• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

bende hep yüzüstü yatıyorum istesemde sırt üstü yatamıyorum bide yüzüstü yatınca bebege baskı oluyomusur acaba ama baska türlüde yatamam ki
Canim bence artik kendini yavas yavas yan yatmaya alistir cunku ilerleyen donemlerde yuzustu yatmak iyi degilmis diye duymustum,sola yatmak iyiymis sanirim,alistirmaya calis kendini bebikin icin.

Canım daha erken sayılabilir, yüzüstü yatman bebeğe zarar vermiyor, baskı yapmıyordur bence, 2 gün önce doktoruma sordum ben bu durumu, ben de gece tuvaletim gelince kendimi yüzüstü yatıyor buluyorum, bu aylarda bebeğe bir baskısı, sıkıntısı olmayacağını ama ileriki dönemlerde istesem de yüzüstü yatma şansım olmayacağını söyledi, şu birkaç hafta nasıl rahat ediyorsan öyle uyu dedi. Sen de çok düşünme bu durumu tavsiyem, bebeğinin keyfi, rahatı yerindedir annesi. :)

kızlar başım ağrıyor ben çıkıyorum görüşürüz sonraaaa
şu ikiz gebelikte 2'li taraamaya takmış durumdayım:26::26::26:

geçmiş olsun canım.başağrısı çok fena.inşallah çabuk geçer..

çoğul gebeliklerde yanılma payı yüksek oluyo sanırım..o yüzden sadece ultrasonla ense kalınlığına bakıyo bazı doktrolar.kan testi yanlış sonuç verebilir diye.öyle duymuştum ben...

Soyle bir konu acmislar,yan yatmaya alisamadiklarina iliskin,bu yuzden yavas yavas kendinizi alistirin dedim sonradan hop diye bir anda aliskanlik kazanilamiyor ne yazikki,gene de sizlerin bilecegi birsey arkadaslar.http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...orunlar/163706-gebelikte-yatis-pozizyonu.html

Doktorum sakıncası olmaz dedi ama konuyu okudum ayrıntısıyla, fazlasıyla sıkıntı çekmişler, korktum. Sağ olasın, kendimi sola yatmaya alıştırmaya başlayacağım bu geceden itibaren.

Çok tşk ederim arkadaşlar sağolun

Ben tam 12+0 da gittim doktora o da rahatsızlığım dolasıyla yoksa salı gidicektim ama bebek 6 cm e yakın olduğu için bakıldı. Seninde bakılır büyük ihtimalle cinsiyet içinde diyor ki görürsek illa ki söyleriz merak etme kendime saklayacam da ne olucak diyor :52: Bi kız lafı çıktı ama tabi emin değiliz :26:Eki Görüntüle 375567 Eki Görüntüle 375568

Ayyy çok şeker yaaa...Allah nazardan korusun...inşallah gönlünüze göre olur...

Doktorum sakıncası olmaz dedi ama konuyu okudum ayrıntısıyla, fazlasıyla sıkıntı çekmişler, korktum. Sağ olasın, kendimi sola yatmaya alıştırmaya başlayacağım bu geceden itibaren.

Rica ederim,bende aklima geldikce sola donuyorum yatarken zaman icinde alisayim diye.hersey bebiklerimiz icin guzel anneler...

Ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor.
Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya! Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.

19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.

23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne!" diyeceğim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim, Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya, Hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem!

27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak. Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi! Duyuyor musun anne?
2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.

12 Kasım: Ah evet, Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah'ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.

20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi.. Yaşasın! Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının arasında olacağım,

25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..

10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var, Anneme benziyorum galiba,

13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun. Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız,. Mutlu olacağız. Gülüşeceğiz..

24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim,senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı, Hiç duymadığım bir şey bu, Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka, Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?

28 Aralık: Anne burada bir şeyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? Anne, Anne, Anneciğim, Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir şeyler yap, Anne, Kolumu çekiyorlar anne, Canım yanıyor anne... Anne, Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne, Anne kalbimi parçalıyorlar, Anneciğim, Anne, Anne, Ann, An.............

-Kürtaj işleminiz tamamlanmıştır hanımefendi...... Geçmiş Olsun!

kizlar bunu okurken cok duygulandim agladim sizlerle payla$mak istedim :43:

merhaba kizlar... karnimin ici agriyor ya nedendir bilemedim. ara ara sanciyor. 10+5 im acaba zaman ilerledikce öylemi oluyor ki, yasayan varmi?

canım ben 11+5 teyim bende de devam ediyor..

