• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

selam kizlarrr, minigim az once 4. Ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. Simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gidalara gecmeyen bir ben mi kaldim? Ben 6. Ayin 1. Gunu baslamayi dusunuyorum, 6. Aydan once vermeyi dusunmuyorum. Henuz ne verecegimi bilmiyorum ama doktor sebzelerle baslariz demisti- bir ara sorucam bakalim ne tavsiye ediyor menu olarak. Peynir ve yogurt yapan arkadaslar tarif verebilir mi, cok maharetlisiniz kizlarr ya.
ben de gecmedım burdakı kızlar yogurt peynır yapıyoruz dıyorlar ben cahılce okuyorum:35: Hıc bısey yapamıyacagım galıba:37: Cok maharetlısınız hakıkaten yaaa
ek gıdanın adını soylerken bıle 100kıloluk bı yuk kaldırıyırum gıbı korkuyorum
:18:sunun surasında ne kaldı kı 6.aya
:18:
neredeyse baslamak lazım ama....:18:

bende vermicektim hiç de bu hafta başladık yoğurt ve elmaya, tabi doyumluk değil tadımlık :1:

zaten 5 gün sonra 6 ayımız bitiyor

lor peynirini nasıl yaptığımı yazdım yukarda :42:

yoğurdu da kaynatıp borcam tencereye boşaltıyorum, parmağımı 7'ye kadar sayana kadar yanmıcak sıcaklığa gelmişse sütten yoğurdun üzerine biraz alıp yoğurdu eziyorum süte katıyorum. her yanına örtüp 5-6 saat bekletiyorum (niye 7 diye sorma bir yerde okudum bende öyle yapıyorum :9: )

bebişler insana neler yaptırıyomuş valla yoğurt mayalamayı öğrendim valla doruk paşa sayesinde. makine almıştım baktım güzel olmadı klasik usül mayalıyorum bende.

BRAVO ELIFIM MASAALLAH NERDEN OGRENDIN BU ISLERI :nazar:
YOGURT DA YAPIYORMUSUN ONUN DA TARIFINI VERE BILIRMISIN
BI DE SU PEYNIR ICIN YOGURTU KENDIN MI YAPIYORSUN
ALIYORSAN HANGI MARKA SOYLE BAKEEMM:29:
VAKTINI COK ALCAK SORULARIM AMA NE YAPIYIM BILMIYORUM HICBISEY:43:

Hosbulduk eveeeettt biliyorum ben zaten takip ediyordum sizleri:):)
Dün tam 5 aylik oldu bebislerimiz.Ilk dogdugunda o kadar zorlanmistim ki nasil büyüyecek bu cocuk diyordum simdi geriye bakiyorum 1 gün gibi gecip gitmis.
seninki kiz miydi canim:)

nice aylara , yaşlara diyelim o zaman , iyiki doğmuş minik kuzular :16:

Son düzenleme:
BRAVO ELIFIM MASAALLAH NERDEN OGRENDIN BU ISLERI :nazar:
YOGURT DA YAPIYORMUSUN ONUN DA TARIFINI VERE BILIRMISIN
BI DE SU PEYNIR ICIN YOGURTU KENDIN MI YAPIYORSUN
ALIYORSAN HANGI MARKA SOYLE BAKEEMM:29:
VAKTINI COK ALCAK SORULARIM AMA NE YAPIYIM BILMIYORUM HICBISEY:43:

benim gibi beceriksiz biri bile yapıyosa herkes yapar emin ol canım :1:

internetten araştırıyorum deniyorum tarifleri

yoğurdu da yazmıştım canım dün. lor peynirini de o yaptığım yoğurttan yaptım

ben ki evde yapılmış yoğurdu ağzına koymayan insan şimdi doruk paşa için yoğurt mayalamayı öğrendim. :1: pazar günü 2 kg mayalamıştım bugün bitti bile

