• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Kızımı doğduğundan beri yan yatıyorum...hem doktorun hem aile hekimi önerisiydi..sonra öle alıştı zaten daha rahat uyuyor..ve rahat nefes alıyor..buarada bi yerde okumuştum bebişlerin yatış pozisyonlarıı kafa şekillerinin oluşmasıyla bağlantılıymış..

bizim buralardada bi tarafa daha fazla yatarsa kafa yamuk olurmuş derler , ben sağına yatırsam o solunu çeviriyor , beğenmezse gene sağına dönüyor , bunu ayarlamak mümkün değilki :26:

gunaydin anneler nasilsiniz:16:
simdi biraz isim var:6:oglene yemek camasir fln
birazdan gelip gecmise gecicem :10:

offf bu yemek çamaşır , bulaşık , ev süpürme hiçmi bitmez yaaa :50: bebeğim varken nefret ediyorum bu işlerle uğraşmaktan , kocişe söyledim , biyerden bişey gelirde zengin olursak bana hizmetçi tutacak bende 2. yi doğurcam :1:

haklısın insan herşeye alışıyor bebişlere bile alıştık:) bankacılık gerçektende insanın zihnini çok meşgul eden yoran bir iş birde haklarının kullanamaman var ya işte o mahvediyor eşim devlet memuru 5 te geliyor ondan 2-3 saat sonra eve geleceksin çocuğu bakıcıya bırakacaksın bilmiyorum düşünmek istemiyorum ama çalışmaya başlayacağım bakarım olmadı basarım istifayı benim gibisini zor bulurlar :)))
bakıcı olayı çok kötü annem veya kayınvalidem yanımda olsa gözümü kapatır koşarım ama ikiside yok gelemezler annem doğduğu anda ağlamaya başladı nasıl bırakacaksın bakıcıya bilmiyorum beni düşündüren birde bakıcı var inş emir kerem için allah iyi insanlarla karşılaştırsın annemim bize duası buydu benimde oğluma duam bu ....

ewet haklısın bakıcı işi gerçekten zor ,babanne veya anane olunca tabiki güveniyosun ama akşamı zor ediyorum valla :))
Amaaan 2.çocuğu yaparsam çalışmayı düşünmüyorum zaten kendim büyütücem ki hem çalışıp hem 2 çocuk bakmaya da pek cesaret edemem doğrusu:52:

Kızlar zafi'den hala ses yok, kendini iyi hissetmediğinden falan da bahsediyordu, bebeği de kendi de iyidir umarım. Masalcianne(Gözde) de uğramıyor. Onun bebeğinin sıkıntısı da geçmiştir inşallah.

Bahar geldi, hava mis gibi, enerjim arttı, hemen bu enerjiyi eve havale edip oğlum uyurken camları silmeye başlıyorum. Bana kolay gelsin:)

evet kızlar yok bi süredir , iyidirler umarım :26:

benimkide öyleydi bu sabah şok oldum kendi kendine baya durdu fazlada eziyet etmedi önceden ne mümkün ayağımda uyurdu ayağımı çekerdim hemen uyanırdı dün yatağına koydum tabii saat 12 de bebek müziklerinden açtım salladım 20 dakika sonra uyudu en azından ayağımda değil bu bile benim için mucize....
ben halkbankasında çalışıyorum bende hiç çalışmak istemiyorum ama alternatif olmadan da bırakmak istemiyorum aslında bazen bırakacağım diyorum çocuğumdan önemli değil diyorum ertesi gün başka şeyler düşünüyorum her türlü eşim destek veriyor bakalım bir başlayacağım eğer olumsuzluklar olursa basarım istifayı eyvallah demem....
sen hangi bankadasın?

ING deyim bende. Calismaya başlayınca en az oniki saat kizimi goremicem gelince yemekti bilmem ne derken uyiyana kadar iki uc saat gorcem oda anne sevgisi den ilgisi den mahrum kalacak hem isin stresini cekicem hem c ocugumu goremicem hemde bakici bulabilirsem butun maasim ona gidecek ne gerek var butun bunlari goz onune alırsam otur evde diyorum kaybedecegim bisey yok

Kızlar zafi'den hala ses yok, kendini iyi hissetmediğinden falan da bahsediyordu, bebeği de kendi de iyidir umarım. Masalcianne(Gözde) de uğramıyor. Onun bebeğinin sıkıntısı da geçmiştir inşallah.

