2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar moralim çok bozuk ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.cemrem üzülmesin diye...yine nallıhan da kaldık..tayin listesi açıklanmış.eşimin ismi yok..çok bunalıyorum burada.kimsem yok yanlızım..birde kışları hep depresyona giriyorum...sabahtan akşama kadar evdeyim.çevrem de de kafa dengi bayan yok napıcam bilmiyorum...inş.cemremin varlığı bütün sıkıntılarımı unutturur...o kadar zorki ..ama isyan etmemeye çalışıyorummm..o kadar işsiz varken en azından eşimin işi var diyorum...ama bi yere kadar ...

Canım yaa üzülme
kızın doğunca sıkılmaya vaktin olmayacak zaten,bunalıma girme gibi bi lüksün de olmayacak
ne güzel,sakin herşeyden uzak eşinle ve kızınla bir hayat işte kalabalıktan bunalıp onu arayan da var inan...

Bulut81 bana kaynana demeee,geçen ay hiç gereksiz yere geldi 15 gün kadı,ayaklarını uzattı,yedi
içti,dinlendi,gezdiii gitti:47:
bak şimdi ben yalnız 7 aylık göbeğimle ev topluyorum,koli yapıyorum nerde???

canıımmm senin eşin geliyodu çoook mutluydun nerden çıktı bu can sıkıcı kaynana şimdi mevzuyu anlamadım ben :31:[/QUO

evet canım mutluydum hazırlık yapmaya evi temizliyim alışveriş yapayım dedim o kadın aradı oğlum kaçta geliyor biz öğlen sonu geliriz akşama beraber bekleriz uğuru yemege sizdeyiz dedi yani bende anne temizlik yapıcam uğura yemek yapıcam dedim olsun diyor telefonu kapattım eşim aradı napıyorsun diye bende annen gil gelecekmiş dedim yaaa neyse idare et dedi bende ağlamaya başladım resmen ağlama krizim tuttu akşamada yemek falan yapmıycam ne yiyorlarsa yesinler

Canım yaa üzülme
kızın doğunca sıkılmaya vaktin olmayacak zaten,bunalıma girme gibi bi lüksün de olmayacak
ne güzel,sakin herşeyden uzak eşinle ve kızınla bir hayat işte kalabalıktan bunalıp onu arayan da var inan...

Bulut81 bana kaynana demeee,geçen ay hiç gereksiz yere geldi 15 gün kadı,ayaklarını uzattı,yedi

sorma canım yaa nasıl insanlar bunlar anlamıyorum oğlu yokken ne arar ne sorar ne gelir oğlu geldigi gün gelir arar nasılsın kızım falan oğlu izne geldi bi baktım mutfak penceresinin canımı silmeye başladı oğlu gelince farklı oğlu gidince yok oluyor

evet canım mutluydum hazırlık yapmaya evi temizliyim alışveriş yapayım dedim o kadın aradı oğlum kaçta geliyor biz öğlen sonu geliriz akşama beraber bekleriz uğuru yemege sizdeyiz dedi yani bende anne temizlik yapıcam uğura yemek yapıcam dedim olsun diyor telefonu kapattım eşim aradı napıyorsun diye bende annen gil gelecekmiş dedim yaaa neyse idare et dedi bende ağlamaya başladım resmen ağlama krizim tuttu akşamada yemek falan yapmıycam ne yiyorlarsa yesinler

haaayyy allahım yaaaa bu kadın kocasını ne zamandır görmüyo oğlumuz ertesi gün gelir bizi görür demiyolarda oy oy :20: nese canım sen genede sıkma canını bozma bu güzel kavuşmayı eşinde napsın annesi sonuçta arayıp gelme diyemez o gelicem dedikten sonra mecbur fedakarlığı senden istiyo işte o kadar özlediniz birbirinizi o kadının bu güzel günü bozmasına izin verme sende yap güzel yemeklerini eşini en güzel şekilde karşıla hep beraber oturun nasılsa vakti geldiğinde herkes evine gitcek eşinle sen kalcaksın o an sinirli olmayın güzel geçsin arkadaşım heee ne dersin :16:

canım üzülme hayırlısı bölemiş demekki ömür boyu orda kalacak diilsiniz yaaa artık sana kafa dengi falan ne lazım bebişin hep seninle olcak daha karnımızdayken bile alıyo bütün sıkıntılarımızı hem muhakkak birileri gelir başta yanına sonra noldunu anlamadan bi bakmışsın tayininiz çıkmış gitmişsiniz ordan sakın sıkma canını hayırlısını istedisen şimdi hayırlısı buymuş de kızını okşa oda sana tekme atsın mutlu ol :46:
3 yıl boyunca hep dualarım da hayırlısını istedim...belki de benim için hayırlı bu ama ben mutlu değilim...yaşadığım yeri evi sevmiyorum.kiradayız diye eşya almadım.eşimin ailesinin kullanmadığı eski eşyaların içinde otuyorum.güzel bi evim olsun ailem sevdiklerim yanımda olsun istiyorum.zor gliyor inan ki burda 1 yıl kalacağımı bilmek..son 1 yıl olduğunu bilsem o da dert değil...eşim içinde üzülüyorum onun da amirleriyle sorunu var..
:14:
zaten doğumumu ailemin yanında istanbulda yapıcam kızımın kırkı çıkana annemde kalıcam...ama sonrasında bi başım sıkışsa kimse olmayacak yanımda :43:

Canım yaa üzülme

sende haklısın ama bu sessizlik belirli bi zamandan sonra boğuyor insanı inan...
tek umudum cemrem zaten meleğim o benim...

haaayyy allahım yaaaa bu kadın kocasını ne zamandır görmüyo oğlumuz ertesi gün gelir bizi görür demiyolarda oy oy :20: nese canım sen genede sıkma canını bozma bu güzel kavuşmayı eşinde napsın annesi sonuçta arayıp gelme diyemez o gelicem dedikten sonra mecbur fedakarlığı senden istiyo işte o kadar özlediniz birbirinizi o kadının bu güzel günü bozmasına izin verme sende yap güzel yemeklerini eşini en güzel şekilde karşıla hep beraber oturun nasılsa vakti geldiğinde herkes evine gitcek eşinle sen kalcaksın o an sinirli olmayın güzel geçsin arkadaşım heee ne dersin :16:

yok canım yemek falan yapmıycam bana gıcıklıgına yapıyor anlasın istenmediğini yeter hep ben alttan alıyorum ama artık yok eski ben yok karşısında eşimde bana istersen küs gülüm sana bişey demem diyor ben gider annemi görür gelirim arada diyor oda biliyor annesinin ne halt oldugunu ama ben hem eşimin annesi diye hiç saygısızlık yapmadım ama artık beni bitirdi

3 yıl boyunca hep dualarım da hayırlısını istedim...belki de benim için hayırlı bu ama ben mutlu değilim...yaşadığım yeri evi sevmiyorum.kiradayız diye eşya almadım.eşimin ailesinin kullanmadığı eski eşyaların içinde otuyorum.güzel bi evim olsun ailem sevdiklerim yanımda olsun istiyorum.zor gliyor inan ki burda 1 yıl kalacağımı bilmek..son 1 yıl olduğunu bilsem o da dert değil...eşim içinde üzülüyorum onun da amirleriyle sorunu var..
zaten doğumumu ailemin yanında istanbulda yapıcam kızımın kırkı çıkana annemde kalıcam...ama sonrasında bi başım sıkışsa kimse olmayacak yanımda :43:
...............................................

Son düzenleme:

allah sabır versin canım hareçten gazel okumakta istmiyorum ama canını sıkmanında duruma bi faydası yok eminim bu duruma sabrettiğin için rabim sana evinde eşyanında en güzelini nasip edecektir zamanı geldiğinde içini ferah tut kenidinide bebeğinide üzme :21:

.....................................................

