canım ben 6+1 de kalp atışını alttan ultrason ile duydum 8. haftaya kadar duyulması gerekiyo diye biliyorum burdaki yazılanlardan ama dr en doğrusunu bilir.. zaten en heyacanlısı bu dönemde kalp atışını duymak duyduktan sonra bayağı bi rahatlıyosun.. inşallah sende duyarsın..
hadi hayırlı olsun darısı başıma..Kızlarr merhaba, bugun doktor kontrolum vardı.bebiş gayet saglıklı.Ultrasonda gördüm resmen yan dönmüş keyif yapar gibi yatıyordu.Kalp atışlarını yine gördüm sadece.Doktora gidince heyecandan soracagım bütün soruları unutuyorum.Greyfurtu soracaktım mesela, hergün 1 tane maden suyu iç diyorlar bebiş için baya faydalıymış dediler hepsini sormayı unuttum.Daha bebişin fotografını görmek böyle yapıyorsa kendi gelince nolcam kim bilir
:) sen tezini bir an önce bitirmeye bak, hoca değiştirmek, konu değiştirmek tehlikeli işler kardeş .. sakız gibi uzatırsın süreni...evet bende öyle diyenler duydum benimde hiç mide bulantım falan yok 1 hafta kadar oldu 7. haftam boyunca sonra hemen geçti..unuttum bile nasıl bişey olduğunu.
Bu hurafelerin sonucunu 2 ay sonra hep birlikte göreceğiz, bir hemşire ebe girse bu foruma istatistik yapsa, tez çıkar korkarım:)
" eylül 2012 de doğumları planlanan 120 hamileden 73' ü kız...bilmem kaçı erkek doğumla sonuçlandı
sonra... 65' inde mide bulantısı görüldü bazılarında ise eser miktarda hissettirdi gitti :)
43' ünde saçlı kız doğumu gerçekleşti ve bunların 38' inde mide yanması hiç görülmemişti...
Yapasım geldi ama benim tez konumu buna çevirsem yerler mi acaba....
güzel. tsh ın kaç çıktı? benim de 75 ten 100 e çıkardı..Her ay test yaptır dedi..her ay da gel bana dedi. bir de tuzu iyotluya çevir dedi...hııııhhh bak o konuya gelemedık beklenmeyen aksılıkden dolayı neysekı hersey normal..ctesı ogleden sonra randevum vardı benım endokrınde ozele gıttım...dr bugun bu sekılde gelen 12.hastamsın fakat ıcınde en ıyısı sensın dedı..fazla panık yapıyormusum:))sureklı gorusmemıze gerek yok dedı..50 lık ılacı 100 luge cıkardı subatın 20 sıne kadar...ondan sonra 125 ıcıcem..heray tahlılılmı yaptırıp fakslıycam kendılerıne bu sekılde takıp edıcek benı..mayıs ayında gorusuruz dedı...yetmedı dıyetısyene gırdım:))onu da anlatıcam
ben de 2 li ve 3 li testi memorialda yaptıracağım...ama basit biyokimya, kan ve idrar testlerine gerek yok...evet kesinlikle testler çok pahalı ama ileride olacak testleri yinede şifada yaptırmaya çalışıcam. çünkü benim dışarda yaptırdığım kan testleriydi ve laboratuar heryerde aynıdır diye fazla önemsemedim ama çok abes bir fiyat vermezlerse şu 2 li veya 3 lü tarama diye geçiyo galiba onları şifada yaptırmak isterim doğrusu
tamam sosyologda olur,,
Kadınlarda oluşturulan topluluk dürtüsüyle doğmuş olan hurafelere bir bakış :):):)
bir de anketi patlatırız.... makale de çıkar... sende örneklemleri coşturursun
boy ve kılo olcumu yapıldı...denge hesaplandı suan sınırdayım normal yanı...benden uc gun butun yedıklerımı lıstelememı ıstedı ayrıca bır sayfa dolusu nelerı ne kadar tukettıgımle ılgılı bı dokum yapmamı ıstedıler...bu dokumlere daynarak;
bırıncısı meyve suyu taze sıkılmıs dahı olsa ıcılmeyecekk.....cok fazla meyve tuketımıne gırıyormus
ıkıncısı sımıt ıle yapılan kahvaltılar yapılamayacak..............susam cok yaglı ayrıca proteın var ve sekerlı
ucuncusu 5 zeytın 1 tatlı kasıgı zeytın yagına tekabul edıyor...ıkısınden bırı secılecek
seker ve tuz kesınlıkle tuketılmeyecekkkk
dıyabet hastası gıbı dıyet uygulayacakmısız:)
uzun yuruyus deıl 15 dklık gunde bıkac yuruyus onerırler...
cok sey soyledı deeeeeee................................................................................................................