gunaydın kızlar.hamıle degılım oncelıkle onu soylıyım.kızımı ve kayınvalıdemı doktora goturucez berbat bır hava var.ecenın 6 ay asıları 7 aya gırınce yapılıyor.sızdede oyle mı?yanı ayını bıtırınce mı?doktorum ece kucuk bıraz gec yapsakta fark etmez demıstı o zaman..
2 asısı var ve rotavırus son doz kaldı bıldıgım kadarıyla.
dun annemle kayınvalıdem kavga ettı.cok canım sıkkın esıme bısey soylemedı ama benım canımı fena halde sıktılar.esım eceyı annemlere gondermıyor annemde gecen lerde ne yaptıkta gondermıyoru farklı bır sekılde soyledı.kaynanamda buna cok bozudu annem her geldıgınde konusmuyordu.dunde annem kaynanan nede boyle dedı bende anlattım.sonra annem bana kızmaya basladı ıste ne olursa olsun ben onu gormek ıstemıyorum torunumu gorucem dıye felan.kaynanam geldı bagırmaya basladı sen benım ogluma boyle dıyemezsın dıye.bende en sonunda allah ıkınızınde belasını versın bız gıdıcez dedım sonra ne b...... yersenız yıyın dedım.ondan sonra degıl eceyı yakından gormek uzaktan gormeye can atıcaksınız dedım....

bu olaylar olmadn da ben evde yoktum kızkardesım gelmıs kaynanamla oturyor.benı cekıstırıyor lahana ıstedı aldım bu lahana sarılmaz hıcmı gormuyr felan demıs ben yemek yapıyorum o gezıyor ben onun cocuguna bakmak zorundamıyım demıs.(ece uyuyor bu arada 4saat hıc kalkmadı).kardesım benı uyarmak amaclı soyledı abla ne olur bısey deme ben sadece haberın lsun dedım dedı(buarada kardesım 16 yasında).neyse gıttım kaynanamın yanına lahana cok mu sert dedım.evet kzımı cok sertmıs annem dedı.bende dedım begenmıyosan kendın al benı cekıstırme dedım..oglu kızıcak dıye aklı cıkıyor suan soylemedım ama soylıycem kesınlıkle mısafır var dıye susuyorum

Ayy kizlar canim cok skkn yaa anneme soylemem gereken birsey soyledim..esimin ailesi beni uzecek bir sey soylemisti babasi diyeyim soylemezdim hic dag olmasin iki taraf gicik olmasin diye bu tur seyleri.bugun iste sohbet ederken nasil oldu anlayamad bile gercektrn kotu oldu annem cok uzuldu nasil toplayacagim simdi yaa cok uzgunum..bilincli soylemedi filan dedim ama cok dusunceli vallahi..ne saygisizligini gormusler deyip duruyor :(( napicam simdi ben...

annen üzülmüştür tabi canım ama en iyi sen tanırsın ama bilmeside iyi olmuş , annelerden bişey saklanmaz :20:

bende pek ilaç kullanma taraftarı deyilim ama onu zaten şımdi için dyil ilerleyen dnemlerde kansızlık olusmaması için veriyolar.bebeyının kanı şimdi iyi çıkabilir ama sora duşme ihtimalide var.yani karışık bi durum anne olmak zor cok ayrıntılı dusunuyo insan.akışınamı bırakmak gerek bazen:)

bilemiyorumki , benim şahsi düşüncem artık hiçbirşey doğal değil , annelerin çoğu bilinçsiz bebek beslenmesi konusunda , ondan kansızlık oluyor olabilir , mesela yumurtanın sarısı tam bir demir kaynağı ama sen gidip çocuğa market yumurtası verirsen kan yapacağına zararı oluyor daha çok , bence bu yüzden yapmışlar bu uygulamayı , ben zaten kendimde organik besleniyorum , tam olamasada %80 organik diyebilirim , kızımıda organik ve demirden zengin ek gıdalarla başlayacağım için dert etmiyorum pek

