2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Çok güzel haberler almışsın gözün aydın. Sanki ben gitmişim gibi doktora sırıtarak okudum. Tekrar tebrik ederim müstakbel oğlunu :)

Test işine cidden hatırladıkça sinirleniyorum. Doktoruma olan güvenimi de kaybetmek istemiyorum, yarın öbür gün gitmeye çalışıcam tekrar umarım mantıklı bir şekilde açıklar. Tamam anlıyorum şu an enfeksiyon olması veya olmaması önemli ama neden bağışıklığın var diyerek gönderiyor bizi o zaman. Neyse doldurmayayım seni de, bir sürü kişiye bu şekilde yapılmış bu da bir yöntem diye telkin edelim kendimizi. Ama yaptıralım da...

Tekrar tekrar gözün aydın :)

Canım teşekkür ederim.Test konusunda doktorum igm nin daha önemli oldugunu söyledi.Ama insan güvenemiyor tabi.Arastırmak lazım.Ama cevremde ne kadar hamile varsa hepsinde img yazıyor.Vardır elbet bir bildikleri diye düşünüyorum.

selam eylül anneleri..
eğer nasipse ben de eylül annesi olucam. bugün 9+5 iz.
bi süredir okuyorum sizi ama yazmıyordum.
çünkü daha önce 2 defa erken haftalarda bebeğimi kaybettim, sağlıkla belli bi haftaya gelmeden kimseye söylemiyoruz.

sigara konusu geçmiş. lise yıllarından beri sigara içen bi bağımlıyım. ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım.
daha önce bebeğin kalbi durduğunda kendini insan öyle suçluyo ki, acaba ben çok ayakta kaldım ondan mı sigara içtim ondan mı diye.
bırakamayan arkadaşlar böyle düşünürse kolay bırakırlar sanırım.

sigarayla şunla bunla ilgisi olmuyo olacağı varsa oluyo böyle şeyler ama vicdanı öyle sızlıyo ki insanın.
şimdi çok canım çekiyo sigarayı ama ölsem içmem..

herkese sevgiler..

Canım hoşgeldin.İnsallah bebegiini saglıkla kucagına alırsın.Sigara konusnda ben hamile oldugumu öğrendigim an tiksindim. Hatta öyle ki ablamla telefonda konusurken sigara yakıyor ben bulanıyorum o derece.Eşim içmiyor allahtan.Kokusuna bile tahammül edemiyorum.İnsallah herkes tiksinir benim gibi.

Aaaa ne kadar güzel yaaa :) cok tebrik ederim

Ne güzel bir sürpriz bu.. Çifte parti yaparsınız artık...Ayarlamaya kalksan bu kadar olmaz...

çok güzel haberler bunlar. Ben cumaya kadar nası dayanıcam bilmiyorum :52:

biz seninle bugün aynı şeyleri yaşamışız canım :))) ne güzel.....benim bebişde 03.09 ve benim doğum günüm......bizimkiisi kız görünüyor tek far bu :))

saolun kızlar darısı hepinizin başına inşallah......

Teşekkür ederim kızlar:) Maybebabe ne güzel bir tesadüf olmuş.İnsallah bebişler beklenen günlerinde gelirler :1:

ısrarla yaptırmak gibi bir düşüncem olmadı, doktorum bana bu ikili testin önemli olduğunu söyledi. ve istedi. ama toxoplazma istemedi. benim toxoplazma ile ilgili endişem var asıl. ben her ne kadar sebze meyve iyi yıkayıp soyup yesem de çiğ et tüketmesem de, eşim senelerdir kedi besliyor. ben de kedinin yanında bulunuyorum bazen. eşim üstünde kedi tüyünü bizim eve de taşıyor. bu konuda endişeliyim. ama bana hayvan besleyip beslemediğim sorulmadı. ne bileyim kiloma, tansiyonuma bakılmadı... ikili testi doktorum istedi. korkuyorum Allah korusun kötü bir şey çıkar mı diye ama doktor istediğine göre vardır bir bildiği. medipol ile görüştüm fiyat aldım. koşuyolunda yaptırmayacağım kesin. başka yerleri de araştırıyorum.

