- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 35
gunaydın adetım hala duzensız 4 gun gectı her ay aynı sıkıntı yaa hamıleysemm of
bugun havuc patates ile bi corba yaptim tam corba sayilmaz muhallebiden az sulu ik defa tatti cok hosuma gitti kasigi agzina getirince agzini acio veriorum emio gibi yapio cuk die yutuo masallah az aldi ama olsun inanamiorum yedigine 3-4 tatli kasigi yedi sonra emmek istedi emzirdim yemek istemediginde de agzini bi kilitlio hay Allahim
yarin da vercem insallah yine yer de sever ilerde sebze.
gunaydın adetım hala duzensız 4 gun gectı her ay aynı sıkıntı yaa hamıleysemm of
benim kızda da var, kirlenmiş mi diye duş aldırırken bakıyorum ama çıkmıyor duştabi dene bakalım alkolle, sen tecrübelisin dr'sun,çıkarsa bana da söyle yapayım . bende kalmadı o alkolden zatn. almamız gerek...
benim kızın da kakası renk değiştiriyor sanırım yediklerimizden diye düşünüyorum ben,bazen koyu yeşil,bazn sarı-yeşil, bazen sapsarı....
çorbayı nasıl yaptığını ne kadar koyduğunu benim iiçin rica etsem yazar mısın cnm??
ayy o korku bende de var u aralar ama daha adet olmadım ya hamşletysem diyorum
bebek gelecek diye değil bu kiloyla hamile kalırsam diye:)))))))))))
ben 6 aydan sora vereyim diyorum ama sütümün o an ki hali belli olmaz
tabi ki tarif ederim 4su bardagi suya 1 orta patates 1orta havuc irice dogradim normal tencerede 45dk kkaynattim eger duduklude yapmak istersen suyu1.5 bardak 15 dk kaynatmak gerekiyormus. sonra patates ve havuclari ezdim catalla bi kepce de suyundan ekledim catalla parcali oldu yiyemez dedim tel suzgecten gecirdim. hafif sulu cok deil.
kizlar aman hamilelik konusunda isi sansa birakmayin kzunuz da sutten erken kesilmesin
zorlandıysa popişte çatlak olmuş olabilir cnm , yada emziriyorsan senin yediğin bişey bebişe dokunmuş olabilir takip edersin birdaha olursa dr götürürsün bendede oluyor özellikle domates salça vs yediğim zaman oğlumun kakasında görüyorum sanırım o yiyeceklere karşı alerjisi var onları yemiyorum sıkıntı yok böyle bişi de olabilir.
Bizde oldu canım 3defa ama benimkizim kabizdi ve zorlandığından olmuştu biz kabizliktan çok çektik senin kızında belki zorlanmistir tekrarlarsa Dr. Götür bence ben götürdüm şurup vermişti çatlağınada merhem . Gecmis olsun
sağolun kızlar...aşıdan geliyoruz.hemşireye sordum.hemen kakasını yapmamışmıydı dedi. evet 1 gün yapmamıştı dedim.genelde olur dedi. ama takip et devam ederse mutlaka doktora götür dedi.ay nekadar canı acımıştır
arkadaşların dedği gibi zorlanmaya bağlı anuste çatlama olabilir.. devam ederse, artarsa doktora götür
yaa ben de bisey sormak istiyorum benim bebegim de kakasi yesil oluyor yaaa humana still tee iciyorum ondan mi oluyor anlamadim. bazen kakasi normal sari beyaz tanecikli anne sutu emenler bole olurmus. ama bazen yesil. sizin de oluyor mu?
BÜTÜN BEBELERE MAŞALLAH ÇOK GÜZELLER
CANIM VİX SUYA KOYUP AZCIK ODASNDA O BUHARI SOLUTUYORLARDI GEÇENLERDE BİR ARKADAŞ YAZMIŞTI AMA TAMDA HATIRLAYAMADIM
GAYET NORMAL CANM SADECE UZUN DEĞİL BOY GENETİK ZATEN ONA YAPILACAK BİRŞEY YOK
BOL TAHİN HELVASI TAVSİYE EDRİM BENİM DR DA Sütün KALİTESİNİ ARTIRDIĞINI SÖYLÜYOR BENİM SÜTÜMÜ ARTIRMIYOR AMA KALİTESİ İÇİN YİYORUM:125:
anladğm kadarıyla sütün yeterli canm5 ay dolduktan sora tadımlık denersin tadlarla tanışsın diye 6 aydan sonra esas başlayabilirsin bence
çok canım sıkkın kızlarkolum kırık olduğu için alçıda,bebeğimin sadece süt annesi gibiyim,gazını bile çıkaramıyorum,yerine bile yatıramıyorum. sadece emziriyorum,babaannesi altını alıyo,banyosunu yaptırıyo,sıkılınca kucağında gezdiriyo,emzirmek haricinde herşeyi o yaptırıyo ve bebeğim babaannesini görünce beni gördüğünden daha çok heyecanlanıyo,seviniyo,tepinip,çığlıklarla gülücükler atıyo,çok ağrıma gidiyo böyle olması babaannesinin kucağındayken masum masum bakıyo yüzüme,niye beni kucaklamıyosun der gibi,offff offff,çok üzülüyorum böyle olmasına. babaanemiz gerçekten çok iyi,hem bebeğe bakıp,hemde evin bütün işlerini yapıyo,nankörlük etmek istemiyorum ama kızımı kıskanıyorum elimde olmadan
kızlar yaaa aşıda öyle çok ağladı ki pıtırcığım(( ilk defa böyle ağladı.içli içli bağıra bağıra. gözünden yaş bile geldi (((
şimdi biz demir ilacına başlayacakmışız. hemşire dişlerine ( yani diş yerlesine) değdirme.diş rengi koyu olur dedi. ayyy nasıl vereceğim ben ya.vitamini bile sevmiyordu zar zor veriyordum.9 damla ferrum.
