleyelim fotokopi yok nerde bilmiyorum demesin mi dayanamadim dövdüm😭 uyudu şimdi o kadar üzgünüm ki kendime hakim olamadım 😭 psikolojimi aşırı zorluyor insan bir tane lafa söze gitmezmi ya işi gücü telefon anlatıyorum olmuyo kızıyorum olmuyo küsüyorum olmuyo bu gün çileden resmen çıkarttı beni çok pişman oldum ama dayanamadım 😭
çocuğun kaç yaşında ? bunları benim diğer bebeklerim yokken büyük oğlumda yaşadım çooookkm uyanık sanıyordu kendini ödev çöpe atmak mı dersin ödevim yok mu dersin neler neler yapıyordu psikoloğa bile götürdüm beni şuçladı öğretmen neden ödev yapmıyorsun diyormuş annem babam kızıyor diyormuş 🤔😯 ben sinir krizleri geçirdimmm ağlama krizleri geçirdimmm ama pess etmedim hep tekrar anlattım. Ve en önemlisi çocuğumu alıp tek başıma uzun yürüyüş yapıp konuştum normal sohbet gibi.. onunla tek alışverişe gittim göstererek öğrettimm . Bence bubular işe yaradı 2 yıl sürdü bu durum ve bir ara ümidi kesmiştim bu çocuk serseris olacak çok kötü biri olacak diye ağlıyordum ama smdi bambaşka biri mükemmel bir çocuk diyebilirim nasıl anlatayım Böyle efendi düşünceli bir çocuğum olacağını hiç tahmin etmezdim o yüzden bu dönemleri sabırla geçir canım pes etme o çocuk sen doğru yolu gösterdikçe kendini bulacak 🙏🏻 7-9 yaş arası çok kötüydü 10buöuk yaşında şu an hiçbir şikayetim yok örnek verdim kendimden . Sinirlenip bende vurmuştum hala içim yanar o gün için seni çok iyi anlıyorum ama lütfennn sabret onun sana ihtiyacı var

Dovmek çözüm degil
Zaten çocuk dikkat çekmek için sevgi için böyle yapıyor bebeği kıskanıyor birde döverek daha da beter kötü etmisin uzulmekte haklısın acilen bebeğe verdiğin ilginin daha fazlasını onada gosterirsen herşey düzelir benim oğlum kıskandı hemde 12 yaşında öğretmeni söyledi inanmadım bir gün konuştuk oğlumla dediki Bebek olunca ben sanki bir köşeye atıldım git ders çalış odada deyip azarladın ve nasıl ağladı o günden beri oğluma sarılıyorum hem ben hem eşim böyle davranınca dersleri düzeldi normallesti
🥹🥹 ben de bebekle ilgilenirken büyük oğluma hep diyorum bakk aşkım sana da böyle yapıyorduk seni de böyle koruyorduk diye söylüyorum bir yandan küçüğe bakarken büyüğün kalbi kırılmasın istiyorum çok çok emek istiyor bu işler ya

Kızlar sallanana beşik kullananalar var mı memnun musunuz ve bebekler ne şekilde uyuyor ben bi tur kucağımda sallıyorum ama yatağa koyunca malum uyanıyor babynestte yatıyo onu alıyorm bu sefer onunla beraber ayağımda sallıyorum anca öyle uyuyo acaba sallanan beşik mi alsam ne yapsam sallamadan uyutan var mı nasıl yapıyorsunuz çok yorucu gece uykusuna geçirmek

