2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

İyi pazarlar...
Ben de ikili test konusunda bir karara varamadım henüz. Bu hafta içinde zeynep kamilden randevum var. Bakalım ikili tets için randevu verecekler mi? Daha 8. haftanın içindeyim verebilirler de vermeyebilirler de...Orada yaptıramazsam galiba memorialda yaptıracağım. Sigortamdan ötürü maksimum 100-150 öderim sanırım.

İncirli Ethica da fiyatlar nasıl bilen giden var mı?

Ya kızlar ben çok çabuk demoralize olmaya başladım ki hiç böyle bir insan değildim, herşeye canım sıkılıyor... Hamilelikten mi?

Filizcim okmeydanı devlette mi yaptırdın?
işte ben cihazı olmayan bi dr istemiyorum iyi dr.un zaten cihazı falan herşeyi tam oluyor
ordan oraya koştur falan istemiyorum,amaaan çok kararsız kaldım...

Türkiye hastanesi Ayşe hn dı sanırım memnun olanlar var ben de orayı deneyecektim dr.
ücretleri sgk 55 TL miş bana pahalı geldi medipol bile 35-40TL

selam kızlar ay yarın sabah kontrol var çok heyecanlıyim bakalım bebeğim nasıl büyüdü mu ayrıca didos çok tebrik ederim tatlım allah Sağlıkla tamamına erdirsin.müthiş bir haber bu :)

Filizcim okmeydanı devlette mi yaptırdın?
işte ben cihazı olmayan bi dr istemiyorum iyi dr.un zaten cihazı falan herşeyi tam oluyor
ordan oraya koştur falan istemiyorum,amaaan çok kararsız kaldım...

Türkiye hastanesi Ayşe hn dı sanırım memnun olanlar var ben de orayı deneyecektim dr.
ücretleri sgk 55 TL miş bana pahalı geldi medipol bile 35-40TL

Doktorun odasındaki cihaz iyi değilmiş. O yüzden radyoloji bölümüne gönderdi. O cihaz kaliteli olduğu için. Devlet hastanesi sonuçta.

Türkiye hastanesinden Ayşe hanim için iyi diyorlar ama ben çarşamba günleri gidebilirim onun da çarşamba günü randevusu yok

Arkadaşlar bir sorum olacak eylülde doğum yapacak öğretmen annelerimize.doğum öncesi iznimiz yaz tatiline geliyor bazı yerlerde 5 haftayı doğum sonrasına aktarabileceğimiz bazı yerlerde ise aktaramayacağımız yazılmış.Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?

canım bende çok araştırdım bu konuyu anladımki herkes kafasına göre uyguluyor.benim bir arkadaşım aktaramadı.heyet raporlarıyla falan idare etti.doğum izni ile ilgili kanunu okudum.kanun bütün devlet memurlarını kapsıyor.öğretmenlerle ilgili bir ayırım yok .cümle şöyle ''' Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir.'' bu cümlede çalıştığı süreler dediği için çoğu yerler kabul etmiyor aktarmayı ama bence kabul ettirmeye çalışmak lazım.

günaydın güzel anne adayları :16:
size şok şok şok flaş flaş flaş bir haberle dönüyorum. :52:
dün doktora gittim. bebişim nasıl diye bakacaktı doktor.en son 2 hafta önce kalp atışını duymuştuk.
doktorumuz dedi kiiii bebişim değil, bebişlerim olacakmış.
hala şoktayım.ikizlerim yolda.umarım sağlıkla gelirler :49: :nazar:

canım gözün aydın çok sevindim senin adına benimde ikiz yeğenlerim var çok güzel ikiz kardeş olmak .bende çok istedim ama maalesef bir taneyi doğurabilirsem ne mutlu bana :)

selam kızlar ay yarın sabah kontrol var çok heyecanlıyim bakalım bebeğim nasıl büyüdü mu ayrıca didos çok tebrik ederim tatlım allah Sağlıkla tamamına erdirsin.müthiş bir haber bu :)

canım bendimde yarın kontrolüm .seninle aynı duyguları yaşıyorum bende.inşallah hepimiz hayırlı haberlerle döneriz.

