Arakadaşlar siz hiç kan ilacı kullanmadınız? hamileyken, doğumdan sonra, işte buda onun gibi biraz kakası koyu kıvamlı oluyor belki bir kaç gün sonra yapabiliyor, ayrıca bu her bebekte görülmeyebiliyor, örneğin kan ilacı kullanan bir anne de oğlunad geçtiği için oğlu kabız olurken kakasının kıvamı koyu ve krema gibi, bende hiç olmadı..
çocuğnuzun sağlığı için kullanacağız, hem ek gıdaya geçince siz asıl görün kabızlığı
sağlık bakanlığının her onayladığı şey zararsız değil ki. bebek şampuanı alırken dikkat ediyoruz parapen olmasın içinde diye, bu kan ilaçlarında da varmış parapen. kansızlığı varsa mecbur kullanılır ama ya yoksa. türkiyede kansızlık yaygın diye herkese veriliyo ama ben bakılması taraftarıyım.
sorgulayan olmak iyi böyle konularda.
bi de başladıkça görücez kabızlık huysuzluk ishal bi sürü şey yapıyo bu ilaçlar.
kansızlıktan başım dönüyodu doğumdan sonra ama kullanamadım kan ilacı. bol bol hurma yedim yan etkisiz kurtuldum kansızlıktan.
kendim için çözümleri biliyorum çok çok zorunlu olmadıkça ilaç kullanmam.
bebek için bilmiyorum işte sorun burda:26:
bizde o metodları uyguluyoruz ama çözüm değil.
evet bencede işe yaramıyor.dizimde sallayarak uyutuyorum ama hergün daha çok huysuzlanıyo sanki ve uyutup yatağına yatırınca geri uyanıyo tekrar emziğini verip sallıyorum yatağında.gündüz uykuları yarım saat nerdeyse.önce böyle değildi giderek bozuluyo ve çok yoruluyorum yemek yapıp yemeye gücüm kalmıyo artk.
bizde de gece sorun yok gibi görünüyo her uyandığında emzirip uyutuyorum ama gündüz uykuya geçmek çok zor geçincede çok kısa süreli uyuyo uykusunu alamadığı için gün içinde çok huysuzlanıyor.sürekli huysuz bi bebekte psikolojik olarak çok yıpratıcı.giderek büyüdükleri için kucakta avutmakta çok yorucu oluyo.
eşimle bugün farkettik ki bu böyle olmayacak bişeyler yapmalıyız.int.araştırırken yatır kaldır yöntemini okudum.aslında kitabı vardı bende ama tabi bi türlü okumaya fırsat bulamadığım için öylece duruyodu.belki duymuşsunuzdur TRACY HOGG'UN BEBEK BAKIM SORUNLARINA MUCİZE ÇÖZÜMLER kitabı.tam anlamıyla yöntemi okuyamadım çok sabır isteyen bi yöntem ama en mantıklısı bu geldi bana.birde ağlamaya terk etme yöntemi var bu çok saçma yani ben kesinlikle uygulayamam onu.sallamak ve emzirmekte uykuya geçmek için doğru değil.şu andan itibaren kitabı iyce okuyup bu yöntemi uygulamayı düşünüyorum tabi haftasonunu beklicem eşimin bana yardım etmesi için tek başıma kalkamam altından.denemek isteyen varsa birlikte deneyip yaşadıklarımızı paylaşabiliriz.
evet aynen, bazı anneler mama vermiycem diye diretiyor, bebecik acından kıvranıyor, sonra bu bebek endne uyumuyor neden ağlıyor, sütümü veriyorum falan diye çözüm arayışına giriyorlar, yapacak bişey yok yani süt yoksa. bu arada böyle diyenler kk da demiyorum, facede de var anne-bebekle ilgili grupla, ordan çokokuyorum , kimse alınmasıniyi geceler kızlar girip 5 dakika bakıyım dedim.48ve58,canım çok haklısın mama asla öcü gibi görülmemeli benimde sütüm olmasaydı bende verirdim bebeğimi aç bırakacak halim yok ya yetmiyorsa verilmeli illa süt vericem diye diretmemeli sonra bebeklerin sağlığı bozuluyor benim ilk doğum yaptığımda hiç sütüm yoktu 3 gün mama verdim allahtan sonra geldi.
benim oğlanın kıyafetleri çok çabuk küçülüuyor bu ay yine alışveriş yapacazgaliba bizimki boydan gidiyor
valla bizde kıyafet yetiştiremiyoruz her hafta alıyorum 2-3 defa giyiyor küçülüyor kalıplarımı dar anlamıyorum 9 aylık aldığım kıyafetlerin bile bazıları dar gibi.
evet aynen, bazı anneler mama vermiycem diye diretiyor, bebecik acından kıvranıyor, sonra bu bebek endne uyumuyor neden ağlıyor, sütümü veriyorum falan diye çözüm arayışına giriyorlar, yapacak bişey yok yani süt yoksa. bu arada böyle diyenler kk da demiyorum, facede de var anne-bebekle ilgili grupla, ordan çokokuyorum , kimse alınmasın
ya bi ben mi yetiştiremiyorum diyodum, her ay kıyafet alışverişine çıkıyoruz...
daha 1 ay olmadı lcw dan aldık, 4-5 takım. üstelik 6-9 aylık ürünler aldım, 2 hafta uzunca giydi, uzun almışım, keşke 3-6 ay alsaydım dedim, son 2 haftadır da tam gelmeye başladı, sanırım 1 y sonra giydiremiycem... ilk doğduğunda sadece uzun altlarını giyebiliyor. o da 1 tane, bi haftaya onları da giyemicekperşembe günü gene gidicem lcw ya bişeyler almaya...
bi de bu ürünler yanlış ya da çekiyor mu noluyo, 68-74 cm yazıyor, ufak geliyor anlamadım gitti :44::44::44:
yoj arkadaşım lcw küçük dikiyor, hangi ülkenin standartlarıysa artık birde Türk malı olecek.. ben lcw dan memnun değilim, civil şu an favorim birde zara ve chicco onlard biraz kazık bu yüzden indirimdekilerden faydalanıyorum zaten giyeceği 1 ay :) neyse yaşına girdiğinde rahat edecez
aysung, gerçekten özel bi günmüş senin için... .)
aysung, canım gerçekten çok özelmiş özelliklede oğlunun ismini görmen.
bizim alışveriş yaptığımızda hep lcwaikiki ,wenice,c&a en dar kalıplı wenice oğluma 9 aylık tişörleri dapdar geldi valla şok oldum.şu an ne alıyorsam 6-9 ay tulumlarıda 9-12 ay alıyorum anca oluyor.
oğlunun ismi en güzel isim zaten peygamber efendimizin ismi bende görsem bende koyardım heralde.hayırlı evladlar olsun inşallah hepimizinki.
kıyafet konusunda şanslıyım daha adamakıllı bi alışveriş yapmadım bi yakınımın oğlu daha bir yaşna yeni girdi kıyafetlerinin çoğunu bir iki defa anca giyebildi hepside şık kaliteli şeyler benim bıdık giyiyor şimdi yani bir yaşına kadar rahatım
bende bizimkinin kıyafetlerini saklıyorum ya ikinciyi yaparsam diye yada bir yakınıma veririm diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?