çocuğun kaç yaşında ? bunları benim diğer bebeklerim yokken büyük oğlumda yaşadım çooookkm uyanık sanıyordu kendini ödev çöpe atmak mı dersin ödevim yok mu dersin neler neler yapıyordu psikoloğa bile götürdüm beni şuçladı öğretmen neden ödev yapmıyorsun diyormuş annem babam kızıyor diyormuş 🤔😯 ben sinir krizleri geçirdimmm ağlama krizleri geçirdimmm ama pess etmedim hep tekrar anlattım. Ve en önemlisi çocuğumu alıp tek başıma uzun yürüyüş yapıp konuştum normal sohbet gibi.. onunla tek alışverişe gittim göstererek öğrettimm . Bence bubular işe yaradı 2 yıl sürdü bu durum ve bir ara ümidi kesmiştim bu çocuk serseris olacak çok kötü biri olacak diye ağlıyordum ama smdi bambaşka biri mükemmel bir çocuk diyebilirim nasıl anlatayım Böyle efendi düşünceli bir çocuğum olacağını hiç tahmin etmezdim o yüzden bu dönemleri sabırla geçir canım pes etme o çocuk sen doğru yolu gösterdikçe kendini bulacak 🙏🏻 7-9 yaş arası çok kötüydü 10buöuk yaşında şu an hiçbir şikayetim yok örnek verdim kendimden . Sinirlenip bende vurmuştum hala içim yanar o gün için seni çok iyi anlıyorum ama lütfennn sabret onun sana ihtiyacı var
9yasinda dediğin gibi kendini çok uyanık sanıyor 😃 Yapma oğlum yalan söyleme ne yaparsan yap yalanla kapatmaya çalışma dürüst ol diyorum hep ama sürekli yalanla kapatmaya çalışıyor doğruyu söylesem kızarsın tamam da oğlum kizacagimi bile bile niye yapıyosun diyorum cevap yok oğlum kızsam da dürüst ol birşey yaptın madem dogruyu söyle yalan söylediğin zaman kızıyorum asıl sen beni kandırmasın yavrum ben senin yüzünün ifadesinden gene anlıyorum diyorum yok gene aynı özellikle ödev ve telefon konusu resmen krize dönüyor evde çözemiyorum bu 2 meseleyi canı sağolsun da çok yoruyor beni dün sinirime yenik düştüm 😔

9yasinda dediğin gibi kendini çok uyanık sanıyor 😃 Yapma oğlum yalan söyleme ne yaparsan yap yalanla kapatmaya çalışma dürüst ol diyorum hep ama sürekli yalanla kapatmaya çalışıyor doğruyu söylesem kızarsın tamam da oğlum kizacagimi bile bile niye yapıyosun diyorum cevap yok oğlum kızsam da dürüst ol birşey yaptın madem dogruyu söyle yalan söylediğin zaman kızıyorum asıl sen beni kandırmasın yavrum ben senin yüzünün ifadesinden gene anlıyorum diyorum yok gene aynı özellikle ödev ve telefon konusu resmen krize dönüyor evde çözemiyorum bu 2 meseleyi canı sağolsun da çok yoruyor beni dün sinirime yenik düştüm 😔
Daha dener şansını yaklaşık 10 yaşında düzeldi benimki umudunu kaybetme 🤣 telefonu günde 3 saat veriyorum demiştim öğretmeni çok kızdı asla vermeyeceksin dedi. Artık hiçbir şeyi yok ne zaman a kadar olmaz bilmiyorum bir yandan üzülüyorum bir yandan ne yapacağım bilmiyorum 1 aydır hiç ekran görmedi şimdi taşındığımız yerdeki okulda öğretmeniyle görüşünce soracağım biraz vereyim mi telefon diye 😁 diğerleri abarttı sanki teknoloji çağındayız yaa

Zamanla istek gelir belli etmiyorlar kiskandiklarini benimki ağlayarak söyledi anne çocuk doğunca beni disladiniz dedi farkında olmadan bezini ver çocuk niye ağladı diye azarlamisim eşim uyardı evet çocuk haklı dedi bayagi uğraştık eşimle onu tekrar normale çevirebilmek için mesela ders konusunda mentör öğretmeni ile konuştum tüm hocalar biz sana güveniyoruz demişler tekrar başladı dersine annenin babanın söylediğini tutmuyorlar dokuz yaşında daha zor anlamasi
Öğretmenleri ile görüşeyim çok gaza gelir aslında öğretmenleri bu şekilde konuşursa isteklene bilir algısında sknti olsa bırakcam artık pes etcem okumayacak zorlama diycem ama öylede zeki bir çocukki istese yarım saatte bitireceği ödevi akşam oluyor hala yarım yamalak hadi oğlum hadi oğlum diye diye zar zor bitiriyordu ki artık hiç yapmıyor😃 Ama öğretmenleri ile görüşürsem ise yarar gibi geliyor deneyelim bakalım

