kızlar haftaya hastane cantamı hazırlamaya baslıycam nasıpse..bı lıste buldumm bunlarda eksık olanlar var dıosanızz yazınn .. sızler ıcınde belkı yardımcı olur..lısteyı netten aldım ..bana aıt deıl ..
BEBEĞİM İÇİN:
*hastane cıkış seti
(ben idil babynin 20li setini aldım içinde hersey var ama hastane cantama hepsini koymucam.
battaniye,ayaklı tulum,eldiven,şapka,önlük,ağız silme bezi,corap,cıtcıtlı atletleri,zıbın takımı(iç ve dış)-- iç zıbın yanınızda bulunsun mutlaka, hastaneden isteyebilirlermiş cıtcıtlı bady bebeğin göbeğine değdiği için)
*bebek bezi 10 adet (prima premıum care1 numara )
*unibaby yenidoğan ıslak mendil
*alt açma bezi(canbebe)
*hastane besiği için carsaf(bebeği hastanedeki çarsafta yatırmak istemeyenler için)
*ağız silme ve omuz mendilleri
*bebek kasığı(ilk zamanlarda süt gelmezse sağıp kaşıkla veriyormuş hemşireler)
*biberon(bence cok gereksiz ama koymayı düşünüyorum arastırmalarıma göre herkes koyuyo:)
*bebeği tasımak için ana kucağı
*bebeğin yüzüne örtmek için beyaz tülbent(mermersahi bez)
anne İÇİN:
*hijyenik kadın pedi ,ayrıca hasta bezide lazım oluyormuş kanama fazla olunca hoş bir görüntü olmuyor diyorlar.hastaneden de veriyorlarmış ama garantiye almak lazım
*göğüs kremi lansinosh
*anne için 1 pijama takımı , 2 gecelik , ve uzun sabahlık(sezeryandan ve doğumdan sonra yürütüyorlarmış bacakları kapatınca rahat oluyomuş)
*yelek(temmuzun sıcağında o hararetle giyilirmi bilmem ama doğumdan sonra coğu kişi üşüdüğünü söylüyo),çorap,terlik
*1 adet emzirme sütyeni, 1 adet emzirme atleti,5 adet külot
*göğüs pedi
*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu(cok gerekli),sıvı sabun,el temizleme jeli,deodarant,diş fırcası,diş macunu,tarak,ıslak mendil, kolonya
*hurma,kayısı kompostosu(sütü arttırıyor)
*kırmızı sac kurdelası,toka,ayna
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti
*koyu renkli havlu
*nüfüs cüzdanı,evlenme cüzdanı
*kirli çamasırları koymak için torbalar