2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

günaydınlar.. bizde kahvaltıda anne sütü,labne peyniri,pekmez,yumurta sarısının yarısı,8 tahıllı kahvaltılık bunlardan azar azar koyup karışım yapıyoruz..çok severek yiyor böyle bulamaç yapıp yedirmeye karşıydım ama sanki tek tek verildiğinde doymayacak gibi geliyor, böylede çok güzel yediğini görünce devam ettik.. geçen hafta izinli günümde tarhana yaptım kızıma hiç yağ ve salça koymadan tabi ama pek sevmedi gibi:44: 2-3 kaşık belkii yemiştir yanii baktım hoşlanmadı bende zorlamadım.yoğurduda tek başına seviyo,havuç püresini tek sevmedi için onuda yoğurtla karıştırıp vermeyi düşünüyorum..:44:

Tarifi yaptım süper oldu benim bile yiyesim geldi.ama oğlum yemedi yine.katimi yaptım neden boyle oluyo(ben nerde hata yapıyorum anlamadım....

benimde yiyesim gelmisti :)) cnm senin hata yaptigin yok henuz bebeklerimiz yeni yeni alisiyor gidalara. bigun yemedigini ertesi gun severek yiyebiliyorlar. ogluna kivamli gelmis olabilir sicaksuyla hemen o anda acabilirsin kivamini oyle yedirmeyi denersin birde. benim oglum muhallebiyi su gibi olunca yiyordu. anne sutuyle o kadar aciyordum dusun. yavas yavas alisti. fakat gunde bir ogun yiyor. hersabah mukellef bi kahvalti hazirladigim halde yemiyor. iste yerse corbasini yiyor gun icinde o kadar. cok ozeniyorum bebegi sorunsuz yemek yiyen annelere. masallah onlara. sabirla o gunuleri bekliyorum bende. hep boyle gitmez herhalde.

ben bu tarifle yaptım bisküvi oğluma :) yaptıktan sonra robottan geçirdim. şimdi muhallebisinin, meyve püresinin içine koyuyorum. afiyetle yiyo kerata :))
bunu yaptın demekk sımdı dha bı gonul rahatlıgyla deneyebılırım bndee mademm
robottan gecırp o sekılde tuketcem bnde cok pratık oluyo o sekılde

yaa benım kzım da cok ıstahsz bu gunlerde ne denesem elımde patlıyooo
ben cope dokmekten usandım o yememekten usanmadııı

ben domtes corbası yaptım eceye domates rendesını zeytınyagıyla kavurdum uzerıne su koydum oyle pıstı yedı.
ayrıca aynısının ıcıne sehrıye koydum sehrıye corbası olarakta yedı

masaAllah melegine canim, darisi benim melegime olsun insaAllah

bizde hala kusma onleyici mama iciyoruz…isin asli normal mamaya gecmeye korkuyorum suanda bile…oyle devam ediyoruz bakalim…
tahilli seylere alistirmaya calisacagimda…ahh benim bebis anasi gibi kolay kolay damak tadindan vazgecmiyor maalesef…birseye alismasi cok zor oluyor maalesef…deneye deneye gorecegiz bakalim…

canim benimkide ancak yuz uzeri donebiliyor simdilik..emeklemek istiyorda daha yapamiyor teyzesi
sagliklari yerinde olsunda gerisi gelir herhalde…

ben domtes corbası yaptım eceye domates rendesını zeytınyagıyla kavurdum uzerıne su koydum oyle pıstı yedı.
ayrıca aynısının ıcıne sehrıye koydum sehrıye corbası olarakta yedı

canim domates 1 yasindan once verilmemesi gerekiyormus? Bildigin halde mi veriyorsun yoksa bilmediginden mi?? bende kahvaltilarda veriyordum ama artik vermeyi dusunmuyorum.

Canım bizim kahvaltımızda 1çay k.pekmez 1 çay k.labne 1çay kaşığı ceviz ve kuru dut rondadan geçirilmiş yumurta sarısının yarısı gün aşırı,5 bebe bizk.Ve mama ile hazırlıyorum çok seviyor.Tarhanayı bizimkide pek sevmedi.Dün ıspanak,pırasa,kabak,enginar,fasulye,havuç az mercimek az pirinç karışımı çorba yaptım daha güzel yiyor.yoğurda bazen mus karıştırıyorum seviyor her türlü.