Sevgili turamit benim bildigim kadariyla toxoplazma kedi tuyunden degil kedi diskisiyla temasla bulasabiliyor,ben henuz tahlil yaptirmadan once doktoruma sormustum diskisini temizlerken eldiven takin demisti,zaten ozel bir kuregi var kum temizlemek icin,temasim olmuyordu.sonradan bagisikligim cikti gerci ,cikan sonuc 4 ila 8 birim arasindaysa bagisiklik yok kabul ediliyormus,benim degerim 21 cikti kedimin veterineri ile konusuyorduk gecen gun bunu soyledim''dikkat et kedilere toxoplazma bulastirma''dedi :-) ama cok ilginc kendisi veteriner oldugu halde bagisikligi yokmus mesela ve yillar once bir dogum yapti,dusunsene ne kadar zor bir durum,allahtan sen oyle bir durumda degilsin...doktorunla endiselerini paylasirsan belki testi ister ve sende rahatlarsin

günaydın kızlar. . . Ay dün akşam misafir vardı. Gorumcemler geldi ve bebekleri ay durmadan ağladı huysuz :) biraz yoruldum ama küçük bebek görünce beni ne bekliyor bir kez daha anladım. Ayrıca bana balık tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederim dün eşim aldı yaptık hem lezzetli hem çok hafifti. Bu kadar erken niye kalktım ya ben :) fena şekilde karnım acikti :):49:

hulyaslm kullanıcısından alıntı
kızlar merhaba ben bebeğimin cinsiyetini çok merak ediyorummm yaaa..
sağlıklı olsunda ne olursa olsun fark etmez ilk bebeğimiz doğucak inşallah, ama ben meraktan çatlıcam:) acaba kırmızı lahana testi varmış onu deneyen varmı yada yoksada beraberce uygulasakmı diyorum? hele cinsiyetini bilen biri varsa onda denemek iyi olurdu ne dersiniz?yapsakmmı yaa

O neymiş yaa? İlk defa duydum??

canım bende yeni duydum youtubeda bisürü video var bununla ilgili,kk da topikler açılmış merak etmedim deil bende,o yüzden yapsammı acep dedim

Kızlar sayfa almış yürümüş..Hepsini okuyamadım maleseff..Biz bugun kontrole gittik.Ultrason ölçümlerinde herşey normal dedi doktor. Ve büyük sürpriz bebiş yüksek ihtimalle erkek dedi doktorumuz:1: Çok hareketliydi..Kıpır kıpır her tarafı oynuyordu..İçim bi hoş oldu öyle görünce..Eşimin gözleri doldu hatta. Bir de kan verdik..Bakalım haftaya cıkacakmış sonucu.İnsallah o da güzel çıkar..

Paticim bu arada doktora sordum İmg igg olayını...Bizim için su anda bi enfeksiyon olup olmadıgı önemli dedi..Bundan sonra kapmayacagımızın garantisi yok onu nasıl bilecez dedim dikkat edeceksin dedi :50: Ben çözemedim bu işi

CANIM TEBRİKLER:nazar:nazar:BENİM KONTROLÜMDE HAFTAYA CUMA VE MERAK İÇİNDEYİM ZOR DURUYORUM VALLA:)bişey sormak istiyorum sana karnın belli olmaya başladımı bide sen kontrole gitmeden önce karnında bişeyler hissetmeye başladınmı acaba hani hareketliymiş ya onun için