Zamanı gelince ben size ayrıntılı bilgi yazacaktım aslında
bu eylül doğum izniyle ilgili
ben 9 eylül 2008de doğum yaptım
doğum öncesi iznimin 5 haftasını da doğum sonuna aktardım
kimse de yokuş yapmadı onu emsal gösterip yine yapmayı düşünüyorum inşallah ters birilerine denk gelmezsem tabiki

canım bende çok araştırdım bu konuyu anladımki herkes kafasına göre uyguluyor.benim bir arkadaşım aktaramadı.heyet raporlarıyla falan idare etti.doğum izni ile ilgili kanunu okudum.kanun bütün devlet memurlarını kapsıyor.öğretmenlerle ilgili bir ayırım yok .cümle şöyle ''' Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir.'' bu cümlede çalıştığı süreler dediği için çoğu yerler kabul etmiyor aktarmayı ama bence kabul ettirmeye çalışmak lazım.

canım gözün aydın çok sevindim senin adına benimde ikiz yeğenlerim var çok güzel ikiz kardeş olmak .bende çok istedim ama maalesef bir taneyi doğurabilirsem ne mutlu bana :)

canım bendimde yarın kontrolüm .seninle aynı duyguları yaşıyorum bende.inşallah hepimiz hayırlı haberlerle döneriz.
ah canım ya o kadar karışık durumdayim ki düşün düşün beynim patlayacak. Bir görsem bebeğimi ya. :49:

Zamanı gelince ben size ayrıntılı bilgi yazacaktım aslında
bu eylül doğum izniyle ilgili
ben 9 eylül 2008de doğum yaptım
doğum öncesi iznimin 5 haftasını da doğum sonuna aktardım
kimse de yokuş yapmadı onu emsal gösterip yine yapmayı düşünüyorum inşallah ters birilerine denk gelmezsem tabiki

ne güzel canım inşallah hepimiz için hayırlısı olur. örnekleri gösterip baskın çıkmak lazım bence de.yoksa benim işim zor.raporlarımda doğuma kadar bitecek bu gidişle sonra ikinci dönem gelmeden okula başlamak zorunda kalıcam

dün doktora gittim. bebişim nasıl diye bakacaktı doktor.en son 2 hafta önce kalp atışını duymuştuk.

ne güzel hayırlı olsun :))

:49::49::49:Ohh maşallah ne güzel halletmişsin işini uygun fiyata
ben de benim eşimde subay
burda gatadan pek memnun değiller

:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Cinsiyetini bile öğrenmişsiniz:nazar::nazar::nazar:
hele de ikizleri olanacak didoş sana da :nazar::nazar: harika bi haber bu:8:

Ben de bu hafta içinde 2li teste gidicem
sanırım bi kan alıyorlar bir de renkli usg doppler ile kontrol yapıyorlar
zeynep kamilden rand. alamadım 1 ay önceden
orda takip ettiğin dr.un vermesi gerekiyormuş:26:

Medipolden alacağım orda da 2li test 200 TL+ dr ücretiymiş :53::53::53:
çok pahalı yaa ama ne yapalım artık verecez artık belli bi dr takip etmek istiyoru başından beri 3 dr değiştirdim memnun kalmadım.

İstanbuldaki güzel hamişler 2liyi nereye yaptırdınız?Ankaradakiler gayet uygun fiyatla hem de memnun kalmışlar
İstanbulda her imkan var tabi ki ama paran varsa tabiki offf:44::44:
ben SGKlı öğretmenim yani bu fiyatlar sgk ya böyleymiş...

Bi de medipolde iyiymiş diye duyduğunuz bi dr varmı??Kime gidicem onu bile bilmiyoruum:50::50:

Medipolde leyla hanim cok meshur diye biliyorum ama bir ay onceden randevu almak gerekiyormus.ben sali gunu bi dr denicem begenmez birdahaki ay leyla hanimi denicem.benim dogumu kurum karsiladigi icin ucret sorun olmuyor.medipol dogum 1750 mis sanirim.yeni dogan yogun bakim uniteside mevcutmus.onemli olan o zaten ve ssk. Kuvoz ucretini tamamen karsiliyormu o cok onemli acil bisey icin.umraniyede erdemin muayenesi 55 sur hastanesi 22 lira bildiklerim.

