kızlar günydın.....
yardımınıza ihtiyacım var..
sabah doktora gittim. doğum öncesi izne ayrılmak için. 35+3 deyim. ağrılarım olduğu için erken ayrılmaya karar verdim. daha 10 ğünüm var. doktor dediki ekim 5 ten nce ayrılamazsın. sana 5 haftaya kadar çalışabilir raporu verdim dedi. ama ağrım var dedim, nst ye bakalım erken doğum tehliken varsa veririm dedi. bendoe kendi doktoruma 2 gn önce gitmiştim. bir sıkıntı yoktu. o yüzden girmedim nst ye. erken ayrılman için benim vea başkabir branş doktorunun seni hastanede yatırması lazım dedi.. ama herkes bu şekilde alıyor. çalışamıyorsa o günden itibaren izne ayrılıyor dedim. türkiyede bu uygulama yanlış yapılıyor. doğum öncesi 8 hafta devlet size dinlenin diye veriyon niye çalışıyorsunuz diyor, hemde beni izne ayırmıyor.. daha 12 gün çalışmam lazımmış..öyle dedi..yada başka bir doktordan git rapor al hastaysan dedi.. anlamadım adamı..hem rapora yönlendiriyor hem yasadan bahsediyor..
bende çalışamayacağım açıkçası. izne ayrılmayı kafaya koydum yaa:)) zor gelir şimdi 12 gün. eşim kendi revir doktorlarıyla görüşmüş 10 gün rapor verecek bana... kafama takılan aldığım rapordan dolayı başım derde girmez değil mi? bildiğim kadarıyla çalışabilir sürenin arasında rapor alınmıyordu.. bilgisi olan arkadaşlar acil cevap bekliyorum. öğleden sonra gidip rapor alıcam..
bu doktor çıldırmış canım kafayı yemişşş hiç bişi olmaz merak etme sen