2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

Canim normal corbalari millet yapip atiyor buzluga, neden kotu olmuski seninki anlamadim.

Sutude buzluga koyunca boyle kesik kesik oluyormus…ama bu bozuluyor anlamina mi geliyor bilmiyorum. Bende o yuzden sut filan koymadim buzluga.

Dun ben sogan verdim eline korka korka canim, kirtlatti kopartti…akmek disi verdim dedigim gibi onuda kemirdi az…yanindayken yavas yavas vericem insaAllah artik…ne bilim biri bisey diyor baskasi baska birsey..insanda gec mi kaldik acaba diye korkuyor.

Buarada canim senin prenses ne zaman dogmustu?

bı kac tane guzel tarıf buldum kızlar sıfa olsun kuzularmzaa

7-8 ay arası beslenme :

Eski tarifler de geçerli, aşağıdakileri de seçeneklere ekliyoruz; biraz daha pütürlü hale getiyoruz.
Taze fasulye püresi:
1 avuç taze fasule (100-150 gr sebze)
1 ceviz içi kıyma
1 arpacık soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ( yemek ocaktan indikten sonra eklenir)
1 tatlı kaşığı pirinç
1.5 aida bardağı su (yaklaşık 180 ml)
Püreleri mümkünse rondo yerine elle ezerek yedir. Bebek tolere edemezse rondola.
Ispanak veya semizotu püresi : (ayda max. 2-3 kere)
1 avuç ıspanak (100-150 gr sebze)
1 ceviz içi kıyma
1 arpacık soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ( yemek ocaktan indikten sonra eklenir)
1 tatlı kaşığı pirinç
1.5 aida bardağı su (yaklaşık 180 ml)
Kırmızı mercimek çorbası:
(Tercihen mercimekleri düdüklüde haşla. Düdüklüde haşlayınca su yukarıda, mercimek aşağıda kalacak; o suyu dök. Böylelikle neredeyse bütün gazı gider.)
2-3 dilim patates, ½ havuç
1 arpacık soğan
½ aida bardağı kırmızı mercimek
1 ceviz içi kıyma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2-3 kupa su (400-600 ml.)
Dolma: 7. ayın sonunda başlanır. Mevsimine göre kabak, biber ya da patates kullanılır.
İçi için:
1 ceviz içi kıyma
1 arpacık soğan
1 diş sarımsak
2-3 sap maydonoz
1 domates rendesi - (şimdilik bol bol değil)
½ aida bardağı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1-2 tatlı kaşığı pirinç karıştırılır ve dolma doldurulur. Bir günde ½ kabak / ½ patates / 1 biber dolması ezilmiş şekild yedirilebilir. Biber dolması piştikten sonra, biberin dış zarı soyulup ezilir. ( dolmalar yoğurt ilavesi yapılarak da ezilebilir.) mümkünse elinle yedir ve eliyle bebek de yesin.( eliyle ağzına attığı miktarı gözünle kontrol et!.)

Bana bi ablam ben attıktan sonra sorduğumda geç kalmıştım ve bana kıvamı çok değişiyor atma demişti,tabi ben çok geç kalmıştım.
Nimettir ama çok kötü ötesiydi..Bir daha asla!

Valla benimde ekmek falan vermem mi lazım,çok küçük ama ya(
22 ekim: ))Bi pazartesi günü.

Ooo
O 22ekim pazartesi bizimde dogum gunumuz :)