Benim ilk hedefim şubat tatiline kadar evde kalabilmek. Sonuçta iznimizi uzatsak da aralık sonuna bitmiş olacak. Ocak ayında 1 aylık rapor almayı düşünüyorum.
İkinci dönemi komple kapatmak için heyet raporu nasıl alabiliriz ki? Çok uzun bir süre sonuçta.

Eğer mecbur kalırsam da ikinci dönem ücretsiz izin alıcam ama bunu istemiyorum çünkü ev kredisi ödüyoruz iki maaşa da ihtiyacımız var.

aynenn ilk dönemi kapatsam bana yeterdi :)
belki okulum yok diye 2. dönem okulum olmazsa kolay olabilir rapor almam
ama zor
bzide ev kredisi ödüyoruz yksa ücretsiz kesin alacaktım

kızlar merhaba hepinize

Ben de şaşırdım:) kaç haftalıklar ki çok garip benim başıma gelse tepetaklak olurdum... Çok güzel bir haber...:nazar::nazar::nazar:

selam güzel eylül anneleri nasılsınız ben çok idrarar çıkıyorum sizdede oluyormu sık idrara çıkma ve akıntım var

Sık idrara çıkma ve akıntı hamilelikte neredeyse herkeste görülüyor.. hatta günlük ped kullanın mantar olmasın akıntılarınız artacak diye bir çok yerde okudum. İdrara sık çıkmak beni de çok yormuştu, hatta bir ara su içmeyi mi bıraksam diye düşündüm:):) kese biraz yukarı çıkınca (bende 3-4 gündür azaldı) idrar kesesine baskı yapmamaya başlıyor rahatlıyorsun sende.

İyi pazarlar...
Ben de ikili test konusunda bir karara varamadım henüz. Bu hafta içinde zeynep kamilden randevum var. Bakalım ikili tets için randevu verecekler mi? Daha 8. haftanın içindeyim verebilirler de vermeyebilirler de...Orada yaptıramazsam galiba memorialda yaptıracağım. Sigortamdan ötürü maksimum 100-150 öderim sanırım.

İncirli Ethica da fiyatlar nasıl bilen giden var mı?

Ya kızlar ben çok çabuk demoralize olmaya başladım ki hiç böyle bir insan değildim, herşeye canım sıkılıyor... Hamilelikten mi?

Gerçekten hamilelikten, kendini tanıyamıyorsan, normalde bu gibi olaylara böyle tepki vermezdim, hayatımda çok az böyle hissettiğim olmuştur, ama endişelenecek çok şey var, bunları kafama takmadan yaşayamam diyorsan, gerçekten hamilelikten. 3 aydan sonra geçeceğini söylüyorlar, bende umutla onu bekliyorum..

Son düzenleme:
aynenn ilk dönemi kapatsam bana yeterdi :)
belki okulum yok diye 2. dönem okulum olmazsa kolay olabilir rapor almam
ama zor
bzide ev kredisi ödüyoruz yksa ücretsiz kesin alacaktım

Kızlar merhaba, şöyle birşey duydum bilginiz var mı?
Hamilelik iznindeyken ücret alınmıyormuş, izniniz bitince işe döndüğünüzde izin süresinin maaşı toplu yatıyormuş. Ben böyle öğrendim ve çok canım sıkıldı, sizin bilginiz var mı?

kızlar merhaba hepinize
Gerçekten hamilelikten, kendini tanıyamıyorsan, normalde bu gibi olaylara böyle tepki vermezdim, hayatımda çok az böyle hissettiğim olmuştur, ama endişelenecek çok şey var, bunları kafama takmadan yaşayamam diyorsan, gerçekten hamilelikten. 3 aydan sonra geçeceğini söylüyorlar, bende umutla onu bekliyorum..

Benim 3-4-5. aylarım çok stresli geçecek işten dolayı. Savunmam var, mart sonunda yurtdışına gitmem lazım, sonraki ayda büyük bir sınavım var. Umarım bu süreçte bebeğe zarar gelmez diyorum hep. Ama bir tuhaf olmaya başladım...Herşeye moralim bozuluyor, normalde aslında çok rahat bir insanım. Sevmedim bu anchusa yı...