çocuktan terbiye olmak dedikleri bu olsa gerek, kızım ek gıdaya gectiğinden beri yemeklerimiz daha az tuzlu ve daha az salçalı. yediklerimizden 1er yudumda olsa tattırıyoruz, severse biraz fazlasını yediriyoruz, ama şimdiye kadar doyumluk pek bişey yemedi, sadece verirsem günlük 1 çay bardağı tarhana içiyo, hatta bazen kaşıkla içmiyo bardağı dayıyorum ağzına, çünkü kendi tutmak istiyo. zeytinyağıyla yapıyorum tuzsuz ev tarhanası. 8tahıllıyı sevmedi nadiren uğrasırsam 50cc filan anca bitirebiliyo.yumurta yemiyo malesef, organik yumurta aldım sevmedi, dörtte birini yerse şükrediyorum, az tuzlu peynirden veriyorum, 2günde 1 kuru kayısıyı ıslatıp yumuşatıp veriyorum, bazen kavanoz meyvesi. ama düzenli ve doyumluk yediği sadece tarhana. organik tam buğdayunu, pirinçunu ve yumurta aldım, kayısılı bisküvi yapıcam bakalım sevecekmi? severse elimin altında hazır oluverir, annei gibi hamurişi sevecek gibi, elmalı kurabiyeye bayıldı :)

bız doktorumuzun soyledıgı sekılde beslenıyoruz.domatesın yasak oldugu soylemedı.ayrıca kavanoz mamalarının cogu domateslı.mılupa yesıl fasulye domates hıpp tavuk sebze domates gıbı

meraba
bişi sormk istedm dikkatimi çektide bize doktor pekmezin yasak olduğunu söyledi 1aşına kadar
bu konuda bi bilginz varmı:44:

Tontriko;

Canım Aptamil ar mı kullanıyordunuz siz?
Biz devam sütüne geçtik dediğim gibi,korka korka veriyorum bakalım..
Sen 7 dk dinlendiriyor musun mamayı?Bir kez dinlendirmeden sulu sulu dene,bakalım kusucak mı Allah korusun..Yani sulu mamaya tepkisi ne olacak?

Ayrıca arkadaşlara bi sorum var.

Kahvaltılarda bulamaça bende karşıyım..Her besini tek tek tattırma taraftarıyım..
Fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum
Kızımın iştahsızlık sorunu var 4.aydan beri..
Henüz kahvaltıya geçemedik,öğlene kadar sulu devam mamasından alsın diye uğraşıyorum sıvı olarak.
Öğleden sonra tahıllı kaşık maması,yoğurt,arada meyve püresi veriyorum..Tabi bu dediklerim bu haftaya kadardı.
Bu haftadan sonra hızlanacak herşey Allah ın izni ile.

Kahvaltıya geçmelimiyim?
ve kahvaltısını bulamaç yapmamak doğru bi fikir mi?
Bana yardım eder misiniz?

Merhaba canim,

Evet canim bizde aptamil ar kullaniyoruz hala daha…canim ben zaten mamayi hic dinlendirmedimki bugune kadar!?! Icme isisinda suyu hazirliyorum ve mamayi katiyorum salliyorum iciriyorum… :44:

Buarada arkadaslara sordugun soruya bende cevap vereyim canim…sanirim benim bebisim tuzsuz salcasiz yemegi sevmiyor. Biraz tadi tuzu olan seyleri seviyor herhalde…mesela ben patatesi normal haslayip icine az zeytinyagi damlatarak verdigimde cok fazla suratini eksite eksite yedi…zorla yedi gibi yani…aynisi havuc icinde gecerli…

ama kendimiz icin yaptigimiz patates yemeginin icinden cikan patatesleri ezince yedi, hatta icine biraz pirinc pilavi karistirdik. Artik fazla ezmemek gerekiyor mesela pilavi ezmiyorum ben cignemeyi ogrensin diye…

canim bulamaca ben karsi degilim, ama oglum karsi sanirim…tadini begenmiyor gibi oyle karisim yaptigimda…zaten 1 kere yaptim biskuvi yumurta sarisi vs..sevmedi yemedi…ama biskuviyi tek basina islatinca daha iyi yiyor gibi…