2li testten geldim, yolundaymış herşey maşallah. Birkaç güne alıyoruz sonuçları. Oğlumuz olacağı kesin, şu anda. Bir kızım var zaten, erkek de yeni bir macera olacak bakalım. Sizlerde cinsiyetler belli olmaya başladı mı?

gözünüz aydın canımm :nazar:

kızlar şimdi hastaneden geldim ikili testi yaptırdım ense kalınlığı normal çıktı 2.1 kan tahlil sonuçlarınıda cuma günü öğleden sonra alacam. derim kalın olduğu için ve bebişim hareketli olduğu için normal ultrasonla görünmedi bebeğim 4 boyutlu renkli ultrasona girdim ama malesefki inatla bacağını kapattı ne yaptıysak açmadı annesini merakta bırakmaktan hoşlandı sanırım :9: ama dr kesin olmamakla birlikte sanki pipi var ama kordonda olabilir net bişey söylüyemedi bu durumda bakalım hayırlısı artık :emir_bebek:

gözün aydın canımm :nazar: seninki inatçı çıktı desene :1:

biz de ikili testimizi yaptırdık geldik..13+1 çıktık yine 1 hafta ilerdeyiz:nazar: ense kalınlığımız 1,9 çıktı.herşey normal Allaha şükür.kan da verdik..yüzünü,bacaklarını,elini,kolunu falan gördük.bu seferki cihaz daha iyiydi ama dr uğraştı uğraştı tek kolunu net göremedi. o yüzden haftaya hatırlat diğer koluna tekrar bakalım dedi.haftaya yine görcem bebişimi yani:16:elini bacaklarını falan oynatıyodu,hatta bacak bacak üstüne atmıştı,çok güzledi:9::9:cinsiyet tahmini yapamadı.çok net değildi çünkü pek belli olmuyodu.bazı insanların derisi geçirgen olmuyo çok net göremeyebiliyoruz dedi dr.bakalım haftaya gidince belli olacak mı merak ediyorum çok...

gözün aydın canımm :nazar:

güzel haberlerle gel inşallah canım.. 11+5 erken değil.ben de oğlumda 11+4 de gitmiştim ikili teste.12+0 çıkmıştı o da gerçi.benim bebişler önden gidiyo hep:1: 6 cm ye yakın çıkmıştı sanırım o zaman oğluşum.şimdi bu bebişim de 7 cm:nazar:

canım evet erken değilmiş..benim minişte 4 gün önde çıktı 6 cm olmuş bile :nazar:

meraba kızlar nasılsınız ıyısınızdır ınsallah ben ekım1 veya 2 de dogum yapacagım eylule daha yakınım dıye eylul annelerının ıcındeydım ama onlarlada aramada baya fark oldugu ıcın sızın topıngınızde dolasmaya basladım aranızda cınsıyet ogenenlerınız varmı ben yarın gıdecegım doktora ınsallah ogrenırız

hoşgeldin aramıza :nazar:

:emir_bebek: merhaba kızlar muayeneden geldim cok şükür bebeğimiz gayet iyi durumda 2 li testi yaptırdık sonuc cıkınca arayacaklar ama doktor iyi cıkar diyerek su serpti yüreğime...
bu arada 10 haftalıkken çıkıntı gördüm diyen doktor bu kez tamamen sallamışım dedi henüz belli değil 2 hafta sonra söylicem dedi bizde sanırım kız diye düşündük eşim kaptırmış kendini erkeğe,biraz bozulur gibi oldu ama tabiki sağlıklı olsun da hiç önemli değil diyor

Allahım sağlıklı sıhhatli akıllı cocuklar nasip etsin hepimizee...

gözünüz aydın canımm :nazar: 10. hafta cidden çok erken salladım demekle doğru söylemiş :1:

merhaba arkadaşlar nasılsınız benmde bugün 2li test sonucum çıktı süpermiş öbürlerine gerek bile yok dedi... bugün lcw den hamile bluzu aldım çok rahat valla ilk hamilelğimde 2pantolonum vardı belki 1tane daha alırım bluzumde 4oldu yeter şimdilik bakalım...sizler nasılsınız dr a giden arkadaşları tebrike derim:)

gözünüz aydın canımm :nazar: güle güle kullan..

dilerim sonuçlar iyi çıkar tatlım dualarım bundan yana. bakalım biz de nisanın ikinci haftası gidicez. bebiş biraz büyüsün daha net belli olsun diye 11. haftaya girdiğim gibi gitmeyi düsünmüyorum. bakalım hayırlısı olsun inşaAllah hepimizin adına

tşk ederim canım çok sağol..ben 12. haftanın sonunda gittim dr tam ideal zamanda gelmişsin dedi..

günaydın kıslarr nasılsınızz

ben bi yalnış anlamayı düzeltmeye geldim bizin içtiğimiz suyun bebeğin suyuyla hiç bir alakası yokmuş dün doktora gittim bişey varmı bebekte diye meraktan oda öyle dedi sen su içmezsen kabız olursun idrar yolu enfeksiyonu olursun dedi buda gebeliği riske sokar ama bebeğin suyuyla alakalı deil dedi

canım bugün aynı soruyu dr uma sordum ve dr um tamamen bizim içtiğimiz suyla alakalı olduğunu söyledi..eğer alaka olmasa günde 2 lt su için dermiyiz dedi..o zaman hamilelikte dikkat etmez normal hayata devam edin derdik dedi..su sizin için çok önemli sakın ihmal etmeyin dedi..benim bir arkadaşımın sızıntısı vardı dr o yüzden ona günde en az 3 lt su içirtiyordu bebeğin suyunu dengelesin diye..senin dr un söylediklerini ilk defa duyuyorum ben..