sadece esim olsa iyi k.v. gorumcem hepsi takintili azicik kilo alayim hemen yuzume vururlar. k.v dem onun bunun 0 beden gekinkerinden bahseder ove ove. ama benim ailem tam tersidir kadin dedigin etli butlu olur ele gelir derler. ayni zamnda ankaraya gitmistim zamanin birinde kayinvalidem kilo almissin dedi annem suzulmussun dedi. yani iki tarafada yaranamiyorum :-)

amaaaaaaannn o ne be öyle , ömür geçmez canım öyle , tamam kilo herşeyden önce sağlık için iyi değil ama herkesin kendi vücudu kendini ilgilendirir , kocanıda anlarım hadi , hoşlanmıyor olabilir ama senin kocanın sülalesi mankengillerdenmi geliyor ? :1: işin zor valla , ben hiç gelemem öyle sıkıntıya

buarada ece 1 haftadır her sabah bızımle kahvaltı edıyor yumurta sarısı beyaz peynır ve meyve suyu.bu kucuk hanımın kahvaltı menusu.cok seker herseyın tadına bakmak ıstıyor arada pekezde verıyorum cok cok sevıyor cımcımee

gunaydin hatunlarrr:16:
nasisiniz 2 gundur giremedim baya kaynatmissiniz:52:
Zuhal nasilsin baken kizin duzeldi mi:16:

burun akıntımız devam ediyor ama genel olarak iyi fıstığım teyzesi , yanlız bu antibiyotikten sonra pişik geçiyo geçiyo yeniden hortluyo , hiç olmazdı pişik , ne oluyo anlamıyorum :26:

gunaydın kızlar.hamıle degılım oncelıkle onu soylıyım.kızımı ve kayınvalıdemı doktora goturucez berbat bır hava var.ecenın 6 ay asıları 7 aya gırınce yapılıyor.sızdede oyle mı?yanı ayını bıtırınce mı?doktorum ece kucuk bıraz gec yapsakta fark etmez demıstı o zaman..
dun annemle kayınvalıdem kavga ettı.cok canım sıkkın esıme bısey soylemedı ama benım canımı fena halde sıktılar.esım eceyı annemlere gondermıyor annemde gecen lerde ne yaptıkta gondermıyoru farklı bır sekılde soyledı.kaynanamda buna cok bozudu annem her geldıgınde konusmuyordu.dunde annem kaynanan nede boyle dedı bende anlattım.sonra annem bana kızmaya basladı ıste ne olursa olsun ben onu gormek ıstemıyorum torunumu gorucem dıye felan.kaynanam geldı bagırmaya basladı sen benım ogluma boyle dıyemezsın dıye.bende en sonunda allah ıkınızınde belasını versın bız gıdıcez dedım sonra ne b...... yersenız yıyın dedım.ondan sonra degıl eceyı yakından gormek uzaktan gormeye can atıcaksınız dedım....

bu olaylar olmadn da ben evde yoktum kızkardesım gelmıs kaynanamla oturyor.benı cekıstırıyor lahana ıstedı aldım bu lahana sarılmaz hıcmı gormuyr felan demıs ben yemek yapıyorum o gezıyor ben onun cocuguna bakmak zorundamıyım demıs.(ece uyuyor bu arada 4saat hıc kalkmadı).kardesım benı uyarmak amaclı soyledı abla ne olur bısey deme ben sadece haberın lsun dedım dedı(buarada kardesım 16 yasında).neyse gıttım kaynanamın yanına lahana cok mu sert dedım.evet kzımı cok sertmıs annem dedı.bende dedım begenmıyosan kendın al benı cekıstırme dedım..oglu kızıcak dıye aklı cıkıyor suan soylemedım ama soylıycem kesınlıkle mısafır var dıye susuyorum

Allah yardım etsin tugce isin coook zor. İyi yapmışsın. Asilarini biz ayi dolunca yaptiriyoruz. Dr. Da saglik ocagi da randevulari hep o sekilde verdi.