bir de sormayı unuttum. bu aşı sonrası yine 3 gün banyo yaptıramıyor muyuz?
geçmiş olsun annesi bebeişine .. evet canım biz 4. gün yapmıştık banyosunu..zaten gitmeden önceki gün banyosunu yapmıştım çok kokmadı yani:))))
ya bi de bu demiri sağlık ocağından eşime eczaneden al biz yazarız demiş hemşire, anlamadım madem reçeteye yazılacaksa neden sağlık ocağından alıyoruz??
sizimki ni nasıl verdiler umutlu ay..
bi sorun olmamasına sevindim canımsağolun kızlar...aşıdan geliyoruz.hemşireye sordum.hemen kakasını yapmamışmıydı dedi. evet 1 gün yapmamıştı dedim.genelde olur dedi. ama takip et devam ederse mutlaka doktora götür dedi.
kızlar yaaa aşıda öyle çok ağladı ki pıtırcığım(( ilk defa böyle ağladı.içli içli bağıra bağıra. gözünden yaş bile geldi (((
şimdi biz demir ilacına başlayacakmışız. hemşire dişlerine ( yani diş yerlesine) değdirme.diş rengi koyu olur dedi. ayyy nasıl vereceğim ben ya.vitamini bile sevmiyordu zar zor veriyordum.9 damla ferrum.
bir de sormayı unuttum. bu aşı sonrası yine 3 gün banyo yaptıramıyor muyuz?
nankörlük değil cnm merak etme. bence normal hissettiklerin. ben de bozulurdum:))))misafirliğe gittiğimizde ya da biri geldğinde kucaklarına alınca bile ben bir tuhaf oluyorum:)))))
üzülme. sen annesiisin onun. seni kokundan bile tanır.sen bir an önce iyileş bak kucağından inmeyecek.
bak benim kız tüm gün kucağımda durmak istiyor artık. bir kaç gündür böyle. tek başına yatıp oynuyordu şimdi hep kucağıma gelmek istiyor.öyle yoruluyorum ki.
sen iyice enerji depola bence
çok canım sıkkın kızlarkolum kırık olduğu için alçıda,bebeğimin sadece süt annesi gibiyim,gazını bile çıkaramıyorum,yerine bile yatıramıyorum. sadece emziriyorum,babaannesi altını alıyo,banyosunu yaptırıyo,sıkılınca kucağında gezdiriyo,emzirmek haricinde herşeyi o yaptırıyo ve bebeğim babaannesini görünce beni gördüğünden daha çok heyecanlanıyo,seviniyo,tepinip,çığlıklarla gülücükler atıyo,çok ağrıma gidiyo böyle olması babaannesinin kucağındayken masum masum bakıyo yüzüme,niye beni kucaklamıyosun der gibi,offff offff,çok üzülüyorum böyle olmasına. babaanemiz gerçekten çok iyi,hem bebeğe bakıp,hemde evin bütün işlerini yapıyo,nankörlük etmek istemiyorum ama kızımı kıskanıyorum elimde olmadan
bi sorun olmamasına sevindim canım
artık daha bilnçliler canım,benim bebişte çok ağlamıştı,bizim dr demir ilacı vermedi,forumda demir ilacı verilmeyen bi tek biz varız galiba. banyo yaptırabilirsin. o verem aşısı için geçerli canım.
kendim için değil bebeğim için iyileşmek istiyorum zaten canım. annelik ne tuhaf bi duyguymuş,kendini 2.plana atıp,hep bebeğini düşünüyosun...
az önce kakasını yaptı kızım çok şükür kan yok:))))
evet cnm yaaa çok güzel bir duygu annelik.her anlamda 2. plana atıyorsun kendini. mesela ben doğumdan sonra sadece 1 pantolon aldım. o da doğum öncesi pantolonlarım olmadıı için. dışarı çıkınca hep kızım için bişeyler bakıyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?