2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

canım ben 8+4 üm. ben doğum 15 eylül... sen benden 3 gün azsın... son adet tarihin mi ultrason mu bu tarih?

çok da öneli değil zaten ağustos eylül :)

kızlar bugün sadece 2kere Kustum ve kocam canım benim çorba ve kaşarlı pide aldı yaladim yuttum kızlar şu an hafif hafif bulantı var ama olsun. 3bardak ta su içtim yemek yiyince. Sizin muhabbetleri okudum harikasiniz ya ayva olayı doğru olabilir ben de yedim

canım ben 8+4 üm. ben doğum 15 eylül... sen benden 3 gün azsın... son adet tarihin mi ultrason mu bu tarih?

çok da öneli değil zaten ağustos eylül :)

canım ultrasona göre bu...aslında benim sat 22 kasım ona bakarsam çok daha büyük olması gerek.
ama bende pko var düzensizlikler yüzünden tarih de değişik çıktı. son adet tarihini dikkate alamıyoruz o yüzden.

Hakkaten akşama ne yesek? Ben sözde nar ekşili patlıcan dolması yapacaktım.Unuttum gitti...Yemek yok valla...

Ben buzluktan bamya çıkardım. Hazır soğanı, salçasıyla pişmiş. Onu çözüp ısıttım. Kokuda olmuyo hamileyken birebir. Soğan kavurmak içimi kaldırıyor çünkü. Yanında da pilav. :) Yemek 5 dakikada hazır. Afiyet olsun.
Annemden Allah razı olsun buzluk için çeşit çeşit melzeme hazırlamıştı yazdan. Şimdi onlar çok işimi görüyor

canım aywa mide bulantısına çok iyi geliyor hemde meyve olduğundan ekstra faydalı.
ben ilk haftalarımda sürekli aywa yiyordum iyi geliyordu.

sağol canım ayva daha yemedim ben elmayı çok yiyorum. Kızlar 9 10hafta da süt ve ürünleri tüketin bol diyor dişleri oluşuyormuş.

aman bu ne yaaa :) ne pahalı
millet sektör yapmış olayı
aslında doktorlarımızın mecbur ve makul fiyata yapmaları gerek bence çünkü onların sorumluluğundayız

ayva dedin bugün almayı unuttum :)
iyi olmana sevindim
bende de hafif bulantı var
ama seninkinin geçmesini diliyorumçok ağır geçiriyorsun umarım rahatlrsın

hoşgelsin canım adını görüyordum açtığın konualrda :)
ama 8+ 1 sen eylülannesi olursun
ben 10 + 2 yim 3 eylül doğum
ama bebeğin gelişimine göre ağustos sonuda olabiliyor

kızlar ayvayı kocama sipariş verdim. bir de bunu buldum:)

Hadis kaynaklarında böyle bir ifadeye rastlayamadık. Ancak İmam Gazalî, -hadis olarak değil- bir menkıbe olarak bunu anlatmıştır. İfadesi -meal olarak- aynen şöyledir:
“Rivayet edilmiştir ki, bir kavim/topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar’ diye vahiy etmiştir.”(İhya, IV/278).

ayvayı yedikten sonra elimizi yanağımıza sürüyoruz gamze için dimi:)

denemekten zarar gelmez.

ah canım iyiki varsınız birilerinin beni düşünmesi nasıl iyi geliyor yalnız değilim siz varsınız. :)bugün canım birşey istedi cuma da şükür ben kusma korkusu ile hiçbir şey yiyemiyorum canım hiç birşey istemiyor ama bugün simit ayran yedim öğlen ay önce de çorba ve pide yedim nasıl mutluyum

kızlar ben antalyadayım. özel hastaneye gidiyorum. ay sonunda 2li testim var.
hastaneden fiyat bilgisi aldım. 50 tl rutin muayene içinde detaylı ultrason var
ayrıca 75 tl daha alarak kan tahlilini yapıyorlar. yani toplamda 125 tl.ye geliyor.
fiyatlar şehirlerde ve hastanelerde farklılar gösterebiliyor.

