• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Kızlar bi de duvarbkagıdı işimiz kaldı hangisi sizce??
ilki daha ağır duruyor bence o daha iyi olur.öbürki çok pembe çok boğar

selam aralık anneleri ben eylül annelerinden hilal şimdi sizlere bakınca kendi geçirdiğim son zamanlar geldi aklıma :) kızlar bu günlerinizin tadını çıkarın bol bol bana derlerdide inanmazdım :) bol bol dinlenmeye bakın gezin yürüyüş yapın sevdiğiniz herşeyi yapın çünkü bebişleriniz doğduktan sonra bunların hiç birine fırsat olmayacak:) bnm bi kızım var şükür sağ sağlim kucağıma aldım şimdi 2 aylık olduk bile umarım hepiniz sağ sağlim kavuşursunuz yavrularınıza ... doğumdan sonra kimseyi kafanıza takmayın sölenenlere kesinlikle kulak asmayın sadece bebeğinizi düşünün inanın lohusalık dönemi geçtikten sonra üzüldüğünüz herşey çok saçma gelecek sizlere ...umarım hepiniz çok kolay doğum yapar bebişlere kavuşursunuz allaha emanet olun bu arada çok fazla küçük kıyafet almayın daha öbür kıyafete geçemeden büyüyo bebişler hızlarına yetişilmiyo sadece çıtçıtlı bodyleriniz bol olsun yeter... kızımla sevgilerle sizlere ve bebişlere....:3:
canım allah analı babalı büyütsün bebeğini ömürlü olsun.

Kizlar gunaydin..esimi yolculadim gecmisi de okudum yeni bi gune baslangicimi yaptim..

Dun 2.kez kontrole gittim..ordada bebegimn kilosu 3850-4000 arasi cikti..bu gittigim dr annemin cok yakin arkadasiydi
ve sadece sunu soledi sen bnm kardesim olsan sana normal dogum yaptirmam..
Bende israr etmemeye kaderime boyun egmeye karar verdim:)normal dogum diye israr edip kendimi parcalatmak istemiorum cunku daha zormus..

Haftaya ptesiye kadr beklemedeyiz..eger sancim gelmezse haftaya ptesi sezeryan tarihi belli olucak..muhtemel haftaya sali yada carsamba tombul yanakli kizima kavusucam:)
canım hakkında hayırlısı olsun diyelim normal olupta 25 dikişin olacaksa sezeryan ol en azından daha rahat edersin .sıkma canını 2 doktordan sonra için iraz daha rahatlamıştır.
kizlar gunaydin,aramizda dogum yapanlar var sanirim oncelikle tebrik ederiz,dogumu yaklasan arkadaslarada kolayliklar diliyorum,hayirli olsun insallh.Ben bilgisayarin basina oturamadigim icin telden giriyorum,pek yazamiyorum ama forumu takip etmeye calisiyorum.Ben ilk defa ikigun once karnimda sanciyla uyandim,hava atiyordum benim hic agrim sizim yok diye:)35+3 deyim suan,dun gece ise acaip siddetli bir sanciyla uyandim,ama benimki ilginc kasiklarimda yada belimde degildi bebegin oldugu yerden sol tarftan ve karin kismimdan yukaridan giriyor agrilar ve acaip kasilma vardi sanki karnim tas gibiydi,heryerden sıkıyorlardı sanki karnimi,araliklarina gelince cok uzun suruyordu oyle gelip gitmedi yani 10 dk fln surdu,yarim satte,15 dk,saat basi geldi duzenli degildi ama sbaha kdr uyutmadi,annemle korktuk gercekten annem benden cok korktu..benzer sekilde agri ceken oldumu acaba aranizda?dogum yaklasmis olabilirmi:(((birde benim oglumda gecen kontrolumde kalbinde delikten suphelendi dr.bu carsamba eko cekilecekti,dha rhatsizligini bile anlamadan dogum olurmu ki:(biriki gun dha devam ederse dr.a gidicem artik...
benimde dün geceden beri öyle hala sancım var ayağa kalkınca özellikle karnımı sıkıyorlar gibi .ve rahmime basınç var sürekli şeyim sızı içinde ve ben tuvalet ihtiyacı daha çok duyuyorum