kizim suan 7ay 4gunluk oldu. 1haftadir annemlerin yanindayiz, ben herseyi korka korka veriyodum kucuk kucuk veriyodum, iyice ezip filan. Annem ve ablam tikana tikana kendini kurtarmayi ogrenir bisey olmaz deyip deyip kizma herseyi verdiler, ve gercektende acayip ilerleme oldu, salatanin suyuna ekmek banardik minicik minicik verirdik, simdi koca koca cok rahat yiyo.ablamin oglu kizmdan 2bucuk ay buyuk. 9.aydan sonra bpogulmaz oldu yutmayi oogrendi diyo ama o cok cesaretli davraniyodu. Suan eline koca bi kayisiyi veriyo yegenim kemire kemire yiyo. Biz de bi ara cesaretliydik, salataligi kopardi boguldu, ekmegi yutamadi, bikac defa da yuttamayip ne yiyip ictiyse kustu diye sivi disinda besleyemiyoduk, buraya gelince acayip degistik kizimda cok guzel ogrendi ve istahi cok artti masallah. Sadece tarhana iciyodu, simdi 8tahilli mamayida yiyo. Sofradaki herseydende doyasiya yiyo. Geceleri uyumuyodu, artik engec 2de uyumus oluyoo cok sukur. Doktor ek besinde ilerledikce uykusuda duzene girer demisti, dogruymus :) yalniz biseyi degistiremedik, kizim kasikla yemeyi sevmiyo, bardakla yada kaseyi agzina dayiyoruz :) cunku kendi tutmak istiyo mutlaka, kasifi tutunca cok dokuyo, boyle care bulduk :)

Neyse canim begenmediysen zaten bird aha koymazsin buzluga…

Canim ben rahat davraniyorum arada ama bogazina birsey takildigindada bir daha tovbe ediyorum ne olacak bizim halimiz bilmiyorum

merhaba,

bizde nerdeyse 7 ayligiz ama hala korka korka bazi seyler…gecenlerde eline ekmek vermistim bir muddet oturduktan sonra ekmegi elinden aldigimiz halde bi basladi tikanmaya yavrum nefes filan alamadi…ister istemez korkuyor insan..kucuk kucuk veriyorum ama eline vermeyecegim bir daha…

hele bir sure once su gitti genzine yavrumun Allahim cok kotuydu gorseniz…o zamanlarda omrumden omur gidiyor sanki…isin kotusu annem bile mesela kac cocuk buyutmus benden cok korkuyorlar sanki…bizler nasil buyumusuz hayret dogrusu.

buarada benim bebiste kasiktan yemeyi sevmiyor…elle yedirilmesini seviyor…ama corbada zor oluyor malum…bende en iyisi yumusak bir kase alip agzina dayamayi deneyeyim.

Arkadaşım dün bebeğini doktora götürdü,doktor tahıllı mamaları kesinlikle verme içinde inek sütü var onların hiç yararlı bişey değil demiş.evde kendin yap demi APtamil2 nin içine pirinç unu koy karıştır muhallebi gibi yap ,anne sütüyle eş değer bişey bu demiş..:44: bu 8 tahıllı mamalarla ilgili böyle bişi duyan var mı gerçekten zararlı mı miniklere? ben işe başlayalı 1 ay oldu ve kızımda 1 aydır sabahları kahvaltılıklarla beraber 8 tahıllıyı yiyor.. kafam karıştı yine.1 yaşına biran önce gelmesini en çok bu yeme içme şeylerinden dolayı istiyorum... her kafadan bir ses çıkıyoo sinir oluyorum

Az once son yazdiklarimi okudum kizim birkec gun oncesine kadar ne kadar degismisti annemlerin yaninda, ekim meleklerinede yazdim2-3 gunudur birakin ek gidayi anne sutu bile almaz oldu kizim. Dislerimiz 2ser 2ser cikiyo, ama kuzumda mahvoluyo. Daha yyeni uyudu suan horluyo. Kiyamam, piili bitti tabii. Hergun 1cay bardagi tarhana icerdi artik emmek bile zulum oluyo cocuga. 8tahilli ile ilgili bisey duymadim, icinde islenmis inek sutu tozu var , hatta yari yariya suttozu, uzerinde yaziyo zatwen ama butun devam sutleri inek sutunden yapilmiyo mu? Aptamilin ana icerigi neymiski ? Oda inek sutu tozu olmasin yine? Ben arada sirada 8 tahilli veriyorum ama bilemiyorum yaa icinde cok fazla eklenmis sey var diywe raahtsiz oluyorum zaten kizimda pek sevmiyo. Organik pirinc unu ve organik tam bugday unu aldim, onlarla muhallebi ve biskuvi yapicam. Eve donunce. Istahi geri gelirse yediririm ins. 7.ayin zorluguda disler ve istah bence, her ayin kendine gore biseyi var ama olsun, gecicek ins gecicek :)