Son düzenleme:

Kuran'a ve hadislerde adı geçen 2 yemiş var kızlar. biri ayva biride hurma.
özellikle hurma rahim kaslarını güçlendiriyor,vucudu kuvvetlendiriyor ve doğumu kolaylaştırıyormuş.
günde 1-2 adet yada canınız çektiğinde mutlaka yiyin. şiddetle tavsiyemdir. ayrıca içerisinde
doğal folik asit olduğuda söylenmekte.
.
.
Hurma, Kuran'da pek çok ayette bahsi geçen, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirilen bir meyvedir. Allah'ın Kuran'da bildirdiği bu meyve incelendiğinde, pek çok önemli özelliği olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)

Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.

benim de buzluğum süpermarket rafı gibidir. Her şeyi attım yazdan. Annem de bir o kadar hazırlamış bana.Şimdi afiyetle yiyorum...
canım aywa mide bulantısına çok iyi geliyor hemde meyve olduğundan ekstra faydalı.
ben ilk haftalarımda sürekli aywa yiyordum iyi geliyordu.
kesinlikle bulantıı kesiyor ayva.....
iyileşme var dils3. insallah böyle gider.
şu ana kadar her gün 1 tane yedim. bakalım işe yarayacak mı?bugün ayva yedikten sonra yanaklarıma çukurlar da açtım parmağımla

bu arada alın size gerçek seyler :) sakin ciğer ellemeyin çocuğunuz da kahverengi leke çıkar. Bunu teyzem denedi. Gül elledikten sonra bir yerinize sürerseniz kırmızi leke olur. Ben kızım da bunu da yaptım belime sürdüm elimi kızımın belinde kırmızi leke var çok tatlı. Tabi bunlar tesadüf te olabilir. Ama ayva olayına inanıyorum

yaa ben hurmaya da bayılırım. Ama son aylarda yemeye başlayın hurma diyorlar. İlk aylar iyi değilmiş yemek, rahimde kasılma yapıyormuş. O yüzden şimdilik kuru incirle idare ediyorum.

Ya hurafe de olsa insan etkileniyor. Arnavut ciğeri yapıcam korkuma yapamıyorum leke çıkarsa bebekte diye. Ki benim batıl inancım yoktur ama söz konusu bebek olunca durup bir düşünüyorum.

Ya hurafe de olsa insan etkileniyor. Arnavut ciğeri yapıcam korkuma yapamıyorum leke çıkarsa bebekte diye. Ki benim batıl inancım yoktur ama söz konusu bebek olunca durup bir düşünüyorum.

her nevi çiğ et sakatat vb.ellemek zararlı zaten. toksoplazma riski taşıyorlar.
ayrıca sakatatı dr.lar pek önermiyor. salam sosis sucuk pastırma gibi.
zaten aram iyi değ,ldi ben hiç yemiyorum artık bunları.

Son düzenleme:
canım sadece elleme eşin doğrasin atsın tencereye ama yiyebilirsin.bak benim kolumda kahverengi kocaman lekem var babam annene hep der sana ciğer elleme demiştim diye?

her nevi çiğ et sakatat vb.ellemek zararlı zaten. toksoplazma riski taşıyorlar.
ayrıca sakatatı dr.lar pek önermiyor. salam sosis sucuk pastırma gibi.
zaten aram iyi değ,ldi ben hiç yemiyorum artık bunları.

Şarküteri ürünlerini ben de tüketmiyorum. Ama et tüketmeye elimiz mecbur, dokunmaya da. en azından köfte yaparken... ben iyice ellerimizi yıkarsak bir problem olacağını sanmıyorum.

ayva ile ilgili sunu yazmadan gecemeyecegim.

annem abime ve bana gebeyken hergun 1 tane ayva yemis abimde ve bende 2 tane gamze var. sulalede bi bizde var. ben buna inaniyorum. hep derdim gebe kalayim hemen ayva yiycem diye ama ben burda bulamadim ne yazikki . ben cok inaniyorum. bence buldukca yiyin. afiyet olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…