Benim 3-4-5. aylarım çok stresli geçecek işten dolayı. Savunmam var, mart sonunda yurtdışına gitmem lazım, sonraki ayda büyük bir sınavım var. Umarım bu süreçte bebeğe zarar gelmez diyorum hep. Ama bir tuhaf olmaya başladım...Herşeye moralim bozuluyor, normalde aslında çok rahat bir insanım. Sevmedim bu anchusa yı...

Çok iyi anlıyorum seni, ben de tezimi bitirmeyi düşünmüyordum, sonra çocukla çok uzar bitiremem diye şimdi 3 ayda tez yazıcam, ama master tezi sonuçta, neyse yani kafama takmıyorum stresi düşünmüyorum. Ben çok planlı hamile kalmamıştım. 6 haftalıkken öğrendim hamile olduğumu. ve doktora gitmeden önce kesin yaşamıyordur dedim. istanbulda bir yarışma jürisine katıldım, stresim çok fazlaydı, yol da çok kötü geçti, sanırım 1 aylık falandı o zman. Sonra iş yerimde odama mobilyalar geldi, ben zeyna gibi kendim çektim kaldırdım taşıyan görevlilere yardım ettim, ne kadar kendimi yorduğumu şöyle söyleyeyim, kasığımda fıtık başlamıştı 3 gün zonkladı ve görünür olmaya başladı. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın köpeği bize gelmişti ve golden 35 kilo, (her zamanki gibi) alt alta üst üste boğuştuk bütün gece, hatırladım yılbaşından bir sonraki geceydi. Sonra bir baktım benim planımla isteğimle endişemle umudumla ilgili değil. O bizimle olmakta kararlı, allah sağlık versin hepimizinkine ama gerçekten bizim kontrolümüzde değil.

Bak sana bir de stres örneği vereyim, Üzülme ama. annem erkek kardeşime hamileyken dedemde böbrek yetmezliği vardı ve çok ilerlemişti. çeşitli çeşitli sebeplerden dolayı 5 ay annem dedemi diyalize götürdü getirdi. dedem bilmiyormuş annemin hamile olduğunu yoksa gelmemesi için elinden geleni yapardı. Devlet hastanesinde o kadar mikrobun içinde ve hastalığın ilerlediğini son günlerinin olduğunu herkes biliyordu. Malesef 5 ayın sonunda dedem vefaat etti. Annem sinir krizleri geçirdi 7. ayına kadar sinir ilaçları içirdiler uyudu. Ben 8 yaşımdaydım. Sonra annem 8 aylık falan hamileyken ben sarılık oldum, önce halama bıraktılar beni halam ve babam baktı. sonra 2 gün sonra annemler geldi beni aldı. Anneannem babam onu engellemeye çalışıyordu, ilgilenicem artık hepsiyle dedi aldı. Kardeşim 9. ayında doğdu, şimdi 23 yaşında maşallah sağlığında da hiç bir problemi yok. O yerinde bekledi ve zamanı olduğunda geldi.
Sıkılma lütfen. yani sıkılıyorum diye sıkılma, ayrıca geçicek bu karamsarlıklar ve hamileliğe alışmış olacaksın merak etme... ( herkes aynı şeyi söylüyorsa doğruluk payı vardır diye ben de bekliyorum)

Cevap veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Benim milli eğitimde bir tanıdığım var gidip onunla konuşacağım.Bakalım ne diyecekler.Sonra muhakkak haber veririm.Allah hepimiz için hayırlısını versin.

Kızlar merhaba, şöyle birşey duydum bilginiz var mı?
Hamilelik iznindeyken ücret alınmıyormuş, izniniz bitince işe döndüğünüzde izin süresinin maaşı toplu yatıyormuş. Ben böyle öğrendim ve çok canım sıkıldı, sizin bilginiz var mı?

Kesin bir bilgim yok ama maaşlar zamanında yatmalı. Ekders almayacağız tamam. Ama ne yaparız biz maaşsız :( Topluca da verseler ben kredi ödüyorum. Her ay düzenli gelir lazım. Toplu para hiçbir işime yaramaz

Back
X