2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bende 1 haftadır giremiyordum. az önce ben yokken yazılan bütün sayfaları okudum. oğlum tam 4,5 aylık oldu. şimdiye kadar anne sütü ile beslendi. ama artık zannedersem doymuyor. çok sık emmek istiyor. çünkü ilk 3,5 ay falan beni 4-5 saatte bir emerdi. ona rağmen 1 kg nun üzerinde kilo almıştı. 4. ay kontrolümüzde ise 300 gr almış. doktor ek gıdaya başlayabilirsin dedi. bende pzt sinden beri 3-4 çay kaşığı elma suyu ile başladım. hergün 4 kaşık arttırıyorum. 1 hafta içinde yarım çay bardağına çıkacağız. diğer hafta yoğurt bu şekilde olacak. 3. hafta da sebze çorbasına başlayacağız. önceden geceleri saat 3 - 5 ve 7 de kalkardı. bu aylarda düzeleceğine saat başı hatta 5 ten sonra yarım saatte bir emmeye kalkar oldu. 2-3 haftadır bu şekilde. o yüzden bu gece ilk defa bebelac sütlü tahıllı karışımından verdim yarım çay bardağı. açlıktan mı uyumuyor yoksa yine mi kalkacak bakmak istiyorum. bu arada benim oğlumda hala dönme girişimi yok. sabırsızlıkla bekliyorum. ama sesli gülmelerimiz çığlık atmalarımız uzun süredir var. bizde tanımadığımız kişilerin yüzüne hiç bakmıyoruz. bizden şimdilik bu şekilde. bir ara bende fotosunu yüklemeye çalışcam.

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn anneler. oğlum dün gece tam 10 kere saat başı kalktı. şu anda sersem gibiyim.

Eki Görüntüle 614617 Eki Görüntüle 614618

işte benim oğlum adnan batın..inşallah oldu..

Eki Görüntüle 614635 Eki Görüntüle 614636

bu da benim sıpa can sıkılınca resim çekiliyoruz
Maasallah pekte yakisiklilar ALLAH nazardan saklasin insaallah (amin)

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn anneler. oğlum dün gece tam 10 kere saat başı kalktı. şu anda sersem gibiyim.

günaydin canim insaallah gündüz biraz uyurdasende dinlenirsin

hepinize günaydinnn hanimlllaaaaaaaaaar
benim cimcimem hala uyuyor bende kalktim yorgunum aslinda azicik daha mi uzansam diye düsünmekteyiim

siz nasilsiniz ve tatlimi tatli bebisler nasil keyfler yerinde insaallah

maşallah hanımlarr bebişlerin hepsi birbirinden şeker

günaydınnn canım bizim keyfimiz herzamanınki gibi

sadece biras ben düşünceliyim 15 tatilde memlekete gidip gitmeme konusunda kararsızım

günaydın,canım bizde iyi sayılırız çok yorgunuz bizde gece pek uyutmuyor oğlum ,şimdide uyuyor bende kalktım cumartesi misafirler gelicek diye temizliğe devam ediyorum.

benim kızda bu aralar daha sık kalkmaya başladı gece ve sabahları 7 30 da bir kere kalkıyor uyutuyorum 8 30 da gözler faltaşı gibi açılıyo, gündüzleri de fazla uyumuyo
niye böyle oluyorlar anlamıyorum allah kolaylıklar versin uykusuzluk çok zor,

inş. en yakın zamanda düzelir

benim sıpam benim kariyerimi bitirdi :)
benim ki de aynen ama ben göze almıştım. isteyerek oldu yani
hatta dün bir sınav vardı başvuru yaptığım. kızımı bırakacak bir yer olmadığı için giremedim çok istediğim bir yer olmasına rağmen giremedim
ne zaman çalışma hayatına dönerim bilemiyorum

oyyyyyyyy maşallah yakışıklı sıpacıklar
ben de onu soracaktım. mama yediğinde uzun süre uyudu mu diyecektim ki bu mesajını gördüm(((açlıkla ilgili değilmiş demekki.
sadece biras ben düşünceliyim 15 tatilde memlekete gidip gitmeme konusunda kararsızım

ben de çok istiyorum gitmeyi. sıkılıdm çünkü. ama 6-7 saat yol gideceğim ben.kızım eziyet eder mi kestiremiyorum. araba yok otobüsüde pek göze alamıyorum

güzel annişlerr ve tatlı bebişleri nasılsınız?oğlumu uyuttum bakayım bir dedim.yemek yapmam lazım ama hiç istemiyorum yaa çok üşengeç oldum valla bişey sorcam arkadaşlar ya gece emzirmeye kalktığınızda durumunuz nasıl benim gözlerrim kapalı üstüm darma duman kaç kere içim geçti emzirirken ya.çok zor duruyorum...dün oğlumu ilk defa bebelacın pirinç mamasını verdim.iştahla başladı ama hepsini bitiremedi.galiba zamanını ayarlayamadım yeni emzirmiştim çünkü..yada çok yaptım bilmiyorum..

ben yanıma alıyorum yatırıorum emzireirken oda bende uyuyajkkalıyoruz gece 1 kez uyanıyor huzursuz olduğu zamanlarda, onun dışında gece boyunca emer uyur amaa gunduz uykusu hafif şimdi uyudu düşünüyorum yatağa nasıl koyacağımı

Arkadaşlar bişi soracağım aranzda İstanbul anadolu yakasnda yaşayan yok mu?

