öyle yapacaktımda fotoda kendimi gördüm havam söndüSorma bacim
Simdi bizi de dislar siskolar diye
link ekleniyor canım ekle bizde bakalımkızlar slm, son sayfaya hiç bakmadım. hemen şu alıntılar hakkında söyleyecklerimi söyleyeyim dilim şişmeden ::) sonra son sürat son sayfaya ilerlicem. online olanlara baktım da kesin muhabbet on numradır
kilo veren bütün arkadaşları tebrik ederim. ben bi ara dikkat ettim, 15 günlük hedefimi tutturdum ama sonra bi yılgınlık geldi, alıyorum :S sizinle ben de motive olsam da her sabah işe giderken beni mutsuz eden kıyafet yakıştıramama işinen kurtulssam
arkadaşlar ben bebeğimin özel durumundan dolayı 1 çocuk doktoru, 1 alerji uzmanı ve bir de diyetisyenle görüşerek yemek düzeni şablonu oluşturdum. 1 haftadır ona adapte olmaya çalışıyorz. isterseniz kısaca açıklayayım belki fikir verir.
sabah uyanınca ilk anne sütü. zaten acıkmış oluyor, beni görünce ağlıyo bizimki :) 4 aylıktan sonra bebeklerin 4 saat acıkmamaları beklenirmiş (bu da tracy hogg'dan öğrendiğim) ben şimdilik ana öğünleri 3,5 saatte bire çekmeye çalışıyorm. ana öğün dediğim en az 120-150 cc süt/mama/sebze çorbası/muhallebi. araöğün olarak sabah-öğle arası ve öğleden sonra birer defa yarım armut ya da elma rendeleyip yediriyoruz. bizimki de yumurta, pekmezi ıhlamur ve rezeneyi reddediyo. o yuzden hiç yemezse,kesinlikle reddederse yumurtayı muhallebisine katıp veriyorum. hatta biraz da tam bugday ekmeği ekliyorum. (doktro dedi valla :) ama muhallebi biraz şişirici bi şey, kalorili, süper besleyici değil. o yuzden bu çok tercih edilmemeli.
anne sütü akşam saatleri ağırlıklı, gündüz ek gıda.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. umarım işinize yarar.
bu arada bi site var, bebekler için ayına göre yemek tarifleri veriyo. ben ordan çeşitlemeler yapıyorum. beğendim tarifleri ve yorummları, ikazları. burda adres versem sorun olur mu bilemedim. o yuzden şimdilik yazmıyorum. napmalıyım?
mekik çok iyi ya ama benim bel iflas o yüzden yapamıyorum yoksa haftada 3 kilo kesin
ya mekikle çok zor gider ya offff
gençtik çıtırdık bebem şimdi ahh ahh
kadın evlenip kilo alınca bıraktı erkek alınca evlilik yapradı olur bacım
evet haklısınAynen bacim bunlar kendi tipine bakmaz ama kolunda hep citir avrat ister
kıvırmayalım kaçak yapmayalım sağdan sağdan yolumuza devam edelimya aslında ben kilolarımla mutluyum eşim de öyle en azından öyle görünüyor
sosyal baskı yok mu o zor bebem
erkek milleti işte ne olucak
size söylenecek laf yokAn itibariyle rejime basladiysak tut bogazini bacim
Ama pazartesi basliycaksak git bi cikolata kap gel
anacım selam vereyim ya ilk hızınıza yetişemiyorum
öyle yapacaktımda fotoda kendimi gördüm havam söndü
link ekleniyor canım ekle bizde bakalım
mekik çok iyi ya ama benim bel iflas o yüzden yapamıyorum yoksa haftada 3 kilo kesin
evet haklısın
kıvırmayalım kaçak yapmayalım sağdan sağdan yolumuza devam edelim
size söylenecek laf yok
ay benimki bu sıralar kopmuş ki ne kopma milletten utandım çığlıklar gırla kendini atmalar fırlatmalar itmeler felan anacım ne huysuz oldu ya dişmi çıkaracak diyorum yok ada yokbayanstres
mert gezmeyi çok seviyor canım evde yaptığı huysuzlukları hiç yapmıyor.