benim gibi beceriksiz biri bile yapıyosa herkes yapar emin ol canım :1:

internetten araştırıyorum deniyorum tarifleri

yoğurdu da yazmıştım canım dün. lor peynirini de o yaptığım yoğurttan yaptım

ben ki evde yapılmış yoğurdu ağzına koymayan insan şimdi doruk paşa için yoğurt mayalamayı öğrendim. :1: pazar günü 2 kg mayalamıştım bugün bitti bile

afiyet olsun , bende yapıyordum hamileyken , ev yoğurdu yenmezmi canım yaaa , marketlerdekilerde domuz ve sığır jelatini var kıvam versin die , ben uzun zamandır yemiyorum onları

günaydın güzel anneler tatlı bebişler :16:

oğluşumu bıraktık yine geldik işe :ssz:

tuğçecim biz de 20sinde ayımızı dolduruyoruz 28inde aşı oluyoruz. 6. ay aşılarımız var bu ay da

ailelerin arasında kalmak çok zor Allah yardımcın olsun canım :29:

factorB (isimleri unutuyorum ben ya kusura bakmayın :17:) bilinçli olmak için çaba gösteriyoruz ama dediğin gibi sağlıklı olanı bulmak çok zor. ne tavuklar tavuk, ne yumurtalar yumurta. yoğurda süte bile güvenemiyosun. karı koca ikimiz de gıda mühendisiyiz biz. o kadar beslenme gıda eğitimleri alıyosun ama bir noktaya gelince şaşırıp kalıyomuşsun valla. hele ki söz konusu olan insanın kendi çocuğuysa bambaşkaymış.

Allah yardımcın olsun canım , bence başka şeylerden kısın bi şekilde ama evinize gidin , yoksa senin kafan rahatlamicak burda , bebek içinde üzülme canım , Allah hayırlıysa nasip etsin die dua et

günaydın güzel anneler tatlı bebişler :16:

oğluşumu bıraktık yine geldik işe :ssz:

tuğçecim biz de 20sinde ayımızı dolduruyoruz 28inde aşı oluyoruz. 6. ay aşılarımız var bu ay da

ailelerin arasında kalmak çok zor Allah yardımcın olsun canım :29:

factorB (isimleri unutuyorum ben ya kusura bakmayın :17:) bilinçli olmak için çaba gösteriyoruz ama dediğin gibi sağlıklı olanı bulmak çok zor. ne tavuklar tavuk, ne yumurtalar yumurta. yoğurda süte bile güvenemiyosun. karı koca ikimiz de gıda mühendisiyiz biz. o kadar beslenme gıda eğitimleri alıyosun ama bir noktaya gelince şaşırıp kalıyomuşsun valla. hele ki söz konusu olan insanın kendi çocuğuysa bambaşkaymış.

bende tutamıyorum isimleri aklımda canım sen factorb den devam et :1: nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama gıda mühendisiysen en iyi sen bilirsin bu işleri , memlekette doğal bişey kalmadıki canım , ne alsak illa bir hile yapmışlar , ya hormonlu ya koruyucu var yada zirai ilaç dolu , mecbur organik alıcaz bebeklerimize , ben internetten getirticem artık , 2 kg yerine 1 kg olsun ama zararlı olmasın en azından mantığındayım , Allah kocama güç kuvvet versin :1: ek işe başlamak zorunda kalıcak yakında :27:

buarada ece 1 haftadır her sabah bızımle kahvaltı edıyor yumurta sarısı beyaz peynır ve meyve suyu.bu kucuk hanımın kahvaltı menusu.cok seker herseyın tadına bakmak ıstıyor arada pekezde verıyorum cok cok sevıyor cımcımee

maşallah kahvaltılara da başlamış ece hanım :1: doruk da bizim çatalımızı kaşığımızı takip ediyor, kıyamam yavrum o kadar komik oluyo ki :9:

yemek yerken ona elma falan rendeliyorum ağzı boş kalmasın canı çekmesin diye

Back
X