Daha dener şansını yaklaşık 10 yaşında düzeldi benimki umudunu kaybetme 🤣 telefonu günde 3 saat veriyorum demiştim öğretmeni çok kızdı asla vermeyeceksin dedi. Artık hiçbir şeyi yok ne zaman a kadar olmaz bilmiyorum bir yandan üzülüyorum bir yandan ne yapacağım bilmiyorum 1 aydır hiç ekran görmedi şimdi taşındığımız yerdeki okulda öğretmeniyle görüşünce soracağım biraz vereyim mi telefon diye 😁 diğerleri abarttı sanki teknoloji çağındayız yaa
Telefonu hiç vermezsem beni resmen bitirir gidip gelir didikler durur 🤣 Ağlamasi yalvarmasi bitmez taki telefonu alana kadar telefonu veriyorum bu seferde geri alırken ayrı bir kriz yarım saat daha oyunum bitince falan ama ne o yarım saat bitiyor nede oyun 🤣Hafta içi 1saat hafta sonu da 3 4saat oynuyor hafta sonu bazen 3 4 saati de geçiyor hatta .En azından bir saat ver hafta içi hiç vermezsen de ne bileyim 1aydir çok iyi Durmuş

Telefonu hiç vermezsem beni resmen bitirir gidip gelir didikler durur 🤣 Ağlamasi yalvarmasi bitmez taki telefonu alana kadar telefonu veriyorum bu seferde geri alırken ayrı bir kriz yarım saat daha oyunum bitince falan ama ne o yarım saat bitiyor nede oyun 🤣Hafta içi 1saat hafta sonu da 3 4saat oynuyor hafta sonu bazen 3 4 saati de geçiyor hatta .En azından bir saat ver hafta içi hiç vermezsen de ne bileyim 1aydir çok iyi Durmuş
Öğretmen toplantıyı çocuk ve anne baba ile yapıyor ve bizim yanımızdaysdı biz telefon yasaklamadık öğretmen yasakladı o yüzden bir kez bile istemedi 🤣 telefon yok diye ekstra karikatür kitapları aldım ve Heer gün onunla parla markete gidiyorum ev işlerine ortak yapıyorum 😁 onu hayata kattım yoksa telelfonsuz çok sıkılacaktı öğretmeni de aksine sıkılmasını istiyor düşünsün falan diyor işte ben isviçredeyim çok katı sistemleri ben öğretmen verme dedi eğer verirsem ve anlarsa beni şikayet eder çocuğumda biliyor ısrar etmiyor kurallar böyle
Senin çocuğunun yaptıklarının aynısı yaşadm kendini tut ve ona çok sevgi göster en sinir ettiği zaman bile derin nefes al dışarı çık onun yanından git ama ona kızma ona sadece boool sevgi var ve öğret konuş bol bol çok işe yarayacak konuşmak ve sevgi tek çözümüm buydu tabi gidip psikologdan falan yardım alabilirsin daha iyi olabilir

Kardesini kiskanmiyor balım aksine çok düşkün severken gözlerinin içi gülüyor hep çok istiyordu benimde kardeşim olsun herkesin kardeşi var diye çok güzel abi oldu bende sürekli övüyorum annem ne güzel abisin sen öyle kardeşin çok şanslı falan diye iyice gaza geliyor 🤭 Ödevi oldum olası sıkıntı istemiyor içinden gelmiyor ama fırsat vermiyordum ben hiç bebek olunca ipin ucu kaçtı baktım dersleri kötüye gitmeye başladı kursa yazdırdım şimdi de böyle yapıyor sinirlerime yenik düştüm dün hele de uyuyunca başına gelip gidip ağladım öptüm masum masum uyuyordu içime dert oldu. Nasıl halledeceğim bilmiyorum inşallah sözünü tutar
Sorsan benimki de kardeşine bayılıyor seninle şunu yapacağız bunu yapacağız anne ben kardeşime şunu bunu öğreticem neler neler ama içinde çok başka duygular taşıyor dikkat çekmeye çalışıyor sürekli bir ortamda herkes bebeği seviyorsa manasız tepkiler vermeye başlıyor birşeylere vuruyor yada bağırıp kardeşini uyandırıyor falan ki normalde asla böyle bir çocuk değildi. Okulda da öğretmeni çok stresli görünüyor evde değişik bir durum mu var diye sordu bizde yeni kardeşi oldu dedik kadın sağolsun daha özverili yaklaşıyor ama o bile anlamış yani. Gün içinde babası da bende ayrı ayrı sadece ona özel zamanlar ayırmaya çalışıyoruz artık sürekli konuşup anlatıyoruz. Bugünlerde geçecekte yaşlanacağız stresten valla. Çocuk büyütmek çok zor. Büyüyünce yaş farkı olunca kolay olur sanmıştım hiç öyle olmadı

Back
X