2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

meyve püresi ona sadece vitamin ve yeni tatları alması için..meyve bebeğini doyurmaz zaten canım..ben kuzum 4 aylıkken günde yada 2 günde 1 yarım elma püresi veriyordum.. şimdi şeftali&elma , armut&elma, ..vb.. gibi karışımlar yapıp yediriyorum.. tek sevmediği meyveleride yoğurtla karıştırıp veriyorum..

blogumun konuk yazarı olan dr. hakan bey bütün ek gıda tariflerini sizler için blogumda paylaştı,sizlere de fikir vermesi açısından paylaşıyorum,umarım bir faydası dokunur.bu arada yine blogda ek gıdaya nasıl başladığımız konusunda bir yazı yazdım okumanızı tavsiye ederim
ek gıda tarifleri: Bebeğimin Güncesi: Ek Gıda Tarifleri

buraya uzun zamandır kimse uğramamıs, anlasılan tüm ekim bebekleri ek gıda isini cözmüs. ben kızıma hala et yediremiyorum. köfte kıymalı tarhana çorbsı denedim. her seferinde boğazını alıyor. alternatif ne yapabilirim? halbuki 3 disimiz var artık et yiyebilmesi lazım degil mi? eti baska nasıl hazırlayabilirim???

Canım bende kıymayı çorbasına katıyorum yada köfte yapıyorum..bizimle beraber yemekte küçük küçük kopartıp veriyorum..o şekilde de yiyor. geçenlerde de et haşlama yapıp yedirdim..yine didik didik kopartıp elimlee verdim..birazda suyundan içirdim..

doruk'un dişi yeni çıkıyor ama maşallah 7-8 aylıktan beri et-kıyma-tavuk yiyor

hatta mangalda etleri bile yedi 8,5 aylıkken

etsuyuyla çorbalar hazırlayıp eti de içinde püre yapabilirsin canım

yeni lezzet tariflerimiz yok herhalde bütün kuzular normal beslenme düzenine geçti

11 ayı doldurduktan sonra yavaş yavaş yumurta akı ve inek sütüne başladık biz. yumurtanın beyazını haşlanmış olarak vermedim daha ama omlet olarak yiyor doruk. tereyağda sade omlet, peynirli omlet, otlu peynirli omlet hepsini yiyor maşallah

inek sütünü sabah uyanınca veriyorum saat 7de

9 gibi 30-45 dk uyuyor. uyanınca kahvaltı

öğlen öğünü mutlaka çorba oluyor hala. içine ekmek doğranmış bir kase çorbayı yiyor maşallah

öğle uykusuna yatmadan önce eğer acıkmışsa ve uyku geç kalmışsa tahıllı mamalardan 120-150 ml

ikindi de yoğurt / meyve (yoğurdun içine muzla bisküvi katıp yemeyi çok seviyor, bugünde şeftalinin içine bisküvi ve pekmez koyup blenderdan geçirdim 1 kaseyi bitirdik )

akşam da öğlenki çorbadan yada yemekte uygun bişey varsa ondan

gece uykusuna yatmadan önce de mama (buaralar gece uyanıp yine mama istemeye başladı )

yediğimiz içtiğimiz herşeyin tadına bakmak istiyor önce onun ağzına sonra bizim ağzımıza yoksa kıyameti kopartıyor paşa

Son düzenleme:
Benelse ... bu aralar yine gece mama istiyor derken gece mama istemiyormuydu önceden. Benim oglum hic birakmadi hatta gecede 2 3 sefer kalktigim oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…