2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

:))) bu normal iş görmezlik ücreti=analık ücreti=doğum ücreti:)
benim dediğimde ayrıca birdefaya mahsus alınıyorrr 75 tl gibi bir rakam çok komik bir rakamk bunu bilen pek kimse yok genelde almıyor kimsee

cnm 75 tl deıl o emzırme parası dogum parası aayrı 1500 gbı bı rakamla başlıyor aylık kazancını brutunden hesaplıyark verıyorlar

hayatım 1500 gibi bir rakamdan başlamazz yatan primineee göree asgari ücretten primin yatıyorsai 600 den fazla alamazzz
şahıss.Normal brüt maaşından %15 gibi bir rakam kesilip veirliyorrr maaşın

kızlar günaydın ,

size sorum olacak idrara çok çıkıyormusunuz ?ayrıca kalçanızda ağrı var mı
beni çok rahatsız ediyor.napıcam bilmiyorum

merhaba canım bende çok çıkıyorum suyu içince oluyor devir dayım gibi:)))) kalçam aynen benimde agrıyor sanki dayak yemiş gibi çarşamba günü soracağım dr bakalım normalmi

ya kızlar ben bu doğum parası olayını ilk defa duyuyorum..beni bi aydınlatır mısınız..ortalama ne kadar ödeniyor ..nerden net bilgi alabilirim..:26::44:
çalışıyor musun cnm? sadece çalışan bayanlara doğum parası veriliyor.bir de sür parası var. o da bir kereye mahsuz bu sene 80 TL sanırım.
Doğum parasını da şöyle hesaplıyorsun:ssk ya ödenen primin ne kadarsa onun 2/3 ünü alıyorsun.mesela ben asgari ücretten görünüyorum öyle olmamasına rağmen.... doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 4 ay raporlu olma hakkına sahipsin.raporlu iken ssk 4 aylık maaşın 2\3 ünü ödüyor.anlatabildim mi bilmiyorum
kıyamam bebişler büyüdükçeee artık gögüs kafesimize baskı yapıyor sanırımm çok yorma kendini çay kahve falanda tüketme cnaım

tüketmiyorum cnm..büyüyorlar di mi

Son düzenleme:
ne zaman veriyorlar? Sen hesaplamayı biliyormusun ?
cnm ınternetten hesapldm bende doğum parası hesaplama yazınca bulabılırsın
eğer öyleyse çok iyi valla.. Sgk yı arayıp sorsakmı acaba :2:

:))) bu normal iş görmezlik ücreti=analık ücreti=doğum ücreti:)
benim dediğimde ayrıca birdefaya mahsus alınıyorrr 75 tl gibi bir rakam çok komik bir rakamk bunu bilen pek kimse yok genelde almıyor kimsee

hayatım 1500 gibi bir rakamdan başlamazz yatan primineee göree asgari ücretten primin yatıyorsai 600 den fazla alamazzz
şahıss.normal brüt maaşından %15 gibi bir rakam kesilip veirliyorrr maaşın

cnm o 75 tl bıkereye mahsus verıyolar evet emzırme parasımıymıs sut parasımı ne dıolar ama cnm ınternttn hessapldm bende sıgortam asgarıden yatıo ona gore brutten hesaplynca ole bı rakam cıkıo ısyerınde arkadasımın kuzenı 3000 tl ye yakın para almış o 4 aylık ıcınde toplam odenen para

Kızlar şimdi arkdsmla gorustum kuzenın nekdr aldı dıe 4000 tl yakın para almıs bu mıktar degısıo senın yatırılan prımıne gore prım nekdr yuksekse okdr cok paa gelıo yanı benm asgarıden gorunu oda 1600 2200 arası bısı oluo

memur arkadaşlarrr zam oranları belli olmuşşşDD harca harca bitmezzzz hayırlı olsunnnnnn bebişlerde pek kısmetliymiş:)

evet cnm aynen öyle. ssk da görünen prime göre değişiyor.
yani seninki; asgari ücret x 4 x 2/3

