2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan


Canım ben de senin gibiydim sürekli endişe duyuyordum nasıl acaba diye , hatta bu 1 ay hiç geçmedi benim için desem yeridir.Henüz bebek hareketlerini hissetmediğimiz için bu endişelerimiz normal sanırım ama ben bu şekilde kendimi biraz telkin edebiliyorum,bebeğim de endişelerimi hissetmesin diye elimden geldiğince pozitif düşünmeye çalışıyorum.Bugün bebeğimi görünce sanki bana dedi ki 'anne sen boşuna neden strese giriyorsun bak ben büyüyorum işte' .... canım yavrum....İnşallah sen de pazartesi günü bebeğinin güzel hareketlerini görür ve rahatlarsın.
 
ay çok sağol ya içimi rahatlattın. :) bir de ikili test var ya ondan bu kadar stresli oldum galiba ya.
 
herkese günaydın..
dun doktor kontrolumuz vardı bebısımı gordum ama hareket etmıyordu. doktor bı ıkı rahatsız ettı ama el ense yatmaya devam etti:) dunku kontrolde ense kalınlıgı 1mm cıktı 2li testı yaptırmamaya karar verdım. ama sımdı aklıma takıldı yaptırsa mıydım dıye ense kalınlıgı neyı ıfade edıyor bılen var mı?
 

Fetal ense kalınlığı, ultrasonografide bebeğin boynunun arka kısmında koyu renkli olarak görünen kısmı anlatmak için kullanılan bir terimdir. Yapılan çok sayıda araştırmada 11 ile 14. gebelik haftaları arasındaki fetal ense kalınlığı ile Down sendromu başta olmak üzere bazı kromozom anomalileri arasında sıkı bir ilişki olduğu ortaya konmuştur. Günümüzde yaygın olarak kabul edilen görüşe göre gebeliğin 11-14. haftaları arasında bebeğin baş-popo uzunluğunun ölçüldüğü kesitte ense kalınlığının 3 milimetreden fazla olması artmış fetal ense kalınlığı olarak kabul edilmektedir.

Canım benim bebeğimin de bugün ense kalınlığı 1 mm çıktı,normal yani.
 

tesekkur ederım
2li testı yaptırmayınca da ayrı bır dert aklımda bı soru ısaretı hep kalıyor. pimpiriikli oldum hepten.
 
zararı yoksa bende yüzümü renklendireyim bari. yüzüm ruh gibi.kuyruk sokumu kemiğim ağrıdığndan da çok yavaş yürüyorum.korku filmi karakteri oldum valla
canım bende dışarı çıkarken biraz makyaj yapıyorum..yoksa kötü hissediyorum kendimi biraz moralim yerine geliyor..fondoten allık kısaca ağır makyaj yapmadığımız sürece bir sorun olucağını düşünmüyorum...

canım çok sevindim gözün aydın darısı benim gibi bebişini görmek için sabırsızlıkla bekleyen annelere...benim 3 hft oldu görmeyeli hftya kontrolüm var..heycan ve merak içersindeyim..
 
bugün kontrole gittik bebeğinin durumu gayet iyi görünüyor dedi dıktor. ikili test için kan aldılar haftaya sonucu göstereceğiz doktora cinsiyetini sorduğumda yine kesin demeyeyim ama % 90 erkek dedi. evet bi oğluşum olcak çok mutluyum. doktor mavileri almaya başlayabilirsin dedi. erken göründü cinsiyeti hamileliğim 12hafta +1 günlük tabii herşeyin hayırlısı olsun öncelikle sağlıklı sıhatli olsunda Allah herkesin gönlünden geçeni nasip etsin :)
 
herkese mrblar... benim de sat 19 aralık...muhtemel doğum tarihi 24 eylül... ben de aranızdayım...tabloya eklerseniz sevinirim


Kızlar ikinizde aramıza hoşgeldinizzzzz
Hayır 12. hafta içinde olmak geç değil zaten 11 -14. hafta arası yapılıyormuş
Canım ben 12+1 günlükken gittim benimki utangaç çıktı göstermedi kendini öğrenemedik... 16.haftaya kaldı....


Canım sanırım 24. haftadan sonra nöbet iznimiz var oda okulun sonuna denk geliyor zatenn
 

Bi tane daha paşamız oldu demek kiiiiii
Allah tamamına erdiersin canım gözün aydınnnn
maşallah bebişineeee
 
Merhaba sevgili anne adaylarıı :)

Dün misafirim vardı,çok yorulmuşum,öğlene kadar deliksiz uyudum
Yarın da misafirim var kahvaltıya,bugün yan gelip yatcam banane

Çok domates yiyorum ben yaa,tuzlayıp tuzlayıp,daha şimdi ayak üstü 5 tane yedim
 
ay kızlar ben de hiç i değilim ya. Sabah uyandım yatıyorum öyle. Karnım ağrıyor ya ishal olmuşum bulantım da çok
 
Arkadaşlar bir sorum olacak eylülde doğum yapacak öğretmen annelerimize.doğum öncesi iznimiz yaz tatiline geliyor bazı yerlerde 5 haftayı doğum sonrasına aktarabileceğimiz bazı yerlerde ise aktaramayacağımız yazılmış.Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?
 



hayirli olsun. ne guzel ogrendiniz. darisi basimiza.
 
mrb arkadaşlar aranıza dün katıldım bugün kontrolüm vardı doktordaydım bebeğüm 9 hafta 5 günlük ve 27mm her sey normal görünüyor dedi doktorum siz bu haftayla ilgili bilgilerinizi yazarsanız sevinirim
 

Yaz tatilinde olduğumuz için 5 haftayı doğum izninin sonuna aktaramazsınız diye bir dedikodu var. Fakat İstanbul'da ünlü bir lisenin müdürüne eşim bizzat sordu o aktarabilirsiniz demiş. Sonuçta bu bizim kazanılmış hakkımız. O tarihte okul açık olsa çalışabiliriz yani.
Aktaramazsak çok kötü olur Kasım ayında bebek 2,5 aylıkken işe dönmek zorunda kalıcaz.
 
Son düzenleme:

teşekkür ederim cevabın için.Sanırım bu knbu muallakta bazı yerler aktarıyoruz demiş bazı yerler aktaramıyoruz demiş dediğin gibi aktaramazsak durum vahim.Şimdiden heyet raporu için bakınmaya başladım en azından birinci dönemi kapatalım :18:
 
Paticim cok tatlisin yaa okurken kendimi gorur gibi oldum,allah onlara yaptiginiz butun yardimlari evladinizin sadakasi olarak kabul etsin,yavrularinizi korusun hepinizin.bende cok siki bir hayvanseverim,evimde bir kedim,sokakta sayisiz kedim kopegim var,allahtan toxoplazma bagisikligim var yoksa onlardan uzak kalmak cok uzerdi beni
 

Lynne sende cok sekersin yaa allah yavrunu bagislasinn
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…