arkadaşlar merhaba ben 2011 eylül annesiyim.Yazdıklarınızı okuyunca geçen yılki hamileliğim gözümün önüne geldi.Size birkaç öneri vermek istedim gerçi doktorunuz size söylemiştir tecrübeli biri olarak bende söylemek istedim;hamileliğiniz boyunca bol bol ceviz,balık,süt,yoğurt,peynir tüketin.Özellikle balık.Bir öğretmen arkadaşım anlattı onun bir akrabası hamileyken çok balık yemiş.Çocuğu 5-6 yaşına gelmiş bir gün bir çay bahçesinde oturuyormuş çocuğu arkadaşlarıyla oyun oynarken karşıdan bir profesör çocuğu izliyor dikkat ediyor ve diğer arkadaşlarından farklı olduğunu görüyor.Annesinin yanına gidiyor ve soruyor sen hamileyken çok balık mı tükettin diye.Kadında evet cevabını verince profesör demiş ki dikkat ettim ki senin oğlun diğer çocuklardan farklı ve çok zeki.İleride çok başarılı olacak...Birde derler ki kız bebeğin organları erkek bebeğe göre biraz daha geç oluşurmuş.Eğer bebeğinizin organları 2 aylıkken görünüyorsa kolları,bacakları falan erkektir.Bende öyle duymuştum baktım ki bende 2 aylık hamileyken oğlumun kolları,bacakları çok net görünüyordu.Son olarak bebeğinizin ilk hareketini sağ tarafta hissederseniz erkek,sol tarafta hissederseniz kız olurmuş :1: hepinize sağlıklı günler dilerim hamileliğinizin tadını çıkarın yazın sıcakta biraz zorlanacaksınız ama çok güzel günler sizi bekliyor.Bol bol uyuyun sonra küçük meleğiniz sizi uyutmayacak :) inşallah evlatlarınızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız....

selamlar kızlar ne zmandır fırsat bulup giremiyodum nasılsınız nasıl gidiyo hamilelikler,
bzimde bebeğimle 9.haftamız doldu bugun.benimde yapılan testlerımde toxoplazmaya bağısıklığım yokmuş çiğ et kesinlikle yasakmış doktorum ole soyledı.3 hafta sonra da ikili taramam var ikili tarama yaptıran varmı ?? göbekten yapılıyor dıye duydum nasıl oluyor bu test bunu duydugumdan beri biraz gerginim :50:

selamlar kızlar ne zmandır fırsat bulup giremiyodum nasılsınız nasıl gidiyo hamilelikler,
bzimde bebeğimle 9.haftamız doldu bugun.benimde yapılan testlerımde toxoplazmaya bağısıklığım yokmuş çiğ et kesinlikle yasakmış doktorum ole soyledı.3 hafta sonra da ikili taramam var ikili tarama yaptıran varmı ?? göbekten yapılıyor dıye duydum nasıl oluyor bu test bunu duydugumdan beri biraz gerginim :50:

Merhaba ,

Bizimde 11. Haftamız dolmak üzere haftaya
Salı gunu ikili testim var ama dediğin gibi
Göbekten alınmıyor , ultrasonda bebegin ense
Kalınlığına bakılıyor ve birde kan tahlili yapılıyor
Gergin olmana gerek yok yani :)

Günaydın......
Kızlar 2 li test sonucumu aldım doktorum çk iyi çıkmış dedi......
Rahatladımmm
Darısı diğer annişlerin başınaaaaa

Merhaba ,

Bizimde 11. Haftamız dolmak üzere haftaya
Salı gunu ikili testim var ama dediğin gibi
Göbekten alınmıyor , ultrasonda bebegin ense
Kalınlığına bakılıyor ve birde kan tahlili yapılıyor
Gergin olmana gerek yok yani :)

ya öyleyse çok sevindim korktum çunku niyeyse içimi bir tedirginlik kapladı:49:

bu arada tüm eylül annelerıine tavsiyem var bilemiyorum duydunuz mu yada konusu gecti mi geçtiyse de takip edemediğim için ne zmandır bilemiyorum :37: PRf.dr mehmet öz ün SİZ BEBEĞİNİZİ BEKLERKEN adlı kitabını hepinize tavsiye ediyorum arkadaslar inanılmaz bir kitap okumayan varsa da mutlaka okusun.kesinlikle içinde kendınden birşeyler bulacaktır.