Son düzenleme:
yok canım yemek falan yapmıycam bana gıcıklıgına yapıyor anlasın istenmediğini yeter hep ben alttan alıyorum ama artık yok eski ben yok karşısında eşimde bana istersen küs gülüm sana bişey demem diyor ben gider annemi görür gelirim arada diyor oda biliyor annesinin ne halt oldugunu ama ben hem eşimin annesi diye hiç saygısızlık yapmadım ama artık beni bitirdi

hıııııııııııııııııııımmmmmmm eşinle aranda sorun olmicaksa o zaman kafana göre takıl canm onlar gittiğinde size huzursuzluk kalmasında

kızlar moralim çok bozuk ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.cemrem üzülmesin diye...yine nallıhan da kaldık..tayin listesi açıklanmış.eşimin ismi yok..çok bunalıyorum burada.kimsem yok yanlızım..birde kışları hep depresyona giriyorum...sabahtan akşama kadar evdeyim.çevrem de de kafa dengi bayan yok napıcam bilmiyorum...inş.cemremin varlığı bütün sıkıntılarımı unutturur...o kadar zorki ..ama isyan etmemeye çalışıyorummm..o kadar işsiz varken en azından eşimin işi var diyorum...ama bi yere kadar ...

üzülme canım ya herseyde bir hayır wardır.. bebeğin sağlıklı olsun gerisi düzelir zaten yalnız değilsin bak artık kızın war senin arkadasın bak boşa üzdüğünü göreceksin kendini kzın bütün zamanını alacak.. tabiki deekmeğe muhtaç insanlar war Allah ım bugünümüzden geri koymasın.. hem kızım bak şanslısın can sıkıntısından sen kıza konuşur konuşmaz okumayı saymayı öğretirsin bizden daha iyi eğitirsin walla:)ewcilik oynarsın kızınlaa:) ya hem sende bir tuhafsın hala anlamadın annesi kızın nallıhan doğumlu olmak istiyor:):) bak sana eşimin doğum hikayesini anlatayım kaynanam daha hamile deiğimiş bunlar doğuda görew yapıyormuş yeri unuttum da kayınbabam rüyasında görmüş doğudan bir güneş doğacak deyip duruyormuş biri sonra kayınbabamın 2 ay sonra izmire tayini çıkmış kaynanam hamile olduğunu öğrenmiş, eşim doğmuş kayınbabam ben rüyamda gördüm adı güneş demiş.. eşim doğduktan 3 ay sonra osmaniyeye tayinleri çıkmış kaynanam hep der güneş doğacağı yeri kendi seçdi die.. bak sadece hamilelik yeri ve doğum anı izmirde geçmiş şimdi eşimin doğum yeri İzmir...

hıııııııııııııııııııımmmmmmm eşinle aranda sorun olmicaksa o zaman kafana göre takıl canm onlar gittiğinde size huzursuzluk kalmasında

yok canım kalmaz sadece ben üzüldüğümle kalırım ben üzülüyorsam kızımıda üzmüş oluyorlar oda üzülsün ben ayrılmayı bile teklif ettim kendi kabul etmedi o zaman katlanacak dün annesi aramış napıyorsun oğlum diye çiğdem napıyor nasıl demiş oda bana ne soruyorsun aynı şehirdesiniz banamı soruyorsun ara kendine sor demiş

canım benım en azından gecıcı bı donem oyle dusun.bende aılemden uzaktayım.ama bızım kendı ısımız yerlestık yanı, tayın falan yok..son bır yılın oyle dusun ve emın ol kı bebişlerimiz ıyı gelecek her seye , tum eksık yanlarımızı tamamlayacaklar.hıc uzulme.emzır, sev,altını al, yıka,oyna..... gozumuz dunyayı gormeyecek merak etme...hadi şimdi kendını ve mınıgını uzmeyı bırak.eşinle mutlusun,bebişinin gelmesine gün sayıyorsun inan gerısı muhım degıl...anne oluyoruz artık.mınık bır canın annesı...onu dusunurken baska bı sey dusunemeyeceksın :)

ah canım sen bide beni duysan eşim assubaydı subaylık sınavlarını kazandı edremitten mart ayında taşındık ve bütün eşyalarımızı sattık çünkü 1.5 yıl sabit bi yerimiz olmayacak 2 ay eşimle ayrı geçti zamanım bi ana yanında bi kaynana yanında depresyonluk olmadığıma şükreder oldum şimdide ankaradayız ve orduevinde kalıyoruz bildiğin otel odası zküçücük bi odanın içine tıkıldım kaldım yüzümde sırtımda sivilceler çıktı doğumum ankarda olacak o zamanda ablamın yanına gidicem yani anlayacağın bi sığıntı gibi ordan oraya burdan sonra tuzla eşyalı ev haziran 2013e kadar. şimdi emin ol en azından senn yerinde olmak isterdim bu halde konar göçer olmak çooo zor

