- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #1.801
kızlar...
bizde anneannemizden geldik neler olmuş valla yeni topik hayırlı olsun.
biz ek gıdaya başlamadık bir sonraki kontrolde bakarız dedi dr.
Alya nın kilo alımı azaldı 400 gr aldı gecen ay...az ama dr yeterli dedi.
Nisanda 6.ay aşılarımız var yine içim gidecek.
bazı doğum sonrası sıkıntılarım vardı ya daha iyiyim anne karnındaki ilişki kopması mı, iş hayatından ayrılma mı, evde uzun bir lohusalık sonrası yalnız kalmak mı, geç anne olmak mı bilmem ama bende çok korku oluyordu şimdi daha az ....
işe başlamadım 4 ay ücretsiz izindeyim haziranda seminerlere başlıcam ...1 yaşında da kreşe vericem Alya yı sizce çok mu erken?
bu arada mustu ve esra fılan girmiyorlar artık galıba haberlesen var mı aranızda??
canımm haklısın valla bulduklarını yesinler artık...tarifler içinde ayrıca teşekkür ederim çok işime yarıcak havucu yapmayı düşünüyorum saol canım...Canım iki çocuklu bayan için çok bile umduklarını değil bulduklarını yesinler. Şaka bir yana daha ne olsun bence yeterli. Ama sana iki tane önerim var pratik ve renkli. Biri havuç tarator : havucu rendeleyip biraz tuzla yağda soteliyorsun, soğuyunca çırpılmış süzme yoğurtla (biraz tuz isteğe göre sarmısak ilaveli) karıştırıp üzerinde ceviz süslemesiyle sunuyorsun. Diğeri de yoğurtlu mor lahana salatası : lahanayı incecik kıyıp tuz yada limonla yumuşatıyorsun yine süzme yoğurtla( zeytinyağı, tuz, istersen bazı baharatlar -hangisinin yakışacağını düşünürsen-) karıştırıp servise hazır hale getiriyorsun. İkisi harika turuncu, mor renk cümbüşü yapıyor göz dolduruyor, tatları da fena sayılmaz, özellikle havucu misafirlerim çok beğenmişlerdi. Oldukça pratik son anda yapılabilecek şeyler diye naçizane önerimDeneyimli ev hanımı olarak zaten biliyorsundur ama pratik tarifler köşesinde benden tarif bulunsun diye yapılışlarını yazdım Şimdiden kolay gelsin.
kızlar...
bazı doğum sonrası sıkıntılarım vardı ya daha iyiyim anne karnındaki ilişki kopması mı, iş hayatından ayrılma mı, evde uzun bir lohusalık sonrası yalnız kalmak mı, geç anne olmak mı bilmem ama bende çok korku oluyordu şimdi daha az ....
işe başlamadım 4 ay ücretsiz izindeyim haziranda seminerlere başlıcam ...1 yaşında da kreşe vericem Alya yı sizce çok mu erken?
Doktor bana travazol da kortizon yok travokort da var demişti bilmiyorum ki olsa söylerdi herhaldegünaydın kızlar , bu antibiyotik pişiğine yani mantar oluyor ne yaptınız ? travozol gibi mantar kremleri iyi geliyor ama kortizon içeriyormuş , geçer gibi oluyo ama tekrzr tekrar oluyo , doktorunuzun önerdiği iyi bir mantar kremi varmı kortizonsuz acaba ? bana acil lazım :26:
bebegim ıkı gundur cok sıkıntılı..zeytınyagı verdik ama ise yaramadı hala...sizler neler yapıyorsunuz bu durumda?
canım benim kızıma papatya çayı çok iyi geliyo.zaten çokda faydalı bir çay.bence verebilirsin sende.
kızlar...
Doktor bana travazol da kortizon yok travokort da var demişti bilmiyorum ki olsa söylerdi herhalde
bakacak kimsen yokmu yada bakıcı bulamıyormusun.
canımm haklısın valla bulduklarını yesinler artık...tarifler içinde ayrıca teşekkür ederim çok işime yarıcak havucu yapmayı düşünüyorum saol canım...
canım ben anaokulu öğretmeni olarak fikrimi söyliyim bence erken bi bakıcı bulabilirsen yada ailenden bakacak birini çok daha iyi olur 3yaşına kadar verme ev ortamından uzaklaşmasın düzeni kaçmasın kuzunun sabah erken okula gitmek oranın düzenine uymak zor olur bebek daha o annesi 1yaşında...orda öğretmenler kaç çocukla ilgilenmek zorundalar sonuçta ev ortamında sadece alyayla ilgilenmek farklı diye düşünüyorum ama sen bilirsin benim fikrim bu canım...
slm kızlar.uzun bir süredir giremiyordum sayfaya baktım ne kadar çok şeyler olmuş öyle. bende biraz dert yanayım. bir haftadır kayınvalidem geldi yetmezmiş gibi görümcem ve kayınpederde geldi. ev zaten küçük lojmandayım. 3 kişi onlar birde bakıcım başladı ev resmen curcuna. kayınvalide ve görümce yardımcı olsalar gam yemem ama yiyip içip gezmenin peşindeler. süt iznine gidiyorum kahvaltı için beni bekliyorlar eve koştur koştur gidiyorum bebişin karnını doyurduktan sonra hadiii onlara kahvaltı hazırla, öğleden sonra akşam yemeğini hazırla resmen ölüyorum akşam olsada yatıp dinlensem diyorum.daha ne kadar sabrederim bilmem.bu arada oğluşuma artık bizde yoğurtla ek besine başlıcaz. ben azar azar tadlarına baktırıyorum. geçenlerde bir kaşık yoğurt yedi, dünde et suyunun tadına bakıverdi. eh artık dişimizde çıktı onun huysuzluğu var olsun o kadarda, benim psikolojimden sonra.
bencede erken gibi canım yaaa , bi aile büyüğünüz kalamazmı bebeğin başında bakıcı tutsanız , çok küçük kreş için daha , kaç yaşındasın bu arada geç anne olmak derken ?
34 yaşındayım canım Alya ilk bebeğim muhtemelen tek olacak onu o kadar seviyorum ki severken dişlerimi sıkmaktan dişlerim dökülecek ama bazen özellikle ufak bir terslikte yüzünü çizsin veya ana kucağından kaysın ya da içli ağlasın başlıyor bir korku bende soğuk terler döküyorum aklıma olabilecek en kötü şeyler geliyor...takıntılıyım ben titizlikte, dr. şimdi o takıntıyı bebeğine yönelttin diyor ama ilaç kullanamıyorum emzirme nedeniyle bu ani korkular kabusum oldu annem 70ine yakın artık çocuk bakmaktan yoruldu zaten ablam çok istiyor ama evlerimiz trafik açısından ters...ah İstanbul ah...
az önce okudumda ikisinin prospektüsündede etken içerik aynı görünüyor , gülçilek nerdesin yetişşş ...! senin doktor ne verdi bebeğinin antibiyotikten sonra oluşan pişik mantarına canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?