2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Acıbadem dünyanın parası. Ama böyle davranmaları kötü olmuş. O paraya sana prenses gibi bakmaları lazım.

Aslinda doktorumdan memnunum,ilgili alakali,bisey sordugumda mutlaka detayli sekilde anlatiyor ama tansiyon olayina taktim heralde bende:-) ufak tefek seylere takilmamaya calisiyorum genel olarak basariyorumda,ama yasim 35 ve ilk gebeligim o yuzden tansiyon seker gibi seylerden tedirginim,ileri yas gebeliklerde cikabiliyormus ve yas ilerledikce risk artiyor sonucta.dedigim gibi aslinda genel olarak rahat bir hamileyim ama buna takildi biraz.bir de daha simdiden dogumla ilgili kabuslar gormeye basladim bile.cook erken bunlar icin oysa.dusunup duruyorum oyle canli canli mi goturuyorlar doguma bir sakinlestirici bisey vermezlermi acaba cok rica etsem :-)

Selam kizlar cok mutluyum dr'a gittim bebegimin kalp atislrini gordum hersey yolunda dedi cok rahatladim.eylul 12 yada 16 gibi aliriz sezeryanla dedi.bulantim yok kizimda cok kotuydum dedim cinsiyeti erkek olabilir ondan bulantin olmayabilir dedi.normal endiselenme dedi.bulanti yok diye endiseliydim.

Merhaba hamisler nasilsiniz bugun

Nette dolanirken sgk olayini okudum ozel hasteneler de artik para almicakmis ole diyorlar bilginiz varmi

macpro selam. oncelikle yasinda hic birsey yok. ben de 34 yasindayim ve dr. uma artik bebek dusundugumu soyledigimde bana dedigi ilk sey" sakin zor olacak psikolojisine girme, yasinda birsey yok benim 30 yas alti hastam pek olmuyor, kaldi ki kendim 39 yasinda dogum yaptim. devir degisti " dedi. ben zor hamile kalacagimi dusunmustum ve ilk denememizde hamile kaldim.
ben memorial hastanesine gidiyorum. su ana kadar memnundum. cok arastirdim kadin dogum doktoru.sonunda figen taser guney de karar kildim. cunku hem isinde iyi hem de rahat bir dr. ozel muayeneye gitsem belki daha da iyi olabilirdi. mesela bazi arkadaslarim her gidislerinde bazi ozel muayenelerde 4 boyutlu ultrasona giriyorlar ama ben ozellikle hastane tercih ettim ki dogumu da o hastanede yapayim diye.
bende de seker riski var cunku annem ve annanem seker hastasi. o yuzden dr. dusuk glisemik indeksli seyler tuketmem konusunda uyardi. tansiyonda ailede herkeste oldugundan hemen evime bir tansiyon aleti aldim ve kendimi kontrol etmeye basladim. dr undan genel olarak memnunsan sirf tansiyon olcmedi diye telasa kapilma. insanlik hali unutmus olabilir( unutmamali ama hepimiz insaniz sonucta) ama ihmalkarliklari devam ederse doktorunu degistirmeyi dusun derim.
birde hosuma giden sey ilk muayenede telini verip cebine kaydet demesi oldu.

ama rasdysyon yok deniyor USG DE ışınalrın kırılması ile görüntü elde ediliyormuş
valla radyasyon varsa ii değil çok bile giriyoruz annemlerimiz bu kadar girmemiştir
şimdiki nesil biraz daha fazla giriyor

Yok bu konuda bilimsel çalışmalar var. Dr lar tabii ki tamamen zararsız diyecekler çünkü ultrason onların eli ayağı. En azından bu konuda söylenti olması bile henüz ulstrasonun kesin etkilerinin anlaşılmadığını gösteriyor. Bazı söylentiler şehir efsanesidir doğruluk payı olmayabilir (kanser yaptığı gibi..bunlar ispatlanmamış) ama mesela ulstrasona sık giren çocuklarda solaklık oranı artıyormuş. bu bilimsel makalelerle ispatlanmış. Bence sorunlu gebeliklerde gerekiyorsa girilmelidir sık sık. Kanamaları ya da gelişme geriliklerini falan dr.lar en güzel onunla takip ediyorlar. Ultrasonun hamilelik takibinde faydaları tartışılmaz. Ama keyfi olarak sırf meraktan ben girmek istemem sık sık. Gerek yok.

Son düzenleme:
kızlar başım çok agrıyor bıtkisel bi şeyler bana ne önerebılırsınız acil cevap beklıyorum bı yandanda bulantı yapıyor mutfaga gırıp yemek yapmam lazım ama gıremıyorum

kızlar başım çok agrıyor bıtkisel bi şeyler bana ne önerebılırsınız acil cevap beklıyorum bı yandanda bulantı yapıyor mutfaga gırıp yemek yapmam lazım ama gıremıyorum

yakınlarda aktar varsa çin yağı al ve şakaklarına sür. benim baş ağrımı kesiyor...