yok canım kalmaz sadece ben üzüldüğümle kalırım ben üzülüyorsam kızımıda üzmüş oluyorlar oda üzülsün ben ayrılmayı bile teklif ettim kendi kabul etmedi o zaman katlanacak dün annesi aramış napıyorsun oğlum diye çiğdem napıyor nasıl demiş oda bana ne soruyorsun aynı şehirdesiniz banamı soruyorsun ara kendine sor demiş

amaaannn o nasıl bişi öle ayrılmakta ne demekmiş kaynanadan sebep allah korusun :20:

slm güzel annişler ;

herkes iyidir umarımmmm :nazar::nazar::nazar:

biz doktordan geldik, oğlum 1498 gr ve 38 cm olmuş çooook şaşırdım, kilosuna göre 2 hafta, boyuna göre 1 hafta öndeymiş,:nazar::nazar::nazar::nazar:
ben bu ay 4 kilo almıştım, doktor ,bu ay çok kilo almışsın ama bebeğinide iyi beslemişsin yanlız kalan 3 ayda da 4 er kilo alırsan çok olur, en fazla 72 kilo ile tamamlamalısın dedi, şimdi 65 kiloyum, yani toplamda 15 kilodan fazla olmamalıymış. eğer bebek böyle hızlı kilo almaya devam ederse normal doğuramazsın dedi, ama bazen kilo alımı yavaşlayabiliyor dedi.
şu an ters duruyormuş, ayakları aşağıda ama 37. haftaya kadar dönebilir şu an hiç sıkıntı değil dedi. şu an ki en önemli şey suyunun bol olması ve plasentanın iyi durumda olması dedi.
son haftalarda plasenta yaşlanmaya başlayıp, üzerinde kireçlenmeler başlıyormuş. bir daha tekrar 4 hafta sonra , yani 32. haftada kontrole gidecekmişiz, sonra 34. ve 36. haftalarda yani 15 günde bir , 36. haftadan sonrada duruma göre haftada bir çağıracakmış.bu arada epidural ve spinal anestezi arasındaki farkı sordum, spinalde belden iğne 1 sefer yapılıp hemen iğne çıkarılıyormuş ve uyuşukluk etkisi yaklaşık 3-4 saat sürüyormuş, bu nedenle spinal anestezi sezeryan için daha uygun dedi, ama epiduralde belden takılan iğne 24 saat boyunca orada kalıyormuş ve ihtiyaç duyuldukça ilaç veriliyormuş, bu nedenle epidural anestezi, normal doğum için daha uygun dedi, malum normal doğumda süreç daha uzun oluyor. normal doğumu epiduralle yapmak istersem 600 tl ekstra ödememiz gerekiyormuş :53: Bu arada oğluşumun yüzü içe doğru duruyordu, bu sefer yüzünü göremedik ama olsun, o tombik kolları bacakları görmekte çok güzeldi :1::nazar:

canımm.. senle tamaaamen aynı durumdayız.. bizimde yaklaşık 1 ay önce bi tain işi vardı.. çevre köylerdede aynı meslektaşlarımızdan tanıdığımız hepsinin taini çıktı ama bizim çıkmadı.. yıkıldım.. üzüldüm.. ama elden ne gelirki.. dediğin gibi en azından elimizde işimiz var.. belki senin yaşadığın yer biraz iyidir ama şunu söyliyim benim durduğum köyde bi sağlık ocağı, bi bakkal bile yok.. yaz günü ekmekler çabuk bozuluyo diye az ekmek alıyoruz eve. en yakın ilçe 20 km. inan bazen ekmeksiz kalıyoruz.. iyiki hamur işi biliyorum.. makarna mantı falan da idare ediyoruz.. eşyaya gelince bizde doğudayız bizim memlekete getiremeyiz diye idareten aldık.. evimde sadece çamaşır makinası markalı.. memlekete gidebilirsek değişltirecektik ama tainde çıkmadı.. ve taini çıkan herkeste tamm memleketine atandı.. onların mutluluğunu gördükçe insan bi tuhaf oluyor.. arkadaşa gelince ben bi kürt köyündeyim tatlım..
onlarda müslüman onlarda Allah ın kulu diye bazen aralarına oturmaya gidiyorum ama kürtçe konuştukları için boş boş oturup geliyorum.. ve sırada yollar.. yollar çok bozuk.. kışın çamurdan araba çıkmıyor.. yani bebeğim Allah korusun hastalansa hastaheneye götürecek durumumuz bile olmayacak.. :43: önümüzde kandil var. rabbim kışa kadar tainimizi çıkarsın inş. diye dua ediyorum sadece.. sende öyle yap. sıkma canını. ama yinede herkeste öyle dertler varki halimize şükredelim.. dualarında benide unutma ne olursun bende sana ederim..

