Azmettim hepsini okudum bu sefer.. Aferin bana....
Günlüğe ben de başlayacağım
Kilo konusunda kontrollü gitmek lazım haklısın. Gidebiliyorsan git bir diyetisyene. Sonuçta ikiz gebelik yaşıyorsun.Ekstra dikkat etmen lazım. Ben de gitmek istedim diyetisyene Dr. um da eşim de kızdı.Dr"Hamilelik en keyifli yemek yenilen dönemdir bunun keyfini çıkar, zaten kilonda bir şey yok senin dedi. Ama tatlıyı kestim ve ekmeği azalttım. Dışardan da yemek yemediğim sürece kontrol altında tutabiliyorum.Evde yemekleri zaten çok az yağlı yapıyorum. Tek düşkünlüğüm karbonhidrat oldu. Canım hep ekmek arası peynir domates istiyor. Frenleyebildiğim kadar frenliyorum kendimi.
Benim de çok baş ağrım oluyor maalesef. İdare edeceğiz bir şekilde...canım kaç zamandır ugrayamıyorum. 2 gündür inanılmaz baş agrım var.Bugun de ilk defa burnum kanadı.Eşimle cok endişelendik. Hemen hastaneye gittik ama doktor hamilelikte böyle seylerin olabileceğiini söyledi.Vücuttaki kan miktarı arttığı için burundaki hassas damarlar basınca dayanamıyormus.Endişelenek bişey yok dedi cok şükür.Piskolojim bozuldu.Sanki yediğim, içtiğim ya da yaşadıgım herşey bebebime zarar verecek gibi geliyor. Aklımdan sürekli kötü kötü şeyler geçiyor.Bu düşüncelerden uzaklaşmak için acilen bi mesguliyet bulmam lazım kendime.yoksa boş durdukca kuruyorum. Sen nasılsın canım? Umarım sende hersey yolundadr?
Yaaa amma da soğuk bir izlenim yaratmışım ben. Yaş farkı olunca sizlerle herhalde daha mesafeli geldim size. Ama yok alakası yok.Sayenizde hepimiz fotograflanip birbirimizi gorduk Neguzel oldu.ne yalan soyleyeyim bende daha ciddi birini bekliyordum. Ama fotolarda sicak kanli sevimlisin.hepinizi gordugume cpk sevindim kizlar
İkili tarama 17. haftada yaptıramazsın. Çok geç. 11-14 hafta arasında yapılıyor.bende doktora gidiyorum cnm bugun, cinsiyetini görmek icin. Gecen hafta göstermeyince doktor bu hafta tekrar cagırdı :) ikili taramayı da 17. Haftamda düsünüyorum simdi görücem ya 2 hafta daha idare eder die düsündüm :)
Genelde tutmadı bu topikte o...Konuşulmuştu.günaydın kızlar dün neler konuşulmuş neler maşallah bayağı kaynatmışsınız benim evde bilgisayar yok diye akşamları giremiyorum anca işte takılıyorum o yüzden geriden takip ediyorum sizi neyse dün nette gezerken bişey gördüm bizim gibi hamişler kendi aralarınde konuşuyorlar 7-8 veya 9 haftalık ultrason fotonuza bakın eğer kese içindeki bebek sola yakın ise erkek sağa yakın ise kız olurmuş (tabi karın içinde tam tersi oluyor yani erkek sağda kız solda oluyor) birkaç istisna hariç çoğunda tutmuş e tabi bende merak ettim ama dün evde olmadığım için kendikime bakamadım özellikle cinsiyeti belli olan hamişler siz bakar mısınız gerçekten tutacak mı?eğer sizin tutarsa bizde bizde fikir edinmiş oluruz
Gözün aydın. Keşke anneciğim de yanımda olsa bana yemel yapsa..selam kızlar, bende dün günlük tutmaya başladım. Aslıında başından düşünüyordum ama onu kaybetme korkusundan, kendimi fazla kaptırmak istememiştim bu hamileliğe.