Selam kizlar telden yaziyorum. Nst de bsey cikmadi. Bebegm 36 hafta 5 gunluk cikti. Nrmalde bi hafta onde gdiyodu tembellesti heralde. Kilosu 3 kg olmus. Yanma icn ftil verdi. Kntrolum haftaya :16:
hadi hayırlı olsun canım benim de aklım sendeydi.ne yaptın diye bebeğinni gördün rahatladın dimi darısı başıma ben de cuma günü göreceğim inşallah.dünkü akıntıyı ve sancını sordun mu bir problem yoktur umarım

çok tatlısın canım ya maşallah size .fazla kilo almamışsın.senin bugün kontrolün vardı sanırım ne oldu canım

Bak şimdi bi şeyi çok merak ettim. çocuk doğunca kadınlar kocalarını umursamıyor mu? yoksa sadece ben mi eşime bu kadar düşkünüm.
canım ben de sen gibiyim bu soruyu ben de merak ediyorum:1:

ilki daha ağır duruyor bence o daha iyi olur.öbürki çok pembe çok boğar

canım allah analı babalı büyütsün bebeğini ömürlü olsun.

canım hakkında hayırlısı olsun diyelim normal olupta 25 dikişin olacaksa sezeryan ol en azından daha rahat edersin .sıkma canını 2 doktordan sonra için iraz daha rahatlamıştır.
benimde dün geceden beri öyle hala sancım var ayağa kalkınca özellikle karnımı sıkıyorlar gibi .ve rahmime basınç var sürekli şeyim sızı içinde ve ben tuvalet ihtiyacı daha çok duyuyorum

hadi hayırlı olsun canım benim de aklım sendeydi.ne yaptın diye bebeğinni gördün rahatladın dimi darısı başıma ben de cuma günü göreceğim inşallah.dünkü akıntıyı ve sancını sordun mu bir problem yoktur umarım

çok tatlısın canım ya maşallah size .fazla kilo almamışsın.senin bugün kontrolün vardı sanırım ne oldu canım

canım ben de sen gibiyim bu soruyu ben de merak ediyorum:1:

saol canım aslında kilo aldım ama pek belli olmuyo sanırım. saat2 de benim randevu

kızlar bi sorum olacak. benim bebeğim 18 günlük. geceleri 2-3 saatte bir ağlayıp emmek istiyor. bende yatağıma alıp emziriyorum. sonra uykuya dalıyoruz beraber. 3 saat sonra tekrar ağlıyor yani sabaha kadar bu böyle devam ediyor (gerçi 1 gbi yatıyoruz biz gece 2 kez emzirmiş oluyorum) 6 7 gbi uyanmış oluyorum bidaha uyumuyorum kahvaltı hazırlama faslı falan işte. gündüz de uyumuyorum tabi. gece uykum da çok bölünmüş oluyo. annelik böle bişey kızlar şikayet etmiyosun bile bu durumu :) neyse konuyu dağıttım :D iişte beraber uyumamızın sakıncası varmı ? sizde böle yapıyomusunuz. dikkatli oluyorum tabi ama yınede korkuyorum . benim gbi yapan varmı ?

3 saat seni kesintisiz uyutuyosa valla şahanaeymişşş...ben hiç korkmayım o zaman.şu anda 3 saat aralıksız uykum yok çünkü türlü türlü şikayetlerden dolayıı.
canım daha küçük diyebilirsin belki ama inan çoğu alışkanlık bu dönemlerde kazanılıyo.bu durum bi süre sonra memede uyuma isteği , sensiz uykuya dalmama , beşiğinde yanlız uyumama , odasını ayırmaya çalıştığında fazla sıkıntı yaşama gibi şeylere sebep olabilir.ayrıca eşinle beraber vakit geçirmek de sıkıntı olabilir.başbaşa demek illaki saatlerce çocuk yokmuş gibi zaman geçirmek değil ki bu mümkün değill.benim en korktuğum odur bebeğin ihtiyaçlarını karşılama ritüelleri içinde birbirinize ilgi , sevgi ve çekicilik durumlarında azalmalarr...yani beşiğinde uyuma alışkanlığı mutlaka kazandırr.sen rahat edersin canım...bunu biraz da bilimsel kimliğimle söylüyorumm:)

