merhaba arkadaşlar
az önce kontrolden geldim...kalp atışları için gittik...
Bebeğimin kalp atışının aritmi olduğunu söyledi... yani normal pıt pıt pıt pıt atıyo duruyo tekrar atıyo...moralim çok bozuldu bugün...
kan sulandırıcı iğne verdi doktorum...
7+5 haftadayım bugün... bilgisi olan varmı... geçermi geçmezmi ne yapmak lazım... iğne vurdurmaya sağlık ocağına gittim aile hekimim hiç bir iş yapma sırt üstü yat ayaklar 45 derece havaya dedi...açıkçası şimdi kaybetmekten korkuyorum... tecrübesi yada önerisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
görüşmek üzere...
Slm kızlaaaar,
Bende bu 2 li testin özellerde paralı olcağını hiç düşünmemiştim ne kadar safım yaaaa
O neyaaaa muayine ücreti öde bide üstüne test ücreti ödeee
ohhh valla şimdi aradın 22 tl muayine ücreti 30 tl ikili test ücretiymişşş
gerçi büyük şehirlere göre bu miktarı ii bulanlar olucak aranızda ama
Bence çok iyiki sosyal güvencemiz var
Adamlar diycek ki madem öyle çok geldi ücret Devlete gitttt
Bide ben devlettede yaptırmayı düşünüyrm bu 2 li testi acaba özelin sonuçları yalnış çıkarmı die pinpiriklilik işteee
sizde izmirdesiniz sanırım..doktor olarak nereye gıdıyorsunuz??
Canım ben şuan izmir de değilim malesef,
Haytımdaben çok yaşamak istediğim yer
Annemler orda ben çalıştığım için Nevşehirdeyimm
Ama geçen yıl bebeğimin kalp atışlarının olmadığını orda öğrenmiştim,,
Annemler Bucada olduğu için Acile Buca kadın doğuma gitmek zorunda kaldık.Bu arad hiç bi özel hastane onların hastası olmadığım için beni kabul etmediler çok berbat bi duurumm
Neyse Buca kadın doğumda Şükriye Arısoy kürtajımı yaptı çok memnun kaldım
Dediğim gibi biraz suratsız ama kadın temiz iş yapıyo ve hastasıyla çook ilgileniyor
Doruk tıp diyordu ark. bitanesi memnunmuş
İstersen Arkadaşlarıma sorarım yardımcı olmaya çalışrm,yeni doğum yapan ark. var
anladım..neyse saglık olsun:)ben gazıye gıdıyorum suan dr ıyı ama cok yogun...aradıgımda cok zor ulasıyorum bu da benı rahatsız edıyor..suan arayıs ıcerısındeyım bır profesor buldum sıfa hastanesınde serkan guclu dıye bakalım dusunmeye basladım..sende yardımcı olursan sevınırım
Ben hiç inanmıyorum buna. bugün vermedim çünkü kontrol seansı kabul edildi ama 15 gün önce gitmemiş olsma alırlardı. Herkesten alıyorlar.kızlar artık hiç bi hastanede hamilelerden muayene ücreti alınmayacağı doğrumu?
verdinizmi para ?ben verdim..
kızlar ben doktorummu aradım ikili test 110 liraymış
ben devlette buradaki kadın doğum hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum artık :)
ev aldık doktora bu kadar para veremem damlaya damlaya göl oluyor takibimi doğumu özelde yaptırcağım
tahliller için devvete gidceğim
sonuçta özellrin de o kadr para alması yanlış bence
Özelde herşey ekstra para. Yine dediğiniz rakamlar iyi. Benim gittiğim hastanede-400-500 civarı sanırım. Ben de ne yapsam diye düşünüyorum ama iyi bir yerde yaptırmak lazım. Allah sigortası ya da sosyal güvencesi olmayanlara kolaylık versin.Slm kızlaaaar,
Bende bu 2 li testin özellerde paralı olcağını hiç düşünmemiştim ne kadar safım yaaaa
O neyaaaa muayine ücreti öde bide üstüne test ücreti ödeee
ohhh valla şimdi aradın 22 tl muayine ücreti 30 tl ikili test ücretiymişşş
gerçi büyük şehirlere göre bu miktarı ii bulanlar olucak aranızda ama
Bence çok iyiki sosyal güvencemiz var
Adamlar diycek ki madem öyle çok geldi ücret Devlete gitttt
Bide ben devlettede yaptırmayı düşünüyrm bu 2 li testi acaba özelin sonuçları yalnış çıkarmı die pinpiriklilik işteee
O zaman hemen içinin rahat edeceği bir doktor ve hastane bul. Hele doğum yaklaşınca endişelerimiz daha çok artacak. Dr. una istediğin an ulaşamaman önemli bir kriter. O an açamasa bile bir kaç saat içinde doktorunun sana dönmesi gerekiyor. Benim gittiğim Dr. en azından böyle yapıyor.cnm gozun aydın...hayırlı ugurlu olsun annelıgın:))
ıyı temennılerını aldımm bu arada..dr ıle ılgılı sorunum yok hastaneyı begenmıyorum.druma ulasamıyorum bu cok canımı sıkıyor..dunden berı kahverengı akıntım yıne oldu..sabahtan berı aradım dru ulasamadım yıne..bugun karar aldım drumu degıstırıcem nasıpse..