Bahar geldi, hava mis gibi, enerjim arttı, hemen bu enerjiyi eve havale edip oğlum uyurken camları silmeye başlıyorum. Bana kolay gelsin:)

ben bi zengin olursam hepinize birer tane yardımcı göndericem , hiç yoktan bebekler biraz büyüyene kadar mesela 3 yaşına kadar süper olur , ömür boyu istemeyin ama sizde :1:

Slm herkese,
Bende kizçemi uyuttum bi bakıyım dedim ne var ne yok? Bu arada kizçe demişken ( sanırım böyleydi) ilk burdan duydum bu hitap şeklini hatta ilk duyduğumda eşime dedim ki:
- aaaa aşkım kizçe diye isim duydun mu hiç çocuğun adını kizçe koymuşlar
- neeee
- kizçe yaa işte, öyle koymuşlar
- o ne yahu? !!

canım kızçe isim değil :)) yani kızım anlamında , elveda rumeli die bir dizi vardı , orda makedonyalılar kızlarına kızçe diyordu , ordan kalma bu kızçe , ayyy alemsin :9:

ya kızlar benimkide 5,5 aylık oldu,ben yatırırken hala yan yatırıyorum.özellikle gece mama verdikten sonra ,sanki yüzüstü yatsa rahatsız olcakmış gibi gelio,bide mama yedirdikten sonra gaz çıkartmaya çalışıyorym.Heralde artık bu gaz çıkarma olayını bırakmalımıyım yani büyüdü ya yedirip yatırsam nası olur acaba,zaten okadar uğraşıyrum gaz falan çıkmıyo:6:

ben 40 ımız çıktıktan sonra hep yüz üstü yatırdım annemin ısrarıyla ama benim bebeğim doğduğunda bile kafasını tutabiliyordu , böyle daha rahat çıkar gazı bebekte rahat eder demişti annem , ondan sonra hep öyle yattık , emzirip yüz üstü yatırıyorum geceleride , hiç kusmuyor , ama katı gıdaları kusarlarmı bilmiyorum , biz henüz başlamadık ek gıdalara

Herkese günaydın uzun süredir girmemiyordum öncelikle yeni yerimîz hayırlı olsun hepimîze inşallah.
Oğlum tam 4,5 aylık gece uykusu çok düzenliydi 1 Kez kalkar yaklaşık 10 saat uydurdu fakat son 3 haftadır düzen diye bir şşey kalmadı. Sürekli muzırdanıyor kucağa almadan tekrar dalmıyor sallamadan uyumuyor. Çok yorgunum ne yapacağım bîlemiyorum. Gündüzleri 1,5 maksimum 2 saatte bir uyumak istiyor yarım saat 40 dakika kadar uyutuyorum. 5 ten sonra uyutmuyorum 7-7,5 gibide gece uykusuna yatıyor. Sizlerin düzeni nasıl merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim

aaa evet bak sende görünmüyordun ne zamandır , biz oda değiştirdik , uyku düzenimizde değişti bu ara ama gece 10 sabah 7 arası bi sıkıntısı yoksa uyuyor kızım , gündüzleri belli olmuyor hiç bazen az bazen çok uyuyor

bloğunu okudum canım , Allah küçük mucizeni sana bağışlamış :nazar::emir_bebek::nazar: tam olarak sebebi neymiş peki ? doğumda olan bir durummu acaba ?

valla sebebi hala bilinmiyor canım,izmirde ön tanı olarak oksijensiz kaldı demişler,başka doktor kanaldan geçerken sıkışmış dio,herkes bişi dio yani.
Şimdi izmirde bi profösöre götüryoruz çocuk nöroloji uzmanı ,oksijensiz kalmış olsa daha büyük hasar bırakırdı dio.Çok şükür görünen bişi yok şuanda gelişimi gayet iyi gidiyo.
Sadece göz kapağında biraz düşüklük var okadar.Ben doktor hatası olduğunu düşünüyorum,çok acele ettiler doğum sırasında karnımdan bastırıpdurdular kaburgam kırılıyodu nerdeyse yani:50:

ben 40 ımız çıktıktan sonra hep yüz üstü yatırdım annemin ısrarıyla ama benim bebeğim doğduğunda bile kafasını tutabiliyordu , böyle daha rahat çıkar gazı bebekte rahat eder demişti annem , ondan sonra hep öyle yattık , emzirip yüz üstü yatırıyorum geceleride , hiç kusmuyor , ama katı gıdaları kusarlarmı bilmiyorum , biz henüz başlamadık ek gıdalara