valla karar vermek lazım sonrada tak diye kesmek ve yememekkesinlikle plates. ben birkaç yıldır düzensiz de olsa yapıyodum, doğumu bile kolaylaştırdıgını düşünüyorum. ama doğyumdan sonra 1 gün bile yapmadım. hem evde kendi kendine yapma imkanı da var ama tabi zaman bulabilene..
hoş buldum canım. ya senin her dedğine katılıyorum galiba ben :) sen ne burcuydun?
ay acıktım demeyiiiinn.
ya ben mutlu değilim ya. dar bi şey giyemiyorum. hiçbi giydiğimi yakıştırmıyorum. kendimi pelte gibi hissediyorum.
beni bu saatte boş içemediğim çaylar mahvetti. ha bunları söylerken hala çay içip yanında tatlı mı yiyorum, evet aynen öyle. bu durumda ben nasıl iflah olcam :S:S:S
kız ben zaten bıngılım anacım topğin bıngılıyım 1 numeroyum şaka bir yana işte senin hisetmediğini dışardaki göz nasıl algılıyorkız stres bi yazmışsın başını okusam sonunu unutuyorum bacım sana tek tek cevap verim aklımda kaldıkça :
1.etim sıkı evet ama yüzüm toplu teşir olmak istemesen koyalım foto kim daha bıngıl diye halk oyuna sunalım
2neydi len efeyi sallarken unuttum :44::44:
niye gitti anacım ne oldukiKızlar net gitti vını bulamadım telden geldi ama yavaş olacak idare edin bacılar
ay benimki bu sıralar kopmuş ki ne kopma milletten utandım çığlıklar gırla kendini atmalar fırlatmalar itmeler felan anacım ne huysuz oldu ya dişmi çıkaracak diyorum yok ada yok
valla karar vermek lazım sonrada tak diye kesmek ve yememek
kız ben zaten bıngılım anacım topğin bıngılıyım 1 numeroyum şaka bir yana işte senin hisetmediğini dışardaki göz nasıl algılıyor
seni yakın görenler samimiyetine inandıkların ne diyor
kızlar bi şey öğrendim
şimdi biz bebeleri ayağımızda sallıyoz da sallıyoz ya büyük ihtimalle gece uyandıklarında da onu istiyolarmış. bebe gece en son nasıl uykuya daldıysa sonraki uyanmalarında da öyle uykuya dalmak istermiş. ben 2 gecedir ayakta dalınca hemen yatagına koyuyorum hatta dün direk yatagında uyuttum. gece sadece 1 defa uayndı! 2 haftadır filan 2-3 satte bir uyanıyodu. 1 benim için süper oldu.
bi de uyku peryotları 45 dk oluyomuş artık. yani 45 dk da bir ykusu hafifleşiyo, sonra tekrar derin uykuya dalıyo. eşer o hafif zamanlarda tekrar kendi kendine dalmayı öğrenmezse kötü. diyelim dalamadı, ağladı, emzirirseniz alışıyomuş. ancak öyle dalabileceğini zannediyomuş. ben yine 2 gecedir biraz ağlasa da emzirmedim, dün gece birkaç defa azcık ık mık yaptı, sonra kendi kendine uyudu :))
bakalım bu gece de iyi giderse tesadür değil demektir
sıkıntısı var belli canım yumurtayla pekmez bebe büskivisi az peynir dene rezeneyle karıştırma tadı iyice bozulur
meyvelerdende kivi ve muz ağır gelebilir mesela elma haşla tarçın ekle diyolar az bişey güzel oluyomuş bende yarın deniycem
altarnatif şeyler denenmeli tabi
kızın problemi ne
ben nasıl verecem esas
kudurmaki ne kudurma artık sabrım her an taşabilir
niyetinin iyi olmadığı pazartesi demenden belli
maşallah kız bizimki anca kuru gürültü hergün kaşıkla vuruyorum tık yok
anacım nasıl izin verdi mert bizimkisi bi yerini yırttı valla ağzımdan burnumdan geldi sinir oldum anca dışarda
2 si birdendir karam
anacım niye bozuldun ha
hani etin sıkıydı hani belli etmiyodum anacım 78 kiloyu etinde ......sıkı olsa belli edersin hadi bacım rejime
yok yok etmemişler gerçeklerle yüzleştirmişler
dene bacım az ye
ahhhaaaa hahaahahhahhahahha koptum kız
işte bende ıvır zıvıı çıkardım yoksa her öğünde 2 tabak yemek homini gırtlak
nazar etme ne olur azye seninde olur
anacım bunudamı kıskandın
şimdi iç pilavda iyi giderdi ha
anacım bugün dışarda bi salına salına yürüdüm sanki podyum mankeniyim
sonra çocuklarla eşim fotoğrafımı çekti bakayım dedim güzel çıkmışmıyım diye işte o an yine gerçeklerle yüzleştimşişkoyum anacım şişko
anacım kucaktada durmuyor öyle böyle değğil aşının etkisimi hala acababenimkide eve girince huysuzluklarına başladı zaten dişten sıkıntılı gündüzleri 5 dk uyumuyor yaözelikle 7-8 gündür.eskiden en azından toplamda 2 saat kadar uyurdu lavobaya bile salmıyor ben gelene kadar bir ağlamalar bir çığlıklar hep kucağıma oturuyor yapışık ikiz gibiyiz.mutfakla salon arası mekik dokuyorum 6 aydır bide uzak.
