- 20 Mart 2012
- 1.021
- 423
- 358
kızlar günaydınn....
çalışan annelere doğum izniyle ilgili sorularım var.
ben 32 haftamda olmama rağmen 37 .haftaya kadar çalışabilir raporu aldım.
Olurda bebek acele eder (ki inşallah etmez) 36 haftada doğurursam veya daha fazla dayanamayıp 36 .haftada izne ayrılmak istesem
çalıştığım o 4 hafta doğum iznime eklenirmi...???
ne olur bilgisi olan cevap versin...ben bir türlü doğru bir cevap bulamadım....:84::88:
CANIM BİLDİĞİM KADARIYLA ;37 hafta raporu aldıktan sonra tekrar rapor alamassın..ha şöyle olur eğer erken gitmek istiyosan 2 gün 2 gün grip,bel ağrısı v.s. yazdırabilirsin dr. una (benim çalıştığım yer max. 2 güne kadar kabul ediyo) ayrıca yeni yasa gereği çocuk beklenen tarihten erken doğsa bile izinlerin doğum sınrasına aktarılıyo diye biliyorum aşağıda daha ayrıntılı bir bilgi var.....
Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/02/2011-6111 S.K 76. mad.) Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.