canim sen en iyisi kahvalti icin cok fazla bekleme gerek yok buna..cunku azar azar ekmekle birlikte peynir ver mesela…cok kucuk parcalarla basla…benim ekmege filan baslamam cok komik bir sekilde oldu…disari cikacagimiz bir gun sabah erkenden ekmek arasi yiyelimde cikalim dedik…o sirada bebiside koltuga yanima oturtmustum…ben yerken oyle bakiyorduki…artik sanirim burdaki butun bebisler oyle bakiyordur…yemek istiyorlar gibi sanki…baktim bakiyor agzina minicik ekmekle peynir verdim yedi…ben yutamaz filan diye dusunurken yutmus..agzini control ettim hatta emin olamadigimdan…1-2-3 derken biraz kahvaltisini yapti o sekilde o gun..ama ben havalarda ucuyorum bir gorsen…sonra daha cok cesaretlendim ekmegi yedigini gorunce aslinda…gectigimiz haftasonu anlatmistim ya…ozellikle bol cesitli kahvalti hazirladim yer sofrasi yaptim ve oglusumu yanima oturttum ve herseyden azar azar tattirdim…incir ve cevize kadar…azar azar daha cok sevdi o sekilde…buarada elma rendeliyordum ya..isine gelince yiyor gelmezse yemiyor…muzuda seviyor malum tatli..ama cok fazla vermemeye calisiyorum (malum kabizlik yapar)

bence bebegin nasil yiyorsa oyle ver canim, yeterki yesinler…nasilsa ilerde herseyi tek tek yiyecekler…bulamac istiyorsa bulamac yap istemiyorsa tek tek ver kahvalti yaptir prensese sabahlari.

Son düzenleme:
keske su bebıslerın alnında ek gıdayı neden yemedıklerının sebebını gosteren bı gosterge olsaa

yapıyorum ozene bezene gun ıcınde onunla ugrasmaktan zar zor bulabılgım boslukta
ama yemıyo yemıyooo sadce tadına bakıyoosonra tesdufen ben bsı yerken tattırıyorum tadabılcegı bıseyse
bayıla bayıla yıyoo yutamaz dedgımı nasıl agzında cevırıp yutuyo dıs olmadgı halde ustelık..
yda mesela karstrdgm bıseyı yektn verıyorum anaa bakıyorum ole yıyoo
keske dha net anlayabılsemm yaa

tokluktan mı yemıyo, aromasını sevmedgınden mı, sunus seklımden mı:26::26:
hayatımda hıc sorunun cevabını bu kadar merak etmemıstımm
btun ıhtımallerı art arda deneyemıyorum cunku bazen..

mınık kızım kendısı ıcın hazrladgım mamalardan zıyade cogu zman bzım yedıklerımze sulanıyo
bgunlerde de bıberona zaten veda etmıstı bde kasıgı reddetmeye basladıı sıpacıkk
elımle koparıp vermemı ıstyo resmen bı yandan ıyı dıyorum
yutmada cıgnemede problem yok ama herseyı de bolerek veremem kı:26:

Allahım bıze sabır onlara ıstah versın
tum kuzularmzaa

Tatlım inan ' sıvı alsın' fikri tek amacımız.
Öğleden sonrada muhallebi vs derken daha adam akıllı geçemedik.
İştahı olduğu dönemde penyir,pekmez falan ezip verdiğim oldu,ama iştahı kesilince geri kaldı.

Senin mamayı dinlendirmediğine çok şaşırdım canım.
Kutunun üzerinde 7 dk dinlendirin diye uyarıyor.
Hele bir dinlendir,farkı görürsün
İlk yaptığında biberonda çalkala,birde 7 dk sonra çalkala
Salep kıvamında oluyor 7 dk sonra canım

Bu mamanın mantığıda bu,salep gibi olacak ki,yemek borusundan geri kaçamasın!
Fakat bebeğin iyi MaşAllah ki kusmuyor..
İlk başladığımızda biz bu uyarıyı görüp,kaale almadan beklemeden vermiştik..
Sonra hafif kustuğunu gördükçe,yaptığımızın büyük bi yanlış olduğunu fark ettik.
Aylarca 7 dk dinlendirip verdim sabahın 5-6-7 sinde bile.
Fakat şunu fark ettim ki,uyurken sulu normal mama bile versem kusmuyordu yavrum.
Uyanıkken heyecan yapıp geri kaçıyordu.
Çok şükür 5.aydan beri çok rahatız..