Yazımızda SGK dan ssk dan bağkurdan sigortadan alınan doğum parası hakkında bilgiler bulunmaktadır. Memurlara doğum yardımı Aylık katsayı x Gösterge katsayı (0,066187 X 2500 )= 2012 ocak 165,47 TL . SSK lılara doğum yardımı yoktur. Fakat geçici işgöremezlik ödeneği verilir Halk dilinde Doğum parası yada analık parası doğum yapan bayanlara doğumdan önce ve sonra verilen geçici işgöremezlik ödeneğidir. Doğumdan önceki ve sonraki 8 haftalık süre içinde verilir .Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftaya 2 hafta daha eklenerek 10 haftalık süre için verilir . Doğum parasının şartları İstirahat başladığında sigortalılık niteliğinin sona ermemiş olması doğumdan önceki bir yıllık sürede 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması istirahatli sürede işyerinde çalışılmaması ve doğum olayının gerçekleşmesidir.Peki ne kadar doğum parasının miktarı ve tutarı nedir.

Geçici iş göremezlik ödeneklerin hesabına esas tutulacak günlük kazanç doğumun olduğu tarihten, önceki on iki aydaki son üç ay içinde 80 inci maddeye göre hesaplanacak prime esas kazançlar toplamının, bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanacaktır. Sigortalılara hesaplanacak günlük kazancının yatarak tedavilerde yarısı, ayaktan tedavilerde ise 2/3’ ü üzerinden hesap edilerek geçici iş göremezlik ödeneği verilecektir.

GECICI ISGOREMEZLIK ÖDENEĞİYMİŞ ADI 4 AY IZINE CIKIYORUZ OZAMN ICIN VERILEN PARA

benimde primlerim asgari ücretteny atıyor canım ama maaşım 2500, benim farkı işverenim karşılayacak konuştum ya primimi arttırın dedim yada farkını karşılayın DD sorun yok neyse öyle olacak dendi vallaaa cingar kopartırdım

evet cnm aynen öyle. ssk da görünen prime göre değişiyor.
yani seninki; asgari ücret x 4 x 2/3

Doğum için ayakta tedavilerde iş göremezlik ödeneği toplam (2/3) 2206,40 TL

Doğum için yatarak tedavilerde işgöremezlik ödeneği toplam (1/2) 1654,80 TL
HESAPLYNCA BU CIKIO CANM ASGARIDEN OLUNCA PRIMLER

memur arkadaşlarrr zam oranları belli olmuşşşDD harca harca bitmezzzz hayırlı olsunnnnnn bebişlerde pek kısmetliymiş:)

sonunda anlaşmaya varılmış yani desene ne kadarmış peki hiç umudum yok ama yinede umaarım beklediğimze değer bişeydir

çok şanslısın. ben öyle söylersem işten atarlar beni

doğrudur cnm. benimki kaba taslak bişeydi

ya eğer böyle bişi yatarsa ilaç gibi gelir ben şimdi insan kaynaklarına sordum doğumdan sonra 75 TL gibi bi para yatar onun dışında bişey yok dediler ama kesin bilmiyolarmış..sgk yı bi arıcam ben..

sonunda anlaşmaya varılmış yani desene ne kadarmış peki hiç umudum yok ama yinede umaarım beklediğimze değer bişeydir

Hükümetin memura zam teklifi belli oldu. Hükümet memurlara ilk yıl için yüzde 3+3, ikinci yıl için ise yüzde 2+3 zam önerdi:)))
KOCAM KAFAYI YİYORRRR:d

Hükümetin memura zam teklifi belli oldu. Hükümet memurlara ilk yıl için yüzde 3+3, ikinci yıl için ise yüzde 2+3 zam önerdi:)))
KOCAM KAFAYI YİYORRRR:d

üff kafam karıştı, şimdi biz doğumdan önce 4 hafta sonrada 4 hafta normal maaşımızı alacağız değilmi? ben devlet memuruyum, 2800TL gibi bi maaşım var. anladığım bu mmaş üstünden birde bir defaya mahsus doğum parası alacağım değil mi?

hayatım 4 hafta değil:)
8 haftaa önce 8 hafta sonra normal maaşını alacaksın bir miktar keisntiye uğrayıp alınacak tamamı değil.(ÇOĞUL GEBELİKTE 10 HAFTA OLUYOR)
Birdefaya alınan doğum parası maaşın üzerinden değil canım o standart 75 tl gibi paraa olacak okadar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…