2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ya allah annelerimize hayırlı uzun ömür versin. bende inş kırkımızı annemde çıkarmayı düşünüyorum. evlerde yakın ama. orda rahat edemem. zaten eşim almanya da olucak doğumdan sonra. kırkımızn çıkmasını bekliycez. eşimle konuştum. annemlerde kalırım die.
çok şükür o da bunu mantıklı buldu. ben annemlerle konuşurum dedi. baKALIM NE OLCAK. BİRAZ bozulcaklar mı bilmem

gelcek tabii cnm gitti şimdi ist a abimin de olcak 2. mayısta onu 3 4 aylık yapıp ramazanda gelcek yine bnm basıma oyy kıyamammm ayy bnmki de tekmeliyo hehe oda kaynana derdine mi düştü şimdiden

okudum ya aceyip kızdım kaynana bu ne şimdi ya gerçekten ayıp etmiş , asıl görgüsüzde kendisi yani sevince ortak olmak yerine insanın hevesini gursağında bırakıyorlar ne aceyipler. benim kaynanamda ilk gebe olduğumu duyunca ben senin çocuğun olmaz sanıyorum demişti bende romatait artrit var )aceyip kızmıştım.

ay birde akşam ne oldu onuda söyleyim((
eşim askerlik yapmadıı henüzzzz bedelliden faydalanmak istiyordu ama çok 30.000 tl olunca vazgeçtik eşiminde benimde arabamız var ikimiznkide yeni, ben hala ödeme yapıyorum akşam diyorki annem sat oğlum arabanı gitme askere birdaha çalışır alırsınız diyorr gençsiniz yolun başındasınızzz sanki öderken gülleirmiz yarılıyor((
torununa bir çorabı çok gören kayınvalidem oğluna gleinc eişler değişiyor.ben askere gitsin istiyorum eşimin 5,5 ay yapıcak altı üstü onada iice sinir oldum eşim bana soruyorrr bende yanımda olmanı istiyorum hiçbirşey sendne kıymetli değil diyorum ama bir yanımda çok fazlaaa o paraa arabanı satmanıda istemiyorum dedim. Ama eşim kararsızdı dün iice karar verdi akşam galerici falan aradı.

aman boşverrr bozulan bozulsun sen rahatına bakkkkk canımm eşinde destekseeee gerisi boş

kızılmayacak gibi değilki arkadaşımm bende geriliyorum düşündükçee, ne var güzle eşyler düşünselerr Alalh istedimi herşey olur inş.sağlıklada kucaklarımıza alırız.
Tuhaflar tuhaf kesin var birşey kayınvalideleirn mantığı fakrlı işliyor

amin rabbim kucağımıza almayı nasip etsin. öyle sonra kızdıkmı küstükmü gitmedikmi diyorlar ne oldu niye gidip gelmiyorsunuz , hepsi aynı gibime geliyor kaynanamla iyi geçiniyorum diyen nadir insanlar çıkıyor. onlarada ancak imreniyorum

Eşim şehir dışında görevdeydi ben yalnız kalmayayım diye geçen hafta gelmişti kayınvalidem, çok ıvır zıvır anlatmayacağım ama o kadar hevessiz ki. İstemiyor falan diyemem kadının yapısı o, organize olamıyor, içinden gelmiyor belki de bilmem. ama şaşırmıyorum biz evlenirken de böyleydi. misafir gibi geldiii, gitti düğüne. Sonra benden de bir ton laf yedi.. Ondan sonra yumuşamıştım şimdiki geldiğinde son olanı anlatıyorum sabah hep birlikte kaktık. Eşim gelmişti, ikimiz de işe yetişeceğiz saat 8,30 o da kalktı, ben hazırlanıyordum salona bir çıktım tepsiyle kahvaltı almış kendine, benim acelem var ben de sizinle birlikte çıkacağım eve döneceğim(şehir dışında oturuyor) o yüzden self servis aldım dedi. sen ne yiyeceksin dedi bana da. Neden soruyorsun ki sana afiyet olsun dedim ve onlardan erken çıktım. Yolda dayanamadım ağladım, işyerinde durduramadım kendimi. Bitti dedim ya, bir daha bir paylaşım olmayacak. İnsan bir anneden anne ilgisi bekliyor, beklentiye girince kırılıyorsun sanırım. Zaten 5 günün sıkılganlığı var üzerimde. Zaten 5 gündür oturmuş geldiği gibi, oturduğu yer çökmüş, En son akşam demiştim ki sıkılıyorsan ütü yapabilirsin. Dağ gibi olmuş ütüler, hiç birşey ütülemezsen havlulara nevresimlere ütü sürersin insanlık adına dimi ama. Yok hiiiç sevmiyorum ben ütü yapmayı dedi öyle dolandırdı beni. Annemle konuşuyordum telefonda, ben yapılacakları bilmiyorum (bebek için)diye seslendi anneme gülerek, annemde telefona istedi, vermiyorum dedim onun yanında, eve döndüğünde arar seni onunla ilgili ayrıca konuşursunuz dedim. bir hayırlı olsun gözümüz aydın demek için aramaz mı insan... annemleri aramamış...Offf işte bunalttı beni anlatıp söyleyesim yoktu çözüldüm sizin yazdıklarınızı görünce. Yoksa şikayet etmezdim ben hiç kayınvalidemden yaşlı olsun derdim. Ama self servis kahvaltıdan sonra evine gitmiş oradan da güne gitmiş. Demekki bazı şeyler sandığım kadar masum değil. Kadın istemiyor oğluyla, geliniyle ilgilenmek...

