• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

günaydın güzeller... güzel bir hafta sonu diliyorum,özellikle çalışan bayanlar dnlenin bol bol,birazdan temizlik yapayım ev çok kötü oldu. h.içi çok yoruluyorum hiç birşey yapamıyorum...
selam kızlar nasılsınız biz geldik dr dan anca girebildim bebişimi gördümmmm kocaman olmuş 6.29cm ense kalınlığımız normal çıktı burun kemiğine baktı özellikle o da var dedi kıpır kıpırdı hiç durmuyodu yerinde maşallah veee büyük ihtimalle kız olarak tahmin ediyorum dedi hehe 2.kızım gelicek inşallah 10gün sonra tekrar bakıcam kesin bişey sölerim o zaman dedi...ikili test için kan aldı pazartesi çıkar dedi...3boyutlu baktı cd sini verdi...marncap ve elevite başladık kan ilacına gerek yok dedi...arkadaşlar maden suyunu önermedi pek ara sora iç dedi tuzlu ödem yapması dedi haberiniz olsun her gün et yenicek 2bardak süt içilecek dedi ve 12+5günlük çıktı...kalp atışını dinletmedi zararlı dedi...bizden böle arkadaşlar...
:nazar::nazar::nazar::nazar:
hamilelikte vazelin zararlı olabilir biliyorsun cnm değil mi? Çünkü petrol bazılı bir nemlendirici. Deriden bebeğe geçme ihtimali var. Bence vazelinden başka bir şey kullan. Ben zeytinyağı sürmeyi düşünüyorum. Ya da vaselin markalı bir nemlendirici var. Kakao yağlısı çok hoş kokuyor. İnternetten araştırdım bir zararı yok. Ama saf yağ sürmek daha sağlıklı tabi.
vaseline marka krem zararsız,ben kakaolusunu kullanıyorum.bana kokusu çok ağır geliyor...ama kakao yağı çok iyi bu konularda,ondan sürüyorum inşallah işe yarar.
arkadaslar merhaba cekırdekler fazla tuzlu olmadıktan sonra zararı yok dıye bılıyorum bende her aksam kasenın dıbıne vuruyorum nerdeyse:)
kızlar kıvı cocuklar ıcın cok faydalıymıs ben her aksam bır yada ıkı tane tuketıyorum mutlaka.
ozellıkle cevız bebegın gelısımı ıcın yıyın.badem fındık bunlar her gun en azından 3-5 tane yenmesı lazım.
hergun 1 tane haslanmıs yumurta yıyorum muhakkak artık bogg geldı hamıslık bıtse agzıma surmem herhalde ama faydalı dıye mecbur yıyorum.
sabahları sut ıcıyorum ogleden sonra bır kase yogurt yıyorum.
benm genelde mıdem yanıyor gıbı bende kek seklınde dondurma alıyorum her aksam bır parca yıyorum mıdemı rrahatlatıyor.
onun dısında tlılere sebzelere kuru baklagıllere dıkkat edıyorum yemedıgım sey varsa onu ertesı gun yemeye calııyorum.
mıdesı bulunanlar kesınlıkle tarhana corbasını sıddetle tavsıye ederım mıdesı bulunanlara cok ıyı gelıyor az acılı olursa arkasından bıseylerde yıyebılıyorsnuz daha kolay oluyor.
her sbah 5 cay kasıgı pekmez kasıklıyorum ac karnına.

portakal ve elmada vazgecılmezımdır.
canım ben yumurtadan çok hoşlanmayan biriyim,bayıla bayıla yemem...bıldırcın yumurtasını herkese tavsiye ederim hem bi lokmalık,hem de normal yumurtayı katlıyor besin değerleri olarak... haşlama süresi de kısacık..ceviz yiyorum hergün.. yoğurt yemediğim gün oluyor ama peyniri atlamam.su içiyorum.. zaten 13.14. haftadan sonra iyi beslenmeye başlıcaz...