bardı gotoda ne kızStres yüzüm ve göbek var ama boydan bakınca dikkat çekmiyo sadece suratım bardı gotoda
Ondan bacım
balık burcuyum bebem hayırdır elektrik mi aldınkesinlikle plates. ben birkaç yıldır düzensiz de olsa yapıyodum, doğumu bile kolaylaştırdıgını düşünüyorum. ama doğyumdan sonra 1 gün bile yapmadım. hem evde kendi kendine yapma imkanı da var ama tabi zaman bulabilene..
hoş buldum canım. ya senin her dedğine katılıyorum galiba ben :) sen ne burcuydun?
ay acıktım demeyiiiinn.
ya ben mutlu değilim ya. dar bi şey giyemiyorum. hiçbi giydiğimi yakıştırmıyorum. kendimi pelte gibi hissediyorum.
beni bu saatte boş içemediğim çaylar mahvetti. ha bunları söylerken hala çay içip yanında tatlı mı yiyorum, evet aynen öyle. bu durumda ben nasıl iflah olcam :S:S:S
barışık kendiyle bacım ondandıraz önce anlattığın fotoğraf hikayesine çok güldüm canımalemsin insanın kendi kendisini eleştirebilmesi güzel birşey.
bi incelemek lazım saol tatlımtarifler gurmebebek'te dedim gitti madem :)
inş gider canım bizimki gece gündüz sallanıyor zatenkızlar bi şey öğrendim
şimdi biz bebeleri ayağımızda sallıyoz da sallıyoz ya büyük ihtimalle gece uyandıklarında da onu istiyolarmış. bebe gece en son nasıl uykuya daldıysa sonraki uyanmalarında da öyle uykuya dalmak istermiş. ben 2 gecedir ayakta dalınca hemen yatagına koyuyorum hatta dün direk yatagında uyuttum. gece sadece 1 defa uayndı! 2 haftadır filan 2-3 satte bir uyanıyodu. 1 benim için süper oldu.
bi de uyku peryotları 45 dk oluyomuş artık. yani 45 dk da bir ykusu hafifleşiyo, sonra tekrar derin uykuya dalıyo. eşer o hafif zamanlarda tekrar kendi kendine dalmayı öğrenmezse kötü. diyelim dalamadı, ağladı, emzirirseniz alışıyomuş. ancak öyle dalabileceğini zannediyomuş. ben yine 2 gecedir biraz ağlasa da emzirmedim, dün gece birkaç defa azcık ık mık yaptı, sonra kendi kendine uyudu :))
bakalım bu gece de iyi giderse tesadür değil demektir
geldi geldi :126:niye gitti anacım ne olduki
mama sandelyemizin fotosunu yükleyecem az sessiz olun da
mama sandelyemizin fotosunu yükleyecem az sessiz olun da
anacım kucaktada durmuyor öyle böyle değğil aşının etkisimi hala acaba
bardı gotoda ne kız
vucüt kitle indeksini mi hesapladın kamu spotuSiz sismansiniz ben obezim bacim sukredin halinize
Gittim oglana baktim geldim simdi sut sagicam
anacım kucaktada durmuyor öyle böyle değğil aşının etkisimi hala acaba
bardı gotoda ne kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?