Canım benimde toxoplazmaya karşı bağışıklğım yokmuşş dikkat ediyrm işteee
,2li testimide geçen hafta yaptırdım sonucumuda şimdi aldımm...... ANGELLLLSS ın dediği gibi ultrasonda bebeğin ense kalınlığını ölçüp
kan tahlili istiyrlar..
Göbekten falan kan alma yok yaniii
o göbekten kan alma amniyosentezde oluyrmşş

Panik yapma bende senin gibiydim..Allah iyi haberler nasip eder inşallah

Günaydın......
Kızlar 2 li test sonucumu aldım doktorum çk iyi çıkmış dedi......
Rahatladımmm
Darısı diğer annişlerin başınaaaaa
Ben de yaptırdım sonucunu cumartesi alacaz hadi inşallah bizde böyle haber veririz
sana da hayırlı olsun.:nazar::nazar:

arkadaşlar merhaba ben 2011 eylül annesiyim.Yazdıklarınızı okuyunca geçen yılki hamileliğim gözümün önüne geldi.Size birkaç öneri vermek istedim gerçi doktorunuz size söylemiştir tecrübeli biri olarak bende söylemek istedim;hamileliğiniz boyunca bol bol ceviz,balık,süt,yoğurt,peynir tüketin.Özellikle balık.Bir öğretmen arkadaşım anlattı onun bir akrabası hamileyken çok balık yemiş.Çocuğu 5-6 yaşına gelmiş bir gün bir çay bahçesinde oturuyormuş çocuğu arkadaşlarıyla oyun oynarken karşıdan bir profesör çocuğu izliyor dikkat ediyor ve diğer arkadaşlarından farklı olduğunu görüyor.Annesinin yanına gidiyor ve soruyor sen hamileyken çok balık mı tükettin diye.Kadında evet cevabını verince profesör demiş ki dikkat ettim ki senin oğlun diğer çocuklardan farklı ve çok zeki.İleride çok başarılı olacak...Birde derler ki kız bebeğin organları erkek bebeğe göre biraz daha geç oluşurmuş.Eğer bebeğinizin organları 2 aylıkken görünüyorsa kolları,bacakları falan erkektir.Bende öyle duymuştum baktım ki bende 2 aylık hamileyken oğlumun kolları,bacakları çok net görünüyordu.Son olarak bebeğinizin ilk hareketini sağ tarafta hissederseniz erkek,sol tarafta hissederseniz kız olurmuş :1: hepinize sağlıklı günler dilerim hamileliğinizin tadını çıkarın yazın sıcakta biraz zorlanacaksınız ama çok güzel günler sizi bekliyor.Bol bol uyuyun sonra küçük meleğiniz sizi uyutmayacak :) inşallah evlatlarınızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız....

Teşekkür ederiiiimmm bilgiler için ben de 2008 eylül annesiyim
bu da eylülde olacak ama dr ağustos sonunda alırız dedi.:49:
yaz sıcakları üstünden geçiyor gerçektende insanın ben tövbe etmiştim bi daha eylülde doğurmam diye
büyük konuşmuşum:26:
balık yiyemeyenler için,ceviz ve özellikle mevsimi de geliyor semiz otu balık
kadar omega 3 içeriyormuş yoğurtlu salatası harika oluyor tav.eederim.
:56:

2li yaptıranlar 3 lü testte yaptıracakmısınız?
benim dr gerek yok dedi zaten 2li daha önemli dedi
2li test ayrıntılı usg ve kan tahlilinden oluşuyor dimi?
ben öyle yaptırdım da:42:

Kızlar bugün doktorda saat 9 da randevumuz vardı...
eşimle birlikte arabayı park ettik hastanenin karşısınaa yürüyruz....
yerlerdedde yaklaşık 10 cm kalınlığında bi buz tabakası....
ayağım kaydı dengemi kaybedip yere düştüm popomun üzzerine ,eşimde düşmeyeyim diye elimden tuturydu...
artık ben nası düştüysemm eşimide kendime doğru çekmşm oda benim üzerime.......
o kadar çok korktum kii...
Ağladım inanın korkumdan..
Dr. anlattık hemen ultrosonda baktı neyse ki bebişime bişey olmamış ucuz atlattımmm

Hamileliğimi öğrendiğimden beri başıma o kadar kötü şeyler geliyr ki çok korkmaya başladım artık...
Allah hepimizi nazarlardan saklasınnn:nazar::nazar::nazar:

Back
X