kızlar evy baby numune bebek bezi göndermiş bana hatta yanlıslıkla iki kere göndermiş 4 tane bez haberiniz olsun üye olun adrese kadar gönderiyolar

Arkadaşlar dün tatsız bir olay yaşadım.... Tuvalete gittiğimde temizlenirken, peçetede kan gördüm... Tabi çok fena oldum. Aklım başımdan gitti. Eşimi aradım ağlaya ağlaya.. Hemen eve koştu. İşyeri yakında olduğu için çabuk geldi. Hemen doktoruma gittik. Allahıma şükürler olsun ki bebişimi gördüm. Kalbi de atıyordu. Annesinin gülü :) Dr. bebek canlı bir problem yok dedi. Bana 3 günde bir vurulmak üzere iğne verdi. Günde 3 tane almak için de progestron verdi. Akşam bacaklarım falan hiç olmadığı kadar ağrıdı... Neyse ki biz şimdi iyiyiz :D

Arkadaşlar dün tatsız bir olay yaşadım.... Tuvalete gittiğimde temizlenirken, peçetede kan gördüm... Tabi çok fena oldum. Aklım başımdan gitti. Eşimi aradım ağlaya ağlaya.. Hemen eve koştu. İşyeri yakında olduğu için çabuk geldi. Hemen doktoruma gittik. Allahıma şükürler olsun ki bebişimi gördüm. Kalbi de atıyordu. Annesinin gülü :) Dr. bebek canlı bir problem yok dedi. Bana 3 günde bir vurulmak üzere iğne verdi. Günde 3 tane almak için de progestron verdi. Akşam bacaklarım falan hiç olmadığı kadar ağrıdı... Neyse ki biz şimdi iyiyiz :D

canım cok geçmiş olsun Allah seni ve bebişi nazarlardan korusun aynısı bana da oldu bikaç gün önce bende kanın nerden geldigini anlamadım ama her tuvalete gittigimde geldi gün boyunca farkettimki basur dan mıs ilk defa oldum bende oyüzden farkedememiştim hamilelerde cok oluyomus belki seninkide ondandır ondansa eger korkulacak bişey yok

mavibattaniye geçmiş olsun canım, çok şükür bebeğinde bir sorun yokmuş. Allah nazarlardan saklasın:nazar::nazar::nazar:

melekangel maşallah canım sana da. ne güzel besleniyorsun öyle.

ben de her gün kivi ve peynir yiyorum. haftada 3 gün mutlaka haşlanmış yumurta yiyorum. bu arada belki bilmeyeniniz vardır, ben yeni öğrendim. normalde kayısı dediğimiz orta pişmiş yumurta seviyorum ben ama gebelik döneminde tam haşlanmış yumurta yemek gerekiyormuş, aklınızda bulunsun. onun dışında yeşil elma ve salatalık çok yiyorum. su içemediğim için de bol bol ayran içiyorum. şu haftayı da atlatayım hayırlısıyla su içebilmeyi ümit ediyorum.

mavibattaniye geçmiş olsun canım, çok şükür bebeğinde bir sorun yokmuş. Allah nazarlardan saklasın:nazar::nazar::nazar:

melekangel maşallah canım sana da. ne güzel besleniyorsun öyle.

ben de her gün kivi ve peynir yiyorum. haftada 3 gün mutlaka haşlanmış yumurta yiyorum. bu arada belki bilmeyeniniz vardır, ben yeni öğrendim. normalde kayısı dediğimiz orta pişmiş yumurta seviyorum ben ama gebelik döneminde tam haşlanmış yumurta yemek gerekiyormuş, aklınızda bulunsun. onun dışında yeşil elma ve salatalık çok yiyorum. su içemediğim için de bol bol ayran içiyorum. şu haftayı da atlatayım hayırlısıyla su içebilmeyi ümit ediyorum.