Ahahaha kızlar siz kayınvalde görmemişsiniz nişan düğün eve gelme vs derken hiçbirşeye ellerini sürmediler ne ararlar beni ne sorarlar torunları olması umurlarında bile değil hiç olmasa yanınızda olan bir kayınvaldeniz var :)

ben iyi geçiniyordum şimdiye kadar ama bu sene birşeyler oldu nekada rçok göürşürsem okadar çok yüz göz oluyorum o yüzden artık az görüşüyorum.

((( çok kötü oldum okuyuncaaaa ne kadar ayıp yaaaa sen hamileisn yaaaaaa ondan çok snein beslenmeye ihtiyacın var erken kalksa herekese sofra hazırlasa yada ekmek arası yapsa sanada ne olur sankiii of offff
içim daraldıı
kıyamam sanaa ne olur boşverrr takılmamaya çalışş

varlıkları ile yoklukları arasnda fark yok şuandaa

Yaa kızlar ben şimdiki kayınvalideleri filan anlamıyorum yaa, şimdi erkek tarafı kız tarafı gibi olmuş hiçbirşeye ellerini sürmüyolar,maddi manevi suya sabuna dokunmuyolar.Kız aileleri de maşallah allah ne verdiyse ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor.Benim ve etrafımdaki birçok insanın şuan durumları böyle...Erkek tarafı bi rahat bi rahat,torun verip üstüne para vericez nerdeyse,anlamıyorum yaa biz mi alıştırıyoruz bunları böyle çok sinirim bozuluyor...

kızlar haklısnız valla hernekdr sevsemde kaynanamı bazen ınsanı ole bı noktya gtrylrkı bunlar nası anne dıosun vallahı ya hamıleyım ev tasıcaz ve dger ev temızlencek neyı nasıl yapcgımı sasrdm annm rhtsz ama yınede geldı haftasonu tabaklrı falan kolıledık.kaynanmlr hıc aramadılr naptnız sen hamılesın yardıma gelım yada gorumcem calısmıo evde o bıle aramadı yenge gelıyım sen temızlık yapamazsın toplıyım falan cok zoruma gıdıo kara kara dusunuyorum nasıl olcak bu temızlık işi eşim gece gunduz mesaıde eve gelıo yorgun argın esyaları sokuo onlardan brıde aramıo yardım edelım dıe oadr soguudumkı.ki ben herhafta kaynanmı ararım nasılsınz dıe ama aramıcam artık onlar bırlıkta oturmyı cok ıstyolrdı yada kaynanama yakın oturmamızı ben anneme yakın tuttum evı bırde ev satın aldık onuda anneme yakın aldım bılerek gelmıolar yol uzakmıs gelemezleermıs börek çörek yaptım gelin desem yol uzak olmaz hiç ama.

aynen cnm biz yapıyoruz böyle çetin cevizine çattılarmı onlar kıymetli oluyo bizim ailelerimiz maşallah kızımızı alın bide üstüne para verelim diceklermiş sanki bende sinir oluyorum zamanında alıştılar herşey için çok geç artık

aynen cnm valla bız ev aldık cıkarıp beşkuruş para vermedıler babm yardım etti hep durumumuz yok dıyıp çekılıolar ama kendılerıne ev almaya gelınce paraları oluo

Benim 1 ay kanamam oldu sürekli yatmam gerekiyordu ve kayınvalidemle aynı apt. oturuyorduk hiçbirşeye elini sürmedi,eşimden için 'o yapar o yapar' diyip durdu sürekli.Eşim yaptı allah razı olsun ama öyle mi denir yaa insan bi sorar birşeye ihtiyacın var mı yapılacak birşeyin var mı diye,erkek ev işinden ne kadar anlar yarım yamalak yapmaya çalışıyor sağolsun.Bir elektrikli süpürge tutsaydı gelip çok mu zordu,yaşı da genç ve sağlıklı...Nasıl annelik duygusu besliyorlar anlamıyorum...

o değil de, evden çıkarken ağlıyordum zaten, eşim gördü beni.. Sakın dedim ağzını açma niye ağlıyorsun falan deme, konuşuruz sonra dedim. Aradı sonra beni, ne olduğunu cidden anlamamış, gerçekten anlamamış. Çok evde kaldın ona mı sıkıldın, bilmem neye mi sıkıldın falan soruyo, annem mi birşey dedi diye sordu, hayıor dedim. hamilelikten herhalde ve çok bunaldım dedim. Bir gram anladığını hissetsem anlatacaktım, Lütfen beni yanlış anlama ama, hafta sonu aç karnına ben yine de anneni bekledim, kalksın da kahvaltı hazırlayayım diye. Yemeğini koydum, topladım, peşinde dolandım.. O sabah zaten bizden önce kalkmış, benim sabahları yediğimi ezberlemiş olması lazım bir yumurta koyacak tepsiye o kadar. Ben de sizle birlikte çıkacağım demek ne demek, hep birlikte çıkacağız demek. Yaa, gerçekten anlatılınca dedikoducu gibi hissediyorum kendimi anlatmakta istemiyordum aslında..................... ama, gerçekten bitti ve eşime tavrımın değişeceğini nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

aynen cnm valla bız ev aldık cıkarıp beşkuruş para vermedıler babm yardım etti hep durumumuz yok dıyıp çekılıolar ama kendılerıne ev almaya gelınce paraları oluo

Biz de bir sürü kredi çekip ev yaptırdık, ve 1.5 yıldır aylık 3 bin tl borç ödüyoruz daha bilmezler ne kadara ev yaptırdık kaç para borcumuz var diye.Benim ailem de sürekli sorar ne durumdasınız,yetiştirebiliyor musunuz,ihtiyacınız olunca söyleyin,evde eksik birşey var mı vs. diye...Benim ailem bu kadar ilgili ve düşünceli oldukça onlardan daha çok uzaklaşıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…