Ama artık yazmak istiyorum. Aranızda bebeğine hitap şeklinde günlük tutan var mı? Çok zevkli bişey, tavsiye ederim.
Kızlar dün birde sanki hareketlerini hissettim, pıt pıt bişeyler oldu uzandığımda. Daha önce hiç olmayan bişey. Sanırım artık yavaş yavaş hissetmeye başliyoruz bebişleri.....
çok güzel bir duygu, allah isteyen herkeze tattırsın.
Hazır yurtdışından getirttiğim çatlak kremim vardı, birde burda duyunca gittim kendime katı Kakao yağı ve susam yağı aldım onları sürüyorum.....
Annem de Almanyadan geldi, eşim ümrede. Annem, teyzem ve ben bol bol vakit geçiriyoruz. Canım annem dün buzluğum için katmer yaptı, bugün de kapak tatlısı ve lahana sarması yapıcak.
Anlıcanız çok keyifliyim
Allah kimsenin keyifini bozmasın.....
Günlüğe ben de başlayacağım
Al benden de o kadar. Ne kadar uzak o kadar iyi....ya kızlar ne yalan söyliyim ben o kadar yakın olmayı hiç istemedim acıkcası bu zamana kadar. Ne aileme ne eşimin ailesine yakın degiliz valla mutluyumda böyle :))
Hmm Dr. bana demir hapını meyveyle birlikte ara öğün olarak öğleden sonra 3-4 gibi almamı söyledi. Sabah peynir, süt falan yiyoruz ya. Emilimini engelliyormuş demirin. Meyve de emilimini arttırıyormuş....O yüzden çok önemli bu dediğim dedi.kızlar ben bugün ilk defa kan ilacı aldım adı gynoferon kahvaltıdan yarım saat önce aldım midme değişik oldu biraz. 13+5 teyiz bugun şimdiye kadar mide bulantım ve kusmam çok olduğu için geç verdi dr. sizlerden de bu ilacı kullanan var mı midenizi rahatsız etmemesi için nasıl kullanıyorsunuz..
benim 9 haftalık ultrasona göre bebeğim sola yakındı bu hafta dr erkek olma ihtimali yüksek dedi ama kesin olARAK 17. haftada söyleriz DEDİ
Teşekkür ederim yaaa bir halden anlayan sen çıktın... Beni soğuk bir şey sanmışlar. Zirzoplukta hepsini cebimden çıkarırırm aslında ben...tam aklımdaki gibiymişsin :) şaşırmadım fotolarını görünce :)
ya kızlar acil diyetisyene gitmem lazımçok kafaya taktım bu kilo işini ben (
Kilo konusunda kontrollü gitmek lazım haklısın. Gidebiliyorsan git bir diyetisyene. Sonuçta ikiz gebelik yaşıyorsun.Ekstra dikkat etmen lazım. Ben de gitmek istedim diyetisyene Dr. um da eşim de kızdı.Dr"Hamilelik en keyifli yemek yenilen dönemdir bunun keyfini çıkar, zaten kilonda bir şey yok senin dedi. Ama tatlıyı kestim ve ekmeği azalttım. Dışardan da yemek yemediğim sürece kontrol altında tutabiliyorum.Evde yemekleri zaten çok az yağlı yapıyorum. Tek düşkünlüğüm karbonhidrat oldu. Canım hep ekmek arası peynir domates istiyor. Frenleyebildiğim kadar frenliyorum kendimi.
Evet kelebek seni de görmek istiyoruz.kızlar merhaba....dün bakamadım hiç maşallah bayaa kaynatmışsınız...hepsini okuyamadım bile...fotolarınızı koymuşsunuz ama ben göremiyorum...bide bende fotomu koymak istiyorum ama olmuyo..siz nasıl yaptınız???