doğru söylüyorsun canım herşey çokk pişmiş olacak....et yumurta... bir de daha önce de söyledim ama hatırlatma olsun mayonez yiyen varsa aman haaaa.. bir de hani ikramlık yaparken kalıbı sıyırma veya hamurdan tırtıklama huylarınız varsa sakın!!!:52::52::52::52::52:

canım cok geçmiş olsun Allah seni ve bebişi nazarlardan korusun aynısı bana da oldu bikaç gün önce bende kanın nerden geldigini anlamadım ama her tuvalete gittigimde geldi gün boyunca farkettimki basur dan mıs ilk defa oldum bende oyüzden farkedememiştim hamilelerde cok oluyomus belki seninkide ondandır ondansa eger korkulacak bişey yok

Canım işte ben de onu düşündüm.. Kanamam devam etmedi. Eğer basur gibi birşeyse acaba bu ilaçların bir zararı olur mu???

Canım işte ben de onu düşündüm.. Kanamam devam etmedi. Eğer basur gibi birşeyse acaba bu ilaçların bir zararı olur mu???

valla canım ilaçların içerigini bilmedigim için bişey diyemiyorum doktorunun cebi varsa ara basurdan şüphelenyorum yinede kullanayımmı diye bi sorsan daha iyi mecbur kalmadıkca ilaç ve igne kullanmamak daha iyi

canım çok geçmiş olsun inşallah bidaha yaşatmasın o korkuyu Rabbim... ilaçlardan bişi olmaz hiç endişelenme bissürü insanız hiç kanamamız olmadığı halde kullanıyoruz aynı ilaçları.. zaten senin bedeninin de ürettiği progestan hormonuna takviye amaçlı iğnede , ilaçta ...

tesekkur ederim cnm.burda suan saat 8 e geliyor.kasik ve karindaki sancilar hamilleigin ilk aylarinda normal kabul ediliyor cnm.hic tedirgin olma.ben beslenmemi cok abartmiyorum.gunluk olarak kelogs+sut,yogurt,meyve,etli yada sebeli,tavuklu yemek yedimmi tamm diyorum.ekmek hic tuketmiyorum.sabahlarida yumurta yemeey calsiyorum.ceviz basladim bugunlerde,cevizden sonra bademe baslaiycam.simdi cok duzenli yedigim yok.ozellikle 4ve 5.aydan sonra dikkat etmek gerkiyor.bende cinsiyetini cok merak ediyorum.bir kizim birde oglum var.

ne güzel allah bağışlasın canımm :nazar:
bende abartmıyorum hiç..zaten yediğim anda midemde kalmıyor..
inş vitaminini alabiliyoruzdur..
12-13. haftalarda bebek artık depodan beslenmeyi bırakıp kordondan beslenmeye başlıyormuş..
öyle okumuştumm..
benim ilk bebiş olacak her ikiside olsa farketmez ama insan merak ediyor işte..

geçmiş olsun canım dikkat et kendinee..

nasılsınız kızlar size hoş olmayan haberlerim var doktorumuz kordosentez yapmaya karar verdi ayın 2 sinde yapacak çok korkuyorum 11,1 günlük hamileyim ağlamaktan bende hal kalmıyor ne yapacağımı bilmiyorum daha önce yaptıran varmı varsa bilgi verirse sevinirim internetten araştırdıkça daha çok korkuyorum bu arada çapada benim doktorum sizce özelde mi yaptırmalıyım ne dersiniz tüm bunların sebebi bebeğimin ense kalınlığı fazla çıktı eğer kordosentez yaptıran yada bilgisi olan varsa lütfen cvb yazsın kendimi bitmişhissediyorum şuan hiç bir teselli bana yetmiyor bana bir akıl verin kızlar rabbim hepimizin bebeğini korusun inşallah........:nazar::emir_bebek:

sağol canım yaa 2 gündür iyiyim şükür:nazar: :) şu zofran bulantı ilacını 1defa alınca 3 gün iyi oluyorum, yemek yiyorum 3.gün yeniden başlıyo ama dayanıcam ilaçı çok kendimden geçmedikçe almamaya çalışıyorum ...
sen nasılsın nasıl gidiyo?

