- Konu Sahibi kuzularinannesi
-
Tarifi yaptım süper oldu benim bile yiyesim geldi.ama oğlum yemedi yine.katimi yaptım neden boyle oluyo(ben nerde hata yapıyorum anlamadım....
bunu yaptın demekk sımdı dha bı gonul rahatlıgyla deneyebılırım bndee mademmben bu tarifle yaptım bisküvi oğluma :) yaptıktan sonra robottan geçirdim. şimdi muhallebisinin, meyve püresinin içine koyuyorum. afiyetle yiyo kerata :))
benimde yiyesim gelmisti :)) cnm senin hata yaptigin yok henuz bebeklerimiz yeni yeni alisiyor gidalara. bigun yemedigini ertesi gun severek yiyebiliyorlar. ogluna kivamli gelmis olabilir sicaksuyla hemen o anda acabilirsin kivamini oyle yedirmeyi denersin birde. benim oglum muhallebiyi su gibi olunca yiyordu. anne sutuyle o kadar aciyordum dusun. yavas yavas alisti. fakat gunde bir ogun yiyor. hersabah mukellef bi kahvalti hazirladigim halde yemiyor. iste yerse corbasini yiyor gun icinde o kadar. cok ozeniyorum bebegi sorunsuz yemek yiyen annelere. masallah onlara. sabirla o gunuleri bekliyorum bende. hep boyle gitmez herhalde.
Tontriko;
Benim meleğim herşeyi yiyor canım ya..
Yani Ek gıdaların çoğunu tadarken hiç aşırı bi tepkisi olmadı,yüzünü ekşitti,sonra oda kalktı.
Bu tahıllı ek gıdalardada bi sıkıntımız olmadı.Çeşit denedim canım.
Aptamil ar den (kusma önleyici mama) dan,şimdi normal aptamil e geçtik..Normal aptamil den ar ye geçtiğindede mama da bi sıkıntı yapmadı gözümün bebeği..
İçinde mama olan,sulu yada katı herşeyi yiyor şimdilik MaşAllah.
Senin bebişin yadırgamış olabilir ilk etapta.
İlk sütlü pirinçli ile başlasaydın keşke,en hafifi o olduğu için ilk onla başlayanlar var.(ben 8 tahıllı ballı,sütlü 5 meyveli ile başladım)
Bence o tahıllılara alıştırmaya bak canım..
Tahıldan zarar gelmez,büyüme ve gelişme için çok önemli.
Benim meleğimde hala emeklemedi,7 aylık bebeklerin bazıları çok hızlı emekliyor muş bile bu aylarda.
Kimisi hiç emeklemeden direkt yürüyor muş.
Rüyamda bi anda ayağa dikildi yavrum,öyle gördüm bu gece,baktım yürüyordu: )
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum:)
Ayrıca çok sevindim,bebeğine bol bol bakmanın huzurunu yaşadığın için canım,MaşAllah size..
ben domtes corbası yaptım eceye domates rendesını zeytınyagıyla kavurdum uzerıne su koydum oyle pıstı yedı.
ayrıca aynısının ıcıne sehrıye koydum sehrıye corbası olarakta yedı
Canım bizim kahvaltımızda 1çay k.pekmez 1 çay k.labne 1çay kaşığı ceviz ve kuru dut rondadan geçirilmiş yumurta sarısının yarısı gün aşırı,5 bebe bizk.Ve mama ile hazırlıyorum çok seviyor.Tarhanayı bizimkide pek sevmedi.Dün ıspanak,pırasa,kabak,enginar,fasulye,havuç az mercimek az pirinç karışımı çorba yaptım daha güzel yiyor.yoğurda bazen mus karıştırıyorum seviyor her türlü.günaydınlar.. bizde kahvaltıda anne sütü,labne peyniri,pekmez,yumurta sarısının yarısı,8 tahıllı kahvaltılık bunlardan azar azar koyup karışım yapıyoruz..çok severek yiyorböyle bulamaç yapıp yedirmeye karşıydım ama sanki tek tek verildiğinde doymayacak gibi geliyor, böylede çok güzel yediğini görünce devam ettik.. geçen hafta izinli günümde tarhana yaptım kızıma hiç yağ ve salça koymadan tabi ama pek sevmedi gibi:44: 2-3 kaşık belkii yemiştir yanii baktım hoşlanmadı bende zorlamadım.yoğurduda tek başına seviyo,havuç püresini tek sevmedi için onuda yoğurtla karıştırıp vermeyi düşünüyorum..:44:
bunu yaptın demekk sımdı dha bı gonul rahatlıgyla deneyebılırım bndee mademm
robottan gecırp o sekılde tuketcem bnde cok pratık oluyo o sekılde
Bisküviyi yapınca bilgi verirsin canım
yaa benım kzım da cok ıstahsz bu gunlerde ne denesem elımde patlıyooo
ben cope dokmekten usandım o yememekten usanmadııı
bız doktorumuzun soyledıgı sekılde beslenıyoruz.domatesın yasak oldugu soylemedı.ayrıca kavanoz mamalarının cogu domateslı.mılupa yesıl fasulye domates hıpp tavuk sebze domates gıbımasaAllah melegine canim, darisi benim melegime olsun insaAllah
bizde hala kusma onleyici mama iciyoruz isin asli normal mamaya gecmeye korkuyorum suanda bile oyle devam ediyoruz bakalim
tahilli seylere alistirmaya calisacagimda ahh benim bebis anasi gibi kolay kolay damak tadindan vazgecmiyor maalesef birseye alismasi cok zor oluyor maalesef deneye deneye gorecegiz bakalim
canim benimkide ancak yuz uzeri donebiliyor simdilik..emeklemek istiyorda daha yapamiyor teyzesi
sagliklari yerinde olsunda gerisi gelir herhalde
canim domates 1 yasindan once verilmemesi gerekiyormus? Bildigin halde mi veriyorsun yoksa bilmediginden mi?? bende kahvaltilarda veriyordum ama artik vermeyi dusunmuyorum.
