Hic oyle düsünme Turamit
ben ilk hamile oldugumu ögrendigimde cantamdaki paketi alıp cöpe attım "mal degilim ya canım icmem nasıl olsa" dedim.Hayır malmısım.Ertesi gün gittim bir paket daha aldım bir tane yakıp iki nefes cekip söndürdüm.bir kac kez tekrarlandı bu,"aman dur bi kalbini duyayım" falan gibi salakca bahaneler buldum kendime.Bir jinekolog arkadasımızın esi günde bir paket icti ilk hamileligi boyunca,hicbir sey olmadı falan gibi sacma sapan kıyaslamalar yaptım.Ama sonra farkettim ki bütün bunları kendimi kandırmak icin yapıyorum,sonra su örnegi düsündüm o cok etkili oldu,insan dogmus bebeginin yüzünü yastıkla kapatıp daha az oksijen almasına müsade edebilir mi?normal psikolojideki biri yapamaz iste bende o cektigim bir iki nefesle bunu yapıyorum falan diye üsündüm,hamileligimi ögrendikten bir hafta 10 gün sonra falan ancak tam anlamıyla kesebildim,ki soyle soylıyım ben daha önce sigara bırakmak icin o kadar cok girisimde bulundum ki,sadece br sefer 48 saat hic icmemistim ondada kolumda nikotin bantı vardı, o kadar cok denedim ki akupunktur denedim,normalde bir seans zorlu hastalara 2-3 seans yapılıyormus,benim arkadasımdı yapan akupunkturist,4.seansta ben hala iciyordum.Yani bir tek hamilelik kalmıstı bahane olarak faydalanabilecegim,cok zorlandım gercekten ck zorlandım ama oldu,simdi arada bir iki nefes alıyorum dedigim gibi,ama o da sigaraya cok fazla anlam yüklememek icin,bir iki nefes cekiyorum bazen bir arkadasım yanımda icerse,o da nadıren oluyor zaten,bakıyorum eski tadı yok,veriyorum geriye.Bunalrı uzun uzun yazdım belki sende kendinde o gücü bulabilirsin diye,bende cok agladım nasıl anneyim ben diye,ama pat diye yapamayabiliyor insan bazen.bir tavsiye kabul edersen haddim olmayarak soyluyorum ama Az icerek sigaraya daha ozel bir tat ve anlam katmıs oluyorsun.Malesef oyle,birden kesmeye calıs,cok korkutucu geliyor biliyorum ben disimi cektirdigimde doktorum "bu aksam icme" dediginde icimden "salak heralde, o kadar kolaydı sanki" dedim.İki saat sonra disimdeki pamugu cıkarıp ictim o derece igrenc bir bagımlıydım.bir aksam bile tahammül edemiyordum sigarasz kalmaya,aksam 11 gibi sigaram azalmıssa kapanmadan market bulup sigara alırdım,ben bile bıraktım :) Sende bırakabilirsin.
birde gecenlerde bisey okudum cok mantıklı geldi,annenın yiyp ictigi hersey amniyon sıvısının tadını ve kokusunu olusturuyor biliyorsun, bebegin anne karnında senin aldıgın zararlı seyelere de daha sonraki hayatında daha "yatkın" olma egiliminde bu yüzden.Bunu düsün bu san kuvvet verecektir.Ben bile bıraktıysam herkes yapabilir :) hicbir zaman da gec degil.Ve kendini yersiz endiselerden korumaya calıs lütfen.
Sevgiler