bunların hepsini uyguluyorum ben zaten. sen ara ara diyetisyenin neler dediğini yaz bize tamam mı?dinleyelim....boy ve kılo olcumu yapıldı...denge hesaplandı suan sınırdayım normal yanı...benden uc gun butun yedıklerımı lıstelememı ıstedı ayrıca bır sayfa dolusu nelerı ne kadar tukettıgımle ılgılı bı dokum yapmamı ıstedıler...bu dokumlere daynarak;
bırıncısı meyve suyu taze sıkılmıs dahı olsa ıcılmeyecekk.....cok fazla meyve tuketımıne gırıyormus
ıkıncısı sımıt ıle yapılan kahvaltılar yapılamayacak..............susam cok yaglı ayrıca proteın var ve sekerlı
ucuncusu 5 zeytın 1 tatlı kasıgı zeytın yagına tekabul edıyor...ıkısınden bırı secılecek
seker ve tuz kesınlıkle tuketılmeyecekkkk
dıyabet hastası gıbı dıyet uygulayacakmısız:)
uzun yuruyus deıl 15 dklık gunde bıkac yuruyus onerırler...
cok sey soyledı deeeeeee................................................................................................................
canim senin ozel bi rahatsizligin mi var? cok sert bir diyet bu...
eylül ismini de çok seviyoruz eşimle. listemizde o da vardı...
evet herseyin hayırlısı, bakarsın bebişleirmiz adaş olurlar. bir kalpleri atsın, ikili üçlü test sonuçları iyi çıksın, sağlıklıca doğsunlarda.... koyarız isim....
kaçıncı haftadasın canım sen ben 10. haftadayım.. zor bir hamilelik geçiriyorum bulantılar mahvetti beni. inşallah sağlıcakla alacağız bebeklerimizi kucaklarımıza...
allaha sukur ole bı durumum yok:)))ctesı gunu gebelıkde beslenme dıyet uzmnına gııttım onun anlattıklarını sızınle paylasıyorum...
ben bu diyeti uygulasam asiri strese girerim, zeytinleri saymak da ne demek?
ben de dedim acaba doktorun mu soyledi...doktorun hem ilk uc ay iliskiye ''hicbisey olmaz'' diyip hem de boyle bir diyet veriyorsa sasiracaktim ama diyet uzmaniymis veren...eee, adamlarin isi bu, surekli diyete sokmak
Kızlar ben de kaçayım. eşimle birseyler izleyelim..Yarın görüşürüz...tatlı rüyalar...
:))sende haklısın kafan karısmıs benım bıle karıstı artık..aıle hekımı bır,kadın dogumcu ıkı,endokrıncı uc ve beslenme uzmanı dort
butun bunların hepsı ıle gorusuyorumm..her kafadan bı ses cıkıyor..muhım olan ırade ona hakımsen mesele kalmıyor
doner ekmegimi de yiyorum, gazozumu da iciyorum, meyve ve sutu de goturuyorum...yemekler acili ve kafi miktarda tuzlu...yani normal hayatta ne yapiyorsam onu yapiyorum, nikotin ve kafein haric...
doner ekmegimi de yiyorum, gazozumu da iciyorum, meyve ve sutu de goturuyorum...yemekler acili ve kafi miktarda tuzlu...yani normal hayatta ne yapiyorsam onu yapiyorum, nikotin ve kafein haric...
ben geldımmmmm:))ogleden sonra dr la gorustum onemlı bısı olacagını sanmıyorum ama sen yıne gel dedı...gıttım ultrasona baktım hersey normal dedı cok mutlu oldummm:)))ama her ıhtımale karsı 100 mg progestan verdı aranızda kullananlar var sanırım bılgı verırsenız sevınırım
merhaba kızlar bana dün geceden beri hiçbişey yazan olmamış ama ben yinede yüzsüzlük yapıp aranıza katılmaya çalışıyorum. yarın konrolüm var işallah kalp atışlarını duyucam bebişimin. çok ama çok heyecanlıyım. 7+4 te hangisi normaldir sizce duyulmasımı duyulmamasımı. nolur bişey söleyin ilk bebeğim ve bu konuda çok cahilim malesef :44::44::44:
teşekkürler kızlar ben kadıköy şifaya devam ediyorum şu anda ama son gittiğimde doktorun istediği testleri zeynep kamilde yaptırdım şifada baya tutuyodu çünkü sigortamda sadece doğumu karşılıyo muayene ve testleri karşılamıyo. şifayla ilgili bilgisi olan varmı acaba . daha önce gitmiş olan ve halen giden varsa fikirlerini almak isterdim. birde geçen şöle bişey duydum benim şu anda hiç mide bulantım ve aşermem yok. genelde erkek bebeklerde çok oluyomuş bunla kız bebeklerde olmuyomuş doğrumudur ki yoksam hurafemisakın ammada sordun demeyin daha ne saçma sorular var bende hayal bile edemezsinizzzzz
yaa bakma bende fazla kasmıyorum kendımı saglıklı olalımda baska bısı ıstemıyorummm sagsalım bebıslerımı ele alalımmm ınsallah
Bende aynen oyle canim.. Riskli konular haricinde herseye normal devam ediyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?