günaydınlar.. bizde kahvaltıda anne sütü,labne peyniri,pekmez,yumurta sarısının yarısı,8 tahıllı kahvaltılık bunlardan azar azar koyup karışım yapıyoruz..çok severek yiyorböyle bulamaç yapıp yedirmeye karşıydım ama sanki tek tek verildiğinde doymayacak gibi geliyor, böylede çok güzel yediğini görünce devam ettik.. geçen hafta izinli günümde tarhana yaptım kızıma hiç yağ ve salça koymadan tabi ama pek sevmedi gibi:44: 2-3 kaşık belkii yemiştir yanii baktım hoşlanmadı bende zorlamadım.yoğurduda tek başına seviyo,havuç püresini tek sevmedi için onuda yoğurtla karıştırıp vermeyi düşünüyorum..:44:
Tontriko;
Canım Aptamil ar mı kullanıyordunuz siz?
Biz devam sütüne geçtik dediğim gibi,korka korka veriyorum bakalım..
Sen 7 dk dinlendiriyor musun mamayı?Bir kez dinlendirmeden sulu sulu dene,bakalım kusucak mı Allah korusun..Yani sulu mamaya tepkisi ne olacak?
Ayrıca arkadaşlara bi sorum var.
Kahvaltılarda bulamaça bende karşıyım..Her besini tek tek tattırma taraftarıyım..
Fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum
Kızımın iştahsızlık sorunu var 4.aydan beri..
Henüz kahvaltıya geçemedik,öğlene kadar sulu devam mamasından alsın diye uğraşıyorum sıvı olarak.
Öğleden sonra tahıllı kaşık maması,yoğurt,arada meyve püresi veriyorum..Tabi bu dediklerim bu haftaya kadardı.
Bu haftadan sonra hızlanacak herşey Allah ın izni ile.
Kahvaltıya geçmelimiyim?
ve kahvaltısını bulamaç yapmamak doğru bi fikir mi?
Bana yardım eder misiniz?
Merhaba canim,
Evet canim bizde aptamil ar kullaniyoruz hala daha canim ben zaten mamayi hic dinlendirmedimki bugune kadar!?! Icme isisinda suyu hazirliyorum ve mamayi katiyorum salliyorum iciriyorum :44:
Buarada arkadaslara sordugun soruya bende cevap vereyim canim sanirim benim bebisim tuzsuz salcasiz yemegi sevmiyor. Biraz tadi tuzu olan seyleri seviyor herhalde mesela ben patatesi normal haslayip icine az zeytinyagi damlatarak verdigimde cok fazla suratini eksite eksite yedi zorla yedi gibi yani aynisi havuc icinde gecerli
ama kendimiz icin yaptigimiz patates yemeginin icinden cikan patatesleri ezince yedi, hatta icine biraz pirinc pilavi karistirdik. Artik fazla ezmemek gerekiyor mesela pilavi ezmiyorum ben cignemeyi ogrensin diye
canim bulamaca ben karsi degilim, ama oglum karsi sanirim tadini begenmiyor gibi oyle karisim yaptigimda zaten 1 kere yaptim biskuvi yumurta sarisi vs..sevmedi yemedi ama biskuviyi tek basina islatinca daha iyi yiyor gibi
canim sen en iyisi kahvalti icin cok fazla bekleme gerek yok buna..cunku azar azar ekmekle birlikte peynir ver mesela cok kucuk parcalarla basla benim ekmege filan baslamam cok komik bir sekilde oldu disari cikacagimiz bir gun sabah erkenden ekmek arasi yiyelimde cikalim dedik o sirada bebiside koltuga yanima oturtmustum ben yerken oyle bakiyorduki artik sanirim burdaki butun bebisler oyle bakiyordur yemek istiyorlar gibi sanki baktim bakiyor agzina minicik ekmekle peynir verdim yedi ben yutamaz filan diye dusunurken yutmus..agzini control ettim hatta emin olamadigimdan 1-2-3 derken biraz kahvaltisini yapti o sekilde o gun..ama ben havalarda ucuyorum bir gorsen sonra daha cok cesaretlendim ekmegi yedigini gorunce aslinda gectigimiz haftasonu anlatmistim ya ozellikle bol cesitli kahvalti hazirladim yer sofrasi yaptim ve oglusumu yanima oturttum ve herseyden azar azar tattirdim incir ve cevize kadar azar azar daha cok sevdi o sekilde buarada elma rendeliyordum ya..isine gelince yiyor gelmezse yemiyor muzuda seviyor malum tatli..ama cok fazla vermemeye calisiyorum (malum kabizlik yapar)
bence bebegin nasil yiyorsa oyle ver canim, yeterki yesinler nasilsa ilerde herseyi tek tek yiyecekler bulamac istiyorsa bulamac yap istemiyorsa tek tek ver kahvalti yaptir prensese sabahlari.