butun mamalar inek sutunden yapiliyor evet..ama o kadar cok oynaniyorki dna siyla aslinda...hayirlisi..sut olmadigi zaman mecburen vereceksin yapacak birsey yok..ha buarada belkide biraz mama vermenin hic bir zarari yoktur...en azindan gerekli vitaminleri aldigindan emin olursun...malum anne sutu anne ne yerse o geciyor bebege...ama tabiiki bu anne sutunun en iyi besin oldugu gercegini degistirmez...herneyse..

7. ay evet cok zor bir aydi bizim icinde...mizmizlanip durdu bizim bebiste yazik yavrularin dertleri bitmiyorki

disler cikiyor birde kac ay arka arkaya cikacak hepsi..yani biri bitip digeri basliyor..benim bebiste istahsizlasti ve bu gece kac defa kalkmisizdir Allah bilir...yavrum yarim saat daliyor sonra gene uyaniyor...sabah kalkip ise gelemiycem sandim bi ara cok uykusuzum...

buarada kizlar ben kahvaltida tahilli filan vermiyorum..malum daha once bir kez vermeye calistim almadi...sonrada vermedim bir daha..kahvaltida normal biz ne yiyorsak ondan veriyorum...haftasonu limonlu kek yapmistim mesela..ondan yedirdim az...peynir ekmek cok az yumurta pismesi...aksamda mercimek corbasi...

seftali ve armutu rendelemistim ama sevmedi tadini ustelemedim bende...

birde yemek yerken yanimiza oturtuyorumki bizi yerken gordukce istiyor gibi oluyor sanki...hani yemesede yaninizda otursun...

az tuzlu peynir, tarhana, file içinde tatlı meyveler, yoğur çorbası, salatanın suyu..
bunlar yediklerimiz, bugün bisküvi yaptım tanamen organik ürünler ile, bakalım yiyecekmi?

her sofrada yanımızda ve zararlı olmayan yani tuzsuz yada sekersiz ne varsa veriyorum ben çünkü çok hevesli istiyo, ses çıkarıyo vermeyince :) kilo alımı çok yavasladı ama sağlıklı çok sükür

Kızlar 7ayımız bitti dişler yok piyasada ama çok kaşınıyor artık tavuk ve ete geçeceğim bir türlü başlayamadım güzel çorba tariflerinizi bekliyorum yoğurt çorbası hiç yapmadım mesela yapan varsa yazsın bu sayfadada vardı ama unuttum Allah bütün kuzuları korusun dediğiniz gibi ger ayın kendine göre zorlukları var ama geçecek inşallah

Devam sütlerinin içindede işlenmiş inek sütü var diye biliyorum..
Tekrar söylüyorum tahıl da çok önemli ek gıda döneminde.
Her dr kafasına göre 'uyduruyor'

Arkadaşlar 8.aya girdik,çok yeniyiz daha..ama hiç diş falan çıkmadı bizim..

Merhaba canim, nerelerdesin sen yaaa??

Evet canim tahilda onemli sutte..tahili annem bile kardeslerime vermis…yatarken sutlerinin icine katarmis tok tutmasi icin..

Canim kimi cocuk 5. ayinda cikarirmis kimisi 9 aylikken belli olmazmis telas etme hemen…ama bi doktora danisabilirsin…huysuzluk filan ediyorsa dislerden olabilir…

Buarada bi doktor boyle diyor digeri soyle…hangisine guvenicez onuda anlamadim

Tatlım buralardayım,hep giriyorum ama bu sayfaya bakmadım kısa bi zaman..Çünkü yorum olmuyor,katılım çok az sanırım.
Bi ara günler günler üstüne takip etmiştim,ama bi Allah ın kulu yazmayınca bende pes ettim: )

Bekliyoruz bakalım,huysuz değil..ama iştahsızlığı tavan((4.aydan beri..ama bende yediği vakitler bayağı koyu yapıyorum mamasını..Oradan kapatıyoruz inşAllah açığı(

Ya tontrikocum..