bugün doktorda randavum vardi....bebiş 4 cm olmuş.....10+5 gün görünüyordu 1 gün önden gidiyoruz......
herşey yolundaymış......sadece ufak bir kanama bölgesi varmış.....onun içinde iğne vurulmaya devam etmem gerekiyor......22. de 2 li test yapmak için gideceğiz.....inşallah teslerde sorunsuz çıkar

bugün doktorda randavum vardi....bebiş 4 cm olmuş.....10+5 gün görünüyordu 1 gün önden gidiyoruz......
herşey yolundaymış......sadece ufak bir kanama bölgesi varmış.....onun içinde iğne vurulmaya devam etmem gerekiyor......22. de 2 li test yapmak için gideceğiz.....inşallah teslerde sorunsuz çıkar

oooooo büyümüş seninki..İçimizi rahat tutalım. İnsallah herkesin ikili testi iyi çıkacak....:nazar:

Canımm gözün aydınnnn..... kocaman olmuş yaaa annesiiiii
Herşeyin yolunda olmasınada sevindimmmmm

:nazar::nazar::nazar:

Canım kesinlikle çin yagı edin kendine.Ben hamilelikten önce de ilaç kullanmaktan hiç hoşlanmazdım.Çin yagı ile hafif masaj yapıyorsun 5 dk da geçiyor agrıların.

Canım masallah büyümüş seninki.Biz de 1 hafta geriden geliyoruz.O da benim polikistik over sendromumdan kaynaklanıyor.Ayrıca bir baska kistim daha cıktı 4 cm Doktor takip edilmesi gerektiğini söyledi.Büyümediginden emin olmak gerekiyormuş.

Lynne bugün gittim senin tarif için güllü kalıp aldım tanitom dan.İlk fırsatta deneyeceğim. Evde kırmızı gıda boyam yok. Hamilelik boyunca yemem ben gıda boyalı şeyleri ama misafirlere çok şık bir sunum...Tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Yok bu konuda bilimsel çalışmalar var. Dr lar tabii ki tamamen zararsız diyecekler çünkü ultrason onların eli ayağı. En azından bu konuda söylenti olması bile henüz ulstrasonun kesin etkilerinin anlaşılmadığını gösteriyor. Bazı söylentiler şehir efsanesidir doğruluk payı olmayabilir (kanser yaptığı gibi..bunlar ispatlanmamış) ama mesela ulstrasona sık giren çocuklarda solaklık oranı artıyormuş. bu bilimsel makalelerle ispatlanmış. Bence sorunlu gebeliklerde gerekiyorsa girilmelidir sık sık. Kanamaları ya da gelişme geriliklerini falan dr.lar en güzel onunla takip ediyorlar. Ultrasonun hamilelik takibinde faydaları tartışılmaz. Ama keyfi olarak sırf meraktan ben girmek istemem sık sık. Gerek yok.

hadii yaa :( ben 5 kez girmişim
3 kez kendi doktorumda 2 kez tıpta
pimpiriklikten işte
2 li testten sonra daha az girmeye çalışayım :(
birde 4 aylıktan sonra sağlık ocağında da kalp atışı duyuluyormuş orada da dinliyorlarmış
o da usg mi acba öyleyse birde orda dinletmeyelim
fazl agelir hem doktor hem sağlık ocağı

:nazar::nazar: ne gzüell :)
benimde 10 + o da 3.5 cm di 10 + 3 dedi doktr
demekki o aylarda hep aynı boyut oluyor
benimde 2 li testim 22 sinde
ama daha geç gidebilrim
sonuçta 12- 16 haftalar arası diye biliyorum

hadii yaa :( ben 5 kez girmişim
3 kez kendi doktorumda 2 kez tıpta
pimpiriklikten işte
2 li testten sonra daha az girmeye çalışayım :(
birde 4 aylıktan sonra sağlık ocağında da kalp atışı duyuluyormuş orada da dinliyorlarmış
o da usg mi acba öyleyse birde orda dinletmeyelim
fazl agelir hem doktor hem sağlık ocağı

İlk ve son aylarda mecburen daha sık giriliyor, bu haftalardan sonra zaten doktorlar ayda bir çağırmaya başlıyorlar.

maaşallah :) inşallah herşey iyi gidecek ...

kızlar çok sagolun cevaplar yarın bakarım artık aktardan biraz şiddeti azaldı agrılarımın ama beni yıne zorluyor

iyi aksamlar kıslar bisey sormak istiyorum komik gelebilir ama meyve ve sebzeleri sirke ile yıkıyorum nerdeyse 1.5 senedir aynı sirkeyi kullanıyorum hiç üstüne bakmadım megersem içinde alkol de varmıs hamilelikden önce sorun değil de şimdi sorun olur mu doktora dedim sirke ile yıkarım sebze meyveyi gerek yok dedi kullanmaya devam etsem mi acaba :37:

iyi aksamlar kıslar bisey sormak istiyorum komik gelebilir ama meyve ve sebzeleri sirke ile yıkıyorum nerdeyse 1.5 senedir aynı sirkeyi kullanıyorum hiç üstüne bakmadım megersem içinde alkol de varmıs hamilelikden önce sorun değil de şimdi sorun olur mu doktora dedim sirke ile yıkarım sebze meyveyi gerek yok dedi kullanmaya devam etsem mi acaba :37:

Sonuçta kefirin içinde de çok az alkol var. Kaldı ki sen sirkeyi içmiyorsun suyla seyreltip meyve sebze yıkamada kullanıyorsun. Zaten sirkeden sonra suyla yıkıyorsun değil mi? Ben hiç bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ben hamilelikten önce yapmıyordum ama toxo yüzünden dr. korkuttu. mecbur yapıyorum şimdi.

Son düzenleme:
Back
X