2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar günaydınn....
çalışan annelere doğum izniyle ilgili sorularım var.
ben 32 haftamda olmama rağmen 37 .haftaya kadar çalışabilir raporu aldım.
Olurda bebek acele eder (ki inşallah etmez) 36 haftada doğurursam veya daha fazla dayanamayıp 36 .haftada izne ayrılmak istesem
çalıştığım o 4 hafta doğum iznime eklenirmi...???
ne olur bilgisi olan cevap versin...ben bir türlü doğru bir cevap bulamadım....:84::88:

CANIM BİLDİĞİM KADARIYLA ;37 hafta raporu aldıktan sonra tekrar rapor alamassın..ha şöyle olur eğer erken gitmek istiyosan 2 gün 2 gün grip,bel ağrısı v.s. yazdırabilirsin dr. una (benim çalıştığım yer max. 2 güne kadar kabul ediyo) ayrıca yeni yasa gereği çocuk beklenen tarihten erken doğsa bile izinlerin doğum sınrasına aktarılıyo diye biliyorum aşağıda daha ayrıntılı bir bilgi var.....

Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/02/2011-6111 S.K 76. mad.) Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

ah cemrem ahh zamanee teyzeleri bunlar işteee bana kahvaltı hazırlYIN DİORUMMM BU SAATE KAHVALTIMI KALIR DİOLARRR hiç demiolar kiii tubanın sabhalrı iştahı olmuoo tek yiyemioo diyeee ya işte kızımmmm

+ efendim kızımmm
+ ah canım yavrummmm
cemre dioki annecim ben gelince beraber yaparız üzülme diooo
hıh:119:

yanımaa gelll ben senı ıstahını bı gusel acarım walahıı :125::125::125::125:

zamane teyzelerıı heee :1:

kızlar günaydınn....
Olurda bebek acele eder (ki inşallah etmez) 36 haftada doğurursam veya daha fazla dayanamayıp 36 .haftada izne ayrılmak istesem
ne olur bilgisi olan cevap versin...ben bir türlü doğru bir cevap bulamadım....:84::88:

gunaydn canm, benm bıldıgım erkendogum olursa ozaman eklenmıyormuş, ama eger sen 4 hfta snra yanı 36 da ızne ayrılmak ıstersen, ozamn calıstıgın süre dogumdan snraya eklenıyoo dıye bılıyorum,

bende ev için bayramı bekliyorum.zaten bir aksilik olmazsa bayramla beraber işi de bırakacağım.nerdeyse 20 gün oluyor o zaman doğuma ama daha çalışamam sanıyorum.evde de duramam malum kaynana faktörü var bir bahane bulup annemlere atıcam kendimi.yoksa erken doğururum o kadınla her gün dipdibe kalırsam:1:

ben onu bilmem kaynanayla bi evde hayatta bi ömür geçmezzz ben yapamam genç yaşta antidepresanlara başlarım valllaaaa:18::18::18:

kızlar günaydınn....

36.haftada ızne ayrılırsan cnm 4 haftan eklenır dogum sonrasına eger 36,hftda dogum olursa yıne sadece calıstgn 4 haftanı aktrblysn gerıye kalan 4 haftan yanıo yanı

aynen öle canım walla zaten ewde yapsam bu uyuzlukla 10 tl lik elektrik harcarım heralde:) çok ii denk geldi saolsun çok da ii ütülüyor süper yanii ama eşim hala benim ütülediğimi sanıyor şaşıyor kalıyor hamaratlığımaa:52::52:

hahaahhhh ay güldürdün beni kıss :9:
neyse bilmesin dahaaa iyyiiiiigerçi yalancının mumu yatsıya kadar ammaa bizde yatsıyı beklerizz ne olmuş yaniiii:9::9::9:

Selam kızlar! Valla çok hızlısınız yetişemiyorum takip etmeye.
Dün kızımla bir kır düğününe gittik, açık havayı çok sevdi gider gitmez kıpırdanmaya başladı ayrılana kadar da durmadı. Bu sıcaklarda ben de o da pişiyoruz resmen. Artık daraldığımı hissediyorum. Ben de çalışabilir raporu aldım; ama daha teslim edemedim, sallıyorum hep sıcaktan, personel dosyam başka bir binada, üşendim oraya gitmeye :) Bir de rapor alınca mecburen çalışmanız gerekiyormuş o sürede, yoksa yıllık izin kullandırıyorlarmış. Sıcakta çalışmak zor gerçekten, bir de benim gibi tez yazıyorsanız daha bi zor.

Biz eşimle Buz devri 4' e gittik, artık animasyon filmlere gitmeye başladık :))

El dopplerleri 20-24. haftalarda bebişin işitme sistemine zarar verebiliyormuş, daha doğrusu o dönemde ısıdan dolayı etkilenir demişler ve gereksiz yere ultrasona girmememi tembihlemişlerdi, son günlerde birşey olacağını sanmam; ama yine de abartmayın, Allah korusun en ufak bir sorunda kendinizi sorumlu sayarsınız biz mi yaptık ettik diye pişman olmayın!