yaa sorma benimkininde uykusu çok hafif.kapı açılırken kapı kolunun sesine uyanıyor ya..napim yani anahtar deliğinden mi çakayımm

bizim arabada var yol da kısa 3 ,5 saat ama işe hasta ederim diye korkuyorummm

maşallah kuzey'e

Bebeklerin Uyku Düzeni

Bebeğinizin uyuma ve beslenme zamanı ve süresi bu dönemde giderek daha düzenli bir hal almaktadır. İki beslenme arası zaman 3 saate hatta daha fazlasına uzar. İki aylık bebekler, doğum tartısı ve başka kimi faktörlere de bağlı olarak, gece uyku saatlerini de artırırlar. İkinci ay artık bebeğinizi günlük aile düzeninize alıştırma zamanının da başlangıcıdır. Artık, geceleri yatmadan önce bebeğinizi uyandırıp son bir kez besleyebilir, sabahları onu uyandırarak güne sizin uygun gördüğünüz zamanda başlamasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin, huzursuzluk ve ağlama dönemleri de artık daha düzenlidir; genellikle günün sonundadır ve huzursuzluğu kaka yapmayla sona erer. Bebeğiniz emmeye ve uyumaya kendini hazırlamıştır.

Dört aylık bebek ve uyku
Bu dönemde uyku konusunda temel sorun bebeğinizin gece uyku düzenidir. Dört aylık bebek, bırakıldığı yerde uyumalı, ve uykusu ortalama 8 saat kesintisiz sürmelidir. Bebek için "kesintisiz uyku" nun anlamı, derin uykudan hafif/yüzeyel uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmasıdır. Hafif uykuya geçen bebek, ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmayın, tüm bunlar olurken hala uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir. Bebeğin uyumayı “öğrenmesi” konusunda ailelere önemli bir görev düşüyor; bebeklerin mutlak anne baba desteğine ihtiyaçları vardır, ama anne-babaların genellikle yaptıkları, bebeğin sesini duyar duymaz onu kucaklarına alıp, kendi kendilerine derin uykuya geçmelerine engel olmaktır. Bu tür yanlış yaklaşım, 3-4 saatte bir hafif uykuya geçen bebeğin her seferinde uyanma ve beslenmeye alışması ve bunu rutin uykunun bir parçası olarak algılamasıdır. Bu alışkanlık bir yerleşti mi, ilerleyen aylarda değiştirmek çok daha zordur.

Yedi aylık bebek ve uyku
Her ne kadar bebeğiniz 7. Aya kadar geceleri kesintisiz 8-12 saat uyumayı "öğrenmiş" de olsa, oturmak, sürünmek, emeklemek gibi bu dönemde kazandığı yeni yetenekler, geceye de taşınacak ve kimi sorunlar çıkaracaktır. Yeni durum, gece uyanmalarını kolaylaştıracak, tekrar uykuya dalmayı güçleştirecektir.
Benzer güçlükler, gündüz uykuları için de geçerlidir. Anne-babaya düşen, 4. ayda yaptığımız önerileri tekrar uygulamaktır. 7 aylık bebek, kesintisiz gece uykusu yanında öğleden önce ve sonra birer kez olmak üzere toplam en az iki gündüz uykusu uyumalıdır. Uyumasa bile, bu saatleri yatakta kendi başına geçirmeyi öğrenmelidir. Buna sadece bebeğin değil, anne-babanın da ihtiyacı vardır.

Dokuz aylık bebek ve uyku
Daha önce söylediğimiz gibi, kazanılmış yeni yetenekler, uyumayı güçleştirmektedir. Dokuz aylık bebek, artık kendi kendine ayağa kalkabilir, geceleri de kalkacaktır, hem de siz onu uyuması için yatağına bırakıp odasından çıkar çıkmaz! Bu olay, belki on defa tekrarlanacaktır! Bu durumun üstesinden gelebilmek için "kararlı" olmalısınız. Tekrar tekrar ayağa kalkma ve ağlamalar üzerine onu yatağından alıp salona geçmeyin. Kesinlikle yataktan kalkmasına izin vermeyin, kararlılığınızı görsün, uyuması gerektiğini anlasın. Gece uyanmaları sırasında da aynı yöntemi uygulamalısınız.

9-12 ay
Bu aylarda muhtemelen bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüzleri iki kez yarım-2 saat uyuyor olacaktır. Size düşen ise yatma zamanı alışkanlıklarını bozmamasını sağlamak, kendi kendine uyuması için gerekenleri yapmak olmalıdır.

12-18 ay
Bu aylarda bebeğiniz günde 13-14 saat uyuyacaktır. 18 aylık olduğunda günde iki kez olan kısa gündüz uykularını öğleden sonraları yarım-iki saatlik tek uykuya indirebilir. Size düşen ise yatma zamanı alışkanlıklarını bozmamasını sağlamak, kendi kendine uyuması için gerekenleri yapmak olmalıdır.

18- 24 ay
Geceleri 10-12 saat, gündüzleri 2 saatlik bir öğlen uykusu yeterli olacaktır. Bu aylarda çocuğunuz oluşturduğunuz alışkanlıkları yıkabilmek için çeşitli hilelere başvurabilir.

merhaba annişler

uykudan bahsedilmiş, gündüz uykusu benim kızın da azaldı, yarım saat uyuyor, günde 4 defa falan uuyor. eskiden saat 2den 5e kadar uyurdu, artık uyandırmaya çalışırdım gece uykumuz hala aynı, iyi gidiyor, beşiğinde yatırıyorum .)))

nereliyiz ve nerde yaıyouz merak ediyorum ben, belki yakın olanlar tanışırlar. skphotographer sorunca aklıma geldi benim de.

ben muğlalıyım ve muğladayım, yazın tayinle geldik k.maraştan... muğlaya yakın oturan yoktur sanırım, genelde olmuyor da sizler nerelerdesiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…