Ben devam sütünü ekstra su yerine sütle yapıyorum..şöyle;

Hero Baby nin,6-12 ay olan kutu sütlerinden alıyorum.
Biberon mamasını su ile yapacağıma sütle yapıyorum..
Çok açık oluyor,bildiğin gibi değil:/((

Bende su yerine süt olsun ki,kalsiyum vitamin desteğini iki yerden alsın istiyorum..Dr a gidince soracağım ama korkuyorum birşey der diye..

Gün içinde su içiyor alıştırma bardağından..

Mamasıda sütlü oluyor haliyle,yanlış olmadığını düşüüyorum..ama bilmediğimiz birşey var mıdır acaba diyerek korkuyorumda

Fakat açığı kapatmaya çalışırken vicdanımda rahat oluyor bi yandan..

Evet ne bu topik ne de zayiflama topigimiz aktif..orayada kimse ugramadigindan bende ugramiyorum..buraya ise valla ben geldim kimse gelmez olmus herhalde..kokunu kurutuyorum anlayacagin girdigim topiklerin

Canim istahsiz derken kastin ne? Yani mesela mama yapiyorsun icmiyor mu? Ya da cogunu birakiyor mu? Ek gida mi yemiyor? Severek mi yemiyor ya da??

Canim hic aklima gelmezdi sutle mama yapmak…ozellikle uzerinde su yaziyor ama sutle karistirinca nasil olurki?

Eger mamasini guzelce iciyorsa ekstra sute gerek yok bana kalirsa…cunku gunluk sanirim 500-600 ml sut mama icerlerse yeterliymis…ha buarada mesela bu ek yedirdigimiz seyler varya? Adi uzerinde ek olarak kalmaliymis…yani ogun yedirebiliriz ama gunluk sut alimlarini etkilememesi lazimmis…

Doktoruna bence danis canim, bakalim ne diyecek..

Sabahlari hep ayni sekil kahv yapmayi sevmiyo benim kuzu benimki cok sevdi belki sizinkilerde sever meemen yaiyorum bi tane ceri domaes azcik yesil bier yumurta sarisi peynir ceviz azcik terayag once domatsleri yagla ceviriyor sonra biberi sonrada diger malz koyup iice pisiriyorum severek yiyor bu ara 9. Ayinda bebisim yanlis bilgi olmasin :)

Son düzenleme:
Kızıma yaptıgım çorbayı anlatayım. Önce 1 bütün tavuğu yaklaşık 3 litre su ekleyin, icine 1 patates 1 soğan 6 7 ser demet maydanoz ve dereotu 1 adet sarımsak ve 1 adet carliston eşliğinde 1 1,5 saat haslanmaya birakilip tavuk suyu elde ederiz. Haslanan tavuktan bir parça didilir bir kenarda bekletilir. Diğer tarafta 1 çorba kasığı tereyağında 1 yemek kasığı un kavrulur. Kavrulan unun üzerine hazırladığımız tavuk suyundan göz kararı ekleriz. Daha sonra icine 1 avuç arpa sehriyeyi didilmis tavukları az birazda pişmiş olan patate parçalarını atarak bi müddet daha pişirmeye bırakırız. Sonra afiyetle hupletiriz. Tavsiyemdir.

Merhaba 4 aylık bir bebeğim var ne yazık ki emmedi mama ile idare ettik simdi ek gıdaya başladım meyve püresi veriyorum ama doymuyor eksik birşey mi yapıyorum kaç adet meyve vermem gerek kaç cc olmalı lütfen yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…