• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

Çevremde yatağına bırakınca uyuyan bebek hiç görmedim:(
İnşallah bizimkiler öyle olur kızlar benimde en çok istediğim bu
eda maşallah yeğenine ne uyumlu uslu bi bebekmiş:nazar:

canım zaten gaz sorunu falan olursa da 6. aya kadar geçer heraldee..
çalışan annelerin izinleri oluyor bir süre..

zaten her anne bebişine göre ayarlar artık ayını..
inş sorunsuz bir şekilde alıştırırız odalarına..
benim 2 yada en fazla 3 ay olucak:(
anane babanne büyütecek hiç istemiyorum ama maalesef mecburum bi süre buna:(

kesinlikle katılıyorum,herşey anne babada bitiyor..doğduğu andan itibaren herşeyi öğrenmeye başlıyor bebekler,dinliyorlar,sünger gibi emiyorlar ne varsa.vakti geldiğinde de uygulamaya başlıyorlar.ben hep şöyle dedim yeğenim doğduğumdan beri allah düşmanıma bile böyle bi çocuk nasip etsin:nazar::nazar: inşalah benim bebişim de kuzenine benzer üzmez anneciğini babacığını :)

aynı şekilde düşünüyoruz canımm..
canlı örnekleri bende gördüğümde bende başarabilirim inş diyorum..
ve hep aklımdan geçiriyorum bende senin gibi..
inş bende eğitimini dört dörtlük veririm ve en iyi şekilde yetiştirebilirim..
şimdiki çocuklar çokkk akıllı maşallah herşeyi kapıyorlar..
nasıl yetiştirirsen öyle devam ediyorlar..
inş benim bebişim de kuzenine benzer şimdiden hiç üzmez bizi :nazar: :nazar: :nazar:

onlara da kocaman maşallah Allah nazarlardan saklasınnn :nazar:

ay cnm bnm ayni bnm esimde ole soluor demekki kilo verende varmis:1:ama nasil besleniosun vitamin acisindan ben bazen vicdan azabi cekiorum sanki bole kilo verdigim ve istahsiz oldugum icin bebegimi besleyemiorum gibi gelioo:31:

canım bende öyle düşünüyorum ama 12. haftaya kadar bebişlerimiz depomuzdan besleniyor..
o biraz olsun beni rahatlatıyor..
ama yoğurt ayran türlerine ağırlık vermeye çalısıyorum çünkü süt içemiyorum her gün..
badem ceviz fındık tüketmeye çalışıyorum..
balığıma dikkat ediyorum..
bunları yedikten sonra lavaboya koşuyorum tabi ki ama yine de faydasını görüyorum diye düşünüyorum az da olsa..

Çevremde yatağına bırakınca uyuyan bebek hiç görmedim:(
İnşallah bizimkiler öyle olur kızlar benimde en çok istediğim bu
eda maşallah yeğenine ne uyumlu uslu bi bebekmiş:nazar:

canımmm redshadow arkadaşımızın yiğeni de öyleymiş..
maşallahhh gerçekten öyleee..
sallamaya alıştırmayınca uyuyorlar benim çevremde var bir kaç tane örnek..
çokta dua ediyorum inş bizim bebişlerimizde o kadar uyum sağlar..
:nazar: :nazar: :nazar:

benim 2 yada en fazla 3 ay olucak:(
anane babanne büyütecek hiç istemiyorum ama maalesef mecburum bi süre buna:(

canım çalışınca bu durum zor oluyor çok haklısın..
kıyamaz insan bırakıpta gitmeye..
işteyken de aklın hep onda kalır..
ama yapacakta birşey olmuyor çalışan anne olunca böyle oluyor malesef canımm..

canım bende öyle düşünüyorum ama 12. haftaya kadar bebişlerimiz depomuzdan besleniyor..
o biraz olsun beni rahatlatıyor..
ama yoğurt ayran türlerine ağırlık vermeye çalısıyorum çünkü süt içemiyorum her gün..
badem ceviz fındık tüketmeye çalışıyorum..
balığıma dikkat ediyorum..
bunları yedikten sonra lavaboya koşuyorum tabi ki ama yine de faydasını görüyorum diye düşünüyorum az da olsa..

