- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi kuzularinannesi
-
Tontriko;
Ar mamaların içinde keçi boynuzu tozu var mış,ve bu besinin geri çıkışını önlüyor muş.
Pekmezi veriyorlar diye okuyorum ben hep,hayret.
Babymix ev yoğurdundan daha sağlıklıymış..
Sütaş Bebeklere Özel Yoğurt Üretti..Babymix | Ailemax.com
Ev yoğurdunda yeteri kadar prebiyotik üretilmiyor..Bağışıklığa desteği fazla değil..ama bu yoğurtla devam mamasından yapacağım yoğurt arada.
Çorbayı attım buzluğa ve mundar oldu..O kadar diyeyim,sulandı mahvoldu!yediremedim...
Buzluğa atma nedenim,annem biraz fazla yapmış,onuda mecbur küçük kavonozlar şekilde buzluğa atmak zorunda kaldım.
Annem atabilirsin dedi tabi ezbere..Bende atılır sandım attım.
O güzelim krema gibi çorba mahvol muş.
Sonuçta çorba bereketli birşey,o kadar vitaminli karışımı bi kase verip,ikinci günü atamam..
Sonuçta bizde sıcak yaz gününde yemek zorunda değiliz kalanı..ve o güzelim çorba neden ikinci günü yenmesin ki?diyorum kendime.
Çok bilmişlik,ve hassaslık başka konularda ele alınmalı..o zaman daha güzel olur herşey diye düşünüyorum.
Buzluğuda tazeliğini koruduğunu sandığım için tercih ettim..Hani donuyor,ilk günkü tazeliğini koruyor..Öyle değil miş
Valla şu ara eline besin verip,kemirmek için çok küçük benim yavrum..Çok risk!
Dediğin gibi,biz nasıl büyüdük?
Birileri bizleri paranoya yapmaya mı çalışıyor ne?: )
Canim normal corbalari millet yapip atiyor buzluga, neden kotu olmuski seninki anlamadim.
Sutude buzluga koyunca boyle kesik kesik oluyormus ama bu bozuluyor anlamina mi geliyor bilmiyorum. Bende o yuzden sut filan koymadim buzluga.
Dun ben sogan verdim eline korka korka canim, kirtlatti kopartti akmek disi verdim dedigim gibi onuda kemirdi az yanindayken yavas yavas vericem insaAllah artik ne bilim biri bisey diyor baskasi baska birsey..insanda gec mi kaldik acaba diye korkuyor.
Buarada canim senin prenses ne zaman dogmustu?
Bana bi ablam ben attıktan sonra sorduğumda geç kalmıştım ve bana kıvamı çok değişiyor atma demişti,tabi ben çok geç kalmıştım.
Nimettir ama çok kötü ötesiydi..Bir daha asla!
Valla benimde ekmek falan vermem mi lazım,çok küçük ama ya(
22 ekim: ))Bi pazartesi günü.
Bana bi ablam ben attıktan sonra sorduğumda geç kalmıştım ve bana kıvamı çok değişiyor atma demişti,tabi ben çok geç kalmıştım.
Nimettir ama çok kötü ötesiydi..Bir daha asla!
Valla benimde ekmek falan vermem mi lazım,çok küçük ama ya(
22 ekim: ))Bi pazartesi günü.
Ooo
O 22ekim pazartesi bizimde dogum gunumuz :)
kizim suan 7ay 4gunluk oldu. 1haftadir annemlerin yanindayiz, ben herseyi korka korka veriyodum kucuk kucuk veriyodum, iyice ezip filan. Annem ve ablam tikana tikana kendini kurtarmayi ogrenir bisey olmaz deyip deyip kizma herseyi verdiler, ve gercektende acayip ilerleme oldu, salatanin suyuna ekmek banardik minicik minicik verirdik, simdi koca koca cok rahat yiyo.ablamin oglu kizmdan 2bucuk ay buyuk. 9.aydan sonra bpogulmaz oldu yutmayi oogrendi diyo ama o cok cesaretli davraniyodu. Suan eline koca bi kayisiyi veriyo yegenim kemire kemire yiyo. Biz de bi ara cesaretliydik, salataligi kopardi boguldu, ekmegi yutamadi, bikac defa da yuttamayip ne yiyip ictiyse kustu diye sivi disinda besleyemiyoduk, buraya gelince acayip degistik kizimda cok guzel ogrendi ve istahi cok artti masallah. Sadece tarhana iciyodu, simdi 8tahilli mamayida yiyo. Sofradaki herseydende doyasiya yiyo. Geceleri uyumuyodu, artik engec 2de uyumus oluyoo cok sukur. Doktor ek besinde ilerledikce uykusuda duzene girer demisti, dogruymus :) yalniz biseyi degistiremedik, kizim kasikla yemeyi sevmiyo, bardakla yada kaseyi agzina dayiyoruz :) cunku kendi tutmak istiyo mutlaka, kasifi tutunca cok dokuyo, boyle care bulduk :)
Devam sütlerinin içindede işlenmiş inek sütü var diye biliyorum..
Tekrar söylüyorum tahıl da çok önemli ek gıda döneminde.
Her dr kafasına göre 'uyduruyor'
Arkadaşlar 8.aya girdik,çok yeniyiz daha..ama hiç diş falan çıkmadı bizim..
Tatlım buralardayım,hep giriyorum ama bu sayfaya bakmadım kısa bi zaman..Çünkü yorum olmuyor,katılım çok az sanırım.
Bi ara günler günler üstüne takip etmiştim,ama bi Allah ın kulu yazmayınca bende pes ettim: )
Bekliyoruz bakalım,huysuz değil..ama iştahsızlığı tavan((4.aydan beri..ama bende yediği vakitler bayağı koyu yapıyorum mamasını..Oradan kapatıyoruz inşAllah açığı (
Ya tontrikocum..
Ben devam sütünü ekstra su yerine sütle yapıyorum..şöyle;
Hero Baby nin,6-12 ay olan kutu sütlerinden alıyorum.
Biberon mamasını su ile yapacağıma sütle yapıyorum..
Çok açık oluyor,bildiğin gibi değil:/((
Bende su yerine süt olsun ki,kalsiyum vitamin desteğini iki yerden alsın istiyorum..Dr a gidince soracağım ama korkuyorum birşey der diye..
Gün içinde su içiyor alıştırma bardağından..
Mamasıda sütlü oluyor haliyle,yanlış olmadığını düşüüyorum..ama bilmediğimiz birşey var mıdır acaba diyerek korkuyorumda
Fakat açığı kapatmaya çalışırken vicdanımda rahat oluyor bi yandan..
kızlar çorba tarifinizz yok mu?! denenmiş,kuzular tarafından beğenilmişş olanlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?