Kızlar bende bi kalp atışlarını duysaydım içim rahat edecekti diğer bebeğimi bu şekilde kaybettim ilk kalp atışları yavaştı dr kendini fazla kaptırma deyip 1 hafta sonra tekrar kontrole çağırmıştı gittiğimde bebeğin kalp atışları durmuştu şimdi aklımda binlerce soru kendimi kasmamaya çalışıyorum ama dr un ağzından bi duysam kalp atışları var normal diye oh dicem ve çok rahatlayacağm allahım yardımcımız olsun inş
Ben de 7+4 tüm bugün. ama öyle çok net görmedim kolunu kafasını. Yüzeysel vucut sınırlarını gördüm o kadar. ama mühim olan kalp atışıydı bugün, önümüzdeki ay size el sallayacak dedi Dr. Çok farklı olacak dedi vucudu.canım 7+5 günlük bebeğin kolları ve kafası çok net görünüyomu? Allah nasip ederse bende 7+3haftalık kontrole gid3eceğim çok heyecanlandım şimdi
Eskişehir Acıbademin ssk ile anlşaması var çünkü. MAalesef bu her özel hastanede geçerli değil.Mesela benim gittiğim hastanein anlaşması yok paşa paşa ödüyorsun herşeyi maalesef. Özel hastaneler zam yaparlar laboratuvar ve muayene ücretlerine ve yine bizden çıkarırlar o parayı gibime geliyor.Hayır canım ben şöyle biliyorum para alınmayacak değil. Hastane katkı payını alıyor ssk ücretini de alıyor, onun haricinde atıyorum bilmem ne polikliniğine +35 tl daha, şu tahlile 100 tl daha gibi fazladan ssk karşılamıyo falan dedikleri şeyleri almayacaklar, zaten almaları yasal olmadığı için vermeyin demeye çalışıyor benim anladığım buydu. Mesela ben de acıbadem hastanesine gidiyorum 35 tl veriyorum ama bana hangi paranın ne için olduğunu imzalatıyorlar. 12 tl si ssk ya 25 i hastaneye falan diye. acaba o 25 mi alınmayacak. Bir daha okuyacağım:):)
Benim gittiğim hastanede ücretsiz oluyormuş 2'li test, bugün aradım. işte sanırım hastanelerin usulsüzce aldığı ücret bunlar gibi olanlar. Benim hastane de bunu cebinden vermiyor herhalde, ssk dan alıyor sizinki de hem sizden hem ssk dana alıyor belki de.:44:
Dr. unun dediği gibi bol bol dinlen...Ay benim kıkırdamamdan Dr. aritmiyi anlamamıştır sanki... Paso kahkaha attım ben . Bak şimdi içime kurt düştü. KEşke gülmeseydim.merhaba arkadaşlar
az önce kontrolden geldim...kalp atışları için gittik...
Bebeğimin kalp atışının aritmi olduğunu söyledi... yani normal pıt pıt pıt pıt atıyo duruyo tekrar atıyo...moralim çok bozuldu bugün...
kan sulandırıcı iğne verdi doktorum...
7+5 haftadayım bugün... bilgisi olan varmı... geçermi geçmezmi ne yapmak lazım... iğne vurdurmaya sağlık ocağına gittim aile hekimim hiç bir iş yapma sırt üstü yat ayaklar 45 derece havaya dedi...açıkçası şimdi kaybetmekten korkuyorum... tecrübesi yada önerisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
görüşmek üzere...
selam kızlar nasılsınız
Kızlar olur da eşiniz gül filan alırsa gül koklamanın bebekte lekeye neden oldugunu duydum ama..Fikriniz nedir bu konuda?
canım bende de oluyor lekelenmeler.Sivilce desem degil ama kırmızı kırmızı.Birdahaki gidişime sorayım diyordum ben de doktora.
Bu arada bir kedisever olarak nickin de cok hoşuma gidiyor Paticim:)Evde iki kedim var, 3 tanesini de evlendiğimde annemlerde bıraktım
ben 4 yıldır evliyim ve 4 tane kedim vardı:) evlendiğimizden beri, sonra bir tane olsa bunalmazdık ama 4 tane ile abarttık, boğduk kendimizi, bakımı, masrafları, sorumlulukları, bir yere gitsem nereye bırakacağım sıkıntısı ve tüy problemi derken hep sevdik ama onları:) Uzuuuun bir stajyer annelik döneminden sonra kedilerimiz olduğu sürece biz bebek yapmak istemeyeceğiz galiba dedik ve onları babamlara güvenli bir şekilde emanet ettik:) hala mamalarını ben seçerim gönderirim, 3-4 ayda bir gider aşılarını yaptırırım..tam bir yıl oldu işte cidden evde hep çocuk gibi oldukları için biz hiiiç çocuk istemedik.
Bu akşam da okuldan dönerken soğukta bir minik takıldı peşimize:) siyah beyaz kediler (smokin kediler) konuşurlar seninle bilirsin:) konuşa konuşa kapmüsten çıktı benimle beraber ve eve aldım. Sonra onunla kampüsten çıkarken köpekleri de görmüştüm, birbirine sarılıp ısınmaya çalışan, onlara da ayrı bir üzüldüm. Evde hep mamam vardır, hepsine ayrı ayrı mama hazırladım tekrar kampüse gittim, peşime takılan minikte geldi benimle, meğer okulun birinin camını aralık bırakmışlar oradan girdi hemen orada kalıyormuş geceleri, ona içim rahatladı, kuçulara içim rahatladı, sırıta sırıta döndüm eve:)
Şimdi eşim hiç birşey demiyor, çünkü ben akıl almaz üzülüyorum, çocuk sevgisini hala bilmiyorum ama hayvan sevgisinin çok büyük bir yükünü taşıyorum. Aslında hayvan sevgisi de değil bu, yardıma ve bize muhtaç olmaları ile alakalı sanırım:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?