aynen bende hergun duzenli olarak ceviz badem findik fistik yiyorum 3 porsiyon meyve yiyorum yogurdumu sutumu aliorum sabah kahvaltisinda sadece 4 5 tane zeytin ve birazcik peynir yiorum bu kadar fazlada gun icinde bisi almio su bile bazen icemiorum hele balikmis aldim ama buzlukta duruor kokusuna tahammul edemicegim icin yapmaya cesaret edemiorum bile..hele etmis tavukmus yazarken bile middemi bulandirior bunlardan cok tiksindim halbuki cok severdimm:31:

aynen bende hergun duzenli olarak ceviz badem findik fistik yiyorum 3 porsiyon meyve yiyorum yogurdumu sutumu aliorum sabah kahvaltisinda sadece 4 5 tane zeytin ve birazcik peynir yiorum bu kadar fazlada gun icinde bisi almio su bile bazen icemiorum hele balikmis aldim ama buzlukta duruor kokusuna tahammul edemicegim icin yapmaya cesaret edemiorum bile..hele etmis tavukmus yazarken bile middemi bulandirior bunlardan cok tiksindim halbuki cok severdimm:31:

canım benim eşim evde balık kızartmaktan hoşlanmadığı için ben dışarda kızarttırıyorum..
yemek daha kolay oluyor eve sinmeyince..
ama ben evde birşey pişirdiğimde midem almıyor..
bir çok şeyden de tiksindim zaten..çikolata hastası ben yanından geçemiyor mesela..
ama tuzlu şeyler çok az da olsa mide mi bastırıyor...fındık ceviz türü şeyler iyi geliyor arada atıyorum ağzıma..
sabah kahvaltısını yapmaya çalısıyorum..benim sıkıntımda öğle ve akşam yemeği..
su içsem lavabodayım..en büyük korkumda dr un suyun az demesi :18:

canım çalışınca bu durum zor oluyor çok haklısın..
kıyamaz insan bırakıpta gitmeye..
işteyken de aklın hep onda kalır..
ama yapacakta birşey olmuyor çalışan anne olunca böyle oluyor malesef canımm..

evet benim kurallarıma göre büyüyemicek bebeğim:(
belki ben sallamaya alıştırmıcam annem yada kayınvalidem alıştırıcak die korkuyorum.zaten 1-2 hafta kalsınlar yanımda.işe girene kadar kimseyi istemiyorum.Bu süreçte bebeğimle vakit geçirmek istiyorum zaten sonra hep onlar bakacaklar

kizlar bu arada ozel ama size bisi danismak istiorum gerci doktoruma sormadim daha bunu erken die ama yarin randevum var o zmn sorucam.ama sizin doktorlar bu konuda ne dedi merak ediorum cinsel hayatimiz durdu bizim yani ben bisi olur die duraklatma devrine girdim ama devam etmesinde fayda var aslinda bunu da biliorum ama vicdanen esimi hic yaklastirmiorum bende yanasmiorum nasil olmali hamilelikte cinsellik?doktorlariniz bu konuda ne dedi?

evet benim kurallarıma göre büyüyemicek bebeğim:(
belki ben sallamaya alıştırmıcam annem yada kayınvalidem alıştırıcak die korkuyorum.zaten 1-2 hafta kalsınlar yanımda.işe girene kadar kimseyi istemiyorum.Bu süreçte bebeğimle vakit geçirmek istiyorum zaten sonra hep onlar bakacaklar

ayyy canımm yaa cidden zor allah yardımcın olsunn..
çocuğa 1 den çok kişi bakınca birbirinden farklı şeye alıştırabiliyorsun..
o zor bir durum tabi ki..
ama zamanla alışırsınız inş canımm..

kizlar bu arada ozel ama size bisi danismak istiorum gerci doktoruma sormadim daha bunu erken die ama yarin randevum var o zmn sorucam.ama sizin doktorlar bu konuda ne dedi merak ediorum cinsel hayatimiz durdu bizim yani ben bisi olur die duraklatma devrine girdim ama devam etmesinde fayda var aslinda bunu da biliorum ama vicdanen esimi hic yaklastirmiorum bende yanasmiorum nasil olmali hamilelikte cinsellik?doktorlariniz bu konuda ne dedi?

canım benim daha önce 11 haftalık bir düşüğüm var..
onda 1-2 kere ilişkiye girmiştik daha sonra lekelenmem olmuştu ilişki sonrası..
o yüzden dr um bana ilk 3 ay ilişkiyi yasakladı...
12. haftaya kadar duraklattık yani..
ondan sonrasında dr um uygun görürse olabilir..

beşik konusu benide düşündürüyor..napıcaz ? bir büyük birde küçük var şu mobilyalı olanlardan bahsediyorum..