ah canım sen bide beni duysan eşim assubaydı subaylık sınavlarını kazandı edremitten mart ayında taşındık ve bütün eşyalarımızı sattık çünkü 1.5 yıl sabit bi yerimiz olmayacak 2 ay eşimle ayrı geçti zamanım bi ana yanında bi kaynana yanında depresyonluk olmadığıma şükreder oldum şimdide ankaradayız ve orduevinde kalıyoruz bildiğin otel odası zküçücük bi odanın içine tıkıldım kaldım yüzümde sırtımda sivilceler çıktı doğumum ankarda olacak o zamanda ablamın yanına gidicem yani anlayacağın bi sığıntı gibi ordan oraya burdan sonra tuzla eşyalı ev haziran 2013e kadar. şimdi emin ol en azından senn yerinde olmak isterdim bu halde konar göçer olmak çooo zor

ayy canım Allah yardımcın olsun çok zor bende bir değişiğini yaşadım çok zorrr.. bizde nişanlandığımda eşim adanadaydı sonra yükseldi mardine tayini çıkdı biz düğün salonunu ewi falan hazırlamışız mecbur ewlendik:) ben eylülden ağustosa kadar tek kaldım daha 1 haftalık ewliyken eşişm gitti bende işimden dolayı gidemiyordum kaynanama gitsem dediğin gibi bir süre sonra olmuyor annemlere gidiyorum herkes ne oldu kızın küsmü geldi diyorlar eşi yok diyor annem herkese ordada bozuluyor piskolojim ewe gidiyorum koca ewde tek başımayım we ilk defa tek yaşıyorum kabusdu.. eşim ayda bir geliyor annesi ablası abisi görmek istiyor bana zaman kalmıyor bir geceden geceye başbaşa kalıyorduk.. aylarım geçdi böyle ne yapacağımı bilemeden ama çok şükür eşim adanaya geldi tekrar hayatımız normale döndü...

amaaannn o nasıl bişi öle ayrılmakta ne demekmiş kaynanadan sebep allah korusun :20:

bi tanısanız nasıl konuşuyorsun bile dersin biz evlendik canım ilk gece otelde kaldık burda evimiz olmadıgı için 2 gün eşimin gile gittik orda kalıcaz eşimin düğün için izin alıp gelen arkadaşları içmek için izin istediler hepsi dağılacak bende izin verdim neyse sorun yok o zamana kadar yatma vakti geldi kaynanam 2 çekyat var ikisini açtı çarşafları serdik ortayada yer yatagı yaptı 1 çekyata sen digerine ugur yatar dedi 2 tanede abisi var eşimin ben mesaj attım eşime bu nasıl iş aynı odaya yatak yaptı annen dedim olmaz dedi ben gelince hallederim sen yat ben gelicem dedi neyse ben yattım yer yatagına diger iki oğlunu yanına alarak yere yattılar neyse eşim geldi yanıma yattı sabah oldu kalktı kaynanana oğlum ben sana yatak yapmıştım neden buraya yatmadın dedi oda anne eşimin yanında yatmıycamda ordamı yatıcam dedi suratını astı toplayayım o zaman çarşafı dedi kalktı bunu gibi daha neler neler ki bu 10/1 yanii

Back
X