bende bebeği çok fazla yanında yatırma hatta aynı odada uyutma taraftarı değilim..ben odasını bnm odama en yakın odayı seçip telsiz aldım sırf yanımda yatırmamak için. ne yazıkki bu alışkanlığı kazanmış bi çocuk çok zor yatağında kendi kendine uyumaya alışıyo..kuzenim 13 yaşında hala geceleri kalkıp ebeveynlerinin yanına yatıyo uyurgezer bi şekilde..

Tekrar mrb kızlar;))ayy ne guzel uyumuşum k edi gıbı;)))1.kagıdı arıycam bulamazsam 2.artık ksmet ;))ınş bulurum..su enzırme atletını ne marka aldınız bebefox mu nedır ondan başka maçta alan var mı ??bugun kızıma sepet arıycam bezlerini kırlıleını koymak için umarım bulurum;((ağdaya gıdıcem bı kuaför yaparım öle akşamı buluruz herhalde bugun de ;))
Dr gıdenler ıyı haberlerle gelesinler 38. 39. Hafta olanlar hadı doğurun artık önümüzü açın;)))))

ah canım keşke doğurabilsem:) bende istiyorum ama ne yazıkki ama bizim kız inatçı anam çıkmıo..zorla çıkarcas 39+3 te işte :)

Kizlar gunaydin..esimi yolculadim gecmisi de okudum yeni bi gune baslangicimi yaptim..

Dun 2.kez kontrole gittim..ordada bebegimn kilosu 3850-4000 arasi cikti..bu gittigim dr annemin cok yakin arkadasiydi
ve sadece sunu soledi sen bnm kardesim olsan sana normal dogum yaptirmam..
Bende israr etmemeye kaderime boyun egmeye karar verdim:)normal dogum diye israr edip kendimi parcalatmak istemiorum cunku daha zormus..

Haftaya ptesiye kadr beklemedeyiz..eger sancim gelmezse haftaya ptesi sezeryan tarihi belli olucak..muhtemel haftaya sali yada carsamba tombul yanakli kizima kavusucam:)

merhaba cnm,hakkında hayırlısı ne ise o olsun ama gercekten de eğer bebişin kilolu ise çok zorlanabilirsin normal doğumda belki de en rahatı sezeryan olcaktır senin için.. inş. sağlıkla alırsın kızını kucağına :nazar:

kızlar bi sorum olacak. benim bebeğim 18 günlük. geceleri 2-3 saatte bir ağlayıp emmek istiyor. bende yatağıma alıp emziriyorum. sonra uykuya dalıyoruz beraber. 3 saat sonra tekrar ağlıyor yani sabaha kadar bu böyle devam ediyor (gerçi 1 gbi yatıyoruz biz gece 2 kez emzirmiş oluyorum) 6 7 gbi uyanmış oluyorum bidaha uyumuyorum kahvaltı hazırlama faslı falan işte. gündüz de uyumuyorum tabi. gece uykum da çok bölünmüş oluyo. annelik böle bişey kızlar şikayet etmiyosun bile bu durumu :) neyse konuyu dağıttım :D iişte beraber uyumamızın sakıncası varmı ? sizde böle yapıyomusunuz. dikkatli oluyorum tabi ama yınede korkuyorum . benim gbi yapan varmı ?

canım Allah korusun bebeğine bişey olmasın.ben de ilk zamanlar yorgunluktan bir kaç kez uyuya kalmıştım eşim uyarmıştı.bebek memeye yumuluyormuş boğulabilir ben yokken yapma dikkat et diye.bir de bazı bebelerde yatarken emerlerse kulak iltihabı olabiliyormuş.