büyüğü annemde var al diyor am ben büyük istemiyorum.küçük alsam bu sefer onda ne kadarlık yatar bilemiyorum.kaç yaşına kadar odamızda yatıcak ki?? :44:
ben 5 aylıkken lojmana tasındım ve ayrıdım odayı ama cok yakın odalarımız bırde ayırsanda pek bısı farketmıyto gece sık kalktıgı ıcın bende aynı odada kanapede yatıyordum:1: 1 yasından sonra artık kednı yerıme gectım su an cok rahatım yataga bende alıstrımaıdm cunku bızımkı cok delı yatıyor uyumak cok zor boyle ıyı:nazar:ama yenı bebeıs gelıcen duzen tepe taklak olcak gene:18:
Ben asla mobilya beşik yada bambu sepet falan almam çok pahalı sepetler.Mobilya beşiktede çocuk ayaklanmaya başlayınca korkup nasıl yatırıcaz?
Abim aldı kızı 1 yaş 3 aylık ayrı oda yaptı öle toplama gibi.Ama daha 1 kere yatmadı ne odasında ne beşiğinde ve çok pişman...
Minik 1,5 yaşına kadar en fazla yatar.Park yatak aldı küçücük zaten 125 e mi ne aldı.
Zaten o bana gelecek yatak odamda yatırmak için.Başka biriside minik mobilya beşiği var istersen al kullan diyor bilmiyorum.Ben beşik almıcam kızlar mobilya yada bambu.bambu dünyanın parası ve en fazla 9 ayına kadar falan yatabiliyo.Sonra bide onu saklaması var:)Dediğim gibi çocuğuma yatak alıcam normal yanınada korumalık yaptırıcam ben.
ben alıcam mecbur yerım yok dıger besıkte oglum yatıyor yanıma kucuk bısey alcam ılk donemler ıcın cok pahalı deıl benım dedıkelrım su yonca besıkler var onlar hosuam gıttı 100-150 cıvarı:34:

ben test yaptığım günden beri 3 haftadır dinlenmedeyim gelecek hafta doktora gidince sorucam benim önce bi düşüğüm var onun için hiç olmayada bilir :1:

canım benim daha önce 11 haftalık bir düşüğüm var..
onda 1-2 kere ilişkiye girmiştik daha sonra lekelenmem olmuştu ilişki sonrası..
o yüzden dr um bana ilk 3 ay ilişkiyi yasakladı...
12. haftaya kadar duraklattık yani..
ondan sonrasında dr um uygun görürse olabilir..

ben test yaptığım günden beri 3 haftadır dinlenmedeyim gelecek hafta doktora gidince sorucam benim önce bi düşüğüm var onun için hiç olmayada bilir :1:

himm demek en garantisi ilk 3 ay kocisten uzak durmak:1:

himm demek en garantisi ilk 3 ay kocisten uzak durmak:1:

canım kişiden kişiye değişebilir ama bu durum..
eski sayfalardan hatırladığım kadarıyla cinsel hayatına devam eden arkadaşlarımızda var..
sen en iyisi dr una danış en iyisini o bilir..

hamileliğimi ilk öğrendiğim zaman doktora gittiğimde 1 ay ara verin demişti,uyguladık.daha sonra ki gittiğimde yasak yok artık dedi.ama eşim yine 1 hafta yapmayalım kendimi alıştırmam lazım o ordayken nasıl olcak diye dedi:1::1: işte en son 2 hafta önce ilk kez oldu ve karar verdik haftada bir yapmaya.bunun sebebi ise benim isteksiz olmam.o yüzden haftada 1 en uygunu bizim için :17:

canım kişiden kişiye değişebilir ama bu durum..
eski sayfalardan hatırladığım kadarıyla cinsel hayatına devam eden arkadaşlarımızda var..
sen en iyisi dr una danış en iyisini o bilir..
dogru soluosun cnm yarin doktoruma soricaktim ama sizin doktorlarinizin fikirlerinide almak istedim..
hamileliğimi ilk öğrendiğim zaman doktora gittiğimde 1 ay ara verin demişti,uyguladık.daha sonra ki gittiğimde yasak yok artık dedi.ama eşim yine 1 hafta yapmayalım kendimi alıştırmam lazım o ordayken nasıl olcak diye dedi:1::1: işte en son 2 hafta önce ilk kez oldu ve karar verdik haftada bir yapmaya.bunun sebebi ise benim isteksiz olmam.o yüzden haftada 1 en uygunu bizim için :17:

cinsel iliski gebelikte ii sanrim ole bisi duymustum:26:

Unutmadan şunu da ekleyeyim;

ONUNCU HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

On haftalık gebelikte bebeğin boyu yaklaşık 3 cm, ağırlığı 4 gram kadardır.

Bu haftaya kadar bebeğe embriyo denirken bu haftadan sonra artık fetus diye adlandırılır, 10. haftadan sonraki döneme fetal dönem denir.
10. haftada bebek artık rahim içerisinde amnion sıvısı içinde hareket etmeye başlar ancak anne henüz harketlerini hissedemez, ultrason ile hareketler görülebilir. El ve ayak eklemleri, diz, dirsek, parmaklar oldukça şekillenmiştir. Henüz bu kadar erken haftada bile bebek eline dokunan bir cismi tutma refleksini edinmiştir. Dış kulak ve üst dudak şekillenmiştir. Bu haftada gerçekleşen en ilgi çekici olaylardan birisi bebeğin kuyruk kısmının düzleşerek görünmez hale gelmesidir. Bebek nefes alıp verme hareketleri yapar, bunu hava ile değil amnion suyu yutarak yapar ve ilk defa idrar yapmaya başlar.

Back
X