Benim ev de öğrenci evi gibi oldu, bulaşıklar falan yığıldı, yemek de yapamıyorum. Haftasonu temizlik atağı geliyor bi başlıyorum işe; yorulana kadar yapıyorum sonra tüm hafta yatıyorum! Şansıma temizlikçim de hamile ve benimle aynı zamanda doğuracak, halbuki ben ilk günlerde onu yardıma bile çağırırım diyordum :( Doğum sonrası annemlerde kalacağız, hatta bayramı da orada geçirmeyi planlıyorum, kendinizi bu sıcaklarda misafir için yormayın, benim annem doğum öncesi bir bayram temizliğinde kanepe çekip 1 ay yatmak zorunda kalmış, ona rağmen kardeşimde erken doğum yapmış, millet ne der diye de düşünmeyin onlar evinize pis demeye geliyorlarsa hiç gelmesinler daha iyi! Bu aralar agrasif takılıyorum zaten, biri birşey dese, hatta ima etse üstüne atlayacağım :))

Bebek alışverişi hem yorucu hem de müthiş zevkli bişey, insan o ufacık şeyleri görünce heyecanlanıyor. Ben de rüyalarımda doğurduğumu, nişan geldiğini, emzirdiğimi görüyorum, çevremdekiler de hep beni aynı şekilde görüyorlarmış.

Bebek şekerini ben de buzdolabı süsü olarak istiyorum, nikahımda yapamadım, bari bebeğimde hevesimi alayım. Uygun bi yer bulursam sizinle de paylaşırım.
Çenem düşmüş kusura bakmayın, hepinize kolay gelsin.

Toplam 37 kullanıcı konuyu okuyor. (24 üye ve 13 ziyaretçi)
suksuk, sorcieree82, pencil83, can1, mericdemir2007+, turkuazsuay+, selinselinn+, THIRTYOS, mirage52, Lynne, oznur_52, uz99, gulrose1983, şeker-leblebi, zevzekbayan, asilemir, merve6006, kelebek03, FUFA60+, tubica+, didem_0101, fatos2, sedefler+, eflin8484

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

kıskançççç şeyyyy benden gördüüü hemen yapcak aynısııııı:20::20::20:
:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

ben onu bilmem kaynanayla bi evde hayatta bi ömür geçmezzz ben yapamam genç yaşta antidepresanlara başlarım valllaaaa:18::18::18:
bencede uzak olsun sag olsun yeterr.. dıpdıpee olmakk ıı deıll..
Selam kızlar! Valla çok hızlısınız yetişemiyorum takip etmeye.
Dün kızımla bir kır düğününe gittik, açık havayı çok sevdi gider gitmez kıpırdanmaya başladı ayrılana kadar da durmadı. Bu sıcaklarda ben de o da pişiyoruz resmen. Artık daraldığımı hissediyorum. Ben de çalışabilir raporu aldım; ama daha teslim edemedim, sallıyorum hep sıcaktan, personel dosyam başka bir binada, üşendim oraya gitmeye :) Bir de rapor alınca mecburen çalışmanız gerekiyormuş o sürede, yoksa yıllık izin kullandırıyorlarmış. Sıcakta çalışmak zor gerçekten, bir de benim gibi tez yazıyorsanız daha bi zor.

Biz eşimle Buz devri 4' e gittik, artık animasyon filmlere gitmeye başladık :))

El dopplerleri 20-24. haftalarda bebişin işitme sistemine zarar verebiliyormuş, daha doğrusu o dönemde ısıdan dolayı etkilenir demişler ve gereksiz yere ultrasona girmememi tembihlemişlerdi, son günlerde birşey olacağını sanmam; ama yine de abartmayın, Allah korusun en ufak bir sorunda kendinizi sorumlu sayarsınız biz mi yaptık ettik diye pişman olmayın!

Benim ev de öğrenci evi gibi oldu, bulaşıklar falan yığıldı, yemek de yapamıyorum. Haftasonu temizlik atağı geliyor bi başlıyorum işe; yorulana kadar yapıyorum sonra tüm hafta yatıyorum! Şansıma temizlikçim de hamile ve benimle aynı zamanda doğuracak, halbuki ben ilk günlerde onu yardıma bile çağırırım diyordum :( Doğum sonrası annemlerde kalacağız, hatta bayramı da orada geçirmeyi planlıyorum, kendinizi bu sıcaklarda misafir için yormayın, benim annem doğum öncesi bir bayram temizliğinde kanepe çekip 1 ay yatmak zorunda kalmış, ona rağmen kardeşimde erken doğum yapmış, millet ne der diye de düşünmeyin onlar evinize pis demeye geliyorlarsa hiç gelmesinler daha iyi! Bu aralar agrasif takılıyorum zaten, biri birşey dese, hatta ima etse üstüne atlayacağım :))

Bebek alışverişi hem yorucu hem de müthiş zevkli bişey, insan o ufacık şeyleri görünce heyecanlanıyor. Ben de rüyalarımda doğurduğumu, nişan geldiğini, emzirdiğimi görüyorum, çevremdekiler de hep beni aynı şekilde görüyorlarmış.

Bebek şekerini ben de buzdolabı süsü olarak istiyorum, nikahımda yapamadım, bari bebeğimde hevesimi alayım. Uygun bi yer bulursam sizinle de paylaşırım.
Çenem düşmüş kusura bakmayın, hepinize kolay gelsin.
hg cnımmm ne gusel anlatmısınn :46::46::46::46:sanada kolay gelsın cnmmm
kıskançççç şeyyyy benden gördüüü hemen yapcak aynısııııı:20::20::20:
:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

ben yapınca gordum hem senınkını zıllı:1::1::1::1:

Bu arada kızımızın adı Tülay, Eylül ismini çok sevmeme ve Eylül annesi olmama rağmen koymak istemedim; ama şiddetle tavsiye ederim.

Back
X