valla ben de çok düşkünüm canım okadar ki onsuz gidip önceden yatağa bile yatmam...illaki onu beklerim koltukta uyurum ama onsuz yatmam..ama tabi bebekle beraber uykusuzluk , yorgunlukk . ilk yıllar sana çok fazla ihtiyacının olmasından dolayı öncelik uykuya ve bebeğe veriliyoo:))çoğu anne olan kadın bebek olmadan önce en büyük aşkın eşleri olduğunu düşündüklerini ama aslında en büyük aşkın evlat olduğunu söylüyolar.bebeğe karşı çok ilgi eşe karşı az ilgi durumunun geçici bişey olması gerek yani sağlıklı olan o en azından.bebeğin bize ihtiyacı azaldıkça o kalan zamanı eşe ve kendine ayırmalı insan diye düşünüyorumm.

kesinlikle katılıyorum..hatta bir süre için bile 2.plana atılmayıp anne-bebek ilişkisine baba olarak olabildiğince adapte edilmeliler..bi çok baba çocuklarının 2 ayı bittikten sonra babalıklarını yaşamaya başlıyo..

valla ben de çok düşkünüm canım okadar ki onsuz gidip önceden yatağa bile yatmam...illaki onu beklerim koltukta uyurum ama onsuz yatmam..ama tabi bebekle beraber uykusuzluk , yorgunlukk . ilk yıllar sana çok fazla ihtiyacının olmasından dolayı öncelik uykuya ve bebeğe veriliyoo:))çoğu anne olan kadın bebek olmadan önce en büyük aşkın eşleri olduğunu düşündüklerini ama aslında en büyük aşkın evlat olduğunu söylüyolar.bebeğe karşı çok ilgi eşe karşı az ilgi durumunun geçici bişey olması gerek yani sağlıklı olan o en azından.bebeğin bize ihtiyacı azaldıkça o kalan zamanı eşe ve kendine ayırmalı insan diye düşünüyorumm.

canım çok haklısın.bi de işin uzmanısın tabii.ben bunun sıkıntısını çok çektim eşimle bu yüzden çok tartıştık ama insan yetişemiyor hele çalışıyorken.ben ne eve ne kocama ne de kendime zaman ayıramadım uzunca zaman.ama oğlum konusunda içim rahat onun için elimden geleni yaptım.bu kez özellikle bu yüzden 2 yıl ücretsiz izn almayı düşünüyorum.çünkü ilişkimiz biraz daha yıpransın istemiyorum.

sağol iyi dileklerin için cnm..bende zaten boşu boşuna hem o zorluğu yaşayıp hemde sonrasında sezeryana dönmemek için ısrar edemiyorum normal doğum için..
seninle aynı sat görünüyoruz..senin durum nedir? doğum tipin belli mi?

evet canım bizim kızlar çıkmam da çıkmam diyor ne yapacağız bu cadılarla şimdilik normal canım cuma sabah gidecem doktora bakalım ne olacak

hamilelik boyunca huzursuz bacak sendromu yaşadım, uyumak benim için ızdırap oluyordu ve bu sürede hep eşim beni uyuttu. resmen bebek uyutur gibi uyuttu beni. eee şimdi ben bebeğim oldu diye adama kıçımı dönüp yatsam vicdanım rahat eder mi? canım benim o:16:

umursamazlık değil canım eşler bebiş olunca ne yazıkki ikinci plana atılıyorlar oyy yazık benbim kocişime 3 plana atılcak gerçi o ilkinden tecrübeli süpriz olmuycak...
gün gelir o bebeler evden uçar yine o adama kalırsın. 3. plana atma adamı.yazık değil mi?

slm kızlaarrr dün gece uyandım 1 gibi ağzım kurumuş bir yudum su içeyim dedim içmez olayım midem bir yandı bir yandı 1 bardak içsem nolurdu acaba:37: 1 saat uyuyamadım kalktım bi gaviskon içtim 1 saatte yine debelendim sonra uyuya kalmışım

kesinlikle katılıyorum..hatta bir süre için bile 2.plana atılmayıp anne-bebek ilişkisine baba olarak olabildiğince adapte edilmeliler..bi çok baba çocuklarının 2 ayı bittikten sonra babalıklarını yaşamaya başlıyo..

fikrini çok beğendim. doğrusu da bu zaten. eşlerimizde bebekle olan iletişimimize ortak olursa 2. plan diye bişey olmamış olur.

Back
X