Komik bi başlangıç olmuş ekmek anınız canım ya: )
Peki şu bebek ekmeklerinden söz ediliyor,nerelerde bulunuyor bu bebek ekmekleri biliyor musun?
Bende ekmeğe başlayayım..Tereyağı bile almıştım kahvaltıya katarım diye..

Son sorum canım:

Babymix yoğurtlarından denedin mi hiç?
Ben inek sütüyle asla düşünmüyorum yoğurt bir yaşına kadar.
İçinde bağışıklık destekleyici vs hiç birşey olmuyor evdeki inek sütünden..
Devam maması ile yaptım,krema gibi harika olmuştu..Fakat yoğurt tadı pek fazla yok,ama kokusu vardı.
Nette herkes babymix kullanıyor..Benim yeğenlerimin annesi çok pipiriklidir,annem çocuğunu bu yoğurttan yedirdiğini söyledi..ve bi kez deneyeyim dedim bende aldım.
Üstünü okudum ki;
Bağışıklık destekleyici,hiç bir katkı içermiyor.
Nette 'ben öyle deselerde inanmıyorum' diyen çok..
Fakat bu çocuk oyuncağı değil,bebeklerin sağlığı söz konusu ve Sütaş ın,yani büyük bi markanın senelerin yoğurdu.

ve pratik,tuttu tutmadı sıkıntısını iki günün biri yaşarsam sinirlerim yıpranır yazın.
Karar verdim,arada devam sütü mamasından kendim yapacağım,ve babymix yoğurdunu rutin yedireceğim yavruma.
Bu arada bisküvi vermeyi düşünmüyorum,katkılı ve fırınlanmış olduğu için canım.

Çok uzun oldu hakkını helal et tontrikocum ne olur

Arkadaşlar,evde bebeklere çorba yapıp,minik kavonozlara koyup buzluğa attınız mı hiç?
Ben ilk defa denedim bugün..Ayrı ayrı 4 kavanoz..Çıkarttığımda aynı tazelikte olacaktır,peki taze çorbayı 2.gün verebilir miyiz bebeklere?

Tontriko;

Gene sen vereceksin bu sorunun cevabını eminim:))

Dumammda olsa keşke,oda boş bırakmazdı canım benim ya.

Rose86;

Benim kızımda iştahsız..
Hafta geliyor ki lıkır lıkır yiyor,içiyor MaşAllah..
Aslında kaşıkla fazla yemiyor iştahı olsa bile..Oynaya,şarkı söyleye yediriyorum.

Fakat hafta geliyor ki,180 cc biberonu yemiyor yarıda bırakıyor.
Hala çözemedik 3 ay olacak..

Çok minikler,bence bu yüzden yadırgıyorlar tatları..
Ek gıdayı her bebek güle oynaya karlılamıyor malesef.
Allah sabır versin cümlemize.

ben denemedim corba yapip buzluga atmayi duymadimda. corbayi sabah yaptiysam buzdolabina koyuyorum oglen sicak su dolu bi kaba koyuyorum corba kavanozunu ilisin diye. bu islem bile sıkıyo beni. gunluk yapiyorum ben oglumun corbasini hatta yiyecegi saate yakin ki tekrar isisini ayarlamayayim. ikinci gune kalsada vermiyorum. parkta bi bayanla sohbet etmistim. sekiz aylik bebegi vardi onunda. iki gun veriyorum corbasini dedi.

Canim benim bildigim mamanin icinde fazladan nisasta var..bu mamanin daha kati kivamda olmasini sagliyor..bu yuzdende kusmuyor bebisler diye biliyorum. Ama senin dedigin gibide bir deneyeyim bakalim.

Canim ben bebek ekmegi filan almadim, normal ben ne yiyorsam ondan veriyorum…kepek ekmegi veriyorum ya da normal beyaz ekmek. Zaten kocaman bir ekmek yemiyor tadimlik sonucta…artik yavas yavas normal tost ekmekleri oluyor ya kepekli olanlarin dis kismini vermemiz gerekirmis eline…agiz kaslari gelissin diye…
Ben henuz eline ekmek filan vermeye cesaret edemiyorum dogrusu…ama artik yavas yavas vermeli…hatta eline kucuk parca muz filan vermek lazimmiski kendi kendine yemeyi ogrensin…aman ya Rabbim oyle cok uymamiz gereken sey varki..insan tadini cikaramiyor sanki bu zamanlarin…biz nasil buyumusuz sanki??? Bu kurallar eskiden varmiydi?? Gayette konusup yemegimizi zamaninda yemisiz yani…zaman degisti hersey zorlasti gibime geliyor…buarada sizing bebislerde tikaniyor mu benimki gibi? Omrumden omur gidiyor o zamanlarda…