bizimki anne sütünü sadece 1 ay aldı,küvezde kaldığı için biberona alışkındı istemedi memeyi.Oyüzden 4,5 aylık başladık ek gıdalara maşallah hepsini yiyo,iştahsız bi çocuk olmıcak sanırım.Gece mamayıda artık beşiğinden kaldırmadan yediriyorum,yoksa kucağıma alsam uyanıyo çocukcağzım:)

valla sebebi hala bilinmiyor canım,izmirde ön tanı olarak oksijensiz kaldı demişler,başka doktor kanaldan geçerken sıkışmış dio,herkes bişi dio yani.
Şimdi izmirde bi profösöre götüryoruz çocuk nöroloji uzmanı ,oksijensiz kalmış olsa daha büyük hasar bırakırdı dio.Çok şükür görünen bişi yok şuanda gelişimi gayet iyi gidiyo.
Sadece göz kapağında biraz düşüklük var okadar.Ben doktor hatası olduğunu düşünüyorum,çok acele ettiler doğum sırasında karnımdan bastırıpdurdular kaburgam kırılıyodu nerdeyse yani:50:

bu kadarla geçmiş olsun canım , şimdi iyi olmasına çok sevindim , bende normal doğum yaptım ama hiç bastırmadılar karnımı yada benmi hatırlamıyorum acaba :26:

ING deyim bende. Calismaya başlayınca en az oniki saat kizimi goremicem gelince yemekti bilmem ne derken uyiyana kadar iki uc saat gorcem oda anne sevgisi den ilgisi den mahrum kalacak hem isin stresini cekicem hem c ocugumu goremicem hemde bakici bulabilirsem butun maasim ona gidecek ne gerek var butun bunlari goz onune alırsam otur evde diyorum kaybedecegim bisey yok

haklısın aynısını bende düşünüyorum birde bizim yeni tayinimiz çıktı çanakkaleye kimseyi tanımıyoruz bakıcıya bıraksam kontrol edecek biri bile yok gerçi ilçedeyiz sorun olmaz diyorlar senden iyi bakar diyorlar ama ben çok geç çıkıyorum en azından eski şubemde öyleydi 8-9 burada en fazla 7 diyorlar.
bir yandan 5 yıldır çalışıyorum ideallerim yükselme hedeflerim vardı çok emek verdim onada kıyamıyorum mavişimede...

ewet haklısın bakıcı işi gerçekten zor ,babanne veya anane olunca tabiki güveniyosun ama akşamı zor ediyorum valla :))
Amaaan 2.çocuğu yaparsam çalışmayı düşünmüyorum zaten kendim büyütücem ki hem çalışıp hem 2 çocuk bakmaya da pek cesaret edemem doğrusu:52:

öyle zor bir doğum geçirdimki oğlumun kardeş sevgisini tatmasının önemsiz olacağını bilsem 2. ye hayır derim ama kardeş çok önemli 2. kız istiyorum hemde çok :I))

haydi kolay gelsin kızlar hava harika oğlumu alıp yürüyüşe çıkacağım yağların erimesi lazım:)

Selam arkadaşlar,
Oğlum toprak 4,5 aylık, dün akşam burnu tıkandı serum fizyolojik falan hiç etkili olmadı, şimdi hapşırıyor ve hafif öksürüyor.doktorumuz peditus diye bir şuruba başlamamızı önerdi. Sizce ilaç kullanmalı mıyız? Nasıl geçer bu ??Size ve minnoşlarınıza sağlıklı günler dilerim...

Selam arkadaşlar,
Oğlum toprak 4,5 aylık, dün akşam burnu tıkandı serum fizyolojik falan hiç etkili olmadı, şimdi hapşırıyor ve hafif öksürüyor.doktorumuz peditus diye bir şuruba başlamamızı önerdi. Sizce ilaç kullanmalı mıyız? Nasıl geçer bu ??Size ve minnoşlarınıza sağlıklı günler dilerim...

canım ilacın içeriğini bilmiyorum ama doktorun verdiyse bence kullanabilirsin.çünkü öksürük ilerlerse ciğerlere inebiliyor.bizim doktorumuz prospan şurup verdi kızımın öksürüğü geçti.ayrıca serum fizy. den sonra burnunu aspiratör ile temizliyor musun?

Back
X