Teşekkür ederim gülpembe...günaydın güzel anneler anchusa ve filizyavuz harikasınız eylül anneleri zzaten masaallahları var
anchusa yorumun için cok tesekkürler seninde yüzün hep gülsün tahmin ettiğim gibisin
hepimize ve bebelerimize kocaman
İşte budur. aburcuburu ve tatlıyı kesip ekmekte kendimizi frenledik mi almayız 10 kilodan fazla....6 kilo fazla haklısın ben 2.5 kilo aldım ama doktor yavas ol dedi. Ama bende kiloluyum 170 boyum var 75 kiloyla hamile kaldım. Insallah cok kilo almadan tamamlarım dikkat etmeye calısıyorum bende sürekli yediklerime ekmek hayatımdan cıktı desem yeridir. Cok canım isterse 2 dilimden tost yapıyorum o kadar abur cuburda yemiyorum hiç
Benim 135 metre kare evde bir halı var. Onu da kışları seriyor yazları kaldırıyorum. Yurtdışında halısızlığa alıştım fazla geliyor bana... Bebek olunca da kombiyi sonuna kadar açacağız çıplak yerlerde emekleyecek...benide boguyor esya olayı şimdi okadar alıstımki olurda türkiyeye dönersek evde halı perde istemiyorum birinde gördüm camın içinde panjur gibi idi ve buranın camları cok rahat siliniyor inş evim olursa camları burdaki gibi yaptırcam zaten ev işini sevmem fazla esyada daha cok iş demek
yokluğu hemen belli oluyor di mi ptırcığın.. Topik 10 sayfacık ilerlemiş. O olsaydı 50 sayfa atardı....bugun benim hamsi balıgım yok dilse nerelerde
ahahahaha hamsı gıbı kıpır kıpır:))
sen mııı....:))gelmezsen catlarsınnnn kıııııı
Ben de gittim salsa ve cha cha ya..... Tam tangoya gidicektik ki eşimle hamile kaldım. Artık bebeği bırakacak bir yer bulursak seneye inşallah...6 ay bende latın dansı kursuna gıttımm..bayılırımm salsa,bachata,merenge,çaçaça ve sambaaaaaa uhuhuhuhuhu
Perde benim de katlamalı ve hepsi açık duruyor. Eşim sinir oluyor. HAlısızlığa alıştı ama perdesizliğe alışamadı...Yalnız panjurların temizliği çok çok zor oluyor haberin olsun. Onu d akullandım. Toz yuvasına dönüşüyor ve tozunu almak çok kolay olmuyor. Özel aparatı var toz almak için ama yine de bayağı uğraştırıyor.benim dediğim böle bir şey oh rahat perde yıkama derdin yok vala ac kapa tavsiye ederim bundan ama bizim milletimiz gösterişi cok sever alıp taksan bunu evine aaa bune böle der sanki kendi gelip temizliyor
evet ya yemek fotosu d ayükleyin. Bayılırım yemek fotosu bakmaya..Ekledim resimlerimi :) Yaptığım yemekleri de yükliyim onlarıda eklicem :)
kızlar çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz ve arkadaşlık gönderdiğiniz için...epey uğraştan sonra sanırım yapabildim....
eşya olayını bende sevmiyorum..ama yinede şuydu buydu derken ev ıvır zıvırla doluyo...benim evde de halı azdır ve küçüktür halılar...sevmiyorum çok toz oluyor süpürmeside silmeside ayrı dert.....
en güzeli bide bizde panjur var o yüden pek perde kullanılmıyo..açık genelde...sıkıcı olmuyo..
Bak bir halı perde sevmeyen daha...
Ne kadar kalacaksın türkiyede?evet sonunda gidiyorum...darısını senin başına...eşimle ilk defa uzun bi süre ayrı kalıcaz..yakın olsa gider gelirimde çok uzak 12 saat uçak 2 saatte aktarma...zor yanii..bebiş için işte sırf o iyi olsun diye..inşallah ilerde o da bizim kıymetimizi bilir..hayırlı bi evlat olur...hepimiziinki..