Canim ben yogurt yapmiyorum ama aslinda yapsak iyi olur..evde yapilan herseyin daha saglikli olduguna inaniyorum ben…o yogurtlarida denemedim…4. ayindan sonra ben bebek yogurduyla baslamistim ama hala sevmiyor oglum..bende zorlamiyorum o yuzden. Her gun vermek zorunda degilsin zaten oyle birseyi mesela 2-3 gune bir verirsin ara ogun olarak..zaten acilan tum bi kutuyu yemiyorlar yavrucaklar…

Biskuvi bir kac defa verdim ben ogluma canim iyi yemisti ama son bir kac seferdir yemiyor…dun cevizli findikli kek yaptim kendim..oyle koparip koparip verirsem yiyorda mesela islatip kasikla vermeye calistigimda yemedi..

Buarada diger sorunada hemen cevap vereyim..buzluga hersey atiliyor canim…ama hani bebekler herseyin tazesini yesin istedigimiz icin bunca caba…yoksa mesela anne sutunu bile buzlukta saklayanlar var..ben herhangi bir sekilde zararli olacagini sanmiyorum o yuzden..bu kadar pimpiriklilik sagligimiza zarar aslinda..ama iste hersey bebislerimiz icin…

Buarada pekmezi cogu anne veriyor neden yasakki acaba??? Belkide asiri tatli oldugu icindir… balla ayni etkisi oldugunu sanmiyorum cunku.

Cocuk gelisimci kuzenim var benim…ilk 1 yil bazi seylerin yasak olma sebebini acikladi bana…iste salcali/sekerli yemek vs yasakmis…cunku bebek bu tatlari aldiginda normal pureleri filan yemezmis genelde..mesela normal bebek puresi dedigimiz seyler…sebze haslanir icine az zeytinyagi gezdirilir…salcaliyi sekerliyi tattigi zaman bebek normal bebek puresi tatsiz tuzsuz geliyormus..bu yuzdende yemiyormus… yasindan once boyle asiri tatlarin yasak olmasi bu yuzdenmis…

Bal ise kesinlikle yasak bebegin beynine zarar veriyor diye biliyorum bende…inek sutunde bazi maddeler dokunuyormus bebege..eskiler bile inek sutu verirken sulandirip verirlermis…tuz ise bobreklerine zararliymis…

Tontriko;

Ar mamaların içinde keçi boynuzu tozu var mış,ve bu besinin geri çıkışını önlüyor muş.
Pekmezi veriyorlar diye okuyorum ben hep,hayret.

Babymix ev yoğurdundan daha sağlıklıymış..
Sütaş Bebeklere Özel Yoğurt Üretti..Babymix | Ailemax.com

Ev yoğurdunda yeteri kadar prebiyotik üretilmiyor..Bağışıklığa desteği fazla değil..ama bu yoğurtla devam mamasından yapacağım yoğurt arada.

Çorbayı attım buzluğa ve mundar oldu..O kadar diyeyim,sulandı mahvoldu!yediremedim...

Buzluğa atma nedenim,annem biraz fazla yapmış,onuda mecbur küçük kavonozlar şekilde buzluğa atmak zorunda kaldım.
Annem atabilirsin dedi tabi ezbere..Bende atılır sandım attım.

O güzelim krema gibi çorba mahvol muş.
Sonuçta çorba bereketli birşey,o kadar vitaminli karışımı bi kase verip,ikinci günü atamam..
Sonuçta bizde sıcak yaz gününde yemek zorunda değiliz kalanı..ve o güzelim çorba neden ikinci günü yenmesin ki?diyorum kendime.

Çok bilmişlik,ve hassaslık başka konularda ele alınmalı..o zaman daha güzel olur herşey diye düşünüyorum.
Buzluğuda tazeliğini koruduğunu sandığım için tercih ettim..Hani donuyor,ilk günkü tazeliğini koruyor..Öyle değil miş
Valla şu ara eline besin verip,kemirmek için çok küçük benim yavrum..Çok risk!
Dediğin gibi,biz nasıl büyüdük?

Birileri bizleri paranoya yapmaya mı çalışıyor ne?: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…