bidaha ki kontrolün ne zaman benim 3 haftam var daha:(((

benim sıradaki randevum 11 nisanda tatlım ense kalınlığı ve ikili test için gidicez var daha yani :) ben kontroller için iki ayrı dr.a gidiyorum tatlım. biri devletten diğeri özelden. ilk bebişimde ben tek doktorda kalmıstım ve düşük yaptım bu yuzden cok canım sıkkın yani anlayacağın. bakalım ikincisinin randevusu da o zamanlara denk getiricem hayırlısı olsun :)

mide bulantısı ilacı almıyorum ben elimden geldiğince bişiler yemeğe çalısıyorum. yoksa bulantılar istifraya dönüveriyo kötü oluyorum. hiçbir şey olmadı elimde ya meyvam var ya da cubuk krekerler baktım bunlar da kar etmiyor sonuc istifra zaten. mümkün olduğunca ilaç almak istemiyorum yani... Korkuyorum:49:

saolun arkadaşlar darısı size inşallah bugün bulantılarım hafifledi çok şükür daha iyiyim sanki...ee arkadaşlar ben şimdi eylül annesi olucam ama burayada alıştım burayada yazayım eylül annelerinede:)

tünaydın efendim :) iyiyiz cok sükür sizi sormalı, bulantılar dısında ve biraz boğazımın acıması dısında keyifler iyi sizlerin nasıl iyisinizdir inşaAllah

iyiyiz canım allaha şükür boğaz ağrısı ve hapşuruk ta olmasa süper olucak hani mahvediyo beni nar suyu iyiymiş içicem birazdan

iyiyiz canım allaha şükür boğaz ağrısı ve hapşuruk ta olmasa süper olucak hani mahvediyo beni nar suyu iyiymiş içicem birazdan

nar suyunu duymamıştım hiç ? hazır meyvesuyu olarak mı aldın ? aklımda bulunsun eşim işten gelince söyleyeyim bakim. aldırırım hiç olmadı. boğazım ve hapsırık cok fena ya:(((( ilaç almıyorum hiç bir tek boğaz pastili aldım o biraz rahatlattı ama korkuyorum işte :(

nasılsınız kızlar size hoş olmayan haberlerim var doktorumuz kordosentez yapmaya karar verdi ayın 2 sinde yapacak çok korkuyorum 11,1 günlük hamileyim ağlamaktan bende hal kalmıyor ne yapacağımı bilmiyorum daha önce yaptıran varmı varsa bilgi verirse sevinirim internetten araştırdıkça daha çok korkuyorum bu arada çapada benim doktorum sizce özelde mi yaptırmalıyım ne dersiniz tüm bunların sebebi bebeğimin ense kalınlığı fazla çıktı eğer kordosentez yaptıran yada bilgisi olan varsa lütfen cvb yazsın kendimi bitmişhissediyorum şuan hiç bir teselli bana yetmiyor bana bir akıl verin kızlar rabbim hepimizin bebeğini korusun inşallah........:nazar::emir_bebek:

canım geçmiş olsun diyeyim.. aslına bakarsan bu 2li testmiş ense kalınlığıymış bazen hatalı oluyor..kordosentesi duymadım hiç hani şu amniyos sıvısından çektikleri mi? bu konularda bilgim yok,düşük riski ile ilgili bikaç şey duydum..bence ağlama,kötü bişey olmayacaksa kötü bişey değilse bile buna sebep olabilirsin..soğuk kanlı olmaya çalış...hemen sonucun kötü çıkacağına şartlandırmış gibisin. bi dur bakalım...en kötüyü getirme aklına..bebeğin sapasağlam orada,onu üzme,Allaha emanet ol..herşey Allahtan...

tünaydın efendim :) iyiyiz cok sükür sizi sormalı, bulantılar dısında ve biraz boğazımın acıması dısında keyifler iyi sizlerin nasıl iyisinizdir inşaAllah

ayy canim az kaldi insallah bulantilar gecicek:34: bizde iyiyiz bende hic birsey yok zaten belirti vs. umarim melegimde iyidir:nazar:

Back
X