Arkadaşlar,evde bebeklere çorba yapıp,minik kavonozlara koyup buzluğa attınız mı hiç?
Ben ilk defa denedim bugün..Ayrı ayrı 4 kavanoz..Çıkarttığımda aynı tazelikte olacaktır,peki taze çorbayı 2.gün verebilir miyiz bebeklere?
Tontriko;
Gene sen vereceksin bu sorunun cevabını eminim:))
Dumammda olsa keşke,oda boş bırakmazdı canım benim ya.
meraba
bişi sormk istedm dikkatimi çektide bize doktor pekmezin yasak olduğunu söyledi 1aşına kadar
bu konuda bi bilginz varmı:44:
Tatlım inan ' sıvı alsın' fikri tek amacımız.
Öğleden sonrada muhallebi vs derken daha adam akıllı geçemedik.
İştahı olduğu dönemde penyir,pekmez falan ezip verdiğim oldu,ama iştahı kesilince geri kaldı.
Senin mamayı dinlendirmediğine çok şaşırdım canım.
Kutunun üzerinde 7 dk dinlendirin diye uyarıyor.
Hele bir dinlendir,farkı görürsün
İlk yaptığında biberonda çalkala,birde 7 dk sonra çalkala
Salep kıvamında oluyor 7 dk sonra canım
Bu mamanın mantığıda bu,salep gibi olacak ki,yemek borusundan geri kaçamasın!
Fakat bebeğin iyi MaşAllah ki kusmuyor..
İlk başladığımızda biz bu uyarıyı görüp,kaale almadan beklemeden vermiştik..
Sonra hafif kustuğunu gördükçe,yaptığımızın büyük bi yanlış olduğunu fark ettik.
Aylarca 7 dk dinlendirip verdim sabahın 5-6-7 sinde bile.
Fakat şunu fark ettim ki,uyurken sulu normal mama bile versem kusmuyordu yavrum.
Uyanıkken heyecan yapıp geri kaçıyordu.
Çok şükür 5.aydan beri çok rahatız..
Komik bi başlangıç olmuş ekmek anınız canım ya: )
Peki şu bebek ekmeklerinden söz ediliyor,nerelerde bulunuyor bu bebek ekmekleri biliyor musun?
Bende ekmeğe başlayayım..Tereyağı bile almıştım kahvaltıya katarım diye..
Son sorum canım:
Babymix yoğurtlarından denedin mi hiç?
Ben inek sütüyle asla düşünmüyorum yoğurt bir yaşına kadar.
İçinde bağışıklık destekleyici vs hiç birşey olmuyor evdeki inek sütünden..
Devam maması ile yaptım,krema gibi harika olmuştu..Fakat yoğurt tadı pek fazla yok,ama kokusu vardı.
Nette herkes babymix kullanıyor..Benim yeğenlerimin annesi çok pipiriklidir,annem çocuğunu bu yoğurttan yedirdiğini söyledi..ve bi kez deneyeyim dedim bende aldım.
Üstünü okudum ki;
Bağışıklık destekleyici,hiç bir katkı içermiyor.
Nette 'ben öyle deselerde inanmıyorum' diyen çok..
Fakat bu çocuk oyuncağı değil,bebeklerin sağlığı söz konusu ve Sütaş ın,yani büyük bi markanın senelerin yoğurdu.
ve pratik,tuttu tutmadı sıkıntısını iki günün biri yaşarsam sinirlerim yıpranır yazın.
Karar verdim,arada devam sütü mamasından kendim yapacağım,ve babymix yoğurdunu rutin yedireceğim yavruma.
Bu arada bisküvi vermeyi düşünmüyorum,katkılı ve fırınlanmış olduğu için canım.
Çok uzun oldu hakkını helal et tontrikocum ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?