EDAMMM buralardamısın doktor kontrolün vardı diye hatırlıyorum bugün gidip geldin mi iyi haberlerini ve bebişin resimlerini bekliyoruz

canım 1 saat önce siteye girdim ama eror verdi cvpları yazamadım...tekrardan yazıyorum..

Kızzzlar ben geldimmmm dr umuz ense kalınlığınımızı ölçtü parmaklarımızı saydı buynumuza baktı maşallah bi sorun yok dedi
kan almadı gerek görmüyorum dedi bende dr uma çok güvendiğim için neden diye sormadım allahım sabırsızlıkla bekleyen arkadaşlarımında
yardımcısı olsun inanamadım hareketlerine

gözünüz aydın canımm :nazar:

Merhaba güzel anneler ben bebişimi uzun bir aradan sonra cumartesi günü gördüm doktorum bayağı ölçüm yaptı 45 mm olmuş; burun kemiğini görüyorum dedi burun kemiğinden dowmn sendromu riskine bakıyolar ense kalınlığını falan ölçtü çok heyecan vericiydi ölçümler yapıldıktan sonra 2 li test için kan verdim sonuçlarda yarın çıkacak herşey yolunda gider sonuna kadar inşallah:46:

kızçeler çalıştığım için ikili testin kan sonuçlarını annem almış herşey gayet normal demiş doktorum. Bi sorun yokmuş allaha şükür.. herkesin iyi haberler alması dileğiyle..

EDAMMM ordamısın nasıl geçti doktor

geldim canım geldimm :16:

kizlar sizlere güzel haberim var benim mide bulantilarim azaldi sadece bu sabah kustum 1hafta arayla, oda kendimi cok yordum sanirim insallah sizlerinde bulantilariniz azalmi$tir :49:

Son düzenleme:
kızlar ben geldimmm :16:

2 li teste gittim ve tam zamanında gitmişim..sata göre 11+5 görünüyorum ama ultrasyonda 4 gün kadar büyük çıktık :nazar:
ense kalınlığımız 0.9 çıktı..dr çok iyi olduğunu aslında kan vermeye bile ihtiyaç olmadığını söyledi ama ben vermek istediğimi işi sağlamak almak istediğimi söyledim ve kanımı verdim..
dr gelişimi ve ölçüleri çok iyi dedi :nazar: hiç bir sorun görünmüyor maşallahı var dedi :nazar:
ellerini parmaklarını tek tek saydı :1: o kadar şekerdi ki kalbim duracaktı heyecandan..
burnunu bacaklarını kafa yapısını her tarafını tek tek inceledi yaklaşık yarım saat ultrasyonda kaldık..
yüzü tam bize bakıyordu dr bak bize bakıyor görüyor musunuz dedi çok heyecanlıydı..
cinsiyet için dr çok uğraştı ama bizim ki göstermedi..dr bir dahaki geldiğinde söylicem dedi ve 3 hafta sonraya gün verdi..
burada 1 haftaki önceki kontrolümde 3.5 cm di 1 hafta sonra 6 cm olmasına çok şaşırdık :53: MAŞALLAH dr hep ileride gideceğe benziyor dedi :nazar:
dr umla aramızda 1.5 saat var gidiş geliş 3 saat sürdü ama çok memnun kaldık..sanırım 22.ci haftaya kadar bu dr a gitmeye karar verdik..
bizden haberler bu kadar kızlar sevinçle ve mutlulukla döndük evimize :nazar: :nazar: :nazar:

Cok alinganim psikolojim cok bozuk. Kimseyle konusmak istemiyorum annem ve esimde dahil. Hormonlarmi boyle yapiyo icimde hoc sevgi kalmamis gibi

kizlar sizlere güzel haberim var benim mide bulantilarim azaldi sadece bu sabah kustum 1hafta arayla, oda kendimi cok yordum sanirim insallah sizlerinde bulantilariniz azalmi$tir :49:

gözün aydın canım darısı başımıza inş..
benim 12. haftam bitmek üzere ama hala devam ediyor..
heyecanla azalacağı ve geçeceği günü bekliyorum :nazar:

Cok alinganim psikolojim cok bozuk. Kimseyle konusmak istemiyorum annem ve esimde dahil. Hormonlarmi boyle yapiyo icimde hoc sevgi kalmamis gibi

canım bunlar çok normal son zamanlarda daha çok arttığını okumuştum..
sen güzel düşün güzel olsun..arada bende de oluyor tuhaf duygular..

Back
X